Şimdi Ara

Alfa Romeo 146 Problemi Yardım Lütfen !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım Alfa Romeo 146 1.4 TS. 2000 Model 115.000 km. Sadece benzinli, gaz tertibatı yok.

1-2 aydır hava sıcak olmasına rağmen sabahları aracı çalıştırdığımda, motor soğukken gaz pedalına bastığımda devir düşüyor ve araba hafiften boğuluyor. Araç ilk çalışırken hiç zorlanmıyor ancak çalıştıktan sonra gaza bastığımda boğuluyor, araba titremeye başlıyor ve motordan pata pata diye hafif şiddette patlama sesi geliyor. Bu yüzden epeyce motorun ısınmasını beklemek zorunda kalıyorum. Motor ısındığında düşük devirde boğulma durumu, en azından hafif patlama sesi ortadan kalkıyor. Önceleri sadece 2000 devir üstü boğulma yaparken, şimdi ise 1000 devir ve üstünde dahi gaza bastığımda boğulma yapıyor. Geçen hafta bujileri kayınbiraderimle beraber değştirdik. Sanki bujileri değiştirdikten sonra daha kötü oldu. Aracın çekişinde ve hızında epeyce azalma oldu. Debimetreyi kontakt sprayla temizledim, hava filtresini de temizledim fakat düzelmedi. Dün ustanın birine gittim ve sorunun katalizatörden kaynaklandığını söyledi. Katalizatörü iptal ettirip düz boru taktırdım. Ancak sorun ondan değilmiş ve aynen devam ediyor. Motor soğukken gaza bastığımda anormal derecede boğuluyor; çekişinde ve hızında düşme var. Örneğin 2. viteste en fazla 60 km hız yapıyor. Boş boş bağırıyor araç deli oldum. Özellikle yüksek devirlerde araç yıkılıyor ve motor freni yapmış gibi oluyor. Vitesleri erken değiştirdiğimde daha iyi gidiyor. Bu yüzden vitesleri çok çabuk değiştiriyorum ki araç rahatlasın.

Bulgaristan'da öğrenciyim ve motorlardan da fazla anlamam, (Bu sorun çıkana kadar hiç anlamazdım). Yabancı dilim çok iyi olmadığından derdimi bulgar ustalara anlatmakta zorlandığım gibi, derdimi anlasalar dahi tamirat işinde pek yetenekli görünmüyorlar. Katalizatörü boşu boşuna kestiler. Uykularım kaçıyor, yardım edin lütfen. Sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macromon -- 22 Ekim 2011; 18:03:59 >

• Yardım edebilecek kimse yok mu? Yav kimse anlamadı mı sorunun nereden kaynaklandığını? Biriniz birşey söylesin yaw, ona göre gideyim tamirciye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macromon -- 13 Ekim 2011; 0:51:20 >
  • Abiler, arkadaşlar, araba çalışmıyor. Bu sabah arabayı çalıştırdım ve eşimin iş yerine gittik. Normalde ilk kontakta gaz pedalına hiç basmadan çalışırdı araba. Eve döneceğimiz zaman ise araba çalışmadı. Marş motoru çalışıyor, akü boş değil, ama motor çalışmıyor işte. Bir iki kez gaz pedalını pompaladım sonradan, akünün kablolarını söküp yeniden taktım fark etmedi. Hala yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • Kimse umursamıyor gibi görünüyor ama yine de merak eden varsa diye yazıyorum. Triger kayışı büyük ihtimal diş atlamış. Kayış dışarıdan fazla görünmüyor ama eğer koptuysa motor zarar görmüş demekmiş. O zaman epeyce masraf oluyor. Ama bir usta buldum. Subaplar vs zarar gördüyse dahi en fazla 400 levaya kadar (400 liradan biraz fazla) işi halledecek.
  • dostum umursamadık değil de yorum yapabilecek kimse olmadığı için yazılmamıştır bahsettiğin sıkıntı büyük olasılıkla trigerdendir zaten ancak başka bir şey de olabilir burdakilerin çoğu senin gibi alfa kullanıcıları herkesin motor konusunda yeterince bilgisi yok bende sorunlarla karşılaştığımda öğreniyorum
  • Bu sorunu ben baska aracta yasadim kac ustaya gittim cozemediler baska ustaya gittim adam 2 dk halletti motora giden parmak gibi bir boru var o yarilmis ondan oyle oluyormus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.