Şimdi Ara

Alfa Romeo'nun Tutulmaması (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
64.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sametadali

quote:

Orijinalden alıntı: dr_anjinsan

Alfa'ya görür görmez aşık olduysanız, bir kızı görür görmez aşık olduğunuzda ne oluyorsa aynısı olacaktır.. kalbiniz çarpacak, heyecanlanacak ve gece yatarken illa aklınıza gelecek..

sonra soruşturacaksınız kim bu kız diye?? bilen bilmeyen herkes bir şeyler söyleyecek, o kızdan sana hayır gelmez diyecekler, kaşar diyenler olacak, motor diyenler olacak, kimisi de kızın günahını alıyorlar, tertemiz kızdır diyecekler.. iki arada bir derede kalacaksınız. milletin lafı ile hayatınızı idame ettirmeyecek kadar adamsanız, duygularınızı, tutkularınızı, hayata daha heyecanlı ve gülümseyerek bakmanızı sağlayan o naif hisleri takip edeceksiniz ve cesaretinizi toplayıp gidip o Alfa'yı alacaksınız...

Ben ilk gordugumde asik oldum..147 arkasi kesin diye begenmemistim illaki GT diye tutturmustum kafama. Ama simdi Alfa 147 GTA hicde fena olmaz diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: barabum
    şimdi soruyorum
    aranızdan pek çoğu otomobil dergisi okumuş hatta takip etmişsinizdir
    kaç tane alfayı kendi klasmanında teste tabii tutulduğunu gördünüz
    yok tutuşu testleri 2 araç öne çıkmış golf ve astra, nie alfa yok
    motor gücü çekiş toyota öne geçmiş.... hava civa arkadaşlar bunlar

Alfa girdiği hemen hemen tüm karşılaştırmalı testlerde rakiplerinden geridedir.Bu çok normal.LIFESTYLE otomobili herşeyden biraz bonkördür.Fazla yakar,servisi sever,ne çok konforlu ne de çok spordur,şanzuman iyi fakat mükemmel değildir vs vs.
    ALFA tutku arabasıdır,esas gider bir Alfa yı ,diyelim ki Golf ile karşılaştırırsanız esas o zaman hata edersiniz.O, otomobil dergicileri zeki insanlar böyle hata yapmazlar.Alfa diğerleri ile karşılaştırılmaz, Alfa tek başına karşılaştırılır tek rakibi bir önceki nesil Alfa dır.
    Forumda da aynı hata yapılıyor, ALFA yı ondan kimse önermiyor.ALFA yı bir sevdadır ya bu sevdayı doyasıya yaşarsınız ya da orta yaş araçları ile takılır sakin,düzenli bir hayatınız olur.
    Alıntı alıp abidük gubidik yorum yazacaklara tavsiye bir Alfa alın,kiralayın olmadı arkadaşınızdan ödünç alın sürün ne demek istediğimi anlarsınız.

• Şu Henry Ford'lu resmi hemen face'e koydum.
  • ben de alpha 156 almaya can atan biri olarak tüm forumda yazılanları bir çırpıda okudum. ve bana göre hiç söz edilmemiş en önemli gerçek şudur... alpha yı alanlar hızlı gençler ve genç kalmak isteyen çılgın amcalardır. geberik fiyata satılamayan alphalar da işte bu bıçkınların geberttiği araçlardır... araçla slaytlar, çılgın modifiyeler vs. siz böyle bir araba almak ister miydiniz? ben de bu güzele aşığım ama folloş olmuş bir güzele nikah kıymam... temiz az kullanılmış veya değerini bilen beyefendi veya hanımefendilerin kullandığı bir ikinci el araca değerinde sahip olmak isterim... eğer sıfır bir bakire alamıyorsam... kaliteye laf yok... ama folloş olmasın lütfen...
  • hoşuma gitmiyor alfa gerek amblemi gerek modeli beğenmiyorum o aracı
  • araç fiatın kalitelisi bence boyle bakıldığı için tutmuyo
  • Alfa Romeo öyle her sene stil değiştiren bir marka değil herşeyden önce. Rakibide VW, Ford, Opel gibi markalar değil BMW, Mercedes, Audi gibi markalar önce şuna bi açıklık getirelim.
    Türkiye'de düşük pazar payıda buradan kaynaklanıyor. Parası olan insanlar stilden ziyade güvenilirlik ve yaygınlığa önem verdiğinden bu 3 alman panzerine yatırıyor parasını Alfa yerine. Alfa Romeo farklı hisseden, farklı bir stil anlayışı olan insanlara hitap ediyor, bende beğenirim ama sadece beğenirim aynı fiyata seçeceğim daha cazip araçlar olmasından ötürü. Ama kimse Alfa Romeo'ya kötü marka sıfatını yakıştıramaz. O kadar övdüğünüz VW ler, Reno lar her sene tarz değiştirirken bu aracın 1970 modelinde bile bir güzellik var ve logosunu görmeye gerek yok Alfa olduğunu anlamak için.
  • Zamanın d çok düşündüm 159'u gittim geldim. Pazarlık ettim vazgeçtim. Çok kararsız kaldım ve almadım. Tasarım harikası bir otomobil. Ben almadım, pişman değilim. Ancak yine belirteyim sık ve asil bir otomobil.

Alfa romeo nun maalesef ülkemizde gelecegi yok. Alırsın sıfırını 5'e iki ay sonra 3'e zar zor satabilirsin. Ülkemizde alfaya karsı bir on yargılı yaklaşım soz konusu. Bence Türkiye'de yapılacak en yanlış sıfır km otomobil secimi alfadir. Deger kaybından dolayı...
  • Duygularımıza yenik düşüp 2005 de 156 almıştık,evet aracın 2. eli komik rakamlarda ancak aldığımıza çok memnunuz,gerçekten özel bir otomobil ve 4 yıl olmasına rağmen hala baktığımızda,kullandığımızda aynı zevki alıyoruz.

Bu araç varken Mondeo,Laguna II,Corolla da alıp sattık ancak 156 yı piyasa fiyatının çok üzerinde özel fiyatla almak isteyen hayranları olduysa da satmaya kıyamadık.
  • Alfa Romeo.. Hic tanimazdim bile. 1 kere gordum dusunmeden aldim. Piyasasini bile bilmeden. Guzel fiyatada almisiz Allahtan. Simdi mercedes kullaniyorum is geregi ve dizel az yakmasindan dolayi babam evde yok onun araci. Alfa kapinin onunde 1 haftadir duruyor bana siridiyor. Dayanamiyorum herzaman gecerken bakiyorum.. O surus zevki hicbir aracda yok gercekten. Mukemmel bir his. Az daha sabretmeliyim binmek icin. Hevesim kursagimda kalsin diye
  • arkadaşlar hepinize merhaba.fazla yazı yazmayı sevmem o sebeple bu ilk yqazım ama her gün yazılanları takip ediyorum.ALFANIN DURUMUNU SİZE ŞÖYLE AÇIKLAYAYIM KISACA

evli olanlar bilir akşam eve gidersiniz eşiniz yoktur bir kaç günlüğüne bir yerlere gitmiştir.duvarlar üstünüze gelir ağlasanız olmaz nefes alsanız olmaz uytusanız olmaz.işte kapısında olmaya alışmışsa bir adam alfası olmadığı gün bu haldedir.. 3 gündür serviste aracım sanki başkasının evine gidiyorum kapıda göremeyince içim burkuluyor...ALFİSTİN DURUMU BUDUR..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sansar_Selim

ambleminde haç koyabilecek kadar yiğit ise bunun satışlarına etki etmesinede razıdır demektir.
    hem pahalı araç hem fazla yakıyor hem dayanıksız ve sürekli arıza çıkarıyor falan kısacası bana göre gereksiz bir araba.varlığı veya yokluğu bir benim için.

Dediğiniz sebep olsa,chevrolet de etkilenmez miydi bu durumdan?
  • Italyanlar, bir almanlar gibi guclu degiller otomobil piyasasinda! Bu acidan tutulmamasi sebepleri, normal olarak, yaygin bayii, servis, reklam tanitim ve digerleri olabilir fakat sadece bu sepeplerden dolayi alfa iyi araba dememek mantikla bagdasmaz! Oyleki yillarca murat, sahin, dogan ve kotu renoulta araba diye bindiyseniz:)) Alfa bana gore bir tutku ve saplantidir zaten aracin sahipleride bu yuzden alfayi cok severler, eksileri ve artilariyla!
  • Önceden 147 1.6 ts sahibiydim satmak zorunda kaldım ve toparlayıp şimdi 145 1.4 ts sahibiyim. Başka marka araba almayı hiç düşünmedim bakmadımda. bi dönem eşimin ford ka sını kullandım oda go-kart gibi geldi bana :)

ford ka da ön takım yaptırırken salıncak tanesi 90 tl idi
    alfa romeo 145 salıncak tanesi 70tl (tipo tempra ile aynı)
    yag filtresi marea ile aynı
    fren boruları ve merkezi tipo tempra ile aynı
    hava filtresi 2007 yaris ile aynı
    triger takımı - V kayışı - devirdaim pompası - varyatör tamir takımı - antifriz işçilik dahil (650 tl) 02/12/2016 tarihinde bostancı san. sit. Zeki usta tarafından uye olduğumuz grubumuz sayesinde iskontolu fiyatıdır.

Demek istediğim bu arabaların eskisinin bile parçalarına ve ustasına uygun fiyatla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
    alfa romeo 145 - tipo
    alfa romeo 146 - tempra
    bu ikisi dikkatinizi çektiyse kasaları birbirlerine andırıyor. Kaputunu açtığınızda ızgaranın üstünde tam ortada motor no yazan sac da FIAT yazdığınıda görürsünüz.

Benim önerim alfa romeo almaktan korkmayın ben şimdi satıp 156 almayı planlıyorum.

Bir gerçek te şu ki boxter motorlu modellerinin ustasını bulmak biraz zordur ve parçasıda normaline göre biraz zordur. (imkansız değil, zordur)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.