Şimdi Ara

ALFA ROMEO GİULİETTA mı LANCİA DELTA MI ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üstadlar merhaba benim şu an kullandığım aracım kia cerato 2010 otomatik benzin+lpg li aracı değiştirmek istiyorum.Şu an için aklıma en yaktın olan araçlar giuletta ve delta benzinli veya dizel çok fark etmiyor senede toplam 5000 km yapmıyorum bile ve araç alındıktan sonra yaklaşık 5 sene kadar değiştirilmeyecek.Beğenerek aldığımız için forumda yazılanları okudum ve iki araçta kullananlar memnun tavsiye ediliyor.Sizlerinde fikrini almak istedim elimdeki aracı 30000 civarına verip fark vererek bu iki araçtan birini almak istiyorum tavsiyeleriniz nedir öğrenebilirmiyim ?

---Giulietta dizel düşük hp li bu yüzden en son tercihim gibi duruyor
    ---Giulietta 1.4 170hp olabilir 2. seçeneğim
    ---Delta 1.6 dizel ilk tercihim
    ---Delta 1.6 150 hp3 tercihim

sizlerin önerisi nedir acaba ?

• Deltanın dizeli 120beygir gücünde,çok iyi derece torka da sahip.
    Benzinliyle arasında çok fiyat farkı da yok,bu açıdan benzinli delta elenebilir.
    Az km yapacaksanız giuliettanın 170liği tam bir canavar,hem de tüketimi makul.
    Burada şu devreye giriyor:Araçta genelde kaç kişi seyahat edecek?
    Eğer 4 kişilik bir aileyseniz bagaj gereksiniminiz varsa örneğin kesin Delta alınır.
    Yani geniş araç istiyorsanız Delta biçilmiş kaftan.
    Yok sportif beklentilerim var büyük bagaj çok geniş iç mekan olmasa da olur diyorsanız o zaman da Giu biçilmiş kaftan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 29 Temmuz 2013; 17:12:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Deltanın dizeli 120beygir gücünde,çok iyi derece torka da sahip.
    Benzinliyle arasında çok fiyat farkı da yok,bu açıdan benzinli delta elenebilir.
    Eğer 4 kişilik bir aileyseniz bagaj gereksiniminiz varsa örneğin kesin Delta alınır.
    Yok sportif beklentilerim var büyük bagaj çok geniş iç mekan olmasa da olur diyorsanız o zaman da Giu biçilmiş kaftan.

Bende aynı şeyleri yazacaktım.Olayı özetlemiş shadow arkadaşımız.Tercih size kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

quote:

Bende aynı şeyleri yazacaktım.Olayı özetlemiş shadow arkadaşımız.Tercih size kalmış.

Aile 3 kişi çok fazla seyahat etmiyoruz yazın 2 valiz oluyor en fazla ve dediğim gibi ankara içi genelde lazım oldukça kullanılacak bir araç olacak bu arada araçlar ikinci el olarak alınacak bilginize

• Giulietta'nın sürüş zevki belirgin biçimde yüksektir, kalite hissi de farkediyor. Delta da donanımlı, büyük ve uygun fiyatlı, fakat teknik altyapı o kadar iyi değil, biraz eski.

ancak konu beklentilerinizle alakalı, Delta'yı Giulietta'dan daha fazla bile beğenebilirsiniz.

senede 5000km bile yapmıyor isem, 1.4 170hp Giu'dan başka arabaya bakmazdım, sadece Delta-Giu arasında değil, Alfa'nın tüm rakipleri içinde. eskiden fiyatları çok daha uygundu ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat2580

quote:

quote:

Aile 3 kişi çok fazla seyahat etmiyoruz yazın 2 valiz oluyor en fazla ve dediğim gibi ankara içi genelde lazım oldukça kullanılacak bir araç olacak bu arada araçlar ikinci el olarak alınacak bilginize

İki aracıda fiat ın ürettiğini biliyorsunuzdur muhtemelen.Öyle arada belirgin bir kalite farkı yok.Açıkçası lancia nın ne içinde bulundum neden kullandım.Ama bu kıyaslamada gönül alfa mantık lancia diyor sanki

Lancia nın içi bariz daha geniş.Taş gibi ve oldukça az yakan bir motor.(Az km yapıyor olsanızda ülkemizdeki benzin fiyatları malum).Artı olarak daha konforlu bir sürüş.Daha düşük bir fiyat ve temizini bulma ihtimali daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theblackside -- 29 Temmuz 2013; 18:25:06 >

• Yukarıda arkadaşlar birtakım şeyleri yazmış. Ekleme olarak, ikisini de test etmenizde fayda var. Farklı tarzda araçlar. Giuliettayı bir çok kişi beğeniyor ancak Delta'nın tasarımını eleştirenler yok değil. Ancak ben ikisini de çok beğeniyorum. İlk olarak sizin beklentiniz sportiflik, performans ise Giulietta, ancak konfor ise kesinlikle Delta. Deltanın arka koltuklarını görmediyseniz bir an önce gidin, görün. Eski amerikan araçlarındaki gibi düz bir zemini var, çok rahat. Diz mesafesi bir çok D sınıfı araçtan bile daha fazla. Hakkınızda hayırlısı olsun. @the.professor ve @LanciaDeltacı adlı arkadaşlar size daha iyi bilgi verebilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo Neden Tutulmuyor?
    8 yıl önce açıldı
    Alfa Romeo gulietta alınır mı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bu kritere göre guiletta daha iyi olucak
    Balıkçılık gibi hobileriniz yada sörf gibi hobileriniz yoksa tabiki

• Giu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki seçenekte mükemmel araçlar, Deltada müthiş bi konfor ve genişlik vardır. Arka diz mesafelerini görünce aşırı şekide şaşırırsınız. Ve çok teknolojik araçlardır zaten motorda Fiat teknolojisi altında üretiliyor. Giuletta ayrı bir harika. Ama arkadaş anlatmış zaten sportif beklentiniz biraz daha ağır basıyosa Giuletta 170 hp yok konfor daha üstün olsun derseniz Delta. İkiside asla üzmez aşık olursunuz araca..
  • shadowgeist yeteri kadar özetlemiş durumu.Çok çok basite indirgersek sportiflik=Gui, konfor Delta.5 yıl gibi bir kullanım söz konusu olduğundan ikinci el derdi yok bu yüzden iki araçta tercih edilebilir.Manuel ya da otomatik iki araçta sorunsuz.Bildiğim kadarıyla Gui'de kronik problem yok, Delta'da ise kesinlikle yok.Yol tutuş ikiside çok iyidir, Gui raydaymış gibi gider, Delta'da ona yakın.

Delta dizel 5-6 litre yakarsınız ( maksimum 6,5, otomatik ).Delta'nın içi daha kalitelidir, çok daha geniş ve ferahtır.Diz mesafesi D sınıfı araçlarla aynı olup, İnsignia, Accord gibi araçlardan daha iyidir.Cam tavanlı versiyonun arkası biraz daha basıktır.Standart donanım olarak Delta daha iyidir, opsiyonlarla ( fiyatta buna mukabil artar ) Gui aynı seviyeye hatta daha iyi bir hale getirilebilir.Fakat onun için Delta'dan çok daha yüksek meblağlar ödemek gerekir ( 15 bin+ gibi ).

Delta parçalar ucuz, bulunuyor.Yalnızca far için falan 10 gün kadar bekleme süresi var.Servis sıkıntısı yok.Aklınızdaki soruları sorabilirsiniz iki araçla da ilgili.

@kahraman202 konudan haberdar ettiğiniz için teşekkürler .

• quote:

• Şu deltada kullanılan koltuk kaydırarak bagaj ve iç mekan genişliğini değiştirebildiğiniz sistemi neden diğer hathcbak araçlarda kullanmıyorlar acaba?Bana göre bu özellik deltayı diğer rakiplerine göre apayrı bir yere koyuyor.
  • Senede 5000 km yapıyorsanız hiç düşünmeden giulietta 1.4 170 bg alın derim. 5000 km'nin benzinli-dizel arasındaki maliyet farkı zaten önemsenmeyecek düzeyde az. Bu kadar az km yaparken hangi araç olursa olsun dizel almak en büyük hata olur.Ama konu giulietta olunca daha da kötü oluyor.Çünkü motorlardan biri diğerinin yanında eşek ölüsü gibi kalıyor. Hemen gidip dizel ve benzinli giulietta ile test sürüşü yapın. Benzinliyi sürdükten sonra dizele bir daha dönüp bakmazsınız. Giulietta sınıfının en iyi yol tutuş ve sürüş zevkine sahip araç 1-2 araçtan biri. Bu aracı 105 bg motorla alınca bir şeylerin eksik kaldığını hissedersiniz. 1.4 170 multiair motor oldukça sağlam ve sorunsuz. 1.4 170 motor+ spor paket araç dynamic modda sürerken tam bir keyif makinesine dönüşüyor. Senede bu kadar az km yaptığınız halde BMW 3.20 dizel ile kafa kafaya giden bir araç almak varken niye golf tdi'dan tokat yiyen versiyonunu alacaksınız ki?
    Max. konfor, yumuşak sürüş, geniş iç hacim arıyorsanız lancia'ya bakabilirsiniz ama sürüşü, gidişi, tasarımı farklı bir araç arıyorsanız Giu alın. Bu arada Aracım alfa kırmızısı 1.4 170hp manuel+spor 2 paket .
    Haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim.

• geçen ay araba alırken deltayıda şöyle bir araştırdım, birkaç tane çok kötü eleştiri okudum vazgeçtim,delta halkımız tarafından pek bilinen bir araba değil,herkes tipine dokundurmuş ama gayet güzel bir duruşu var,herkesin zevki farklı
  • Dün eşimle yaptıgımız incelemeler sonucu LANCİA DELTA'yı beğendi ama benim aklım hala 1.4 170hp giu da kalıyor çok hız meraklısı degilim ama arada bir gaza geldigimde altımdaki aracın ne oldugunu hissetmek hoşuma gidiyor şu an için %60 DELTA % 40 GİU şeklinde şimdi araçları bulmaya ve denemeye kaldı bakalım canlı testte ne sonuç çıkacak bu iki aracıda temiz ve takas yollu satan tanıdıkları olan varsa burdan bilgi verebilirlermi acaba
  • Tasarim bakimindan yorumumu yapayim Giu güzellik abidesiyken Delta cirkinlik abidesi bence. Aslinda cirkinden ziyade uc bir araba ya cok guzel ya cok cirkin. Tabi bu zevk isidir kisiye gore degisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dün eşimle yaptıgımız incelemeler sonucu LANCİA DELTA'yı beğendi ama benim aklım hala 1.4 170hp giu da kalıyor çok hız meraklısı degilim ama arada bir gaza geldigimde altımdaki aracın ne oldugunu hissetmek hoşuma gidiyor şu an için %60 DELTA % 40 GİU şeklinde şimdi araçları bulmaya ve denemeye kaldı bakalım canlı testte ne sonuç çıkacak bu iki aracıda temiz ve takas yollu satan tanıdıkları olan varsa burdan bilgi verebilirlermi acaba

Şimdiden hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin
  • Lancia Delta çok tipsiz ve ikinci eli neredeyse yok sonuçta ömürlük binmiyorsunuz 50 ye aldığın arabayı 20 ye satmak istemezsin(örnek verdim)
    Benim tercihim 170 lik alfa dan yana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Math.

Lancia Delta çok tipsiz ve ikinci eli neredeyse yok sonuçta ömürlük binmiyorsunuz 50 ye aldığın arabayı 20 ye satmak istemezsin(örnek verdim)
    Benim tercihim 170 lik alfa dan yana

37 ye aldığımda Delta'yı 11 ay sonra 42 ye sattım.Tip konusu görecelidir, konuyu açan beğenmiş ki düşünüyor.Delta'dan sahibinden de 500 tane yok 60-70 tane var.Değerinde satarsanız tak diye giden bir modeldir.Zaten kollayan bir kesim var piyasasını.Sadece değerinde satmak gerek.45 bin olan araca 48 isterseniz satamazsınız.Bu aracın ikinci elinin kötülüğünden değil, satan kişinin sazan beklemesinden dolayıdır.Ben değerinde Megane ve Golf'ü 20-25 günde satamayan gördüm, kendi aracımı satarken 3 alıcısı hazırdı.Saçma anlayışlar var bu forumda ve aşamıyor forum bunu.

Yukarıda da yazdım zaten 5 yıl gibi bir kullanım süresi var.Diğerleri ne kaybederse Delta'da onu kaybeder nokta.Yok 50 ye aldım 20 ye satarım falan ( örnekte olsa ) bunlar çok saçma yaklaşımlar.Bravo'dan bahsediyor olsak evet satılmıyor ama Delta öyle değil.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.