Arkadaşlar yağ konusunda konuşalım biraz. Birkaç gündür bu konuda araştırma yapıyorum. Yağ aralığının kilometreyle alakalı olduğu kanaatine vardım. Mobil1 0w-40 kullanmak istiyordum ama benim aracım 99000'de. 100000 ve üzerine 10w-40 kullanının diyor bir grup. 0w-40'da performans ve tasarruf sağlar diyor bir başka kesim. Araç LPGli ona da çok ısınır diyorlar:)
Servisler 10w-40 diyor. Dün mobil bayisine gittim. Adamlar bir tablo hazırlamışlar. Alfalar için birinci öneri 0w-40 yazıyor .Yani yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal hesabı bir durum oldu:)
Herkes kullandığı yağı söyleyebilir mi? Alfalara hangi yağ iyi gider. Servis Selenia 20k öneriyor ama o da italyan yani bunlar anlaşmalı. O yüzden daha iyileri varken selenia kullanmak istemiyorum.
Özetle şu üçünden hangisini seçmeliyim sizce
Mobil1 0w-40 tam sentetik Mobil1 10w-40 yarı sentetik Mobil1 5w-40 tam sentetik
ben mobılın turkıye dıstırıbıtoru ıle konustugumda 0-40 kullanıyordum devam et alfa ıcın en ıyısı o yagdır dedı sıtede bır kac arkadas 10-40 demıslerdı alfa ıcın ben 2-3 yere sordum 0-40 dedıler servıste benım cevremdekılerde 0-40 kullanıyor.karar senın ben memnunum...
Ceycey senin km kaç?
75.000 oldu
Selam arkadaşlar, bu haftasonu İzmir'den Ankara'ya gidip 2005 model 65.000 km'de BRC marka lpg sistemli bir Alfa147'ye bakmaya gidicem. Sonunda bende Alfa sahibi olucam gibi sanki. Aracını satan arkadaş Fiat servisinde çalışıyormuş. Araçta sürtmeden dolayı 4 parça boya dışında birşey yok dedi arkadaş, tabi servise göstercem, fakat söylediği artık servisler ekspertiz raporunu elden vermiyolarmış, sözlü olarak söylüyorlarmış ne kadar doğru bu. Birde araçta sabah çalıştırdığında ilk birkaç saniye garip bir ses çıkartıp sonradan normale dönüyomuş, sanırım varyatör eskimeye başlamış söylediğine göre, servise gitmiş 3-5 ay daha idare eder demiş, ben tabi kabul etmedim dedim değiştir öyle alırım dedim, tamam dedi. Bunun dışında bu araçlarda dikkat etmem gerekn birşey olabilirmi, umarım büyük bir sorun yoktur, bu aracı almak istiyorum. Teşekkürler.
merhaba seyfi ben de yaklaşık iki ay önce alfa 156 aldım. 4 parça boya var diye gittim ama etek altı komple boyalı çıktı. aracın 3 sahibiyim önceki sahibi de alırken çok titiz baktırmadan almış. ben güvendim çok da önemsemedim ve aldım. sonuçta bu işler kısmet işi birazda. yani diyeceğim sen sıfır gibi araba alırsın iki gün sonra allah korusun birisi gelir çıkar tepene. o yüzden en önemlisi arabanın dengesi, motoru ve bakımlarının düzenli yaptırılmış olması bence. iyice göster boya vs ufak tefek şeylere takılma, kanın kaynadıysa al derim.
onun dışında lastiklere iyi bak, kaç yıllık üzerinde yazar. bunların lastikleri 205 lastik, iyi bir lastik alcaksan tanesi 200 tl civarındadır. bir de varsa periyodik bakım kayıtlarını iste. umarım gönlünce olur.
ama bu araba olmazsa da alfa dan vazgeçme derim, emin ol çok memnun kalırsın.
valla enrıko yada bırmota goster 80-100 lıra arası bı para bayıls ana gbt sını cıksrsınlar aracın arkadas baya uyanıkmıs sanırım.boyaya bakma degsen yoksa kafana takmaya degmez varyatore tamam dedıyse bılkı mınımum degıstırme tutarı 1.000-1200 lıra buna ok dıcegını hıcmı hıc sanmıyorum.tamır ettırmek 100 lıra oda 10.000 kılometre dayanır.agır bakımalrı yapılmısmı?yapıldıysa nıye varyator degısmemıs bunalrın hepsını sor agır bakımalrında butun aractakı kayıslar degısmısmı?ılerde degısmedıyse komple sorun cıkarır varyatorsuz butun kayısların degısımı yanı trıger set-v kayıs seti-altarnator 500-550 gıbı bır rakam varyatorde degsırse 1200 lıra tutar.lastıkelrden cok bunalr onemlı bence lastıklerı kendınde degıstırrısın sonucta ıkıncı el arac alıyosun.benım lastık ebatı 147 de 195-60-15 markaya gore degısır ama suan ortalama 150-180 arası rakamdır lastıklerın fıyatı.bakımalrı yapılmadıysa sana fıyat cıkardım bunun altında bulamazsın pek...
Döktürmüşsün Ceyhun yine. Vallahi kardeş 147 alacağım zaman ya seninkini alacam yada başka 147 almaya giderken mutlaka seni götürecem
ya kanka dogrular bunlar...valla elımden geldıgınce yardımcı olurum her konuda sana zaten temız bulamazsak benım 147 verıcem ama tek sartla bana arac bulduktan sonra
Allah razı olsun
arkadaşlar merhaba yeni üye oldum alfa romeo 156 TS 2.0 motor sahibiyim aracım yolda giderken sorun yok ama ısıkta durunca stop ediyor tüptede aynını yapıyor ve yarım saat sonra çalışıyor tabi ben bu arada herşeyi tektek kontrol ediyorum acaba neden yapar bunu 2 gün oldu baskı balatayı değiştirdim açil yardımınızı bekliyorum en küçük fikri olan bile yardımcı olursa sevinirim.
Merhaba kayseri-ısparta. Abimin 2006 vectrasında da aynı problem vardı, üstelik araç stop edince aynen belirttiğin gibi ha deyince çalışmıyordu. Ama benzinde kullanırken problem yoktu. LPG sisteminin beynini değiştirtti, sorun da böylece giderildi. Umarım böylesine kolay bir arızadır seninki de...
Arkadaşlar moralim çok bozuk. Benim Alfa ile (156 TS 2001) hafta sonu annemlere gidelim dedik. Orda da doğal gaz çalışması yapılmış. Yollar tarla.. Neyse eve geri dönücez, ben arabayla geri geri çıkarken parke taşlarından bir tanesi arabanın ön tarafından altına girdi. Yani tam motorun altındaki koruyucu plastiğin oraya. (sanırım o plastik motoru korumaya yarıyor?) Ben de farketmedim. Bir takırtı ses ve kırılma sesi geldi. Plastiğin br parçası kopmuş. 30 cm lik, içerisinde yuvarlak bir delik olan parça koptu. Koptuktan sonra da plastiğin tamamı yerinden oynadı sanırım. Şimdi ufak kasislerde bile sürtüyor altı! Ne yapmam lazım? Yani çok endişelenilecek bir durum mu? Hemen götürmem gerekir mi servise? Bir de hemen yaparlar mı tabi?
Yardımcı olun lütfenn :((
quote:
Orijinalden alıntı: wisecolt
Arkadaşlar moralim çok bozuk. Benim Alfa ile (156 TS 2001) hafta sonu annemlere gidelim dedik. Orda da doğal gaz çalışması yapılmış. Yollar tarla.. Neyse eve geri dönücez, ben arabayla geri geri çıkarken parke taşlarından bir tanesi arabanın ön tarafından altına girdi. Yani tam motorun altındaki koruyucu plastiğin oraya. (sanırım o plastik motoru korumaya yarıyor?) Ben de farketmedim. Bir takırtı ses ve kırılma sesi geldi. Plastiğin br parçası kopmuş. 30 cm lik, içerisinde yuvarlak bir delik olan parça koptu. Koptuktan sonra da plastiğin tamamı yerinden oynadı sanırım. Şimdi ufak kasislerde bile sürtüyor altı! Ne yapmam lazım? Yani çok endişelenilecek bir durum mu? Hemen götürmem gerekir mi servise? Bir de hemen yaparlar mı tabi?
geçmiş olsun,
tahminimce aracınızı lifte kaldırıp yerinden oynayan davlumbazı tekrar yerine takarlar yada yenisi ile değiştirirler, ama önemli olan motor yada diğer aksamlarda hasar olmaması, bence servise bir gösterin. Bende geçen hafta kaza yaptım araba hala birmot'ta bakalım bu hafta inşallah çıkar.
Dostum sana da büyük geçmiş olsun. Umarım çok büyük hasar yoktur. Tabi öncelikle inşallah 'Can' a bir şey gelmemiştir.
Benim durumu servise sordum. Sorun olmayacağını söylediler. İstanbuldaki araçların %60 ında o plastik korumanın olmadığını söylediler.. Kelepçeyle tekrar tutturulur dedi. Yenisini de taktırabilirsin dedi. Çok büyük sroun teşkil etmezmiş. Ama yere sürtüyor. Benim içime sinmiyor. En kısa zamanda halledicem inşallah..
Arkadaşlar ikinize de çok geçmiş olsun. Benimkinin muhafazası da kırık (tutan vidalar darbe almış), şu anda ses yapmıyor ama düşene kadar da servise götürmeyi düşünmüyorum...
teşekkür ederim arkadaşlar, Allah kimseye kaza, bela yüzü göstermesin kötü bir durum. Şu istanbul'da araba kullanmak yada araç sahibi olmak cidden başa bela.
Sağolun arkadaşlar. Servise sordum, çok sorun olmayacağını söyledi. Herhangibir kaportacıya felan gidip perçin attırabilirsin, ya da tamamen sökebilirsin dedi. Bakalım. şimdilik duruyor..
quote:
Orijinalden alıntı: xylit156
quote:
Orijinalden alıntı: wisecolt
geçmiş olsun,
tahminimce aracınızı lifte kaldırıp yerinden oynayan davlumbazı tekrar yerine takarlar yada yenisi ile değiştirirler, ama önemli olan motor yada diğer aksamlarda hasar olmaması, bence servise bir gösterin. Bende geçen hafta kaza yaptım araba hala birmot'ta bakalım bu hafta inşallah çıkar.
Ah be kardeşim benim arabada gecen 2 hafta birmotta kaldı Gecen cumartesi gübü aldım sunroof bekledim durup duruken sunroof patladı :(