Şimdi Ara

Alfa Romeo'ya premium değil diyenlere.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
162
Cevap
2
Favori
14.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alfa İtalyan otomotiv sektörünün Lancia ile beraber premium sınıftaki üyelerindendir.
    Fiat markasının evsahipliğinde olması bu gerçeği değiştirmez(aynı grubun diğer üyeleri olan süper lüks maserati ve ferrari markalarında olduğu gibi)
    Alt sınıflara da hitap eden araçları olmakla beraber genel eğilim olarak premium sınıfları ve markaları hedeflemektedir.
    Yakın gelecekte gelecek modelleri de bu sınıflara yönelik tasarlanmaktadır.
    Son zamanlarda forumda yine birkaç boşluk türemiş,onlara çağrı yapmış olayım.
    Altınızdaki B sınıfı C sınıfı standart piyasa takımı 2. elde kolay satarımcı arabalarınızla Alfayı bir tutmayın,adını anmadan da besmele çekin bir zahmet.

Spider

8c Competizione

166

159

Brera

GT

4c competizione

Giulia

Giuletta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 15 Ağustos 2012; 1:56:40 >

• premium nedir? bir markanın premium diye nitelendirilmesi için ne gerekir bilmiyorum ama kastedilen olay kalite ise premium marka audiden başlar, bmw, mercedes diye devam eder.
  • aynı mesajı iki kere göndermişim bari bu farklı olsun, adı e olursa olsun premium, olivium, milenium, 8c hakikaten araba değil, başka bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 15 Ağustos 2012; 1:56:13 >
  • Ne olduğu önemli değil 159 ve Brera ya bitiyorum
  • Alfa bambaşka bir araç, bambaşka bir dünya. O koltuguna oturmayan verdigi hissi, surus kalitesini anlayamaz. Guiletta alma arefesindeyken bu konu iyi oldu. Umarim üstlerde kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alfa İtalyan otomotiv sektörünün Lancia ile beraber premium sınıftaki üyesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 15 Ağustos 2012; 1:52:38 >
  • Abi valla ben bişey demedim,hem çok severim kendisini.
    Bu arada şimdi biri gelir müslümanı yutan yılan hikayesini koyar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alfa Romeo,gerek motor sporlarına gerekse otomotiv sektörüne getirdiği yenilikler ve bakış açısı ve hitap ettiği kitlenin spesifik bir kitle oluşu ile hali ile all around bir marka değil.

Ferrari gibi bir marka bile Alfa Romeo içinden çıkmıştır esasen.

Like no other klansmanında bir üretici,her firmanın olduğu gibi Alfanın da eksi yönleri vardır fakat ülkemiz şartlarında 2. el değeri yok diye atılıp tutulacak ve bu piyasası olmmasından ötürü abidik gubidik modellerle kıyaslanacak ve 2. eli çok giden ve işi sadece araç üretip robotik şekilde satmak olan materyalist marketing markalarla(en başta VW) kıyas felan da edilmez,edilmemeli,olaya bakış açıları çok farklı.

Bir 155Q4,156 Gta(Türkiye'de 1 tane Fermasın sahibinde var sadece) gibi efsane ve kült modeller unutulmaz.Bu 2 modelin pist yarışlarında muadil markalara(bmw-nisssan vb...) verdikleri ayarları motor sporlarını iyi takip eden kişiler geçmişte eurosporttan bilir.

Ben bir Alfistiyim ve Alfa Romeo hayranıyım.Son 3 aracım da Alfa ve ölene kadar da hep böyle devam edecek.

Şu an otomotiv sektöründe herşey taklit ediliyor ama taklit edilemeyen tek şey ruh ve hissiyat,istedğim kadar arge yap bilmem ne yap onu aracın içine koyamazsın;işte onu taklit edemezsin.Bu bile başlı başına çok önemli bir referanstır,ama anlayana tabi...bir audide felan bulamazsın mesela bu olayı.Tarih ister,geçmiş ister,ister oğlu ister,ama bunu ergenler ve hasbel kader ilk olarak bu tip araçlarla borç harç tanışan ve aracı salt toplumda apolet ve statü,zenginlik ve hava atma arası, göstergesi olarak gören ve audi,bmw,mercedes odaklı piyasa mantalitesi güden kişiler bilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyyl -- 15 Ağustos 2012; 1:58:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

premium nedir? bir markanın premium diye nitelendirilmesi için ne gerekir bilmiyorum ama kastedilen olay kalite ise premium marka audiden başlar, bmw, mercedes diye devam eder.

Premium belli bir sınıf ve fiyat klasmanının üstünde sunulan araca denir.
    Örneğin D executive dediğimiz,159un dahil olduğu sınıf premium sınıftır.
    Örneğin geçmişte 166nın hedef aldığı sınıf premium sınıftır.
    Premium markayla olmaz kısacası.
    Öğrenmiş olun.
  • Premium değil , bakın dedim. Dilin kemiği mi var :D Evet premium. Desem ne değişecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

premium nedir? bir markanın premium diye nitelendirilmesi için ne gerekir bilmiyorum ama kastedilen olay kalite ise premium marka audiden başlar, bmw, mercedes diye devam eder.

Premium belli bir sınıf ve fiyat klasmanının üstünde sunulan araca denir.
    Örneğin D executive dediğimiz,159un dahil olduğu sınıf premium sınıftır.
    Örneğin geçmişte 166nın hedef aldığı sınıf premium sınıftır.
    Premium markayla olmaz kısacası.
    Öğrenmiş olun.

o zaman vw'in de premium araçları var?

• Bu Giulia hakkında bilgisi olan var mı?Modeli unutmuşum gitmiş,görünce hatırladım.

Ayrıca söylemezsem olmaz,ızgara hariç önden bildiğin Panamera
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

Alfa İtalyan otomotiv sektörünün Lancia ile beraber premium sınıftaki üyesidir.

demek ki italyanların premium seviyeleri genele göre biraz aşşağıda..italyanların premıum markaları olabilir ama marka var ,marka var ,premium var ,premium var..bana göre bir audi de bir bmw de bir mercedes de hatta vw de değil..tüm dünyada da benzer bir durum sözkonusu..italyanların premium sınıflarına selam olsun (adını anmadan besmele çekilecek birşey yok ortada ayrıca bu nasıl bir tavırdır?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 15 Ağustos 2012; 2:02:48 >

• quote:

quote:

o zaman vw'in de premium araçları var?

ha ızdırabın anlaşıldı senin.
    VW'nin premium aracı yok diyen olmadı.
    Var olanlar da premiumdur zaten.
    ÖRneğin touareg,örneğin phaeton.
    Fakat vw premium sınıfa özellikle girmemekte,bu sınıfa çatısı altındaki audiyi porscheyi bentleyi sürmektedir.
    Bu markaların imajları düşünüldüğünde gayet yerinde bir hamledir.
    Daha çok alt sınıfa hitap etmektedir kısacası.(polo golf jetta lupo passat vs.)
    Bunu da anladın mı?
    Izdırabın geçti mi?

Amacım, ızdırabım falan yok, son zamanlarda dikkatimi çekti herkese alamancı diye yaftalıyorsunuz, bende sizin ağzınızdan, vw premium araçları vardır demeniz için olta attım. Ben bunu savunmuyorum, siz söylediniz. Ayrıca başlıkla da çelişiyorsunuz, başlığınız "Alfa romeo ya premium değil diyenlere" diye her modelinin foroğrafını koydunuz, şimdi de premium bir sınıftır 159 dur ve vw'in de premium araçları vardır dediniz.

• bir alfa romeo araclarina bakiyorum birde vosvageninkine. adriana limayı süzerken bir anda karşına ilyas salmanın çıkmasındaki o hayal kırıklıgını yasıyorum resmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1-ben herkesi alamancı diye yaftalamam.forumdaki alamancıların ismi cismi de bellidir zaten.
    2-Başlıkla falan çeliştiğim de yok,alfa romeoyu kalkıp lada/chery seviyesinde göstermekle uğraşan troller yine hortlamış forumda.
    3-VW firmasını hiçbir zaman kötülemedim.Türkiye'de patlayan dsg nin sorumlusu olarak dahi suçlamadım(çünkü dışarda şanzıman arıza yapsa bile firma arkasında duruyor,bizde bütün rezillik).
    4-VW firmasına sempatim de var,yakınlarımda vw araçlar var ve gayet memnunlar.Ama bu benim araç firmalarına objektif yaklaştığım gerçeğini değiştirmez.Örneğin kalkıp da 60-70k ya 105ps patlamaya hazır dsg şanzımanlı arabayı yağlayan adam alamancıdır.
    5-Örneğin donanımlara fahiş para istenmesini eleştirmeyen,bomboş alamanı karşısındaki ağzına kadar dolu başka ülkenin arabasıyla kıyaslayıp cee alaman diye zırvalayanlar da eleştirilmelidir,yaftalanmalıdır.Çünkü araç para verilerek alınır,ve paranın karşılığının nasıl verildiği de en önemli kıstastır.
    6-Başlığımla çelişmiyorum,alfa romeonun premum model bazında seçeneği fazladır,vw nin alt sınıfa yönelik seçeneği fazladır.VW firmasının phaeton ve touareg gibi araçları premium olabilir,yani alt sınıfa fazlaca hitap eden bir marka premium araç da üretebilir.
    Başka?

• shadowgeist
    önce sakinleş bence biraz bu ne şiddet bu ne celal yahu..

alfa romeo premium dedğildir demedim şahsen fakat diğer premiumlarla karşılastırdgımda biraz aşşağıda kaldı bana göre..bunda dediğin gibi belki alfaya haksızlık yapıldı belki alfa iyi tasarımlar modeller yapamadı tutmadı belki fiyat politikası,belki satış politikası yanlıştı orasını bilemem..şu an fiat ın bünyesinde bildigim kadarıyla ve nasıl vw bentley,audi,porsche yi premium olarak öne sürüyorsa fiatta alfa romeoyu sunuyor..buraya kadar bir sorun yok herhalde..geçen zaman dünyanın geneline bakarak konusacak olursak alfaromeo yu bir bentleyden,bir porcshe dan daha üstün bir konuma getirmemiştir aksine bu markaların az da olsa altındadır..benim gözlemlediğim bu..ha kötü müdür değildir o ayrı ama bir porcshe da olamamıştır bunu söylüyorum,
    (şahsi fikrim ben çok beğenmiyorum açıkcası alfa romeo yu..zevktir ,renktir)

iyi geceler,iyi sahurlar,iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 15 Ağustos 2012; 2:16:40 >

• bunu iyi niyetli bir eleştiri olarak algılarsan cok sevinirim shadowgeist nickli arkadasım. gercekten artık senın yuzunden forumun otomobil genel bolumunden sogudum desem yeridir. surekli aynı şeyleri soyleyip duruyorsun her konuya aynı mesajları yazıyorsun. kendi seçimimi yaparak, açtığın başlıklara girmemeyi tercih ediyorum fakat sanırım o kadar cok bos vaktın varkı hangi konuya girsem senın garıp, surekli saplantılı, aynı seylerden bahsettiğin mesajlarını goruyorum. ister istemez okumak zorunda kalıyorum. buda sorun degil tamam fakat, ister istemez bir kaç kişi sana cevap veriyor ve konu ne olursa olsun sacma sapan ve seviyesız bir tartısmanın içine giriyor. gercekten rica ediyorum severek, birşeyler ogrenmek isteyerek girdiğim su forumda surekli tartısmayı vw'ye cekmesen, dsg muhabbetını cevirmesen, herseye lancia delta ile ilgili actıgın konunun linkini koymasan, sadece kendin tarafından kabul edilen fikirlerini bu kadar insanlara kabul ettirmeye çalışmayıp sadece belirtip geçsen eminim forum herkes için cok daha guzel bir hal alır. yaklasık 8 yıldır bu foruma uyeyım ama gercekten artık rahatsızlık vermeye basladın. sanırım forumu cok ciddiye alıyorsun ve zamanının buyuk bolumunu burada geciriyorsun sana tavsıyem sosyal hayatına biraz daha onem verip bu olayları bu kadar buyutmemen. kendini forumun dedektifi, bilirkişisi, uzman dalga geçicisi, fake yakalayıcısı gibi sıfatlardan uzaklastırmandır.

umarım kızmamıssındır bunları yazmamak için çok caba sarfettim fakat her konunun içinden sen çıkıyosun ve o konu artık baslıgından cok farklı yerlere gidiyor senın mesajından sonra. bu yuzden yazmak zorunda kaldım.

• quote:

quote:

1-ben herkesi alamancı diye yaftalamam.forumdaki alamancıların ismi cismi de bellidir zaten.
    2-Başlıkla falan çeliştiğim de yok,alfa romeoyu kalkıp lada/chery seviyesinde göstermekle uğraşan troller yine hortlamış forumda.
    3-VW firmasını hiçbir zaman kötülemedim.Türkiye'de patlayan dsg nin sorumlusu olarak dahi suçlamadım(çünkü dışarda şanzıman arıza yapsa bile firma arkasında duruyor,bizde bütün rezillik).
    4-VW firmasına sempatim de var,yakınlarımda vw araçlar var ve gayet memnunlar.Ama bu benim araç firmalarına objektif yaklaştığım gerçeğini değiştirmez.Örneğin kalkıp da 60-70k ya 105ps patlamaya hazır dsg şanzımanlı arabayı yağlayan adam alamancıdır.
    5-Örneğin donanımlara fahiş para istenmesini eleştirmeyen,bomboş alamanı karşısındaki ağzına kadar dolu başka ülkenin arabasıyla kıyaslayıp cee alaman diye zırvalayanlar da eleştirilmelidir,yaftalanmalıdır.Çünkü araç para verilerek alınır,ve paranın karşılığının nasıl verildiği de en önemli kıstastır.
    6-Başlığımla çelişmiyorum,alfa romeonun premum model bazında seçeneği fazladır,vw nin alt sınıfa yönelik seçeneği fazladır.VW firmasının phaeton ve touareg gibi araçları premium olabilir,yani alt sınıfa fazlaca hitap eden bir marka premium araç da üretebilir.
    Başka?

böyle ol canımı ye, troll türerse türesin, sen trollerle uğraşırsan onlar kurtulmaz, sen de troller arasına katılırsın ki bu mesajına kadar gördüğüm çoğu mesajda seni alman karşıtı troll sanıyordum. her markanın hakkını vermek lazım ve eleştrilerimizi yaftalamadan dalga geçmeden, üslubunu bozmadan yaparsan, bilgini sunarsan saygı görürsün forumda, ona buna sataşarak karşındakine bir şey anlatamazsın, mesajlarına senin acın, ızdırabın, alamancı, italyancı, gibi fanatik kelimeler ve karşındakinin sinirini hoplatan çocukça sataşmalar içerisine girmemeni tavsiye ederim. ama vw premium dedin ya ölsemde gam yemem artık,

iyi sahurlar.

•  Alfa Romeo'ya premium değil diyenlere.

şu adamlara birileri resimleri göndersin de iç tasarım yapmayı öğrensinler o dreksiyon nedir ya şahin gibi

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.