Şimdi Ara

Alfa Romeo'ya premium değil diyenlere. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
2
Favori
14.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen siniflar ve premium olmayi karistiriyorsun biraz. Vw nin Toureg ve phaeton premium demissin. Aslinda onlar saddce ust sinif araclar. Touareg premium ise Q7 X5 ve Ml ne olacak. Ya da phaeton premium ise a8, 7 serisi s klass bunlar ne olacak. Mesela hyundai genesis cikardi sonra bir de Equus cikardi premium mu oldu hayir. O suniflara girdi sadrce ayni vw gibi.

Bu arada bir sinofta premium diger sinifta normal olamaz hic bir marka. Deneten olmustur ve markalarina zarar vermislerdir. O yzden bir marka ya her urettigi aracta premium olmak icin ugrasir ua da olamaz.

Ayrica sadece aracin ozelligiyle olmaz bu is. Mesela chery yarin Mercedes C klasstan daha kaliteli bir araba uretti diyelim. Premium.diyebilir miyiz tabiiki hayir. Musterinin gozundeki imaj da cok onemli premium olabilnlmek icin.

Alfa diger araclardan yukarda konunkansa da bir bmw 3 serisi alacak adamin aklini celebiliyir mu ona bakmak lazim. Premium olma yolunda ilerliyor bence ama daha otada degil.

Vw de mesele araclarin kalitesi falan cok yukseltildi. Sonra noldu premium arac kalitesine yaklasmaya basladi. Biraz daha ayni sekilde devam edilse audiye rakip olacakti. Ne yaptilar audi ile ortak platform kullanimini azalttilar. Malzeme kakitesini biraz asagi cektiler.
    Premium olmasini isteniyirlar ama digerlerinden bir kadene ustte olmak istiyorkar.

Bu benim gozlemlerim ve yorumladir premium konusunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Alfa'nın içi çok daha olgun ve sportif.Diğerleri DisneyLand gibi sal çocuğu içine oynasın dursun.Sen beğenmiyorsun ama ben beğeniyorum.Adamlar biliyorlar iç tasarım yapmayı merak etme.Sen beğen ya da DisneyLand çocukları beğensin diye uğraşmazlar.Zaten beğenen için vazgeçilmez bir kabin tasarımıdır bu.

mantığa gel. onlar oyuncaksa bu hiper oyuncak oluyor o zaman. bunlarla kimler oynuyor?..şunları yapan firmalarla alfayı bir tutanlar var arkadaş.

Alfa Romeo'ya premium değil diyenlere.

Benim mantığımı incelemeye çalışan arkadaşın mantığını inceleyelim şimdi.Sen hangi mantıkla senin tabirinle "Şunları yapan firmalarla." Alfa markasını benim bir tuttuğumu gördün ? Mesajımın içeriğinde buna dair en ufak bir kanıt var mı ? Benim mantığımı sorgularken nasıl oluyorda olmayan bir şey üzerinden mantık yürütme gibi bir faaliyete girişebiliyosun.Diğer yandan Honda ve VW kabini ile Mercedes kabini arasında dağlar kadar fark olduğunu anlayabilmen için sanırım yeteri kadar gözlem gücüne sahip değilsin.Bir tarafta her standart araçta bulunan malzemelerle oluşturulan senin gibilere hitap etsin diye yumuşak hatlı bol yuvarlamalı bir kabin varken,diğer tarafta inanılmaz kaliteli parçalarla oluşturulan,ahşap vs. gibi ilginç malzemeler ile desteklenen,keskin ve yumuşak hatların inanılmaz bir biçimde birleştirildiği ağırbaşlı süper bir kabin var.Yine Mercedes'in epey lüks diyebileceğimiz bir aracını Alfa'nın 159'una emsal göstermekte yine bence mantığın sınırlarını zorlayan bir şeydir.Yine hiç bu durumlarla alakası olmayacak bir şekilde senin mantığınla yorum yapmak gerekirse bugün o zaman dünyada Renault ile hiç bir aracın kıyası yapılmamalı zira adamlar şöyle kabinler üretti.

• 1-Mercedes premium değil diyen olmadı.Hatta almanlar arasında en çok mercedes e saygı duyarım.
    2-Alfa premium araç demedim,açıkcası sizin hangi aracı hangi kefeye koyduğunuz da önemli değil.Buradaki sınıf ve segment ayrımı müthiş, zaten jetta ,skoda superb tavsiye etmeyeni de dövüyorlar.
    3-Fotoğraflardaki ''2012'' model mercedes iç mekanları çok güzel.Ama bana sorarsan ben yine de 2005'te çıkmış 159 iç mekanını alırım,40 yaşıma geldiğimde mercedes in iç mekanı daha cezbedebilir belki.mercedes'te kullanılan plastik malzeme kadar alfa'da alüminyum kullanılmış.Şimdi buraya 2005 model bmw 5.20 koysam nası durur?1 veya 3 serisini ,b serisini falan saymıyorum bile.İç mekandan hiç girmeyin bence.Aynı sınıfta aynı yıllardaki modelleri kıyaslayın bakalım.
    4-Haç konusunu açmışınız yine,chevrolet'te kocaman haç var ama arabayı ucuza verdiği için haliç'teki haç çıkarma törenine döndü chevrolet bayileri.Sokaklar captiva'dan cruze 'dan geçilmiyor.ucuz olunca haç ı kimse görmüyor.Bırakın bunları amblemdeki haç size bişi yapmaz.
    5-110 yıllık olduğu için premium sayılır mı demişim.
    6-Anlatmak için futboldan örnek verdim ama yine olmadı.

• Bu premium olayımı geçen gün Avrupalı bir arkadaşıma anlatmaya çalıştım, çok kafası basmadı açıkçası. 1 hatta 3 serisi BMW alan imaj, prestij diyor dedim, ne alaka dedi... Neyse bu bir not,

Henry Ford zamanında ne demiş (Sıradan adam değil FORD'dan bahsediyoruz)

When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat.

"ne zaman yoldan geçen bir Alfa Romeo görsem, şapkamla selam veriyorum"

Boşuna dememiştir herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

premium nedir? bir markanın premium diye nitelendirilmesi için ne gerekir bilmiyorum ama kastedilen olay kalite ise premium marka audiden başlar, bmw, mercedes diye devam eder.

audi den başladığına eminmisin
  • alfanın premiumluğu tartışılan bir başlık altında, audinin premiumluğunun sorgulanması biraz komik oluyor arkadaşlar sakin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

bir alfa romeo araclarina bakiyorum birde vosvageninkine. adriana limayı süzerken bir anda karşına ilyas salmanın çıkmasındaki o hayal kırıklıgını yasıyorum resmen.

ben bu kadar güzel bi benzetmeyi başka kimsede görmedim tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

touareg ve phaeton VW firmasının premium araçlarıdır dedim.
    Zaten touareg ml nin phaeton ise s sınıfının rakibi olarak üretildi.
    Yani bu araçlara premium denmesi gayet normal.
    açıklamaya çalıştığım şeyi sen söylemişsin.
    vw alt sınıflara daha çok hitap eden otomobiller üretiyor,alfa ise daha üst sınıflara yöneliyor.
    Çünkü vw firmasının elinde zaten premium markalar var.
    fiatın elinde ise F segmenti tarzı araçlar olan maserati ve ferrari var.
    Yeni gelecek alfa modelleriyle beraber premium sınıflara alfayı sokacaklar.
    Bugüne kadarki alfa modellerine bakarsanız alfanın zaten premium odaklı araç ürettiğini görürsünüz.
    quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Yeni çarpışma testlerinde senin için en alınası markalar olan alfa ve lancianın diğer markalardan daha iyi değerler alacağını düşünüyormusun?

Giuletta bildiğim kadarıyla sınıfının en güvenli aracı seçildi.
    Deltaya da bu konuda bir eleştiri gelmedi.
    Fakat beni kendinle karıştırmazsan sevinirim,ben gördüğümü çatır çatır söylerim.
    Eğer çarpışma testlerinde rakiplerinin altında kalırsa ilk eleştirinin de benden geleceğine emin olabilirsin.
    Eğer konuda mesajım yoksa bana pm olarak linki ilet,mesajımı da ben sana iletirim.

Bu da puanlama:
    http://forum.donanimhaber.com/m_41383726/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 15 Ağustos 2012; 17:28:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

quote:

alfa romeo ya gelince,

hondanın acurası,toyotanın lexus u,nissanın infinitisi,hyundainin equus modeli,vw nin phaeton modeli vs bazı markalar kendi premium marka ve modellerini yaratabilirler

amaaaa

bildiğim ve düşündüğüm kadarıyla alfa romeo halk içinde pekte saygınlığı olmayan, kimsenin pek takmadığı sıradan bir markadır. eğer fiat biz bu markayı alalım premium yapalım dediyse bilmiyorum. fiat ın bir markayı premium yapma gücü vardır. belki ilerde yapabilir. ama bunu forum köşelerinde alfa kullanıcılarından değilde günlük hayatta,konuşmalarda,fikirlerde hissetmeliyiz.

ben şahsen alfa yı premium hissetmiyorum haaa ama birgün hissetsemde haçlı amblemini değiştirmediği sürece asla kullanmam.(şahsi düşüncemdir.)

Alfa Romeo zaten başlı başına bir markadır,geçmişini az biraz adam akıllı incelesen görürdün,sonradan anadan üryan üretilmiş ,herhangi bir grubun iteklemesi ile varolan suni bir marka değildir.Geçmişte yaşadığı maddi sorunlara binayen Fiat çatısı altına girmesi onu tu kaka ya da prestijsiz bir marka yapmaz.

Saygı duyulma mevzusuna hiç girme,Alfa Romeo pekçok marka gibi salt popüler model bazlı saygı değil de,bunun yanına köken ve tarih bazlı bir saygı da ekleyen ve saygı duyulan bir üreticidir.

Bu anlamda bilgisiz birisi olduğun zaten bu mesajından belli,aslında yazmayacaktım ama dayanamadım.

Haç mevzusu da,müslümanlıkla direkt alakası yok,Milano kökenli Visconti ailesinin " family crest" 'idir.Kökeni ailenin eşrafına dayanır.Ordaki ejderha yerel inanışa göre varolduğuna ve yaşadığına inanılan bir figürü ve ailenin gücünü temsilen canlandırır.

Kimse markayı sevmek zorunda değil ama içi boş laflarla da kelam kesme hakkına sahip değil.Bilgi kirliliğine gerek yok.

İlk sayfada birkaç laf ettik,okuyun lütfen.

merak etme sen kısa pantolonla dolaşırken biz alfanın tarihini okuyorduk. bana alfanın tarihini anlatma git sokakta 100 kişi çevir sizce alfa nasıl bir marka premium mu sıradan mı diye sor ? yada 60 yaşındaki annelere,babalara, anadolunun herhangi bir köyündeki adama mercedesmi,bmw mi,alfa romeo mu diye bir sor büyük ihtimalle alfa romeonun bir otomobil markası olduğunu bile bilmeyeceklerdir.

az önce işyerinde arkadaşıma sordum.
    -sence alfa romeo nasıl bir marka ? sana ne çağrıştırıyor dedim
    -sıradan dedi.
    -peki hangi modeli aklına geliyor dedim
    -gulietta dedi
    -başka
    -başkada yok

adamda kendi çapında haklı mito ve guliettadan başka satışta olan modeli yok zaten. bumudur premiumluk

günlük hayatta,konuşmalarda,fikirlerde hissetmeliyiz demek istediğim bu... ne kastettiğimi zaten insanlar anlıyor alfa fanlarının anlamaması doğal birşey.

haç konusuna gelince ister visconti ailesini temsil etsin isterse berlusconi ailesini temsil etsin. ben kucağımda haçla gezemem kardeşim.gitsinler siyasi,dini içerikli yılanlı,haçlı amblemini değiştirsinler.bunun savunulacak bir tarafı yok.

Benim yaşımı nerden biliyorsun da kısa pantolon muhabbeti yapıyorsun?

%90 senden büyüğüm ama yine de terbiyemi bozmayayım.

Subjektif değerlendirmeler ile markalar kategorize edilse idi ooo işimiz vardı.Ben markaların premium vb... olup olmamasına bakmam sadece marka dolu mu değil mi?Varolmasının amacı nedir değil bunu irdelerim.

Forumdaki klasik eğilim olan premium marka ya da değil geyiği peşinde değilim,amacım bilgi paylaşımı yapmak ve insanlara fikir vermek,forumun amacı da bduur.

Bilgisizliğin ve cahilliğin ile birşey yazamıyorsun bari altı dolu 3 cümle yaz da ha buymuş diyelim.Laf salatası yapma. Yok arkadaşına sormuş da yok insanlara sorsan ne dermiş de.

3 tane cümle ama içi bilgi dolu ve reel birşeyler yazamıyorsan da her konuya atlama.

Azıcık parası olanın cam tavanlı beyaz c180'e saldırdığı bir ülkede ruhtan vs bahsedemezsin, boşver nefesini tüketme.
    Alman kafası İtalyanı anlamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: retro.

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Anlaşılan almancılar konuya dadanıp ne kadar öfkeleri kıskançlıkları varsa adeta kusarak konunun içine etmişler.BENCE KANGOYU ALIP TİCARİ ARAÇ DİYE CİTAN ADI ALTINDA PİYASAYA AYNEN SÜREN BİR MARKA NASIL PREMIUMSA ALFA DA O KADAR PREMIUMDUR.KONUYU AÇAN ARKADAŞA TAVSİYEM DE KİMSEYE ANLATMAK ZORUNDA DEĞİLSİN BENCE.POLO,JETTA,CADDY,GOLF GİBİ ARAÇLARI OLAN BİR FİRMAYLA ALFA AYNI KEFEYE KONAMAZ.

bu beğenmediğin aracın alfada rakibi bile yok bu nasıl talihsiz bir yorum olmuş anlamadım

adam citan üretti diye premiumluktan çıktı.aslında mercedes aksaraydada tır üretiyor hiç cool değil haklısın ya merso kimmiş iki gün önce kamyon üreten bir firmanın yanında.

bu arada allahta seni güldürsün

Rakibi olması gerekmiyor.Vw ile alfa karşılaştırılırken vw deki tüm araçların rakibi alfa da varmı sanki?Bmw deki araçların audideki veya mercedseteki araçların alfada birebir rakipleri var mı?Olmasa da karşılaştırılıyor değil mi?Çünkü rakibi olup olmamasından ziyade burada markaların genel olarak değerlendirilmesi yapılıyor.Kendisi ticari araç yapamayan mercedes gidip renaultun aracını aynen alıp önüne mercedes logosunu koyup satıyor.Bir kaç ay önce opel fıatın doblosunun önüne opel amblemi koyup combo diye piyasaya sürdü diye opel yerden yere vurulmuştu.Mercedes olunca rakibi yok diye bahane bulursunuz değil mi?Ayrıca mercedes'e merso facebook'a face kemoterapiye kemo diyen kişiler bana sanki cafede muhabbet eden kolejli kızları hatırlatıyor.

• Ya bu arkadaş da bazı şeyleri çok abartıyor.

Delta'ya sınıfı'nın en iyi aracı , alfa'ya premium falan.

1. Delta sınıfı'nın en iyi aracı falan değil , hatta sınıfı'nın başarısız otomobillerinden. İç mekan kalitesi düşük , kalite hissiyatı falan yok , yinede ortalama c segment kriterlerini karşılıyor diyelim.

2. Alfa premium mu ? Bunun konuşmasını geçen Utku'yla yapmıştık , alfa fiat'ın nispeten daha kaliteli araçlar ürettiği ve farklı tarzı , hayran kitlesiyle başarılı olmuş bi marka.

Premium mu ? Bence değil. Çünkü giuletta dediğimiz araç sürüş dinamikleri çok iyi olsada , yine iç mekan kalitesi olarak size bişey sunamıyor , premium bu değildir.

159 ve yeni çıkacak model gilua heralde ismi , premium modeller orası ayrı , accord (acura tsx) ABD piyasasın'da premium olarak satılıyor , accord'da premium modeldir ama bu durum Honda'yı premium marka yapmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

İşte bu tamamen sizin ezberci zihniyetinizden kaynaklanıyor.
    Deltanın iç mekanı 70k ya satılan jettadan çok üstün bir noktada bir kere.
    Sonra deri koltuğunun kalitesinden tut sunduğu donanıma kadar 1. sınıf bir araç.
    üstüne 140hp benzinli 50k,120hp dizel motorla satılıp full donanım haliyle 55k ya verilmesi var.
    Aracın güvenlik özellikleri sınıfının en iyilerinden.
    Giulettayı anlatmama gerek yok zaten konusunda yazdım rakiplerinin hepsine fatiha okuyor karşılaştırmalarda.
    Çünkü uygun fiyata maksimumu sunuyor bu araçlar.
    Ayrıca alfanın premium modellerini de paylaştım,adamların gelecekteki hedefleri de aynen bu noktaya yönelik.
    Adamların model gamında şu anda alt sınıfa hitap eden bir tek mito var.
    Giuletta dediğiniz arabanın rakibi golf değil örneğin,1 serisi ve a3.
    Objektif olun,ezberlerinizden kurtulun size sadece bunu söyleyebilirim.

• F sınıfı yada en azından E sınıfı aracı olmalıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

touareg ve phaeton VW firmasının premium araçlarıdır dedim.
    Zaten touareg ml nin phaeton ise s sınıfının rakibi olarak üretildi.
    Yani bu araçlara premium denmesi gayet normal.
    açıklamaya çalıştığım şeyi sen söylemişsin.
    vw alt sınıflara daha çok hitap eden otomobiller üretiyor,alfa ise daha üst sınıflara yöneliyor.
    Çünkü vw firmasının elinde zaten premium markalar var.
    fiatın elinde ise F segmenti tarzı araçlar olan maserati ve ferrari var.
    Yeni gelecek alfa modelleriyle beraber premium sınıflara alfayı sokacaklar.
    Bugüne kadarki alfa modellerine bakarsanız alfanın zaten premium odaklı araç ürettiğini görürsünüz.
    quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Yeni çarpışma testlerinde senin için en alınası markalar olan alfa ve lancianın diğer markalardan daha iyi değerler alacağını düşünüyormusun?

Giuletta bildiğim kadarıyla sınıfının en güvenli aracı seçildi.
    Deltaya da bu konuda bir eleştiri gelmedi.
    Fakat beni kendinle karıştırmazsan sevinirim,ben gördüğümü çatır çatır söylerim.
    Eğer çarpışma testlerinde rakiplerinin altında kalırsa ilk eleştirinin de benden geleceğine emin olabilirsin.
    Eğer konuda mesajım yoksa bana pm olarak linki ilet,mesajımı da ben sana iletirim.

Bu da puanlama:
    http://forum.donanimhaber.com/m_41383726/tm.htm

Ben phaetona da touarege de premium demem. Phaeton F sinifi bir aractir ama premium diildir cunky markasi vw. Ayni arac audi markasiyla satilsa ve fiyati daha pahali olsa premium olurdu. Ayni sekilde phaeton.premium degildir cunku vw marka fakat A8 premiumdur cunku audi marka.

Belki touareg bmw x5ten daha kaliteli olabilir daha iyi araba da olabilir ama bu onu premium yapmaz.

Egerki siz ayni donanimli phaetonu ayni donanimli X5, Q7 veya ML ile ayni fiyata satabiliyorsaniz o zaman vw premium olmus demektir.

Yine soyluyorum bu iste aracin kalitesinden once marka geliyor. Markanin o imaji olmadiktan sonra isterseniz dunyanin en kaliteli aracini uretin kimse premium demez kimse mercedese verdigi parayi vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

alfa romeo ya gelince,

hondanın acurası,toyotanın lexus u,nissanın infinitisi,hyundainin equus modeli,vw nin phaeton modeli vs bazı markalar kendi premium marka ve modellerini yaratabilirler

amaaaa

bildiğim ve düşündüğüm kadarıyla alfa romeo halk içinde pekte saygınlığı olmayan, kimsenin pek takmadığı sıradan bir markadır. eğer fiat biz bu markayı alalım premium yapalım dediyse bilmiyorum. fiat ın bir markayı premium yapma gücü vardır. belki ilerde yapabilir. ama bunu forum köşelerinde alfa kullanıcılarından değilde günlük hayatta,konuşmalarda,fikirlerde hissetmeliyiz.

ben şahsen alfa yı premium hissetmiyorum haaa ama birgün hissetsemde haçlı amblemini değiştirmediği sürece asla kullanmam.(şahsi düşüncemdir.)

Alfa Romeo zaten başlı başına bir markadır,geçmişini az biraz adam akıllı incelesen görürdün,sonradan anadan üryan üretilmiş ,herhangi bir grubun iteklemesi ile varolan suni bir marka değildir.Geçmişte yaşadığı maddi sorunlara binayen Fiat çatısı altına girmesi onu tu kaka ya da prestijsiz bir marka yapmaz.

Saygı duyulma mevzusuna hiç girme,Alfa Romeo pekçok marka gibi salt popüler model bazlı saygı değil de,bunun yanına köken ve tarih bazlı bir saygı da ekleyen ve saygı duyulan bir üreticidir.

Bu anlamda bilgisiz birisi olduğun zaten bu mesajından belli,aslında yazmayacaktım ama dayanamadım.

Haç mevzusu da,müslümanlıkla direkt alakası yok,Milano kökenli Visconti ailesinin " family crest" 'idir.Kökeni ailenin eşrafına dayanır.Ordaki ejderha yerel inanışa göre varolduğuna ve yaşadığına inanılan bir figürü ve ailenin gücünü temsilen canlandırır.

Kimse markayı sevmek zorunda değil ama içi boş laflarla da kelam kesme hakkına sahip değil.Bilgi kirliliğine gerek yok.

merak etme sen kısa pantolonla dolaşırken biz alfanın tarihini okuyorduk. bana alfanın tarihini anlatma git sokakta 100 kişi çevir sizce alfa nasıl bir marka premium mu sıradan mı diye sor ? yada 60 yaşındaki annelere,babalara, anadolunun herhangi bir köyündeki adama mercedesmi,bmw mi,alfa romeo mu diye bir sor büyük ihtimalle alfa romeonun bir otomobil markası olduğunu bile bilmeyeceklerdir.

-sıradan dedi.
    -gulietta dedi
    -başka
    -başkada yok

adamda kendi çapında haklı mito ve guliettadan başka satışta olan modeli yok zaten. bumudur premiumluk

günlük hayatta,konuşmalarda,fikirlerde hissetmeliyiz demek istediğim bu... ne kastettiğimi zaten insanlar anlıyor alfa fanlarının anlamaması doğal birşey.

haç konusuna gelince ister visconti ailesini temsil etsin isterse berlusconi ailesini temsil etsin. ben kucağımda haçla gezemem kardeşim.gitsinler siyasi,dini içerikli yılanlı,haçlı amblemini değiştirsinler.bunun savunulacak bir tarafı yok.

Subjektif değerlendirmeler ile markalar kategorize edilse idi ooo işimiz vardı.Ben markaların premium vb... olup olmamasına bakmam sadece marka dolu mu değil mi?Varolmasının amacı nedir değil bunu irdelerim.

Forumdaki klasik eğilim olan premium marka ya da değil geyiği peşinde değilim,amacım bilgi paylaşımı yapmak ve insanlara fikir vermek,forumun amacı da bduur.

Bilgisizliğin ve cahilliğin ile birşey yazamıyorsun bari altı dolu 3 cümle yaz da ha buymuş diyelim.Laf salatası yapma. Yok arkadaşına sormuş da yok insanlara sorsan ne dermiş de.

3 tane cümle ama içi bilgi dolu ve reel birşeyler yazamıyorsan da her konuya atlama.

ALINTIDIR

Alfa Romeo'nun resmi web sitesinde bu figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor:

"...the right-hand portion shows the Visconti serpent / dragon devouring an enemy." Tercümesi ise şu: "Amblemin sağ tarafı Viskonti yılani / ejderhası tarafindan yenilen düşmanı göstermektedir.."

Peki bu düşman kim?

Bu sorunun cevabı ise "alfa sahipleri platformu" adıyla kurulan, Alfa Romeo kullanan zenginlerin sitesinde yazılı..

Bu sitede ise figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor:

"The First Crusade was relatively successful and upon returning, a defeated Saracen was placed in the serpent's mouth as a symbol of victory."

Bu sözlerin anlamı ise şöyle:

""Göreceli olarak basarılı olan 1. Haçlı ordusunun dönüşü üzerine, yenilmis bir Müslüman "Saracen" (İngilizce de daha cok Arap/Müslüman'ları tasvir etmekte kullanılır, ama 1. Haçli Seferi, Malazgirt'te basarılı olduktan sonra Iznik'i bir kaç yil içinde başkent yapma şerefine erişmiş Selçuklu Devletine karşı düzenlendiginden "Saracen" Türk/Müslüman anlamina kavusuyor :) Zaferin simgesi olarak bir yılanın ağzına yerleştirilmiştir".

Amblemin sol tarafındaki kırmızı haç ise, Haçlı seferine çıkanlara, baspsikopos tarafından ilahi yardımın Hristiyan ordusuyla beraber olması için verilmiş flamanın bir figürüdür. "

Aile simgesi vs bunları geçmek lazım..sembolün bugun geldiği nokta belli..yanlışlık olmasın..ki herşey bir yana arabanın önünde koca bir haç taşımak kim ister?hadi plakalara koyulan türk bayraklarını kaldıralım haç koyalım..olur mu hiç..dolayısı ile yine söylüyorum herşey bir yana bu sembol beni arabadan ve markadan soğutan unsurlardan biridir..ve buna da herkesin saygı duyması gerekir..yapı,karakter meselesidir..ben hoşlanmıyorum ister aile simgesi olsun ister haçlı ordusu..

şu da var arabayı alıp kullanan gavur mu oluyor ?ne alaka hiç alakası yok rahat ediyorsa kullanabilir isterse büyültüp tavana da boydan koyabilir amblemi..ama bana gelmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 15 Ağustos 2012; 17:56:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

İşte bu tamamen sizin ezberci zihniyetinizden kaynaklanıyor.
    Deltanın iç mekanı 70k ya satılan jettadan çok üstün bir noktada bir kere.
    Sonra deri koltuğunun kalitesinden tut sunduğu donanıma kadar 1. sınıf bir araç.
    üstüne 140hp benzinli 50k,120hp dizel motorla satılıp full donanım haliyle 55k ya verilmesi var.
    Aracın güvenlik özellikleri sınıfının en iyilerinden.
    Giulettayı anlatmama gerek yok zaten konusunda yazdım rakiplerinin hepsine fatiha okuyor karşılaştırmalarda.
    Çünkü uygun fiyata maksimumu sunuyor bu araçlar.
    Ayrıca alfanın premium modellerini de paylaştım,adamların gelecekteki hedefleri de aynen bu noktaya yönelik.
    Adamların model gamında şu anda alt sınıfa hitap eden bir tek mito var.
    Giuletta dediğiniz arabanın rakibi golf değil örneğin,1 serisi ve a3.
    Objektif olun,ezberlerinizden kurtulun size sadece bunu söyleyebilirim.

+1
    Arkadaşım bazılaına göre premıum olmak sadece plastik kalitesi ve konsoldan ibaret.Bu adamlar gidip test ettikleri araçları bile konsolun yumuşaklığına göre test edip not veriyorlar.Ama 159'un yol tutuşu testinde sınıfındaki bmw mercedes gibi araçları geçmesinin gulıettanın sınıfının en güvenli aracı olmasının en iyi yol tutuşuna sahip araçlarından biri olmasının bir önemi yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 15 Ağustos 2012; 18:03:49 >

• italya için olabılır ama bır audı yada bmw gıbı olmaz.
    dış tasarım ne kadar guzel ıse içi bir o kadar zıt yapılmaz.biraz daha calısmaları gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

quote:

quote:

quote:

quote:

alfa romeo ya gelince,

amaaaa

-sıradan dedi.
    -gulietta dedi
    -başka
    -başkada yok

ALINTIDIR

Alfa Romeo'nun resmi web sitesinde bu figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor:

"...the right-hand portion shows the Visconti serpent / dragon devouring an enemy." Tercümesi ise şu: "Amblemin sağ tarafı Viskonti yılani / ejderhası tarafindan yenilen düşmanı göstermektedir.."

Peki bu düşman kim?

Bu sorunun cevabı ise "alfa sahipleri platformu" adıyla kurulan, Alfa Romeo kullanan zenginlerin sitesinde yazılı..

Bu sitede ise figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor:

"The First Crusade was relatively successful and upon returning, a defeated Saracen was placed in the serpent's mouth as a symbol of victory."

Bu sözlerin anlamı ise şöyle:

""Göreceli olarak basarılı olan 1. Haçlı ordusunun dönüşü üzerine, yenilmis bir Müslüman "Saracen" (İngilizce de daha cok Arap/Müslüman'ları tasvir etmekte kullanılır, ama 1. Haçli Seferi, Malazgirt'te basarılı olduktan sonra Iznik'i bir kaç yil içinde başkent yapma şerefine erişmiş Selçuklu Devletine karşı düzenlendiginden "Saracen" Türk/Müslüman anlamina kavusuyor :) Zaferin simgesi olarak bir yılanın ağzına yerleştirilmiştir".

Amblemin sol tarafındaki kırmızı haç ise, Haçlı seferine çıkanlara, baspsikopos tarafından ilahi yardımın Hristiyan ordusuyla beraber olması için verilmiş flamanın bir figürüdür. "

Aile simgesi vs bunları geçmek lazım..sembolün bugun geldiği nokta belli..yanlışlık olmasın..ki herşey bir yana arabanın önünde koca bir haç taşımak kim ister?hadi plakalara koyulan türk bayraklarını kaldıralım haç koyalım..olur mu hiç..dolayısı ile yine söylüyorum herşey bir yana bu sembol beni arabadan ve markadan soğutan unsurlardan biridir..ve buna da herkesin saygı duyması gerekir..yapı,karakter meselesidir..ben hoşlanmıyorum ister aile simgesi olsun ister haçlı ordusu..

şu da var arabayı alıp kullanan gavur mu oluyor ?ne alaka hiç alakası yok rahat ediyorsa kullanabilir isterse büyültüp tavana da boydan koyabilir amblemi..ama bana gelmez..

Alfa Romeo logosu 1910 yılında Romona Cattaneo tarafından dizayn edildi. Logoda kullandığı semboller 5. yüzyıldan kalmadır (daha ortada müslüman yokken). Sağ taraftaki ejder Milan şehrini yöneten Visconti hanedanına aittir. İsmi Biscione'dir ve aslen hristiyanlıktan bile eski bir semboldür. Ağzındaki de çocuktur. Daha sonra bu çocuğun aslında müslüman bir asker olduğu dedikodusu çıksa da bu ejderin hikayesi Atilla'nın ölümünden hemen sonra doğan Ostrogot Kralı Muhteşem Theodoric'e dayanır (yıl 471–526). Theodoric İtalya'yı yönetmiştir. Theodoric'e ait efsaneleri içeren Virginal isimli kitap Milano şehrini yöneten Visconti ailesine geçer ve Aile bu logoyu hanedanlık arması olarak kullanmaya başlar. Alfa Romeo logosunun sol tarafındaki beyaz üzerine kırmızı haç işareti ise Milano şehrinin amblemidir.

Logonun haçlı seferleriyle, Müslümanlarla alakası yoktur.

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

premium nedir? bir markanın premium diye nitelendirilmesi için ne gerekir bilmiyorum ama kastedilen olay kalite ise premium marka audiden başlar, bmw, mercedes diye devam eder.

audi yi çıkar yada a8 filan de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Benim mantığımı incelemeye çalışan arkadaşın mantığını inceleyelim şimdi.Sen hangi mantıkla senin tabirinle "Şunları yapan firmalarla." Alfa markasını benim bir tuttuğumu gördün ? Mesajımın içeriğinde buna dair en ufak bir kanıt var mı ? Benim mantığımı sorgularken nasıl oluyorda olmayan bir şey üzerinden mantık yürütme gibi bir faaliyete girişebiliyosun.Diğer yandan Honda ve VW kabini ile Mercedes kabini arasında dağlar kadar fark olduğunu anlayabilmen için sanırım yeteri kadar gözlem gücüne sahip değilsin.Bir tarafta her standart araçta bulunan malzemelerle oluşturulan senin gibilere hitap etsin diye yumuşak hatlı bol yuvarlamalı bir kabin varken,diğer tarafta inanılmaz kaliteli parçalarla oluşturulan,ahşap vs. gibi ilginç malzemeler ile desteklenen,keskin ve yumuşak hatların inanılmaz bir biçimde birleştirildiği ağırbaşlı süper bir kabin var.Yine Mercedes'in epey lüks diyebileceğimiz bir aracını Alfa'nın 159'una emsal göstermekte yine bence mantığın sınırlarını zorlayan bir şeydir.Yine hiç bu durumlarla alakası olmayacak bir şekilde senin mantığınla yorum yapmak gerekirse bugün o zaman dünyada Renault ile hiç bir aracın kıyası yapılmamalı zira adamlar şöyle kabinler üretti.

tartıştığımız konunun başlığı alfa romeo markasının premium olup olmamasıyla alakalı değil mi? o zaman premium markaları ortaya koyup sonuca varmamız lazım. bende onu yaptım. senin bu konuda bir fikrin yoksa neden gelip burada tartışma yaratıyorsun sorarım. kimse sana demedi ki gel VW veya başka markayla karşılaştır. mercedesle bir tutmuyorsan tamam söyle de fikrini bilelim. gerisi fasa fiso. şu an 159 dan daha iyi bir modeli varsa koy görelim. şuan topu topu 3 modeliyle piyasada kalmak için çırpınan, italya sınırları dışına adam akıllı çıkamayan bir markayı övün durun. konunun amacından sapmışsın haberin yok. boş konuştuğunu kanıtladın bu yazınla. renault kabinlerine kadar geldin helal olsun

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.