Vay be çok ilginç bir rastlantı olmuş :) |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (9. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ülkemizde marka algısı var malesef . Kendi aracımda olduğu gibi . Kimse yanaşmaz sw araca ama dışarıdan herkese güzel gözükür.
Alfa Romeo da öyle bir araç . Yarın teslim edeceklerdi aracı normalde ama gümrük ve faturalandırma işlemlerini halledememişler. Bende bu arada gitgel yaşıyorum ara sıra.
Sınıfındaki diğer araçlara bakıyorum, daha pahalı ve bu kadar donanımı yok . Oradan avantaj sağlıyor ama satarken de eksiye düşürüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Tonale'nin fiyatı yurt dışında X1, Q3 gibi araçlarla aynı, rakipleri de bunlar. Türkiye'de fiyat avantajı olduğu için pişman olacağınızı sanmıyorum. Biniciyseniz eğer su fiyatlara alınır bence. Hayırlı olsun şimdiden.quote:
Orijinalden alıntı: bosnaktolgaÜlkemizde marka algısı var malesef . Kendi aracımda olduğu gibi . Kimse yanaşmaz sw araca ama dışarıdan herkese güzel gözükür.
Alfa Romeo da öyle bir araç . Yarın teslim edeceklerdi aracı normalde ama gümrük ve faturalandırma işlemlerini halledememişler. Bende bu arada gitgel yaşıyorum ara sıra.
Sınıfındaki diğer araçlara bakıyorum, daha pahalı ve bu kadar donanımı yok . Oradan avantaj sağlıyor ama satarken de eksiye düşürüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Trim sesini de söylemiştim, kapı fitillerini yağlamışlar, dönüş yolunda eser yoktu trim sesinden.
-
Bu yoruma katılıyorum, önemli olan hangi fiyattan aldığınızdır. X1 ile tonale aynı fiyat olsa x1 tercih ederdim, ama aynı fiyatta değiller hatta bayiler x1 için ekstra ücret istiyorlardı elden(şimdi istemiyorlardır muhtemelen)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nasıl bir trim sesi vardı hocam, kapılardan mı geliyordu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bakalım bayiden net haber bekliyorum. Ellerinde mavi rengi mevcutmuş . Haber verecekler. Eğer onlar haber verene kadar farklı teklif gelmez ise alacağım.
Saydığınız modellerde araç zaten yok . Olanlar da ekstra para istiyorlar. Alfa cam filmi ve sigorta kasko konusunda bile diretmediler. İstediğiniz yere yaptırabilirsiniz dediler.
Arka taraftan geliyordu ama yerini tespit edememiştim henüz, hatta silikon sprey bile almıştım, hazır servise gitmişken aklıma geldi söyledim, usta direk fitillerin sert olduğunu ve yağlayacağını söyledi. dönüş yolunda hiç ses duymadım.
-
-
Merhaba. Her bayide durum ayni mıdır bilmiyorum ancak Denizli bayisi hem araç bulmak konusunda hem de indirimler konusunda rekabetçi. Ben dizel tonaleyi mart ayında almıştım.
O dönemde bilindik Alman Kore Fransız markalarından araç almak için zorunlu aksesuarlar elden para almalar takasta araç verme şartı gibi bir sürü saçmalık havada uçuyordu.
Tonaleyi hem bir miktar indirimle hem de beklemeden satin almıştım. Alman malı bir c suv almak isteseydim liste fiyatı üzerinden 300 400 bin tl fazla ödeme yapmam gerekecekti.
Donanımına özelliklerine göre fiyatının hala rekabetçi olduğunu düşünüyorum. Compass ile benzer fiyatlara satılıyor. Bayide iki aracı da yakından inceleyebilirsiniz. Tonale daha premium hissettiren ve donanımlı bir araç.
Volvo xc40 ve q3 denemiş biri olarak tonalenin subjektif olarak daha iyi bir araç olduğunu düşünüyorum.
Yeni x1 in premium hissi sürüş rafineligi daha yüksek. Bu sınıfın muhtemelen en iyi olanı. Ancak fiyati da o oranda yüksek.
Tonale nin özellikle veloce donanimi ile sunduğu ekipman fiyat dengesi çok iyi.
Ti pakette opsiyonlari ile çok donanımlı bir secenekti.
Şu aralar araçlardaki saçma ikinci el balonu yavaş yavaş düzeliyor. 3 ay önce Peugeot 408 bulabilmek için insanlar denemedik yol bırakmıyordu.
Çoğu bayide çok talep gören bir çok modelin bulunabildiğini duyuyorum.
Doğal olarak ikinci el fiyatları da düşüşe geçecek en azından liste fiyatlarına oranla.
Benim de ikinci el giulia lar ilgimi çekiyor bu aralar:) çok iyi fiyatlara satilanlar var. Test etme imkanım olmuştu harika bir yol tutuşu ve sürüş dinamiği vardı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
İngilterede az satması şaşırttı, genelde severler böyle araçları
Merhabalar herkese. Dün ben de aracımı aldım, 1,5 Veloce MHEV. Ufak ufak ayarlara menülere alışıyorum.
Henüz, trim, fan sesi, direksiyon titremesi gibi durumları gözlemleyemedim.
Farklı bir sorum var, radyo kanallarını direksiyondan değiştirmek istediğimde kendi ön ayarlarım arasında gezmiyor, tüm kanallar arasında geziyor direksiyondaki tekerlek tuşu. Saçma sapan kanallar dolu istemediğim, sadece kendi ayarladığım kanallar arasında gezmeyi nasıl sağlayacağım, illa dokunmatikten seçmek gerekmiyordur diye düşünüyorum.
-
Anladığım kadarıyla Türkiye iyi kota almış tonale için.
Hiçbir aracın bulunmadığı dönemde en bulunur c suv'du.
Dünya'da Alfa Romeo nun pazar payını en çok büyüttüğü ülke de bu yüzden Türkiye.
Birçok ülkede uzun bekleme süreleri var.
Ama en büyük hayal kırıklığı amerikan piyasasında oldu.
Tonale ile hemen hemen aynı olan Dodge Hornet daha fazla motor seçeneği ile zaten
satılıyordu. Tonale satışları bu yüzden beklentinin çok altında kalmış.
-
Merhaba. Aracınız hayırlı olsun.
Kayıtlı istasyonlar arasında geziyor olması lazım. Ben de bir kontrol edeyim arabaya geçince.
-
-
Ben yine de X1'i tercih etmeyebilirdim. X1'in MHEV versiyonu yeni çıkmış gerçi ama diğer 170 beygir olan versiyon 3 silindirli bir motor kullanıyordu. Eski Astra arabam da 3 silindirliydi ve Alfa'ya geçince ohh dünya varmış dedim. Mümkün olduğu kadar 3 silindirden uzak durmak lazım. 3 silindirliye laf eden herkese, o motoru tasarlayan mühendislerden iyi mi bilecen falan diyordum ama o 3 silindirin gürültüsünün (sevenler var gerçi) ve sarsıntısının ne kadar rahatsızlık verdiğini 4 silindirli arabaya geçince anlıyormuşsun.
Genel olarak SUV sevmiyorum ben. Tonale'yi f/p bulduğum için ve Alfa Romeo markasına sempati beslediğim için tercih ettim. X1 alacak kadar param olsaydı temizinden bir Giulia alır geçerdim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 25 Ağustos 2023; 18:12:37 > -
Compass ile Tonale'nin kıyaslanması konusunda ben de bir şeyler eklemek istiyorum.
Geçenlerde showroom'da ~3 milyon liralık plug-in hibrit limited paket Compass'ı inceleme fırsatı buldum, Compass'ın Tonale'ye göre gözle görülür bir şekilde kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Compass hakkındaki izlenimlerimi şöyle özetleyebilirim:
Direksiyonunda dikiş hataları vardı ve dikişler simetrik değil:
Direksiyonun deri kaplaması buruktu. Fotoğrafta belli olmuyor ama tam kaplayamamışlar:
Havalandırma menfezlerinin yapısı aynı olsa da kullanılan plastik ve dokunuş hissiyatı bariz daha kalitesiz:
Kolçağın deri kaplamasının altında bir sünger yok gibi. sanki plastiğin üstünü deri kaplayıp geçmişler gibi. Tonale'de ise sünger kullanıldığı yumuşaklıklık hissinden kendini belli ediyor.
Bunlar sadece 5 dakikada gördüğüm hatalar. Biraz daha incelesek detaylarda daha neler vardır kim bilir.
Compass'ın yol tutuşu hakkında Ekşi'de yazanlar pek iç açıcı da değil:
https://eksisozluk1923.com/entry/98983855
Özetle, aynı fiyata Tonale daha iyi bir seçim.
-
2.0 motordan kaynaklı yüksek vergi dilimine girmesi nedeniyle Giulia ve Stelvio satılmadı Türkiye'de. Belki "buradayız, henüz ölmedik" mesajı vermek için Türkiye'ye öncelik tanımış olabilirler. Hatta yabancı basındaki haberlerde Alfa Romeo'nun Türkiyedeki satışlarını %1000'den fazla arttrırdığını yazmışlar ama bilmiyorlar ki Tonale çıkmadan önce yılda birkaç tane araba satıyorlardı :)
https://www.carscoops.com/2023/07/alfa-romeo-doubles-its-european-sales-for-the-first-half-of-2023/
Tonale'nin Amerikada tutunamamasının nedenleri benim gördüğüm şöyle:
* Dodge Hornet ile birebir aynı ama Tonale 40 kusür bin dolarken Hornet 30 küsur bin dolar. Bunu bilenler de gider Hornet alırım diyorlar.
* Dodge ve Alfa markalarının reputasyonu çok düşük. Arıza çıkartmaları ile meşhur durumdalar, bu sebeple ağızlarıyla kuş tutsalar dahi amerikanlar yüzüne bakmıyorlar.
* Tonale markası çok yanlış seçilmiş. Kulağa sportif gelmemesinin yanı sıra, okunuşu "toe nail"e çok benziyor ve bu da arabayı itici kılıyor.
-
Kullanıcı sayısı git gide artıyor. Hayırlı olsun hocam. Sıfır mı aldınız yoksa ikinci el mi? Kaça mal oldu?
Radyo hiç kullanmadığım için bilmiyorum, bir ara arabaya geçince bakayım unutmazsam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X