Şimdi Ara

Alfa Romeo Giulietta alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011-12 model 1.4 turbo Giulietta almayı düşünüyorum. Daha önce kullanan, bilgisi olan varsa önerir mi? 350k civarına alternatifi olacak arabalar nelerdir?

• Sadece dış tasarımını çok sevdiğim araçlardan bir tanesi lakin direksiyona geçince egea mı linea mı kullanıyoruz belli değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkay_53 kullanıcısına yanıt

İç mekanı rakiplerine göre zayıf. Ama dış tasarımı ve sürüş dinamikleri olarak çok iyi. Golf veya Leon yerine tercih edilir mi sizce?

• BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Golf ve leondan biraz fazla yakar ama sürüş dinamiği ve tasarımı için alınabilir.

• BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

golfla leonu donunda sallar sürüş keyfi konusunda

alınır alınır da bu arabanın temizini alacaksın, apaçi eline düşmüş alfa alırsan kendini burda egea doblo yazarken bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi bir altyapıya sahip bir araç , kesinlikle alınır , Japonya başta olmak üzere tüm dünyada ciddi satış rakamlarına ulaşmış , son derece başarılı bir model .

• 1.6 dizelini 2015 yilinda sifir aldim. 5 yil severek kullandim herhangi bir sorun yasamadim. Benim aracim makyajli kasaydi sikeyet edilen direksiyon görece daha iyiydi.

Sürüş dinamikleri konusunda çok basarili , megane ve leon araçlarimda oldu guiletta bu araclara göre oldukca basariliydi.

Yalitim ve malzeme kalitesi olarak ben bir eksigini görmedim. Bir cok C segmenti araçta torpito gözleri kadife kapli degildir , guiletta da torpito gozu kadife kaplidir.

Aracin yan kapi kollari ve ön konsolda sert plastik kullanildigi dogrudur ancak ben suna bakiyorum 5 yil boyunca bu kisimlardan trim ses gelmediyse bu aracin malzeme kalitesine kötü demek yanliş olur. Temiz kullanilmis bir guiletta bulursaniz ( mumkunse makyajli kasa ) almanizi tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo gulietta alınır mı
    6 yıl önce açıldı
    Peugeot Rcz Alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.4 170 beygirlik TCT şanzımanli versiyonunu uzun süre kullandim. Daha önceki aracım da Seat Leon'du. 147-Leon- Giu sırası hatta

Öncelikle Leon, Golf gibi araçlar sürüş dinamikleri konusunda dengi değil, rakibi de değil. Ha onların da üstün yanları var ama sürüş dinamiği, performans, direksiyon hissi, fren vs kesinlikle değil. Mesela Leon 'un multimedya ekranı tartışmasız iyi.

Neyse konumuz olan arac, alt yapı olarak kaliteli bir araç. Uzun ARGE sonrası geliştirilen bir alt yapı. Egea, Doblo diyenler, Audi ile Seat, Skoda vs aynı diyenlerdir.

250 tork, 170 beygir performansi çok iyi. Çift pinyonlu, yarım turlu direksiyonu ile sakin sakin viraj döndüğünüz yolda diğer araçların keşkül direksiyonunun anca boşluğunu alırsınız.

DNA modunda D'ye alınca prefill denen frenlerin daha hızlı tepki vermesi sağlanıyor, tork maksimum seviyeye çıkıyor, direksiyon sertleşiyor. Sadece diğer araçlar gibi geç vites değiştirmiyor. Daha iyisi bu küçük sınıfta sadece BMW de var.

Şanzıman, yüksek torka dayanıklı, uzun ömürlü bir şanzıman.

Süspansiyon bayağı sert ama yine mesela Leon gibi takır tukur değil, arkalar tam bağımsız süspansiyon.

Eksileri ve kronikleri; yolcu airbag sisebiliyor, sürücü kapı açma kolu içerden kırılıyor, klima da sorun olabiliyor ve bazen de multiair modülü sorun yaratıyor. Ara ara Bakımlarda filtresini değiştirmek gerekiyor . Motor& şanzıman kulakları da zayıf. Direksiyon üzerindeki tuşlar hem kalite hem his olarak dandik. Boş paket ve çok eski modellerde Bluetooth yok.

Bunlardan klima dışında olanların çözümü basit. Ben iç malzeme kalitesinin de çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Kapı ortaları suni deri, ön göğüs de orta kısım sadece yumuşak. Sert olan yerler ise dokulu ve sağlam sert plastik. Arkada dahi sert olan yerler iyi hissettiriyor. Mesela Leon da yumuşak yerler çok iyiyken sert yerler hele arka kapı üstü aşırı dandik.

Özellikle, temiz Alfa alınır, ağız tadıyla binilir, sorunları sürpriz olmaz ve büyük şehirlerde kolaylıkla çok iyi servisleri bulunur.

• 2014 model 1.6 dizel giulietta kullanıyorum, soruların varsa alabilirim.

Motor olarak 1.4 kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama kullananlar çok memnun.

Sorun kısmında araç yaklaşık 2 yıl 30.000km dir bende, tek bozulan parça arka stop lambası oldu. O da aldığımda çatlaktı, yağmurdan su alıp yanmadı değiştirdim.

Şirkette 1.6 dizel egea kullanıyorum. Motor olarak bendeki giuliettadan daha güclü olmasına rağmen yol tutuş, malzeme ve birleşim kalitesi (egeanın tampon tırnakları minik bir kaldırım sürtmesinde kırılmıştı, hayatımda ilk kez bu kadar narin tampon gördüm) gibi konularda çok daha ileride.

Karşılaşacağın tek sorun muhtemelen herkesin neden bu arabayı aldın şunu alsaydın direksiyonu doblo farı çok yuvarlak içi çok bilmem ne gibi saçma yorumlarıyla uğraşmak olacak. Alfa öyle bir marka ki kimsenin bilgisi yok ama herkesin fikri çok. Sokaktaki simitçi dayıya sor, kapı koluna dokunmadığı arabayla ilgili bir sürü saçma sapan yorum yapıyor.

Bir de arabada bardaklık baya sorun, hiç kullanışlı değil

• 1. Önceliğiniz tarz ve sürüş keyfi ise alınır. Onun dışında alternatif bulunur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.