Şimdi Ara

Alfa Romeo'nun Tutulmaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
64.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: joushkun

Okuldaki bir arkadaşımda var. Yaklaşık 1.5 yılda 70bin km yol yaptığını söyledi. 42bin ve 50bin km'lerde olmak üzere 2 kez baskı balata yemiş. Ama davayı hep onlar kazanmış, para vermemişler. 75.000 liraya almış, şimdi satsa 50-55bin liraya gidiyor.

Güzel araba, tarz araba. 2. el 55bin liraya araba baksam bir eski kasa C klasse ile 159 arasında çok gidip gelirdim.

2. el 55000 lik araba bakacağıma 60 milyar cash verip porsche boxster alırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Okuldaki bir arkadaşımda var. Yaklaşık 1.5 yılda 70bin km yol yaptığını söyledi. 42bin ve 50bin km'lerde olmak üzere 2 kez baskı balata yemiş. Ama davayı hep onlar kazanmış, para vermemişler. 75.000 liraya almış, şimdi satsa 50-55bin liraya gidiyor.

Güzel araba, tarz araba. 2. el 55bin liraya araba baksam bir eski kasa C klasse ile 159 arasında çok gidip gelirdim.

2. el 55000 lik araba bakacağıma 60 milyar cash verip porsche boxster alırım.

alma diyen mi var hemşerim? "gelirdim" demişim. geçmiş zamanda kullanılan bir sahiplik eki söz konusu. sen alırsan al banane.

• quote:

Orjinalden alıntı: spinalsurgeon

yaw güzel arabalar ama bn konsollarını çok beğenmiorum. yani kısmen pahalı arabalar. ağır, hızlı, güçlü, şık arabalar ama içine girince çıplak kalmışsınız gibi oluo. sanki panelin üstüne bişey daha yapıştırıp kaplayacaklarmışda unutmuşlar gibi. ama kesinlikle gelecekte almayı düşünebilceim bi araba.

156'dan sonra olmayan sorunlardan biri olup ne zaman alfa ile ilgili bişey olsa söylenen sözdür. sorun da lambda sensörünün değiştirilmesinden ibaret. tabi düzgün kullanılmışsa araç.

alfa lancia'nın altı fiat'ın üstü bir konfor, donanım, tasarım, kaliteye sahip olduğundan fiyatının yüksek olması normal. bi fiat ile aynı fiyatta olmaması gerek zaten fiattan kalite anlamında da daha iyidir.

türkiyede tutulan araçlar zaten 2 elin parmağını geçmez. sedan olsun ama fazla yaksın veya sedan olsun parçası bol olsun, ucuz olsun habire değiştirsemde farketmez mantalitesiyle araba bakan milletimiz alfadır, yok mitsubishidir, kia'dır, daihatsudur bakmaz öle nedense...

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Ailemin yaşadığı şehirde (Balıkesir) son zamanlarda Alfa çok tuttu, inanılmaz sayıda 156 ve 147 var. 159 ise az saatı, çünkü 1.6 motor seçeneği yok.

Bence son zamanlarda çok iyi arabalar yapıyorlar. Brera ise olumsuz yönlerine (ağır, yol tutuşu, performansı, yol tutuşu, yakıt tüketimi ve dinamikleri rakiplerine göre kötü, gerçi rakipler de çok güçlü) karşın çok tarz bir araba. Pahalı VW almaktansa Alfa'yı tercih ederim.

brava/bravo/marea'da çok var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Aralık 2008; 23:14:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cnrg

quote:

Orjinalden alıntı: Sansar_Selim

tamam bişey demedik 2.elde ettiğiniz zararın acı boyutunu unuttum bir an aracınız değerlidir vede hiç kötü bir araba değildir.Yeterki arabalarınız değerli olsun benim burda yaptığım yorumlar olumsuz etki yaratmasın.Sizde arabanızı satıp kurtulabilesiniz.Anlık hevesle aldığınız aracın elinde patlaması duygusunu yaşamadım fakat anlayabiliyorum.

sana sadece gülüyorum gerçekten anlamıyorsun bu işlerden..neyse zaten kullanmayan adama da anlatılamayacığını önceden de görmüştük gene görüoruz..sen bu güzellikten mahrum kalıcaksın hayatın boyunca bu yüzden senin adına üzülüorum..hadi allah selamet versin

ister gül ister ağla sana dert anlatacak durumda değilim.Fikirlerimi bana göre ibaresi ile yazmışım ben zaten sen önce başkalarıın fikirlerine saygı duymayı öğren.
    aids örneği konusuna bişey demeyeyim diyordum ama ne diyeyim aradaki bağı algılayamayan adamla tartışmanın ne kadar sağlıklı olduğunu anlamış oldum.hadi sanada selametle

• yaklaşık 7 ay alfa romeo 2.0ts exe. sahibi oldum öğrenciyken.bir tutkuyla aldım onu. o beni hiç üzmedi.sıkça söz edilen varyatör problemini hiç yaşamadım.yakıtı 11-12 litrelerdeydi şehir içi ama nice 3.20ler c200ler harcadım.tasarımı mükemmeldi.bunun sayesinde çok ekmek yedim üniversitede.sadece trim sesleri fazlasıyla canımı sıkmıştı ve işini bilen özel bir alfa servisinde bunada çözüm getirdiler.uzun yolda ne rampada ne düzde hiç gaza daha fazla basmaya ihtiyaç duymadım.zaten yeteri kadar güçlüydü ve ağırlık avantajıda cabasıydı.tekrar araba almayı düşünüyorum ve aklımda sadece 2 araç var w124 yada 156. 2.eli ile hiç uğraşmadım zaten.çünkü bir borcumuza karşılık 14.500 e aldığım alfamı 16.400 lira civarında bir paraya verdim.ha bu gün alsam gözümü kırpmam ayrı mesele.çünkü birçok araç sahibi olduk ve şimdiye kadar hiçbirini sabah uyandığımda pencereyi açıp hayranlıkla izlemedim yada direksiyona oturduğum zaman günaydın bebeğim bugün nasılsın diyemedim.diğerleri hep itici hep soğuk geldi bana. yani sadece araba olarak kullandım hayatımın bir parçası değil.

hiçbir zaman unutmayın ki megane ev hanımıysa alfa metres gibidir.megane her görevini dilediğiniz gibi yerine getirir.en ucuzundan ama heyecansız, rutin.
    ama alfa masraflıda olsa heyecan vericidir 1 gün görmeseniz sıkıntıdan deliye dönersiniz her dakika onu arzularsınız ve asla kopamazsınız....

saygılar....

• "10ur_1" ne güzel yazmışsın.Öyle bir gaza geldim ki gidip bir tane Alfa Romeo alasım geldi.Ama yazdıklarına inanıyorum.Gerçekten özel bir marka ve araçları çok güzel.Mesela Brera,spider ve GTV modellerine hastayım.Keşke ağırlıkları 2 ton olmasa.

Bence konuyu açan arkadaş tutulmamasının sebebi demiş öyle demeyelim de daha çok masraflı bir marka diye ve bizim milletimizde güzel olan herşey pahalıdır mantığı olduğu için milletimiz uzak duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 6 Aralık 2008; 10:24:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

yaklaşık 7 ay alfa romeo 2.0ts exe. sahibi oldum öğrenciyken.bir tutkuyla aldım onu. o beni hiç üzmedi.sıkça söz edilen varyatör problemini hiç yaşamadım.yakıtı 11-12 litrelerdeydi şehir içi ama nice 3.20ler c200ler harcadım.tasarımı mükemmeldi.bunun sayesinde çok ekmek yedim üniversitede.sadece trim sesleri fazlasıyla canımı sıkmıştı ve işini bilen özel bir alfa servisinde bunada çözüm getirdiler.uzun yolda ne rampada ne düzde hiç gaza daha fazla basmaya ihtiyaç duymadım.zaten yeteri kadar güçlüydü ve ağırlık avantajıda cabasıydı.tekrar araba almayı düşünüyorum ve aklımda sadece 2 araç var w124 yada 156. 2.eli ile hiç uğraşmadım zaten.çünkü bir borcumuza karşılık 14.500 e aldığım alfamı 16.400 lira civarında bir paraya verdim.ha bu gün alsam gözümü kırpmam ayrı mesele.çünkü birçok araç sahibi olduk ve şimdiye kadar hiçbirini sabah uyandığımda pencereyi açıp hayranlıkla izlemedim yada direksiyona oturduğum zaman günaydın bebeğim bugün nasılsın diyemedim.diğerleri hep itici hep soğuk geldi bana. yani sadece araba olarak kullandım hayatımın bir parçası değil.

hiçbir zaman unutmayın ki megane ev hanımıysa alfa metres gibidir.megane her görevini dilediğiniz gibi yerine getirir.en ucuzundan ama heyecansız, rutin.
    ama alfa masraflıda olsa heyecan vericidir 1 gün görmeseniz sıkıntıdan deliye dönersiniz her dakika onu arzularsınız ve asla kopamazsınız....

saygılar....

senin ki resmen afa aşkı olmuş anca bir insan bu kadar sevebilir arabasını kıskandım sizi =)

• Daha önce de söylemiştim, aynısını tekrarlıyorum.

Adam gibi bir jant seçebilirseniz:
     Alfa Romeo'nun Tutulmaması

Fren kaliperleri gibi ince ayrıntılara dikkat ediyorsanız:

Arkanızdan baktırabiliyorsanız:

Hem dış rengi:

Hem döşemeleri seçmeyi biliyorsanız:

Gidip de çok satılan bir modeli alma ihtiyacınız yok, siz arabadan anlıyorsunuz.
    Ama bu özellik bir lütuftur, o yüzden alfa romeo asla muhteşem satış rakamlarına ulaşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkmaster -- 6 Aralık 2008; 11:14:51 >

• Atın ölümü Alfa'dan olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

Gidip de çok satılan bir modeli alma ihtiyacınız yok, siz arabadan anlıyorsunuz.
    Ama bu özellik bir lütuftur, o yüzden alfa romeo asla muhteşem satış rakamlarına ulaşmaz.

Alfa'nın çok satma halk aracı olma gibi bir durumuda yok zaten. Ayrıca bunu gerçek Alfisti'lerde istemez.
    Alfa almak, Alfa kullanmak zaten farklı olmak, biraz daha sıradışı hissetmektir.
    Kesinlikle daha dikkat çekici...
    Trafikte bir Passat, Bir Mondeo, Laguna, 407 ya da Bmw3 vs. görüğüm zaman tekrardan dönüp bakmıyorum ama 159 gördüğümde kafamı bir kez daha çevirdiğim çok olmuştur.
    Trafikte 2 önümden gidiyorsa arkasına geçerek izlediğim bile olmuştur..

• quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

senin ki resmen afa aşkı olmuş anca bir insan bu kadar sevebilir arabasını kıskandım sizi =)

quote:

"10ur_1" ne güzel yazmışsın.Öyle bir gaza geldim ki gidip bir tane Alfa Romeo alasım geldi.Ama yazdıklarına inanıyorum.Gerçekten özel bir marka ve araçları çok güzel.Mesela Brera,spider ve GTV modellerine hastayım.Keşke ağırlıkları 2 ton olmasa.

Bence konuyu açan arkadaş tutulmamasının sebebi demiş öyle demeyelim de daha çok masraflı bir marka diye ve bizim milletimizde güzel olan herşey pahalıdır mantığı olduğu için milletimiz uzak duruyor.

arkadaşlar çok teşekkür ediyorum ama ben samimice duygularımı belirttim.tek bildiğim birşey var dünyaya bir kere gelicez ve tutkularımız olmadan nasıl yaşayabiliriz ki...

• 4 senede birkaç araba değiştirdik, 156 mız hariç.

Her açıdan farklı bir otomobil ve fazla otomobile gerek kalmadığı halde satmaya kıyamadık,üstelik 2.el değerinin üzerinde teklif edenlerde var.

En ufak bir problemde yaşatmadı,bizde kulaktan dolma laflardan sonra şaşırdık açıkcası..
  • Alfa Romeonun Türkiye'de tutulmamasının 2 nedeni var:
    1-İlk olarak Tofaş...Tofaş bilindiği üzere Alfa Romeo'nun distribütörü.Alfa Romeo gibi köklü ve seçkin bir markanın Tofaş sayesinde sanki bir Şahin gibi Palio yada bir Albea gibi satılması yüzünden birçok Alfa Romeo kullanıcısının çeşitli sebeplerden mağdur durumda olduğunu biliyorum.Tofaş, Fiat'ın yerli modellerine verdiği değeri Alfa Romeo'ya vermiş olsaydı şuan yollarda birçok 159 Brera yada Mito görür olurduk.Tofaş aşırı ilgisiz ve müşteri memnuniyeti gibi bir anlayışıları yok malesef!.Zaten bu markanın Türkiye'deki imajı belli ya çok fazla seven var yada tümüyle nefret edenler var.
    Tofaş bugüne bugün Türk halkındaki kötü imajı bir türlü silemediği için ve bunu yapmaya uğraşmadığı için Alfa Romeo marka araçlar insanımızın gözünde, hep arıza çıkaran, dayanıklı olmayan falan gibi olumsuz bir önyargıda kalmıştır.Bu yüzden Alfa'nın satmaması doğaldır...

2-Servis Anlayışları...Alfa romeonun servisleri malesef yetersiz ülkemizde.Yani aracınızı yetkili servislere güvenerek veremiyorsunuz.Servislerde bir eksiklik olduğu aşikar.Öncelikle yeni servisler açılmalı bence.

Bütün olumsuzluklara rağmen Alfa Romeo'ya binmek bir ayrıcalıktır

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Alfa'nın çok satma halk aracı olma gibi bir durumuda yok zaten. Ayrıca bunu gerçek Alfisti'lerde istemez.
    Alfa almak, Alfa kullanmak zaten farklı olmak, biraz daha sıradışı hissetmektir.
    Trafikte bir Passat, Bir Mondeo, Laguna, 407 ya da Bmw3 vs. görüğüm zaman tekrardan dönüp bakmıyorum ama 159 gördüğümde kafamı bir kez daha çevirdiğim çok olmuştur.

ön kaputu uzun ya, dikizden böyle bir şey görünce ödü kopuyor insanın

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: supremum

ön kaputu uzun ya, dikizden böyle bir şey görünce ödü kopuyor insanın

Yeni aracın nedir ? :)

• 159 yok bende ya, yanlış anlaşılmasın
  • Alfayı kötüleyenler acaba hiç sürdümü? 156 sürdüm arabyı sürmek çok zevkli konsoluda bence güzel. 45000 ytlye bulunabilir. Hayalimde de alfa veya bmw var.
    Eleştirenler almasın bu kadar basit siz gidin megane alın.
  • quote:

159 yok bende ya, yanlış anlaşılmasın

Civic hb mi vardı ne vardı sende ?
  • @10ur_1
    Özel bir arabanın faydasını gördün.Çok ekmek yedim demişsin ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 6 Aralık 2008; 19:49:17 >
  • Tutmama gibi bişey söz konusu değil, alfa çok özel bir marka ve bunun sürdürülebilmesi, üretilen araçlarda bunun hissedilmesi esastır alfa yöneticileri için. Şu tofaş olayını hiç açmayın nolur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.