Şimdi Ara

Algılayışımız mı bozuldu ? Tuğba Ekinci hakaret etti mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Algılayışımız mı bozuldu ? Tuğba Ekinci hakaret etti mi ?

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2024)
Giriş
  • Şarkıcı Tuğba Ekinci'nin "bu nasıl secde, bu nasıl ALLAH bu nasıl peygamber" şeklindeki sözleri haber edilip İslam'a saldırdığından bahsedilmekte. Maalesef haberler etraflı ve açıklayıcı olmadığından sadece bu kelimeler vurgulanıyor. Eski ahlaka aykırı olduğu düşünülebilir şarkıları da etiketlenip kişi suçlanıyor.

Konuyu tam olarak anlayamadık, anlamak için de saatler harcamak istemedik. Şahsın fikirlerini de etraflıca bilmiyoruz.

Peki ama; bu sözler İslam'a saldırı mıdır ? Birilerini eleştirip "bu nasıl müslümanlık" şeklindeki serzeniş; İslam'a mı saldırıdır yoksa eleştirilen müslümanlara mı? Aynı sözleri dindar biri de söyleyebilir farklı birisi de. Ama "bu nasıl müslümanlık", "bu nasıl ahlak", "bu nasıl insanlık" tipi sözler müslümanlık-ahlak-insanlık şeklinde cümlede geçen vurgulayıcı öğelere değil, muhatap alınan kişiye yönelik eleştiride kullanılır. Eleştirilen kişiye "değerlerini" hatırlatıp layık olmadığını bildirir. Yani bu değerlerin layık olunması gereken üst seviye değerler olduğunu bildirir.

Neden haber konusu olan bayan için bu gerçekler hiç düşünülme bile düşünülmeden sanki sinsi bir niyeti var da tespit edilmiş gibi saldırılıyor ? Bayan hatalar yapmış olabilir. Ama niyetini kim bilebilir ? Haber konusu edilen kadarki kısımda, bayanın hakaret etmediği eleştirdiği ve hatta hakaret etti denilenleri övgüye mashar gördüğü anlaşılabilecekken neden aksine haberler ?

• Sene 2004-2005 olması lazım. Böyle z.rno falan yok piyasada. Gece 12 den sonra gizli gizli cine5 i gözlerimiz kısarak izlerdik.

O dönemler gençliğin ateşini söndürmek için böyle kadın sanatçılar çıkardı. Petek Dinçöz ün de o dönemler bir klibi vardı.

Bir numaram Nez in p.posunu salladığı efsane klibi.
    İki numara Tuğba Ekinci - o şimdi asker
    Üç numara da Petek Dinçöz ün sahilde çekildiği klibi.

Tam ateşli ergen dönemlerimiz. Kral TV de tetikte bu klipleri beklerdim. Nez inki efsaneydi. Bu da şarkı sözleri ile birleşince ortamı hazırlardı. Vayyy beeee. Ne günlerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine mi mağdur oldunuz aga

Bizim buralarda bir laf var ossuruktan nem kapmak diye.

• @Yapayzeka037   Kadınlardan bu şekilde bahsetmeye ne denir ?

@Sucre Maricruz sen de ayrı bir seviyesizsin anlaşılan. Konu genel anlamda "algılama" sorunu ama çok basit bir konuymuş gibi bahsedip bir de nem kapma kelimesini ne biçimde geçirmişsin ?

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Nez p.posunu sallayıp,

Tuğba Ekinci o şimdi asker canı neler ister diyince ayıp değil, biz gerçekleri konuşunca kadın savunucusu gelmiş. Kardeşim bu saydıklarımın zaten amacı o. Boş boş konuşma.

• Putsal değerlere hakaret caizdir.

veya

Putsiyete hakaret kırmızı çizgimizdir ...

Seçemedim ALTAN!

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

terbiyesiz bi tipe benziyosun. "gerçek" dediklerin zaten senin istediklerin. Kadınların böyle olmasını istemek nedir ?

Hata yapabilir insanlar. Hele ki bayanları ahlaka aykırı yayına mecbur eden baskı vardı. Peki düzeltmek yerine alenen bunu istemek ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    remzi hoca mı?akın dil mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

90' lı yıllarda Cine5' de her çarşamba gecesi "Playboy Night Show" vardı.

2. dakikadan sonra şifre devreye girerdi ama öyle zevk dolu bir programdı ki o silüetleri izlemek bile keyif verirdi...

• Ben ortada Allaha ve peygamberine bir hakaret gormedim, Tugba Ekinci'nin dediklerinden sunu anliyorum. Allah, peygamber diyen, secdeye varıp namazında niyazında olan insanlar hosgorulu olmaları gerekirken nasıl olur da benim arkamdan dedikodumu yaparlar? Dedikodu, arkadan konusmak, hosgorusuzluk islamı degerlere aykırı degil mi?

Iste Tugba Ekinci bunu soyluyor ama Dersimli Kemal ve Cetesi icin Muharrem Ince'yi linc eden IQ yoksunu insanlar ile, hali hazirdaki yonetimin yaptigi zamlari Almanya yapti diyen insanlar tabiki bu lafi anlamayacaklardi.

Islam'da IQ'su dusuk olan (Zihinsel Engellilker), akıl hastası olan insanlar dinden muaftir. Yani HALK'ımızın büyük bir kesimi aslında dinden muaftir, zeka ozurlu olmalarına gore!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 29 Temmuz 2024; 15:48:2 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Çok güzel başlamıştın ama sen de ayrı bir küçümseme dili kullanmışsın hem de bizim kendimize....

--antiparantez, ıq dinden muaf etmez, akıl hastası ithamı da insan düşmanlığı için kullanılmakta--

Peki Tuğba EKinci dedikodudan mı bahsediyor yoksa hayvanlara yönelik baskıdan mı ? Konuşmalara pek bakmadık, haberlere göre bilgi dolanmakta.

Ben eskiden çok mütevaziydim dostum, kimseyi küçümsemezdim hele Halka çok saygılıydım. Sonra Halkı tanıdım 2023 genel seçimlerinde. Ondan sonra asla eskisi gibi olamam kusura bakmayın.

Tuğba Ekinci kıyafet üzerine konuşuyordu, ama kedi köpek için de yorum yapmış olabilir. Her iki durumda da dedikodu ve iftira islama açıkça aykırıdır. Kadın eleştirmekte çok haklı, ama işte o küçümsediğim H.A.L.K maalesef Tuğba'yı Allah ve Peygamberi eleştiriyor sandı, neden sence? İşte o alay ettiğim noktadan dolayı!

Son olarak IQ dinden muaf etmez diyorsun ama zihinsel engelli olmak IQ olarak 70 altı olmak demektir. Maalesef H.A.L.K'ın birçok kesiminin IQ seviyeside bu kadar, kabul et yani, bizim HALK dinden muaf :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 29 Temmuz 2024; 16:20:42 >

entellektüellik açısından dünyada 1. olabiliriz. Karalanıyor oluşumuz gerçeğimizi değiştirmez.

iq ile dini muafiyetin alakası bile yok. Kimin ne saydığı hükümsüz.

Konuyu direk özne olan bayanın hak etmediği davranışlardan ele alsak ?

Bayanın hak etmediği davranışlar tümleçtir dostum özne bayandır :)

Zaten Tuğba Ekinci'yi haklı buldun ben.

Belki bilgin olmayabilir ama zihinsel engelli insanların dini vecibelerini yerine getirmesi beklenmiyor İslam'da. Araştırıp görebilirsin. Zihinsel engelli ve ya aklını yitirmiş insanlar din ve Allah inanışlarına göre yargılanamazlar öbür tarafta. Bu dünyadan konuşmuyoruz zaten:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 29 Temmuz 2024; 20:2:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

"bayan"ı özne diye yazmıştım zaten ??? Fark etmez fikrimiz doğru olsun da;

iq düşüklüğü ile zihinsel engel farklı, bunu kast etmemiştin. Küçümsemek için "düşük iq" ve diğer benzetmeyi yapmıştın. Sorun değil.

TOplumsal olarak algımızın bozulup, düşünsel seviyemizi azaltan bu tip haksız suçlamaların yok olması gerekmez mi ;?

• quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

"bayan"ı özne diye yazmıştım zaten ??? Fark etmez fikrimiz doğru olsun da;

iq düşüklüğü ile zihinsel engel farklı, bunu kast etmemiştin. Küçümsemek için "düşük iq" ve diğer benzetmeyi yapmıştın. Sorun değil.

TOplumsal olarak algımızın bozulup, düşünsel seviyemizi azaltan bu tip haksız suçlamaların yok olması gerekmez mi ;?

Dostum heralde bu dusuncelere yeni basladiniz, ben inan bana 1000 tane yol dusundum, bu sorunun hicbir cozumu yok. Kitlelere nesil tereapisi uygulayarak 500 yilda cozulurse cozulur.

Cehalet Turkiye'nin en buyuk dusmanidir. Cehaletle mucadele bakanligi kurulup diger tum bakanliklarin uzerinde bir konuma getirilmezse, o zaman cokus kacinilmaz. Dunya'nin duz olduguna inanandan tut, yasadigimiz Galaxy'nin adinin S23 falan oldugunu sanan insanlardan milyonlarca var, bu sorunu ancak kitlesel nesil terapisi yaparak cozeriz, yani cocuklar ailelerinden Osmanli zamaninda yapildigi gibi alinmali ve cocuklarin devlet eliyle yetistirilmesi lazim, aileden uzaklasan cocuk da zeka olarak ileriye gidecektir. Sorun alile buyuklerinin inandigi hurafelerde zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 29 Temmuz 2024; 21:9:13 >

Alıntı

metni:
    Dunya'nin duz olduguna inanandan tut

Dünya düz zaten. Aksini ne ispat etti ki ? İşte esas hatalı düşünüş, sırf birileri istiyor diye inanmak...

Alıntı

metni:
    cocuklar ailelerinden Osmanli zamaninda yapildigi gibi alinmali ve cocuklarin devlet eliyle yetistirilmesi lazim

Asla!!! ailesiz hiçbirşey olmaz. Çocuğu alıp da hatayı bırakmak zaten, hataya yuva yapmaktır!!! AMa aile esastır. Halkımız cahil deil. Memlekette düşman var ve herşeyi bozuyor...

• Tuğba Ekinci hakkında;

TCK'nın 216. maddesinde düzenlenen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama"

isnadıyla soruşturma başlatılmış....

İnsanlar akıllansın iddiasıyla devamlı hukukçular araya giriyor ama ne denli dejenere olduklarının farkında değiller...

• 'manevi güvenlik' ve engizisyon

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Siyaset değil mi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.