Şimdi Ara

Volkswagen Golf V Alcam Lütfen Acil Yardım Arkadaşlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
21.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2005 veya 2006 model benzinli Manuel vites Volkswagen Golf V alcam.Ama baktığım arabalarda Primeline,Midline ve Comfortline model seçeneklernin birbirinden ne farkı ve ayrımı oldugunu bilmiyorum.Bu model seçeneklerini birbirinden ayıran belli başlı özellik ayrımları nedir.Birde bunların 1.6 Fsi motorları olduğu gibi sadece 1.6 motorları da var.FSI motorları bazıları önermiyor bunun nedeni nedir ? Yani düz 1.6 benzinli FSI'yı olmayan modelindenmi alayım ?

Bir tane 55.000 km de 2005 model 1.6 Primeline buldum. 24.000 tl (kazasız ve boyasız)

Bir tanede 60.000 km de 2004 model 1.6 FSI comfortline buldum. 26.000 tl (kazasız ve boyasız )

Sizce hangisini alayım lütfen bana bir fikir verin.Ve aradaki ayrımları soyleyin ona gore araba bakayım.Çok Fark yoksa primeline temiz gözüküyor onu almak istiyorum.

Herkese şimdiden teşekkur ederim arkadaşlar...

• Sorularınıza cevap verebileceğimi düşünüyorum,başlayalım.

Primeline baz donanım.
    Midline orta donanım.
    Comfortline ise üst donanım.

Aralarındaki farklara internetten bakabilirsiniz.Fakat güvenlik anlamında farklılık yok diye biliyorum.

Araçtaki donanımlara bakarak anlayabilirsiniz.Mesela kolçak,hız sabitleme sistemi vs. yoksa Primeline'dır.

Donanım farklılıklarını Golf'te tam bilmiyorum,belki başka biri yardımcı olabilir.

Gelelim FSI motora.

Çok şey yazılıp durdu,yok niye üretimden kalktı dendi,sorunlu mu dendi.Sorunlu falan değil,bu konuda çok net konuşabilirim.Aracım 109500 km'de ve şu anda bir sorunu yok Allah'a şükür.

FSI motor Passat'a biraz az gelse de Golf'te gayet iyi olduğunu gördüm.Beklenen bir şey zaten,Golf daha hafif bir araba.

Jetta FSI kullanan bir arkadaşım,yakıt tüketiminin 9 lt/100 km olduğunu söylemilşti.Fakat arkadaşım arabayı biraz devirli kullanır.Kaba bir hesap yaparsak,siz 2000-3000 devir aralığında sürerseniz,ve Golf'ün daha hafif olduğunu düşünürsek,8lt/100 km yakar şehiriçinde.Ayrıca şunu da ekleyeyim,özenli kullanarak şehiriçinde 8.5 lt/100 km yakıt tüketimim var şu anda.Bence iyi,sonuçta kocaman kasayı taşıyorum 1.6 motor ile.97 oktan kullanıyorum,bunu da belirteyim.

Yani uzun lafın kısası,Golf FSI manuel için,2000-3500 devir aralığında vites değiştirirseniz,çok da dur kalk olmaz ise 8-9 lt/100 km yakıt tüketimine hazırlayın kendinizi.Tahminim 8'e yakın olacağı yönünde.

Fakat şunu da belirteyim,eğer ben devirli kullanırım derseniz benzini de içer.5000-6000 devirde vites değiştirerek yaptığım denemede aracım 13 lt/100 km yaktı.

FSI'ın 1.6 motorda kalkması ise tamamen TSI'ın çıkmasından dolayıdır. 3.2-3.6-4.2 lt FSI üretimi devam etmektedir.

Ayrıca FSI'a LPG takmanın 2500 TL gibi bir maliyeti olduğunu da ekleyeyim.Ayrıca araba %92 LPG,%8 benzin tüketiyor.LPG taktıracaksanız,hiç bulaşmayın FSI'a.

İki araca gelirsek,

2006 model 60 bin km.deki Jetta 1.6 102 HP 8V Primeline'ın 25 bin TL'ye satıldığını biliyorum,ikinci el biraz şans işi aslında.

Eğer araçta donanım olsun istiyorsanız bu durumda 2004 model Comfortline daha doğru tercih olacaktır.Fakat fiyatını 24-25 bin TL'ye çekmeye çalışın.

• @ deserthawk
    Verdiğin bilgiler için çok tşk ederim.Başka yorumu olan yokmu ? arkadaşlar arabayı 2 gune kadar alcam iyi bir seçim yapmak istiyorum...
  • Primeline = Giriş seviyesi donanım
    Midline = Orta Seviye
    Comfortline = En dolusu

Midlineda olup primelineda olmayanlar.otomatik klima , 3 kollu deri direksiyon , ön sirkulasyon ızgarası , gövde rengi aynalar, yol bilgisayarı
    Comfortlineda olup midlineda olmayanlar.Ön-arka kol dayama , Cruise control, Hafif Alaşım jant , Gözlük saklama kabı ,ön sis farı* , yağmur sensörü , far sensörü , kendiliğinden kararan iç dikiz aynası.
    *2004 modellerde olup olmadığından emin değilim yıllar içinde donanımda değişme oluyor.

Ben sizin yerinizde olsaydım FSI comfortline alırdım.Hem dolu bir araç hemde FSI 1.6 8V lik motordan daha tatmin edicidir. Eğer LPG düşünüyorsanız 1.6 8V lik motora yönelmelisiniz
  • Comfortline 'da far sensörü, yağmur sensörü, ön ve arka kol dayama, hız sabitleyici, kararan iç dikiz aynası, alüminyum alaşımlı jant, çift bölgeli klima mevcut fazladan. 2006 sonrasında üretilen comfortline 'larda ESP (2006 öncesinde sadece ASR var) , fonksiyonel donanıma sahip direksiyon, mp3 çalabilen CD çalarlı radyo standart. Ön sis farı, sunroof, CD changer, far yıkama gibi özellikler opsiyonel.

Sportline 'da ESP standart ve gövde rengi çıtalara ve kapı kollarına sahip. Ayrıca 16 inç (ya da 17 tam hatırlayamadım) alüminyum alaşımlı jantlar var. Kısaca sportline = midline donanımı + ESP + daha hoş dış görünüm. Tabiki yukarıda saydığım opsiyon paketiyle sportline paketi yükseltilebilir.

Midline 'da ön ve arka kol dayama yok, çift bölgeli klima yok, far ve yağmur sensörü yok, hız sabitleyici yok, jantlar yok, kararan iç dikiz aynası yok, ESP yok.

Primeline 'da ise tahmin edebileceğiniz gibi bunların hiçbirisi zaten yok. Artı olarak yol bilgisayarı yok, hoparlör sayısı daha az, 3 kollu deri direksiyon ve deri vites topuzu yok ve daha aklıma gelmeyen bir şeyler daha yok.

3 modelde de ABS, ASR, 6 airbag mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel0635 -- 8 Temmuz 2009; 0:18:14 >

• Hee bir de şunu diyeyim ben olsam primeline 'a 24.000TL kesinlikle vermezdim. Bence en aşağı midline ya da sportline alın ki comfortline 'ların daha ucuz olanları da var ama temizini bulmalı. Eğer paranız müsaitse 2006 comfortline daha iyidir tabi ki yukarıda saydığım ekstra özelliklerden dolayı. ESP yeter zaten. GOLF 6 'da bile manuel araçlarda standart değil ESP. Ancak 2004 comfortline 'da olabilir ki ben de 2004 bir comfortline alacağım şu sıralar.
    Birde 1.6 FSI motor 115bg ve 6 ileri vites. Normal 1.6 dan daha iyidir kesinlikle yazılanlara aldırmayın Yazılanlara aldırmayın derken yanlış anlaşılmasın, burada herkes FSI iyidir demiş, başka yerleri kastediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel0635 -- 8 Temmuz 2009; 0:08:03 >
  • arkadaşım üzerine 10 daha koy tsi 122 al derim ben.. 2 yıl 2004 fsi midline kullandım.. sorunsuz bir motor ancak gitmiyor.. yokuş çıkarken 120 km den 90 lara düşebiliyor.. vitesi 6 dan 4 e çekmen gerekiyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orjinalden alıntı: yucel0635

quote:

Orjinalden alıntı: ZetLeVoo

arkadaşım üzerine 10 daha koy tsi 122 al derim ben.. 2 yıl 2004 fsi midline kullandım.. sorunsuz bir motor ancak gitmiyor.. yokuş çıkarken 120 km den 90 lara düşebiliyor.. vitesi 6 dan 4 e çekmen gerekiyor..

Bizde isteriz tabiki TSI motorlu bir Golf V (hatta bir Golf VI olsa daha iyi olurdu - gerçekten en şahane Golf) ama açıkçası 10 koyacak durum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel0635 -- 9 Temmuz 2009; 8:23:47 >
  • Bence LPG düşünmüyorsanız FSİ motor tercih edin hem daha performaslı hemde Benzinde daha az yakıyor.Comfortline başda olmak üzere middiline veya sportline alın kafanız rahat etsin.FSİ middiline kullanıyoruz ve memnunuz.
  • Merhaba Arkadaşlar ,
    @ M@rvellous , yucel0635 , ZetLeVoo , erdor hepinize yaptığınız ve yazdıgınız yorumlardan dolayı tşk ederim.Aslında daha bugune kadar gidip 2. el bir golf 5 alacaktım ama bugun ailemle konuştum bana biraz daha maddi destek de bulundular 2010 model 0 bir araba aldım Markasını bu başlık altında vermek istemiyorum.Değerli yorumlarınız için Tşk'ler , hepinize kazasız belasız gunler ve iyi sürüşler dileklerimle
  • Ne demek Hayırlı olsun yeni arabanız, kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle.
  • Hayırlı uğurlu olsun , kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • Tşk ederim, Arkadaşlar sizede kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • Hayırlı olsun.. kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim..
  • arkadaşlar benim golf 5 1.6 fsi arabam var hız yaptım hız aşıldı sorunu var onu nasıl çöze bilirm yardımcı olsanız?
  • Madem konu açılmış ben de bir soru sorayım.

2 aylık bir 1.6 TDI Midline Plus Golf var. Kaça alınması uygun olur acaba? Bir de 71200 olan liste fiyatından bayiiler ne düşüyorlar? Yani sıfır fiyatını net olarak belirleyebilir miyiz?

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.