Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alfa 159 çok güzel bi otomobil.kötü yanını bulmak çok zor.sınıfındaki en iyi yol tutuşa sahip harika bir italyan.Mesela bi problem çıkarırda parça değişcek olursa sorun yaşanır mı?Alfa Servisleri hakkında bazı olumsuz duyumlar alıyorum.Ne kadar doğru??parça ve bakım ücretleri çok mu pahalı? bunları merak ediyorum...
  • MErhaba Arkadaşlar
    2002 alfa 156 1,6 alacağım (inşallah) Triger bakımının kaç kilometrede yapıldığını söyleyebilir misiniz?
  • 60000 km yada 3 yil
  • 2.00 alfa ne kadar yakar?
  • ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ LİNKTE BULUNAN ARAÇ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ.FİYATI SİZCE NASIL?ALTERNATİF OLARAK 2.EL VW JETTA COMFORTLAN FSI DÜŞÜNÜYORUM.FİKRİNİZ NEDİR.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
    www.sahibinden.com
    sahibinden.com Hata Sayfası
    http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4128030

• quote:

Orjinalden alıntı: haf

ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ LİNKTE BULUNAN ARAÇ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ.FİYATI SİZCE NASIL?ALTERNATİF OLARAK 2.EL VW JETTA COMFORTLAN FSI DÜŞÜNÜYORUM.FİKRİNİZ NEDİR.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
    www.sahibinden.com
    sahibinden.com Hata Sayfası
    http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4128030

Kilometresi şüpheli? Baktır bakalım,nasıl emin olunabilir? 29ytl'nin üstünde verme bence

• AÇIKÇASI BENDE BİLMİYORUM.KM'SİNİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ NASIL ANLAŞILIR.DİKKAT ETTİĞİM KADARIYLA İÇİ ÇOK TEMİZ;DIŞIDA.KONTROL YAPTIRA BİLECEĞİM BİR YER VARMI?
  • quote:

Orjinalden alıntı: haf

AÇIKÇASI BENDE BİLMİYORUM.KM'SİNİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ NASIL ANLAŞILIR.DİKKAT ETTİĞİM KADARIYLA İÇİ ÇOK TEMİZ;DIŞIDA.KONTROL YAPTIRA BİLECEĞİM BİR YER VARMI?

Dostum açıkçası gerçekten ciddi alıcıysan ve İstanbul'da isen önce bir adamı ilandaki numaradan ara,
    eline kağıt kalemi al adama sorduğun şu soruları bir yere not et
    1)İlk sorun araç satılık mı olsun(psikolojik etki bırakır, ses tonundan tok satıcı olup olmadığıyla ilgili bilgi verebilir sana)
    2)Bırak adam anlatsın bildiği kadar.Pek konuşma ilk dakikalarda,soru sorma,satıcı o sonuçta. Bildiği gibi anlatsın arabayı. Eğer arabayı bir kıro telaffuzu ile anlatıyorsa (örnek : abicim araba vull üstü vull, boz sistem süper (full,bose demeye çalışıyor), gıcır gıcır kıs gibi, bu paraya kaçmaz abi, bunu satıp Sorento falan alacam diyorsa ) hiç bulaşma derim, o arabadan hayır gelme ihtimali düşüktür.
    3)Eğer gayet akıllı, bilinçli,arabanın teknik detaylarını bilerek,vererek anlatıyorsa düşünmekte fayda var. O anlatacaklarını anlattıktan sonra arabanın kaçıncı sahibi olduğunu, daha önceki sahibini tanıyıp tanımadığını, ikinci,üçüncü vs sahibiyse arabayı ne zaman kaç km'de,kaç paraya satın aldığını sor. Gerekirse ondan önceki sahibinin iletişim bilgilerini verip veremeyeceğini sor(kaçamak cevaplar veriyor mu dikkat et, veriyorsa alma ihtimalinden uzaklaş)
    4)Arabayı neden satacağını sor(genelde çoğu bu cevabı hazırlamıştır, sen verdiği cevaptan çok, ses tonuna cevap veriş tarzına dikkat et, kaçamak cevap verip ses tonu titreyip değişiyorsa alma ihtimalinden uzaklaş.)
    5)Hangi servisleri kullandığını, bakım zamanlarını ne zaman yaptırdığını, kaça yaptırdığını sor, net cevaplar iste.
    6)Boyası kazası var mı diye sor(bu soru da usulden sorulur aslında, büyük ihtimalle hiç bişeyciği yok diyecektir).Eğer varsa ve gerçekten dürüst satıcıysa şurda şu var burda bu var diyecek açık açık anlatacaktır.
    7)lastiklerin ne zamandan olduğunu sor? Ne zaman aldığını sor?
    8)Aracın kaskosu olup olmadığını sor. Varsa şirketini sor.
    9)Mutlaka aracın en beğendiğin ve en nefret ettiğin yönü nedir diye sor? Bu zamana kadar seni üzdüğü en az bir madde söyle bana de.
    10) Eğer işyeri faxın vs. varsa aracın ruhsatını belirli bir Fax numarasına faxlattır. Daha sonra ruhsattaki Plaka, Motor Şasi No,Tescil No vs. bilgilere göre çeşitli bilgilerin tutup tutmadığına bak. Napcan falan diye yokuş yaparsa kaç milyar para verilecek, ruhsatına bakmayayım mı yani de. Yollamazsa sen bilirsin de vazgeç.
    11) Adamın mesleğini ve memleketini sor. Genel bilgin olsun. Bilginin zararı yoktur.
    11) En son olarak en son kaç fiyatın diye sor.(sen herhangi bir fiyat kesinlikle belirtme)

Son olarak için ciddi niyetlenirsen tekrardan 6.maddeye dön boyası kazası var mı diye sor, expertize götüreceğim de, söylediklerinin dışında bir sorun çıkarsa expertiz ücretini kendisine yükleyeceğini, bunu kabul edip etmeyeceğini sor. Etmem diyorsa neden etmiyorsun,aracın bi yerinde bişey yoksa etmen lazım,bunda bişey yok de, ama yine de sen bilirsin de, vazgeçiyor havasını ver. Ya da varsa birşeyi açık açık söyle de.

Bu telefon görüşmesinden sonra fiyatıda gözüne kestirirsen ya da yaklaşmışsanız bizzat arabayı görmeye git. Arabaya bak, sür, motora,bagaja,torpidoya,stepneye falan bak. Deneme sürüşü yap. Ama hevesli görünme, alıp almayacağınla ilgili renk verme.O an beğendiysen işte budur desen bile, o anın heyecanıyla karar verme. Git eve sakin kafayla düşün. Adama bikaç araba daha var. Bi bakalım falan de. Belki expertize de baktırabilirim,ondan sonra bakarız falan de.

Tüm bunlardan sonra diğer alternatiflere göre de karşılaştırdığın zaman en aklına yatan aracı al, servise,expertize falan götür, orada da OK'se, fiyatta da anlaşırsanız, hayırlısı olsun denir.

• SPORTİVO VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.TAVSİYELERİNİ DİNLEYECEĞİM
  • O ARABA KADAR İYİ YOL TUTAN BİR ARABA YOKTUR..ALMANLAR JAPONLAR ONDAN ÇALMAYA BAŞLADI BİRÇOK ŞEYİNİ İSPANYOL SEAT BİLE ONUN TASARIMINI KULLANIYOR...MAZADA ADETA ONU TAKLİT ETTİ(ESKİDEN BERİ TAKLİT EDİYOR JAPONLAR)BMW ONU ALT ETMEK İÇİN KAÇ SENE ÇALIŞTI ENSON İŞTE 80 LERDE BİTİRDİ ALFAYI ALFA İFLAS ETTİ...AMA 87 DEN SONRA ÇIKAN FİAT İŞBİRLİĞİ İLE ÇIKAN ALFALAR ESKİ ALFALARI MUMLA ARATIYORÇÜNKÜ OZAMAN ÇOK ÇOK İYİDİLER..ŞİMDİDE İYİLER AMA OZAMAN BAMBAŞKA ARABALARDI...BMW MAALESEF GEÇTİ ONU AMA NE OLURSAOLSUN BMW ONUN ELİNE SU DÖKEMEZ..O BİR EFSANE ÇÜNKÜ VEDE YOL TUTUŞ USTASI..ENZO FERRARİNİN İLK YARIŞ ARABASI (BİLEN BİLİR) KENDİ GELİŞTİRDİĞİ ALFA DIR...ALFADA HERZAMAN YARIŞTI SONRA KENDİ FABRİKASINI KURDU ODA ALFALARIN KASALARIYLAİLK İŞE BAŞLADI SONRA FERRARİ ADI ALTINDA ÇIKARDI..AMA HERZAMAN ALFALARA BİR SAYGISI VARDI....BİZDE 1985 33 1.5 MAVİ ÇİZGİ VARDI TÜRKİYEDE TEK OLAN BİR ARABA YARIŞLARDA KULLANILAN SÜSPANSİYON VARDI...ONUN KADAR İYİ YOL TUTAN BİR ARABA YOKTU..ENİŞTEMİN BMW 5 SERİSİ BİLE ONUN GİBİ GİDEMİYORDU ARTIK GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN:)

• quote:

Orjinalden alıntı: lagaluga

quote:

Orjinalden alıntı: venieri

Mazda 3'ün kapasitesi neki Alfa ile boy ölçüşüyor. Allahın çekik gözlüsünün yaptığı araba ancak Mazda 3 kadar olur. Her tarafı br yerden çalıntı.

sen benim soruma cevap ver sonra konuş

allah'ın çekik gözlüsü dediğin insanlar dünyanın en akıllı insanları en iyi motorlar onlardan çıkıyor bunu unutmamalısın ! bukadar cahilce konuşman çok yanlış ..

• arkadaslar merhaba bugun sonunda bır alfa alabıldım aldıgım model alfa 145 1.7 16 valf bu arabanın artıları ve eksılerı nelerdır anlatırmısınız ...sımdıden tesekkurler
  • sormak icicn gec kalmissin ne diyim..
  • nıye nedenkı ..suan cook memmnunum sesı yeter
  • Toprak altından konu çıkartmak gibi olmasın ama ben de yakında Alfa Romeo ailesine katılıyorum.
    159 1.9 JTD Distinctive Plus QTronic, yanında
    Konfor Paketi
    Blue & Me
    Navigasyon
    Metalik boya
    Çift çıkış eksoz
    alıyorum. Diğer aracımla yaptığım gibi buradaki insanlarla da buluşma ayarlayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkmaster -- 28 Ağustos 2007; 11:14:38 >
  • Artık alfa'ya benzetilmeye çalışılan arabalar üretiliyor ama başarılı olamıyorlar(Örn:Seat Leon)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_7407277/tm.htm

mevcut klüpten devam etsek daha iyi olmazmı : ))
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

anaaaaaaaaaa biri beni çağırmış

slm arkadaşlar ben bu forumun en alfisti ve alfalar hakkında en bilgili olan kişisiyim
    bence tabi
    bir problem yada alfayla alakadar bir sorusu olacak insan varsa mutlaka bi bana uğrasın
    kesinlikle beklerim

Merhaba arkadaşım ben bır kac gundur alfa romeo 145 araştırıyorum neden o modelı dıyecek olursan butceme en uygunu o neye dıkkat etmelıyım alırken temızını bulmak onemlı tabı ama malum serı arabalar performanslı kullanıldımı bu yıpranıyor anlamınada gelır kronık sorunları varmı bırde yakıt olayı kafama takılıyor tavsiye edeceğin bi 145 varmı benım düşündüğüm baxer tesekkurler

• 2001 model alfa selespeed im var benı mahvetmıştı servısten cıkaramamıştım
    ş3 defa şanzuman yağ pompası aldım sureklı sensorlerı agrızalandı yok faz sensoru yok oksıjen sensoru yok bılmem ne
    1 sene satmaya calıştım beceremedım cook zarar etmiştim
    ama hayatımda hiç bi arabayı kullnırken o kadar adrenalın salgılamamıştım
    çook zevklıydı kullanması ama ömrümü yedi namussuz
  • alfalar tarz. stil . gösteriş. zevk arabasıdır .alfayı kullanan bilir onun sürüş zevkini gücünü.alfa kullanıcısı benzin çok yakıyormuş yada parçası pahalı bulunamıyormuş diye düşünmez.alfa sevdadır tutkudur aşktır
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.