Şimdi Ara

Alfa Romeo'nun Tutulmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
64.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alfa romeolar neden tutulmuyor bunun nedenini ne olarak düşünüyorsunuz
    artık dizel motorları olduğu halde yeni modellerini istanbulda pek göremiyoruz tasarımı bence en güzel olan markalardan biri kimileri ise logosunun yüzünden eleştiriyor
    forumda alfisti arkadaşımızda vardı yeni dizel model olanlarından yalniz en son bildiğim kadarıyla satıyordu
    fiat bence alfa romeo'ya pek önem vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 5 Aralık 2008; 0:34:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alfa Romeo Yedek Parçaları: Pahalı Mı, Bulunması Kolay Mı?

Alfa Romeo sahipleri, araçlarının yüksek performansı ve ayırt edici tarzından keyif alırken, parça maliyetleri ve bulunabilirliği endişe kaynağı olabilir. Bu konuya ışık tutmak için Alfa Romeo parçalarıyla ilgili bazı temel bilgileri seninle paylaşacağız:

• Alfa Romeo Parçaları Pahalı mıdır?

Evet, Alfa Romeo parçaları genel olarak diğer yaygın otomobil markalarına kıyasla daha pahalıdır. Bu, aracın İtalyan yapımı olmasından, özel parçalar kullanmasından ve sınırlı üretiminden kaynaklanmaktadır.

• Alfa Romeo Parçaları Bulunur mu?

Alfa Romeo parçalarını yetkili bayilerden, bağımsız tamircilerden ve çevrimiçi perakendecilerden temin edebilirsin. Ancak, bazı özel veya eski model parçalarının bulunması zor olabilir.

• Alfa Romeo Parça Fiyatları Pahalı Mıdır?

Yukarıda belirtildiği gibi Alfa Romeo parça fiyatları diğer markalara göre daha pahalıdır. Bu durum, üretim maliyetlerinin yanı sıra parçaların karmaşıklığı ve nadirliğinden kaynaklanmaktadır.

• Alfa Romeo Yedek Parçaları Bulunur mu?

Çoğu yaygın Alfa Romeo yedek parçası yetkili bayiler ve bağımsız tamirciler tarafından kolayca bulunabilir. Ancak yine de, bazı özel veya eski model parçaları için daha uzun bekleme süreleri veya özel siparişler gerekebilir.

Sonuç olarak, Alfa Romeo parçaları pahalı olabilir ve bulunabilirlikleri modeline ve yaşına bağlı olarak değişebilir. Ancak premium bir İtalyan otomobilinin yüksek performansını ve eşsiz stilini arıyorsan, bu maliyetleri göz önünde bulundurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu akşam aşkı memnuyu izleyince aynı şey benimde aklıma geldi, sonra dedimki brera güzel araba enfazla 60000 ytl falandır , hatta o fiyatlardaysa alınabilir diye sitesini bir açtımki 120 000 ytl yi görünce gözlerim yuvalarından fırladı :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: oRLaNDo

bu akşam aşkı memnuyu izleyince aynı şey benimde aklıma geldi, sonra dedimki brera güzel araba enfazla 60000 ytl falandır , hatta o fiyatlardaysa alınabilir diye sitesini bir açtımki 120 000 ytl yi görünce gözlerim yuvalarından fırladı :)

aynen bende ordaki alfayı görünce resmen aşık oldum fiyatına hemen bakınca ağzım açık kaldı 60.000€ başlıyordu aracın fiyatıda neden olabilir
  • ben de aynı duruma düşenlerdenim.baktım siteye fiyatlar uçuk ama sonra şunu buldum.birmot kendisi satıyor 0 araba ama 2007 model ve fiyata bakın.
    http://www.sahibinden.com/0_km_alfa_romeo_3_2_brera_2007_model_plaka_takilmamis!!!WQQaXQQ11415099WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPEREN A. -- 5 Aralık 2008; 0:43:41 >
  • Önem vermemek değil de alfalar genel olarka fazla yakıyor ve parçası çok pahalı.Kendisi de pahalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stonegiant

ben de aynı duruma düşenlerdenim.baktım siteye fiyatlar uçuk ama sonra şunu buldum.birmot kendisi satıyor 0 araba ama 2007 model ve fiyata bakın.
    http://www.sahibinden.com/0_km_alfa_romeo_3_2_brera_2007_model_plaka_takilmamis!!!WQQaXQQ11415099WQQpXQQdisplayitem

baksana işte 0 km 2007 model alfaromeo'yu yetkili bayisi bile satamamış anlaşılan piyasası yok denilecek gibi

• yaw güzel arabalar ama bn konsollarını çok beğenmiorum. yani kısmen pahalı arabalar. ağır, hızlı, güçlü, şık arabalar ama içine girince çıplak kalmışsınız gibi oluo. sanki panelin üstüne bişey daha yapıştırıp kaplayacaklarmışda unutmuşlar gibi. ama kesinlikle gelecekte almayı düşünebilceim bi araba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo Neden Tutulmuyor?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ambleminde haç koyabilecek kadar yiğit ise bunun satışlarına etki etmesinede razıdır demektir.
    hem pahalı araç hem fazla yakıyor hem dayanıksız ve sürekli arıza çıkarıyor falan kısacası bana göre gereksiz bir araba.varlığı veya yokluğu bir benim için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sansar_Selim

ambleminde haç koyabilecek kadar yiğit ise bunun satışlarına etki etmesinede razıdır demektir.
    hem pahalı araç hem fazla yakıyor hem dayanıksız ve sürekli arıza çıkarıyor falan kısacası bana göre gereksiz bir araba.varlığı veya yokluğu bir benim için.

Bold bölümü biraz açabilir misiniz?

Kaç tane Alfa kullandınız? Alfisti kime denir bilginiz var mı?
  • Sebepleri var:
    1-)Zamanında distribitörü olan Zeytinoğlu Otomotiv'in Alfa Romeo'ya fazla önem vermemesi.Akabininde yetkili satıcısı ve servislerinin bir elin parmaklarını geçmemesi.
    2-)Araçların pahalı satılması
    3-)O yıllardaki Alfa'ların fazla yakması.
    4-)Parça temin sorunu

Daha sonra distribitörlük Tofaş'a geçti ve yutçapındaki Birmot bayi ve servisleri otomatikmen Alfa Romeo'yu da temsil etmeye başladılar.1990'lı yıllara göre Alfa Romeo şu anda ülkemizde gayet iyi bir konumda.Fiyatları o zamanlara göre diğer markalara göre uçuk değil.Servis sayısı fazla;dolayısıyla parça bulunulabirliği fazla.Fazla yakma sorunu ise dizel motorlu modellerle kısmen de olsa gidertildi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Sebepleri var:
    1-)Zamanında distribitörü olan Zeytinoğlu Otomotiv'in Alfa Romeo'ya fazla önem vermemesi.Akabininde yetkili satıcısı ve servislerinin bir elin parmaklarını geçmemesi.
    2-)Araçların pahalı satılması
    3-)O yıllardaki Alfa'ların fazla yakması.
    4-)Parça temin sorunu

Daha sonra distribitörlük Tofaş'a geçti ve yutçapındaki Birmot bayi ve servisleri otomatikmen Alfa Romeo'yu da temsil etmeye başladılar.1990'lı yıllara göre Alfa Romeo şu anda ülkemizde gayet iyi bir konumda.Fiyatları o zamanlara göre diğer markalara göre uçuk değil.Servis sayısı fazla;dolayısıyla parça bulunulabirliği fazla.Fazla yakma sorunu ise dizel motorlu modellerle kısmen de olsa gidertildi.

Ailemin yaşadığı şehirde (Balıkesir) son zamanlarda Alfa çok tuttu, inanılmaz sayıda 156 ve 147 var. 159 ise az saatı, çünkü 1.6 motor seçeneği yok.

Bence son zamanlarda çok iyi arabalar yapıyorlar. Brera ise olumsuz yönlerine (ağır, yol tutuşu, performansı, yol tutuşu, yakıt tüketimi ve dinamikleri rakiplerine göre kötü, gerçi rakipler de çok güçlü) karşın çok tarz bir araba. Pahalı VW almaktansa Alfa'yı tercih ederim.

• Serviste Fiatın bir modelinde ve Alfanın bir modelinde tamamen aynı olan lastik bir parçanın, araç fiat olduğunda 10ytl, alfa olduğunda 50ytl olması olabilir.
  • Forumdaki arkadaş yurtdışına gittiği için mecburen sattı Alfa 159 aracını.

İLandaki Brera motor hacmi 3001-3500 cc arası olan bir model aracın fiyatının içindeki vergi oranını tahmin edebilirsiniz.

3001-3500 cc R32 2.e Golf 50k Euroya
    http://www.sahibinden.com/v_w_golf_r32WQQaXQQ10700349WQQpXQQdisplayitem

3001-3500 cc 350Z 2.el 60k Euroya
    http://www.sahibinden.com/sifir_gibi_350zWQQaXQQ6842833WQQpXQQdisplayitem

3001-3500 cc Bmw araçlar 90-100k Euro'dan başlıyorsa
    Yine 3001-3500cc Mercedesler 100-120k Eurodan başlıyorsa 260hp 3.2 litre Brera için 100bin ytl çok değil.
    Yanlış anlaşılmasın Alfa ile Bmw Mercedes kıyaslaması yapmıyorum. Sadece bu hacimdeki oto fiyatlarının nasıl şiştiğini göstermek istiyorum.

2007-2008 model 2.el 1,9 litre 150 hp dizel(Opel Antara ve Vectra'da kullanılan motor) 159 Alfa'lar şuan 50-60bin ytl arasında gidiyor. Donanımına bakıldığında bu fiyat aralığında alınabilecek en şık ve en iyi alternatiflerden bence...
    Fren başarısı yol tutuş üstünlüğü herşey bi tarafa tasarımıyla çok dikkat çeken çok şık bir araç olduğunu düşünüyorum.

Şuan en fazla 1-2 yaşında 50-60 bin ytl arasında bu tasarımdan daha hoş bir tasarıma sahip araç yoktur şahsi fikrim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Şuan en fazla 1-2 yaşında 50-60 bin ytl arasında bu tasarımdan daha hoş bir tasarıma sahip araç yoktur şahsi fikrim.

Bence de yok.

Bundan çok daha iyisi isteniyorsa da bence adres belli, ama fiyat biraz tuzlu gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 5 Aralık 2008; 1:41:56 >

• alfaya gereksiz bir araç diyen arkadaşım kaç tane alfa kullandın??sürekli sorun çıkaran bi araç demişsin heralde çok kullandın ve çok sorun çıkardı..parçası pahalı demişsin kullandığın alfaları servise götürünce de çok para vermişsin belli..şu bilip bilmeden atıp tutanlar öldürüo adamı ya..
    parçası pahalı servisi az surekli sorun çıkarıo dienlere sadece

• Aracımı satma nedenim supremum'un da belirttiği gibi yurtdışına çıkıcak olmam , Shanghai Normal Üniversitesine akademik dil eğitimi için gidiyorum. 2 sene gibi bir süre orda kalmak durumundayım. Sonrasında hks falan derken daha uzun bir sürede orda kalabilirim. Yoksa 159 u asla satmazdım.

supremum ayrıca paylaştığın 159 ti nin içi inanılmaz güzellikte , bi turbo benzinli ve dizel motorlar ile çift kavramalı otomatik şanzımanın olmayışı alfanın en büyük eskileri. Parça sorunu , parça pahallılığı vs hepsi geride kaldı. Alfayı fiatla kıyaslarsanız tabii ki alfa daha pahallı , ama yolda kıyaslandığınız arabalar fiat albea değil , mercedes c ve bmw 3 serisi . Birde onların parça fiyatlarına bakmak lazım. Alfa piyasada konumlandığı sınıflarda alman rakiplerinden daha pahallı parçalara sahip değil. Çoğundan da daha uygun bakım maliyetleri var. Örneğin benim sattığım 159 un 10.000 bakımı 150 ytl ye gelmişti.

Eğer alfa 159 bu kasayla , 1.8 230 hp bi turbo benzinli motoru , çift kavramalı dsg gibi bir otomatik şanzımanla getirirse , çin dönüşü alacağım tek araç bu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfisti159 -- 5 Aralık 2008; 3:48:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: stonegiant

ben de aynı duruma düşenlerdenim.baktım siteye fiyatlar uçuk ama sonra şunu buldum.birmot kendisi satıyor 0 araba ama 2007 model ve fiyata bakın.

Pedalları nasıl çamurlu ve aşınmış 0 km aracın?

Ayrıca koltukları da kullanılmış gibi...

• Araç gerçekten çok hoş ama fiyatina değermi bilemiyorum,Alfa Romeo-nun en büyük dez avantajlarindan birisi ikinci el piyasasinin çok kötü olmasi,ben şimdi bu arabayi alsam sonra satmaya kalkinca değeri aşiri derecede düşer
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sansar_Selim

ambleminde haç koyabilecek kadar yiğit ise bunun satışlarına etki etmesinede razıdır demektir.

bence senin islami cihad duygularin kabarmis
  • quote:

Orjinalden alıntı: oRLaNDo

bu akşam aşkı memnuyu izleyince aynı şey benimde aklıma geldi, sonra dedimki brera güzel araba enfazla 60000 ytl falandır , hatta o fiyatlardaysa alınabilir diye sitesini bir açtımki 120 000 ytl yi görünce gözlerim yuvalarından fırladı :)

hocam cem yılmaz ın dediği gibi siz neyle neyi satın almak istiyorsunuz60000 ytl ye sizce böyle bir araç olurmu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.