Şimdi Ara

Alfa Romeo GIULIA (Ana Konu) (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.098
Cevap
25
Favori
110.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupada işler D segment premiumlar için biraz değişik, 3 serisi A4 gibi araçlar daha evvelde yazmıştım filo satışı yapıyorlar asıl. Eskiden Mondeo Laguna gibi araçlar filo arabası olarak kullanılırdı, şimdi bunlar oldu. Filo aracı olarak kullanmak üzere de Giulia ne kadar mantıklı olur bilinmez, satış servis ağı, nasıl teklifler alındığı gibi konular önem kazanıyor. Satış rakamlarının rekabet anlamına pek anlamlı olacağını düşünmüyorum bu yüzden. İngilterede bir arkadaşım moda şirketlerine fason kumaş sağlayan bir firmada çalışıyordu, 4 beyaz yaka arabası vardı, 4ü de 318d manuel BMW F30 idi. BMW Audi gibi pazara hakim firmaların kurumsal alımlarda TCO değerleri (toplam sahip olma maliyeti) çok daha düşük oluyor. Böyle pazarlarda Giulia'nın işi zor, zaten böyle olmasa Giulia'nın satışları F30'u bile geçerdi, 159'u hatırlamıyorum ama 156 tanıtıldığı dönemde E36'yı da E46'yı da geçmişti satış adedi olarak, sonradan dengelenmişti satışlar.

• bu yıl ilk olarak giulianın quadrifoglio versiyonu getirilecek diye duydum fakat seneye normal versiyonları getirilecekmis. 2.2 dizel versiyonunun ülke içerisinde satışa çıksa bile alacak kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez diye düşünüyorum. Bence seneye guilianın 1.4 turbo 170'lik bir versiyonu türkiyede d premium segmentinde yer bulabilmesi için getirilebilir. tiguan 1.4 high ile guilianın super at versiyonu almanyada neredeyse fiyatları aynı eğer türkiyede 1.4 motor olarak getirilirse fiyatları 120 130 bandından başlıcagını umut ediyorum. Acıkcası suan araç degistirmek istiyorum fakat piyasadaki neredeyse tüm araçların fiyatları şişirilmiş c segmentı bir a3 bile showroomda 176 bin tl gördüm d segmenti 2.0 turbo a4 366 bin tl görünce hayattan sogudum meğersem şişirilmiş fiyatları insanlara gösterdikten sonra indirim yapıyorlarmış. Bu arada yapılan incelemelere göre alfaromeonun iç kalitesi sınıfına göre çok kötüymüş. Gözümde değer kaybetmesi önemsiz çünkü alacagım aracı minimum 10 yıl kullanmak istiyorum umut ediyorum ki 1.4 170 versiyonu Türkiye'ye gelir eğer ülkeye gelirse ve bütçem yeterse almaya niyetliyim :)

• crastag C kullanıcısına yanıt
    1.4'ü bekleyecekseniz hiç boşuna beklemeyin bence, olacak olsa baştan o motoru koyarlardı zaten. Ancak birkaç yıl sonra Giulietta'nın halefi için küçük hacimli yeni turbo motorlar tasarlanırsa onlar uygulanır. Giulia'da sadece kökeni Chrysler'a dayanan, Alfa tarafından elden geçmiş motor ailesi kullanılıyor, FCA yeni bir motor ailesi hazırlıyor ve Chrysler, Alfa ve Jeep mamüllerinde sadece bu motorlar görev yapacak. Fiat'ın Fire ailesinden olan Multiair motorların Giulia'da yer bulması açıkcası imkansız. Bu 1.6 jtdm için de geçerli. Uzun lafın kısası Giulia'da uzuunca bir süre 1.6lt benzeri motorları unutun. Tek umut artık vergi sisteminin bambaştan ele alınıp gelişmiş ülkeler gibi araç fiyatı/egzoz emisyonu araç yaşı parametreleri ile ayarlanıp, motor hacminin denklemden çıkarılması. Adamlar 2.2 150hp dizel Giulia'yı getirseler araba Ferrari'lerle Lambo'larla aynı ötv dilimine girecek böyle bir vergi sisteminin dünya üzerinde hiçbir ülkede yeri yok artık. Fakat millet beyaz cam tavan asker gibi 1.6 alman arabalarından memnun, devlet de topladığı vergiden memnun ki heralde daha bir adım yok bu konuda. Bize de böyle farklı araçlara uzaktan bakmak kalıyor.

•  Alfa Romeo GIULIA (Ana Konu)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfa romeo super donanım seviyesinin üstüne bir de "volace" donanım seviyesini ekledi. bu yıl paris fuarında da gösterilecek aracın bu ay sonundan itibaren siparişleri başlayacak (tabi Arupa pazarında)
    2.2 dizel 210 hp dört çeker Q4 versiyon, 8 ileri otomatik ile 29 eylülden itibaren 50.500 Eurodan başlayan fiyatlarla siparişler alınacak,
    bu donanım paketinin
    2.0 litre 280 hp benzinli versiyonu da olacakmış.
     Alfa Romeo GIULIA (Ana Konu)

• merhaba arkadaşlar gurbetçi kardeşimiz Alaatin61 alfa romeo giulia'nın farklı versiyonlarını incelemiş
    https://www.youtube.com/watch?v=Se8V73wLenc
  • https://www.youtube.com/user/Alaatin61/search?query=alfa+romeo
    alfa romeo giulia farklı varyonlarının testleri çoğu altyazılı olmakla beraber türkçe videolarda var
  • İç mekan özellikle konsol çok kaliteli duruyor

alfa romeo giulia ve seleflerinin rakipleriyle yıllara göre avrupa pazar rekabetinde satış rakamları
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeueneturc

alfa romeo giulia ve seleflerinin rakipleriyle yıllara göre avrupa pazar rekabetinde satış rakamları

Suv'ların popülaritesinin bütün orta sınıf araçlara nasıl yıllar boyu satış kaybettirdiğini göstermesi açısından da güzel liste olmuş.

• alfa romeo, giulia modeli için resmi bir youtube kanalı kurdu. burada ilk etapta yayınlanan videolarda giulia'nın yapımcıları, tasarımcı ve mühendisleri giulia'yı anlatıyorlar,
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLfw_isEyHQQG5AvMVPKVHz4tCgcHoQtYz
  • Qv ilk sürüş videosu Otopark'tanhttp://www.youtube.com/watch?v=ndBMpoiLlK4

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebepsizce arka tarafını egeaya benzettim

• Standart versiyon reklam filmi
    https://youtu.be/MpcCNM9os0U

Buradan aldığım görselleri de ekleyeyim;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 29 Eylül 2016; 8:54:45 >

• Eylülü bitirmemize rağmen ağustos ayı satış rakamları bugün açıklandı.
    Alfa romeo giulia ve rakiplerinin satış rakamlarını, bu sınıfta bir önceki temmuz ayı satışlarıyla karşılaştırtığımızda karşıştığımız tablo düşük eğride gidiyor
    Ağustos ayı satışlarına bakıldığında ciddi manada gözle görülür düşüşler olduğu dikati çekiyor öyle ki satış adetlerini artırabilen tek model uzakdoğulu İnfiniti Q50
    Orta sınıf premium olarak tabir edilen segmentte lider geçen ay olduğu gibi yine A4 olmasına rağmen o dahi 3.000 civarında bir satış kaybına uğramış, Audiyi takip eden C clas da Audi ile hem satış adedinde hem satış kaybında benzer rakamlarda. Alman üçgeninde satış kaybı eğrisini devam ettiren Bmw 11.000e yakın rakamlardan 6800lü adetlere düşmüş. Temmuzda 2800lü satışları yakalayan V60 1750li barajının altında. Volvo sedan karoserde ise 586 lı rakamlardan 365 rakamına kadar eriyerek neredeyse segmentin dibine doğru gidiyor. Durum volvo için hiç iç açıcı değil kasa değişikliği şart gibi görünüyor.
    İngiliz Jaguar XE 1881 rakamından üç haneli rakamlara düşerak 936 rakamına geriledi. Alfa Romeo Giulia 3 aydır satış rakamları aşağı doğru bir çizgi izlese de segmentte en gerçekçi rakibi XE ile aradaki makası büyük oranda kapatarak 752 adet satış gerçekleştirdi. Giulia’nın satışlarının sürekli aşağı doğru bir eğri izlediğini görünce şaşırmıştım fakat bunun segmentin tamamına yayıldığını görünce içim biraz rahatladı. Bigland'ın açıkladığına göre şimdiye kadar gerçekleştirilen Giulia satışlarından %40 eski Alfa kullanıcılarına yapılan satışlar geriye kalan %60 ise başka markalardan Alfa'ya geçen müşterilere yapılan satışları temsil etmekte.

Alfa Romeo ve Maserati Ceosu Bigland Paris fuarında Giulia'nın iki ay içinde ABD'de 146 bayi'de 2017'nin ikinci çeyreğinde ise Çin pazarında satışa sunulacağını söyledi. Jaguar Abd'de bu ağustos ayında 900 adet satış gerçekleştirirken Çin'de ise hiç yok. Alfa'nın Chrysler-jeep -Dodge koluyla işbirliği halinde olacağını düşünürsek Abd'de Jaguar'ın rahat bir şekilde önüne geçeceğini söyleyebiliriz, Çin'de ise uzun yıllar sonra tekrar uzakdoğuya açılan Jeep ile bir bayi shovroom tanıtım servis distribütör vs vs işbirliğinde önünün açık olduğunu söyleyebiliriz.

Uzakdoğulu premiumlara gelince ilginç olan Lexus’un satış adetlerindeki düşüş pazara bakınca normal görünürken İnfiniti’nin satış adetlerini artırması ve rakibi Lezus’uda geçmesi, üstelik Volvo S60’ın ensesinde bitmesi.
    Bütün segmente yayılan bu düşüş eğrisinin sebebi olarak aklıma ilk gelen gerekçe İngiltere’nin AB’den çekilmesi satış adetlerini etkiledi mi aceba sorusu siz ne dersiniz?

Model Temmuz ağustos
    A4 14.573 11.871
    Mercedes c 14.138 11.180
    Bmw 3 10.946 6.843
    volvo v60 2.829 1.748
    Jaguar XE 1.881 936
    Afa Romeo Giulia : 999 752
    Volvo s60 586 365
    İnfiniti Q50: 210 364
    Lexus İS 450 340

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeueneturc -- 30 Eylül 2016; 22:29:12 >

Testi okuma fırsatım oldu, Alfa Giulia viraj çıkış torkunun M4 kadar güçlü olmaması harici bütün konularda M4'den daha üstün bulunmuş. Direksiyon tepkileri, süspansiyon damping konforu, viraj içi ayarlanabilirlik, motor sesi akustiği vs. C63 AMG S ise hem müthiş motor sesi ve gücü, hem harika yol tutuş konforu dengesi ve harici teknik avantajları ile test birincisi olmuş fakat Giulia'nın Alfa Romeo için tam bir zafer olduğunu belirtiyorlar. Lexus yüksek ağırlığı ve düşük torku yüzünden rekabet edememiş, motor sesinin ise grubun en etkileyici olanı olduğunu söylemişler.

• mrb arkadaşlar dikkatinizi çekmiştir. bir süredir satış rakamları ile ilgili yazılar paylaşıyorum sizlerle ve dikkatimi çeken bir husus var Avrupa'da bütün marka ve modeller için geçerli bir husus mart ayları en fazla ağustos ayları ise en az satış gerçekleştirilen aylar hemde satış adetlerine baktığımız zaman ciddi ve gözle görülür boyutta. bunun sebebi hakkında bir bilgisi veya fikri olan var mı?

Alfa Romeo Almayada geçen yılın eylül ayına göre %130 ve geçen yılın ilk 9 ayına göre %41 artış elde etmiş, İtalya'da ise %47 artış İspanyada eylül ayları satışını %68 , 2016nın ilk 9 ayında ise %11 büyüme trendini yakalamış durumda.
    Giulia İtalya'da A4 ve 3 serisinden sonra en çok satan d segmenti sedan durumunda. 3 serisi ile makas çok daralırken A4 ile rekabet şuan için zor gibi.  Alfa Romeo GIULIA (Ana Konu)

• https://www.ft.com/content/ff762660-6a62-32d4-8fdd-91c96325af6b

Biraz bakındım, burada cevabı var bende öğrenmiş oldum

August is traditionally a quiet month for car sales, with many potential buyers putting off purchases until September, when new registration plates come in.
  • Bu aracın hızlanma verileri çarpıcı. 200 hp lik versiyon için 6,6 . 280 hp lik versiyon için 4,9 sec.

Verdiği güce eşdeğer hiç bir rakibi yok daha hızlı olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 5 Ekim 2016; 22:48:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.