Şimdi Ara

Alfa Romeo hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam. Almayı düşündüğüm, şimdilik platonik takıldığımız bir 156 var. Ama alırsam aşık olacağıma eminim. Herkes gibi ben de sağa sola soruyorum ama herkes ezbere alfa yaramaz aaabi diyor. Birkaç sorum olacak. Yalnız rica ediyorum sadece gerçek kullanıcılar cevaplasın. Kullanmadan hatta yakından görmeden atıp tutan o kadar çok var ki.

1-Anlatıldığı gibi masraflı mıdır? Senelik yakıt hariç masrafı ne kadara çıkıyor?
    2-Aracınız kaç model? 2016 yılı itibariyle kaça sigorta yaptırdınız?
    3-İkinci elde tutulmaması gerçekten büyük bir sorun mu? Daha doğrusu nasıl bir sorun? Hemen satılmıyor mu yada ucuza mı gidiyor? Ee zaten ucuza alıyoruz.
    4-Motoru yaptırdınız mı hiç? Rektifiye yani tam motor. Segman atmayı saymıyorum. Yaptırdıysanız kaça mal oldu? Yaptırmadıysanız kaç kmye kadar dayanır sizce? Alfa Romeo'nun doğası gereği agresif kullandığınızı varsayıyorum.
    5-Lpg randımanlı oluyor mu? Lpg mevcut bir 156 mı almalıyım yoksa benzinli bir tane bulup kendim mi taktırmalıyım?
    6-Ne sıklıkla sanayiye işim düşer?
    7-Malum sitedeki fiyatların abartı olduğu varsayımıyla soruyorum: pazardan ortalama kaça bulabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferim77

Selam. Almayı düşündüğüm, şimdilik platonik takıldığımız bir 156 var. Ama alırsam aşık olacağıma eminim. Herkes gibi ben de sağa sola soruyorum ama herkes ezbere alfa yaramaz aaabi diyor. Birkaç sorum olacak. Yalnız rica ediyorum sadece gerçek kullanıcılar cevaplasın. Kullanmadan hatta yakından görmeden atıp tutan o kadar çok var ki.

1-Anlatıldığı gibi masraflı mıdır? Senelik yakıt hariç masrafı ne kadara çıkıyor?
    2-Aracınız kaç model? 2016 yılı itibariyle kaça sigorta yaptırdınız?
    3-İkinci elde tutulmaması gerçekten büyük bir sorun mu? Daha doğrusu nasıl bir sorun? Hemen satılmıyor mu yada ucuza mı gidiyor? Ee zaten ucuza alıyoruz.
    4-Motoru yaptırdınız mı hiç? Rektifiye yani tam motor. Segman atmayı saymıyorum. Yaptırdıysanız kaça mal oldu? Yaptırmadıysanız kaç kmye kadar dayanır sizce? Alfa Romeo'nun doğası gereği agresif kullandığınızı varsayıyorum.
    5-Lpg randımanlı oluyor mu? Lpg mevcut bir 156 mı almalıyım yoksa benzinli bir tane bulup kendim mi taktırmalıyım?
    6-Ne sıklıkla sanayiye işim düşer?
    7-Malum sitedeki fiyatların abartı olduğu varsayımıyla soruyorum: pazardan ortalama kaça bulabilirim?

Yaklaşık 1.5 yıldır mk2 2004 model 156 1.6 te kullanıyorum. Kısaca cevaplayayım.

1.Anlatildigi gibi masraflı değildir. Aldığımdan beri en ağır bakımı 2 bin lira tuttu. Onda da Triger seti devirdaim varyatör gergi rulmanları gibi hayati parçaları değiştirdim. Onun dışında standart bakımı ortalama 300-400 tl ile çıkarsınız.

2.sigortasi plakaya sahibinin yaşına aracın sizdeyken kazasına göre değişir. Subjektif bir konu.
    3.ben tutulmadığını bildiğim icin 156 yi tercih ettim. Bana göre Türkiye'de tutulmayan araba kalitelidir hocam. İnsanımızın arabadan anladığını düşünmüyorum. Herkes alıp keyfini sürmeden kaça satarım kafasında. Satmayı da düşünmüyorum. Temiz olan geçmişi iyi olan ve bakımları yapılan her araç satılır.
    4.ben aldığımda 160 bindeydi su an 182 binde. Hiç motor yapılmadı. Önemli olan yağına suyuna bakmak ,takip etmek. Sıfır motor masrafı 1.6 larda 5 bin lira civarı diye biliyorum.
    5.aracimda zavoli lpg var. Herhangi bir problem yaşamadım. Gayet de memnunum Motoru lpg ile uyumlu. Ancak bulabilseydim hiç lpg takılmamış benzinli bir 156 yi tercih ederdim. Ne kadar uyumlu olursa olsun lpg motorun ömrünü kısaltan bir etken bence.
    6.ben en ufak bir tikirtidan bile rahatsız olduğum icin sık sık ustama gidip ziyaret ederim. Bir çay içme suresinde de küçük sıkıntılarım giderilir. Gecen gün arabanın altından ses geliyordu gittim Karter muhafazasınin klipsi duşmuş o sallanıyormuş 5 dakikada bir cay içtim çıktım mesela.
    7. Bu araçların ellenmemis temiz bakılmış olanları makul. Alfaturk ve alfistiturkey forumlarına üye olun orada Alfaya Gönül vermis birçok dost var. gercek bir Alfa hayranının arabasını alin. İyi bakılmamış cok el değiştirmiş bir Alfa iflah olmaz,olsa da bir araba parası çıkartır cebinizden.

Sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 18 Haziran 2016; 18:44:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eski bir 156 mkII kullanıcısı olarak sorularınıza tek tek cevap veremeyeceğim o yüzden toptan cevap olarak kabul edin, alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Eski bir 156 mkII kullanıcısı olarak sorularınıza tek tek cevap veremeyeceğim o yüzden toptan cevap olarak kabul edin, alınmaz.

Keşke niye alınmayacağını da yazsaydınız.
  • Başka bir konuya yazdığım yorum , Alfa 156 konumunda linki var

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

eski bir 2004 MKII 156 TS kullanıcısı olarak kesinlikle bulaşma, "alacaksın ama temizini" diyenlere inanma 12 senelik agresifliğe müsait aracın temizi mi kalmıştır ? Hele lpg uygulanmışsa dinlenerek kaçın. Belki nadir temizlikte lpg uygulanmamış bulursunuz onada passat parası isterler.

Bence sorunları
    - Yağ eksilterek motorun çalışması yaklaşık 5000 km ye -1 lt ( lpg uygulanında 3 ile çarp )
    - LPG ye uyumluluk ( aslında uyumlu falan değil )
    - Aracın devamlı otoban asfaltı istemesi , zayıf alt takım
    - Ustaların "eee alfaya biniyorsun olacak o kadar" diyerek fiyatı kaktırması
    - Kronik varyatör sorunu
    - 2004 model araca göre parça fiyatlarının pahalılığı

Ben aracımı çok severek aşık olarak aldım hemde çok temizdi, expertizde yaptırdım ama gelin görün ki nefret ederek sattım.

Konumu incelemek isterseniz buyurun, markaya karşı en ufak bir ön yargım yoktu alırken ama şimdi kesinlikle almam.

http://forum.donanimhaber.com/m_83300709/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 20 Haziran 2016; 19:15:04 >

• Bi aldiramadim.babama bende sunu yok aksamdan sabaha bozulurmus soraan.hic alfaya binmemistir bense binmedim ama kotulemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

Bi aldiramadim.babama bende sunu yok aksamdan sabaha bozulurmus soraan.hic alfaya binmemistir bense binmedim ama kotulemiyorum

147'ye bol bol bindim. alfa premium/spor arabaya gücü yetmeyip premium/spor arabaya bindiğini zannetmek isteyenlerin arabasıdır. bindiğim aracın sahibi olan arkadaşım da her ne kadar kabul etmese de (bizim insanımızda bindiği malın kötü olduğunu kabullenememe vardır) söyledikleri gibi gerçekten kendini salıyor araç. yaşını fazlasıyla belli ediyor. gır-gır-gır etmesini geçtim arabanın yolcu hava yastığını kapak şeklinde yapmışlar (bir çirkinlik, benimkinde belirsizdi, sadece airbag yazısı vardı), bir de üstüne üstlük o kapak düşer mi, iğrenç bir görüntü. direksiyonu sert, su gibi de benzin yakar. bagajı da cücük kadardır. nesini severler bu arabanın bilmem. fiat diyince yerden yere vuranlar nedense alfa'yı göğe çıkarırlar. kardeşim klasik fiat kalitesi bu da işte. üstüne üstlük ortak parça kullanımı da epeyce var. servis ücreti de farklıdır, neymiş alfa'ymış bu. yahu aynı usta bakıyor, aynı servis, sadece kapıları veya binaları ayrı ama aynı bahçede (eskiden binalar bile aynı olurdu ama daha fazla işçilik öderdin).
    ben daha 5-6 yaşında olup da diri olan bir alfa görmedim. mantıklı adam işi değil alfa...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo Neden Tutulmuyor?
    8 yıl önce açıldı
    Alfa Romeo'nun Tutulmaması
    16 yıl önce açıldı
    Alfa Romeo gulietta alınır mı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Belki sizdeki hor kullanilmis olabilir ayrica trafiktede istda hic alfa gormedim nedense

• Arkadasta 147 var gecende servisi aradi 100.000 bakimi ne tutar diye 2000 lira fiyat verdiler şaka gibi

• Direksiyonun sertliğinden şikayet edecekseniz hiç alfaya bulaşmayın, fluence falan alın yumuşak yumuşak sürün. Hele 147 alıp bagaj kapasitesinin az olmasına şaşıracaksanız başka markalara doğru koşarak uzaklaşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

Belki sizdeki hor kullanilmis olabilir ayrica trafiktede istda hic alfa gormedim nedense

arkadaş ilk sahibiydi. istanbul'da trafikte her türlü araç görülebilir. zira türkiye'deki araçların neredeyse yarısı burada. en az gördüğüm egea yalnız tuhaf bir şekilde o kadar da satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coder61

Direksiyonun sertliğinden şikayet edecekseniz hiç alfaya bulaşmayın, fluence falan alın yumuşak yumuşak sürün. Hele 147 alıp bagaj kapasitesinin az olmasına şaşıracaksanız başka markalara doğru koşarak uzaklaşın.

yanlış anlama olmasın. ben bulaşmadım, bulaşmam da zaten. direksiyon öyle kazık gibi sert olunca başarılı olmuyor bir tek. bagajı da öyle saçma sapan derecede küçük olunca spor araç da olmuyor. nihayetinde c sınıfı bir aile arabası. ama başarısız bir aile arabası. fluence'nin direksiyonunun nasıl olduğunu biliyorum. golf aldım ve de direksiyonundan da gayet memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Direksiyonun sertliğinden şikayet edecekseniz hiç alfaya bulaşmayın, fluence falan alın yumuşak yumuşak sürün. Hele 147 alıp bagaj kapasitesinin az olmasına şaşıracaksanız başka markalara doğru koşarak uzaklaşın.

yanlış anlama olmasın. ben bulaşmadım, bulaşmam da zaten. direksiyon öyle kazık gibi sert olunca başarılı olmuyor bir tek. bagajı da öyle saçma sapan derecede küçük olunca spor araç da olmuyor. nihayetinde c sınıfı bir aile arabası. ama başarısız bir aile arabası. fluence'nin direksiyonunun nasıl olduğunu biliyorum. golf aldım ve de direksiyonundan da gayet memnunum.

Önerilerim konu sahibine idi. "Spor araba almaya gücü yetmeyip spor arabaya bindiğini zanneden" biri olarak bir VW sahibine öneride bulunmanın haddim olmadığının farkındayım

• quote:

Alfa diyorum agresif sürüş diyorum spor kullanım diyorum arkadaş bagaj hacminden filan bahsediyor. Verilecek en uygun cevabı vermişsin coder61 kardeş. Ben de Doblo Maxi'yi öneriyorum. Muazzam bir bagajı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferim77 -- 21 Haziran 2016; 18:54:31 >
  • quote:

quote:

Ayrıca konu 147 değil 156. 147 de ayrı bir güzellik ama ben 156'yı daha erkeksi buluyorum. Arabaların cinsiyeti olur mu olmaz mı yoruma açık ama 156'nın direksiyonunda bir kadın görmeyi hayal edemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferim77

quote:

quote:

Ayrıca konu 147 değil 156. 147 de ayrı bir güzellik ama ben 156'yı daha erkeksi buluyorum. Arabaların cinsiyeti olur mu olmaz mı yoruma açık ama 156'nın direksiyonunda bir kadın görmeyi hayal edemiyorum.

valla pek bir fark yok aslında. 156 da kendini kolay salıyor, 156'da da traktör sesi var, 156 da çok yakıyor ve 156'nın da bagajı küçük.

• Diğer sorularıma bir şekilde cevap buldum ama şu anki makul piyasa fiyatını öğrenemedim. Yakın zamanda oto pazarından yada galeriden 156 alan varsa fiyatını söyleyebilir mi? Malum siteyi baz almıyorum çünkü oradaki herkesin arabası çok kıymetli, Türkiye'de bir tane.
  • elalemin lafını takmıyorsan her araç alınır. onca para verdiğin araçtan zevk alacak olman önemli. kimseyi takmadan, sorunuyla sorunsuzluğuyla kabul etmen lazım. aldığın aracı yüceltip bmw mercedes ayarında görürsen tabiki seni tatmin etmeyecektir. ama farklı bir araç kullanmanın tadı başkadır.

başkalarının lafından etkileniyorsan, moralin bozuluyorsa bu araca hiç yaklaşma. en ufak sorunda sanki başka hiç bir araç sorun çıkarmıyormuş gibi tepkilerle karşılaşacaksın. evet servisi sıkıntı olacak çünkü sanayideki ustalar anlamayacak bundan, hoş koskoca antalyada gerçekten pejodan anlayan 1 tane yer gördüm geri kalanı ile muhatap bile olmaya gerek yok o derece kötüler. ikinci el olarak kötü olacak evet. çünkü bizim insanımız kendisi için almaz aracı elalem için alır. elalem de ikinci eli hızlı araç sever vs.

kısaca aracı alırken o saydığın bütün kriterleri boşver. çünkü; çıkaracağı masraflar muadili araçlar ile aşağı yukarı aynı olacak. 500 tl aşağı veya yukarı bir fark çok bir fark değildir. ikinci eli çoğu markadan kötü olacak. yaşıtı olan diğer pek çok araca göre daha fazla ilgi çekecek. lpg işine keşke girmesen ve benzinli kullansan diyeceğim sadece.

• 156 ya bindim iyi bi aracti surmedim eski patronumda babamin arkadasinda var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.