Şimdi Ara

Fiat ve Alfa Romeo araçları arasındaki farklar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir soru var sizin yorumlarınızı da merak ediyorum tabi paylaşmak isterseniz. Alfa Romeo ve Fiat araçları arasında gerçekten ne gibi farklar var? Marka geçmişi,imaj,ikinci el vs gibi olayları bir kenara bırakırsak. Tabikide burada tutupta Giulia ile Linea'yı kıyaslayamayız. Mesela valide hanımda Giulietta var. Aracın her yerinde (fren kaliperlerinden aküye kaputun altındaki parçalara kadar) Fiat,Lancia,Alfa amblemi var,evet bu parçalar ortak üretim ve bu araçlarda ortak kullanılıyor. Aynı şekilde Giunun sinyal kolu,direksiyonun üzerindeki tuşlar,cam açma tuşları bile Linea ile neredeyse aynı. Mesela bir Egea ile Giu arasında 0 almaya kalksan 30-40 bin₺ fark var. Bu farka değecek ne olabilir sizce ? Sürüş keyfi mi? Performans mı ? Yol tutuş mu ? Yoksa kalite mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kalite,prestij,tasarım,güvenlik,sağlamlık,konfor,preformans ve daha nice fark var.Fiat ile alfa yı bırakın bir tutmayı isimleri bile yan yana gelmemeli bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Kalite,prestij,tasarım,güvenlik,sağlamlık,konfor,preformans ve daha nice fark var.Fiat ile alfa yı bırakın bir tutmayı isimleri bile yan yana gelmemeli bence

Yok hocam zaten bir tutmuyorum. Aynı değiller tabikide hitap ettikleri kesim bile çok alakasız. Sadece Giuliettalar ve diğer Alfalar için yapılan "Fiattan hallice" gibi benzetmeler hakkında forum ahalisinin görüşlerini merak ediyorum.

• Alfa Romeo, Fiat bünyesindeki marka arada fark var ama bu demek değil ki Fiat berbat marka Fiat'ın çok garip bir politikası var kendi hariç bünyesindeki her markaya özenir, Alfa'nın otomobil markalarında yeri prestiji farklıdır, forumunda doblo direksiyonlu giulietta dediğine bakma hocam, bir diğer muhabbet Alfa Romeo da haç olması ayrıca hoşuma gidiyor herkes kullanmasın Alfa'yı, o haç aynı zamanda yobaz savar bir sembol

Alfa Romeo koltuğuna oturduğunda farklı olduğunu her zaman hissettirir

1940 lı yıllarda bir çok markadan model dodge vs araba tasarımlarından Alfa Romeo izleri taşırmış, discovery channel da birkaç belgeselini izledim, hiç bir marka nın tarihi Alfa gibi değil.

forum Fiat a b.k atmak için elinden geleni yapıyor Fiat ne yapsa hata olduğu için Alfada benzerlik olunca kötü geliyor foruma.

sana tavsiyem forumda geyik yap muhabbet et ama ciddi bir işte çok fazla danışma

Arkadaşıda çağırayım

• Alfa Romeo'nun sadece eski modelleri iyi (bence)

Yeni modellerde egea gibi düşünüyorum niyeyse

100.000 iyi hoş ama, Fiat 'ı duyunca ...

• gui ile bravo aynı sayılır yol tutuş dışında
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem1000

Alfa Romeo'nun sadece eski modelleri iyi (bence)

Yeni modellerde egea gibi düşünüyorum niyeyse

100.000 iyi hoş ama, Fiat 'ı duyunca ...

Evet hatta Egea ile Gulia aynı platformu kullanıyor. Görüntü dışında herşey aynı yakında 1.3 multijet motorda koyacaklarmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo GT Çok Mu Yakar?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

gui ile bravo aynı sayılır yol tutuş dışında

Delta ile Bravo aynı sayılır. Lancia Delta, Fiat Bravo'nun uzatılmış ve konforlu hali. Platformu da aynıdır. Giulietta ile ilgisi yoktur Bravo'nun, bazı ortak parça kullanımı dışında.

• Öncelikle marka konumlandırması ve tasarım olarak farklılıklar vardır. Başka hiçbir otomobile benzemeyecek tasarım yapabilmek zaten başlı başına ciddi bir maliyet demektir.

Diğer önemli farklılıklar da performans, sürüş dinamikleri, frenler gibi konulardadır. Bu gün herhangi bir alfa modeline bindiğinizde süspansiyon geometrisi üzerine ne kadar çalışıldığını, direksiyon tepkilerinin hassaslığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Konsol fetişizmini bir kenara bırakır isek, aynı görünüme sahip direksiyonun doblo da ve giu da ne kadar farklı hissettirdiğini kendiniz bir deneyin derim. Yoksa kalite ve sorunsuzluk olarak aman aman farklar olduğunu düşünmüyorum. Bir konu da standart donanım farklı olabilir tabi.

Otomobil markaları artık maliyetleri aşağı çekerek ortak parça/platformlar kullanmaya ve birbirinden sıkıcı ve benzer otomobiller üretmeye başladı. Aralarında hala karakter sahibi olan bir kaç marka kaldı sadece ve alfa da bunlardan bir tanesi. Otomobilin karakterini etkilemeyecek konularda ortak parça kullanıyor olabilirler ama yukarıda bahsettiğim konularda birbirlerinden ayrışıyorlar. Zaten bu yüzden biri sürüş konusunda önden çeker otomobillerin referans markasıyken, diğeri vasatı aşamıyor/aşmıyor.

Fiyat farkı için de şunu söyleyebilirim. Herhangi bir fiat otomobili yukarıda bahsettiğimiz özellikler anlamında alfa romeo seviyesine getirebilmek için kaç para harcarsınız sizce bir de bunu düşünün?

Keyifli forumlar.

• alfa her zaman fiat grubunun özendiği, üzerine düştüğü bir markadır. iç aksam olarak malzeme kalitesi farkı var. yol tutuş, motor ayarı, aerodinamik, şanzıman-motor uyumu gibi etkenler genelde grubun bütün araçlarında belli bir kaliteye sahiptir.
  • Eskiden olsa bir nebze katılırım da bu 1-2 sene içinde değişti.

Alfa maserati tabanlı bir marka olma yolunda.

Birde arada güvenlik farkı var diyenler var.

Fiatın Türkiye üretimli modelleri hariç hangisi kötü not almış 500l,500x,punto,Freemont 5yıldız.

Ama rezalet bir politika anlayışları var o ayrı daha iyi yerlerde olması gereken bir markayı süründürüyorlar.

Başındaki adam bırakmadan rahatlamazlar.Adam sadece maddi tabloya bakıyor.Kazanıyormuyum o bana yeter diyor.

• Şunu anlayamıyorum , ben arabayı kullanıyorum ve neresi Fiat farketmiyorum bile . Daha özensiz bulduğum bir yeri olmadı . Tuşlar Fiat ise demek ki fiatınkiler de kullanışlı . Fiat olması neden kötü yapıyor ? Tasarımı çok farklı sürüşü mükemmel . Fluence vs giu yol tutuşu diye bir konu göremezsiniz mesela forumda. Arabayı araba yapan sürüşü verdiği zevk sağlamlığı değil mi ? Bunlar bu forumda BMW mi Mercedes mi konusu dışında asla konuşulmuyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.