Şimdi Ara

Ali Erbaş: Müslüman az da olsa yalnızca helal ile yetinir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
4.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

ülkede suç oranı patladı zaten. şiddet sarmalının içindeyiz.

• Akıl sahiplerine kendilerinin ne olduğunu açıkça anlatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar öyle kolpacı ki ne diyorlarsa tersini yaparlar. Bu herifin arapça bildiğini bile sanmıyorum, dinciler genelde arapça bilmez ve öğrenemez.

• kendileri kepceyle size cay kasigiAli Erbaş: Müslüman az da olsa yalnızca helal ile yetinir 

lan bide oy veriyonuz bunlara

ben ne diyim size

• Türkiye'nin deistliginin yayılması için el altından desteklediğiniz vakıf olduğunu düşünmeye başladım artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim vergilerimle ali erbaş beslemenize izin vermiyorum. zaten besin bu şahsa hiç yaramıyor. baksana dili gelişmiş ama beyin gelişimi yarım kalmış.

• Kıymetli Müslümanlar!

Kimliğini muhafaza eden bir Müslüman, popüler kültürün girdabında kaybolmaz. Başka dünyalara ait yaşam tarzlarını bilinçsizce taklit etmez. Dinimizde ve sahih geleneğimizde yeri olmayan sembolleri, eğlence biçimlerini, tutum ve davranışları benimsemez. Bunun, Müslüman kimliğini zedelediğini, toplumu ve gelecek nesilleri dinine, tarihine ve değerlerine yabancılaştırdığını bilir. Tarih sahnesinden silinen nice milletin önce inanç ve değerlerini, sonra da kültür, edebiyat ve sanatını kaybettiğini unutmaz.

Değerli Müminler!

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) bir hadisinde bizleri şöyle uyarmaktadır: “Kim bir topluluğa benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.” Yani bir kimse, kendi değerlerini yaşamak ve yaşatmak yerine başkasına özenir, onun inanç ve adetlerini benimserse, sonunda onlar gibi düşünmeye ve onlar gibi yaşamaya başlar. Zira maddi ve fiziki benzeşmenin manevi sonuçlar doğurması kaçınılmazdır.

bu açıklama sıklıkla dile getiriliyor. kuzey afrika, orta doğu ve asyada yaşayan kişiler müslüman olsun, başka inançta olsun ilk fırsatta avrupaya göç etmeye çalışıyor. ben bu ikilemi bir türlü anlayamıyorum. madem islam sana batılı gibi olma özüne sadık ol, kültüründen inancından taviz verme diyor, neden ab ülkelerine yada abd ve kanadaya göç etmeye çalışıyorsun. neden özünden kopmaya çalışıyorsun. bu konuyu gerçekten anlamıyorum. sanırım müslümanların %99 u göründüğü gibi değil. mahalle baskısı nedeniyle olmadığı bir kimliğe bürünüyor denilebilir mi?

• Ali Erbaş: Müslüman az da olsa yalnızca helal ile yetinir

Diyanet işleri başkanları eski Türkiye de mütevazi şatafatla lüksle işi olmayan insanlardı ve siyasete hiç karışmaz din ile ilgilenirdi.

• Ülkemizdeki müslümanlar için büyük bir sınav bu arkadaş.

Şahsen benim için gerçekten bir sınav oluyor kendisi.

• akepe ve bunun gibiler yüzünden birçok kişi dininden soğudu, dine küfür eder hale geldi.

• Kendisi niye yetinmiyor peki? Yoksa Müslüman değil mi bu kişi diye sorarlar mazallah.

• Ali Erbaş: Müslüman az da olsa yalnızca helal ile yetinir

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    Benden sana tavsiye bunlardan kurtulmanın yolu Dini komple terk etmek her anlamda ben inanmıyorum diyeceksin ve bu konuda net olucaksın.Adam Diyanet işleri Başkanı millete din satıyor kendisi Amerikada bir vatandaş nasıl yaşıyorsa öyle yaşıyor bu onun mesleği.Gerçek islam bu değildir sözüyle kendinizi kandırmakdan vazgeçeceksiniz.Din budur tarihden belli budur bu kargaşadan tek çıkış yolu hakikati kabullenmektir.Bunlar müslümansa biz müslüman değiliz demesini bil net ol.Ülkemizdeki müslümanlar die birşey yok Müslümanlık Din şekil A işde adam krallar gibi yaşıyor fakire şükret isyan etme diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 3 Kasım 2024; 3:42:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

Hepside öyle alayı aynı menzilciler süleymancılar ismailağa cüppeli fetocu nakşibendi vs tarikat örgütleri hepsi dini kullanıp parayı cukkalıyorlar toplanan tüm paralar bağışlar tamamen kendilerine kalmaktadır müritlerin tamamı çorbaya muhtaç hale getirip lafa gelince müslümanlar şükretmelidir diyorlar kendileri bmw mercedesler lüks araçlardan inmiyorlar devletin tüm imkanlarını seferber edip sonuna kadar kullanıyorlar amcaları kardeşleri çocukları enişteleri dayıları tam kadro işi bilsin bilmesin önemli değil yerlerini alıyorlar kendileri sınırsız yurtdışı seyahatlaryle tüm harcamaları devlete ödetiyorlar çorbaya muhtaç vatandaşların boğazından kısıp aleme sefa sürüyorlar vatandaşı bırakın vize alamayıp aylardır vize sorunları ile uğraşmakla kalmayıp birde üstüne yurtdışı çıkış harç soygununa dahil oluyorlar dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde yurtdışı telefonları kısıtlayıp 32,000 tlyi nereye harcadıklarına dair hiçbir bilgi vermezler bunların ettiği namazı alnına değdiği secdeye ben asla inanmıyorum onların dini asla bana uymaz uyanın aklınıza başınıza getirin

Allahın ilk emri oku demiştir alın kitabı okuyun sadece okuyun onlara kendinizi muhtaç etmeyin onların dediklerini kaale almayın kendi dinininzi yaşayın kimsenin aklına ihtiyacınız olmasın kimsenin fikrine katılmayın hür iradenizle yaşayın kimse kimseye empoze edip uymak zorunda değildir takılın kendi hayatınızda bunlara prim verip gündeme sokmayın

Birilerinin alnı secdeye değiyor diye kula kulluk etmeyin sana bana hiç kimseye faydası yok herkesin ettiği namazı kendinedir kulun kuldan asla üstünlüğü yoktur hayatın son mezarında gelip yaptığınız ettiğiniz ameller ile toprakta başbaşa kalacaksınız yanınızda hiç kimse olmayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 3 Kasım 2024; 13:17:45 >

• hee aynen biz yetinelim siz hamuduyla götürün demi çakkallll

• Doğru söylemiş. Öncelik helal para ile alabilmek ve tüketebilmek. Ali Erbaş: Müslüman az da olsa yalnızca helal ile yetinir 

• Bunun aksini söyleyen ya da iddia eden yok. Ama herkesin bildiği bu söz niye söylenir? Bu sözün muhatabı kim? Gariban müslümanlar mı? Neden zengin müslümanlara yönelik sözler söylenmez?

• Çünkü! Biz değiliz para dinine tapıyoruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.