Şimdi Ara

Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz.... (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.493
Cevap
19
Favori
217.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heawen

quote:

Orijinalden alıntı: xylit156

quote:

Orijinalden alıntı: wisecolt

Arkadaşlar moralim çok bozuk. Benim Alfa ile (156 TS 2001) hafta sonu annemlere gidelim dedik. Orda da doğal gaz çalışması yapılmış. Yollar tarla..
    Neyse eve geri dönücez, ben arabayla geri geri çıkarken parke taşlarından bir tanesi arabanın ön tarafından altına girdi. Yani tam motorun altındaki koruyucu plastiğin oraya. (sanırım o plastik motoru korumaya yarıyor?)
    Ben de farketmedim. Bir takırtı ses ve kırılma sesi geldi. Plastiğin br parçası kopmuş. 30 cm lik, içerisinde yuvarlak bir delik olan parça koptu. Koptuktan sonra da plastiğin tamamı yerinden oynadı sanırım. Şimdi ufak kasislerde bile sürtüyor altı! Ne yapmam lazım? Yani çok endişelenilecek bir durum mu? Hemen götürmem gerekir mi servise? Bir de hemen yaparlar mı tabi?

Yardımcı olun lütfenn :((

geçmiş olsun,

tahminimce aracınızı lifte kaldırıp yerinden oynayan davlumbazı tekrar yerine takarlar yada yenisi ile değiştirirler, ama önemli olan motor yada diğer aksamlarda hasar olmaması, bence servise bir gösterin. Bende geçen hafta kaza yaptım araba hala birmot'ta bakalım bu hafta inşallah çıkar.

Ah be kardeşim benim arabada gecen 2 hafta birmotta kaldı Gecen cumartesi gübü aldım sunroof bekledim durup duruken sunroof patladı :(

Sanada geçmiş olsun,

Ben sadece kendimi şansız diye biliyordum ama benim gibileride varmış. Yanlız ilk defa duydum sunroof'un durup dururken patlamasını ayrıca sunroof camlarınında pahalı olduğunu işittim doğrumudur?

• Arkadaslar benim araba 5. Viteste 120 ile felan giderken devir 3500-4000 lede çıkıyor. Bu normal m? Yani 160 felan bassam araba bas bas bagiricak sanki! Bir sorun mü var?
  • quote:

Arkadaslar benim araba 5. Viteste 120 ile felan giderken devir 3500-4000 lede çıkıyor. Bu normal m? Yani 160 felan bassam araba bas bas bagiricak sanki! Bir sorun mü var?

Evet normal 147 / 156 5. vites biraz kısa yakıt tüketiminden ziyade spor kullanım göz önünde bulundurulumuş herhalde.
  • Araba çok bağırıyor. Normal 1.4 arabalar bile 5. viteste 160 felan yaptığında devirleri 3000-3500.. Bütün 156 larda (veya alfalarda) böyle ise endişelenmeyeceğim :))

Bu arada spor kullanımdan kastın nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisecolt -- 28 Mayıs 2010; 19:00:26 >
  • quote:

Araba çok bağırıyor. Normal 1.4 arabalar bile 5. viteste 160 felan yaptığında devirleri 3000-3500.. Bütün 156 larda (veya alfalarda) böyle ise endişelenmeyeceğim :))

Benim 156 da öyle, yeni kasa seat leon'larda öyle hatta biraz daha devir yükseklerde gibi diyebilirim. 160'larda motorun horultusu fazladır. 130-140'dan sonra zaten motor doğal olarak biraz daha sesli çalışır, genelde bütün arabalarda öyle oluyor (6 ileri şanzımanları bilmiyorum) fakat 120 km'den sonra arabanın ivmelenmesi gerçekden sana keyif verir. twin spark'ın en büyük özelliği 35000'd. den sonradır.

• İcim rahatladı. :)

Bugün yolda arabaların yanından geçerken herkes dönüp bakıyor, icim bir hoş oldu valla :P Nazar değmesin!
  • quote:

İcim rahatladı. :)

Bugün yolda arabaların yanından geçerken herkes dönüp bakıyor, icim bir hoş oldu valla :P Nazar değmesin!

böyle olaylara alışman lazım, hatta birini beklerken yada arabanın yanında bulunurken insanların yanına yaklaşarak araban hakkında soru sorduğu günlerin bile olacak daha neler neler......
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce 2001 model 2.0 156 almış bulunmaktayım. Aracı 70.000 km de aldım ve hasarsız herhalde şanslıyım
    Aracımı nasıl anlatsam rüya gibi sanki araba kullanmıyorumda huzuru bulmuş gibiyim ayrıca ivmelenmesi mükemmel bundan önce 2.0 honda kullanmıştım ama böyle değildi.
    Aracım f1 şanzıman vites geçişleri şu 1 hafta içersinde gayet iyi motorun sesi çok tok ve beni çok etkiledi gerçekten..
    Kısacası benide ekleyebilirsiniz bende artık bu büyüye kapıldım sanırım

• beyler hepınıze selamlar burdurda askerlık yapıyorum suan yazamandım gıderken kusura bakmayın askerıyeden nete gırdım forumu takıp edıyorum buradan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

beyler hepınıze selamlar burdurda askerlık yapıyorum suan yazamandım gıderken kusura bakmayın askerıyeden nete gırdım forumu takıp edıyorum buradan

Arayı çok açma forumun sana ihtiyacı var kardeşim hayırlı tezkereler tez zamanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

beyler hepınıze selamlar burdurda askerlık yapıyorum suan yazamandım gıderken kusura bakmayın askerıyeden nete gırdım forumu takıp edıyorum buradan

hayırlı teskereler.
  • tesekkurler bakalım artık gırebıldıgım kadarıyla mehtap 25 ınde ızmırdeyım kısmetse...
  • S
    quote:

Araba çok bağırıyor. Normal 1.4 arabalar bile 5. viteste 160 felan yaptığında devirleri 3000-3500.. Bütün 156 larda (veya alfalarda) böyle ise endişelenmeyeceğim :))

Spor kullanımdan kastım uzun yolda çoğunlukla vitesi 4'e çekmeye gerek kalmadan sollama hızlanma vs. yapabilmesi.
  • Herkese merhaba arkadaşlar 4 yıldır alfa kullanıcısıyım DH Alfa Romeo Klubune yeni katıldım... 2000 model bordo renkli 1.6 ts 156 ım var bundan önce 4 seneye yakın 145 kullandım... Gerçek bir Alfa Romeo hastasıyım :) her turlu tartısmaya ve bilgi paylaşımına açıgım... klubunuzu cok begendim umarım aradıgımı bulabilirm.. Teşekkürler
  • Merhabalar... Ben 3 yıldır Alfa kullanıyorum

2001 156 1.6 TS Siyah aracım var... Kulübe katıldım çünkü paylaşımlarımızla hepimizin araçlarının daha iyi olacağına inandım.Belki daha fazla Alfa kullanıcısı katılır aramıza=)
  • hoş geldınız aramıza...
  • slm arkadaşlar aranıza alfa ailesine katılmaktan çok mutluyum
    yaklaşık 2 hafta öce 2004 model 156 füme bir çizim ve estetik harikası bir aracım oldu aracımdan gerçekten çok memnunun sadece düzgün olmayan yollara girdiğimde ufak tefek takur tukur ses geliyor bunun haricinde hiçib proplemim yok
  • Arkadaşlar, dün başıma talihsiz bir olay geldi..

İzmit' ten Adapazarı' na dönüyordum. 4. Vites ile 90-100 arası bir hız ile giderken ışıklar yaklaştı. 3. Vitese aldım, araba 60-70 arası bir hıza indi. Sonra frene bastım, ama fren tutmuyordu! Birkaçkez daha denedim. Olmayınca 2.Vitese düşürdüm ve öndeki arabaya bindirmemek için yan yola girdim. Sonra durup biraz soluklandım. Yola çıktım, 4 lüleri yakarak emniyet şeridinden devam ettim, bu arada freni de deniyordum. Fakat frene sonuna kadar basmama rağmen tepki vermiyordu! Daha sonra uygun bir yerde durdum, kaskonun çekici göndermesini istedim. 15-20 dk kadar bekledim. Çekici arkadaş kontrol etti. Frenler tutuyordu?

Bugün, fiat-alfa romeo servisine götürdüm. Ordaki usta bütün lastikleri söküp ABS yi denedi. Kaçak var mı diye? Kaçak da yok.. Hatta lastikler sökülmüş halde frene basıldığında, fren yağını püskürttüğünü felan gördüm.. Sonra yola çıktık. 130 Km hız yaptıktan sonra frene asıldı ABS devreye girdi. (Bu arada ben ön cama yapıştım :)

Yani sorun yok gibi gözüküyordu, nitekimde yoktu. Ama çok tırstım. O anda freni pompalamak aklıma gelmedi. Acaba düzelirmiydi diye düşünüyorum şimdi..

Başına böyle birşey gelen ya da, buna neyin neden olabileceğine dair bir fikri olan var mı?

Not: Ne zaman ne olacağı belli olmuyor arkadaşlar. O yüzden temkinli gitmekte fayda var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisecolt -- 9 Haziran 2010; 13:59:15 >

• Bu arada bizim canavarlar :)) Sağdaki benim. Soldaki de işyerinden arkadaşın..

• maşallah...
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.