Şimdi Ara

****ALİBABA VE ALİEXPRESS ***** (295. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.451
Cevap
224
Favori
653.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben henüz hiç alışveriş yapmamış olmama rağmen ama niyetim olduğundan size ilk önce kendi çıkarımımı yazayım sonrada size sorayım.

ben masaüstü bilgisayar ve mini bilgisayar araştırıyorum. sıfır pahalı geldiğinden türk ikinci el veya direkt satıcı ile muhatab olunan sitelere baktım ilk önce. geneli gerçekten samimi fiyat az olur çok olur o ayrı konu.

bu araştırmayı yaparken alibaba ve aliexpress sitelerine denk geldim. ürünler bu sitelerde bizim türk sitelerine göre neredeyse %60 civarı daha ucuz. ilke önce vay be cevheri bulduk hülyasına kapıldım. şimdi şuna iyi dikkat edin!!!!!! : sonra amazona baktım bizim sıfır ve sahibinden satan türk siteleri ile kafa kafaya rakamlar.

işte ondan sonra içimden dedim iyi ne zaman ucuz olmuşki bilmiyormuş gibi birde hülya ya kapılıyorsun. işte bundan sonra şüphelendim! birde şu var aliexpress, alibaba da çoğu satıcı türkiye ye satış yapmıyor :D bakın çevre ülkelere afganistana v.s her yere yapıyor ama türkiye ye yapmıyor. bu da bir şüphe uyandırdı :)

şimdi tüm bunlara göre amazon aliexpress alibaba nasıl sitelerdir ? hangisi güvenlidir alışveriş yapmış arkadaşlar ürün ortalama kaç günde elinize ulaşıyor? ve hangisi ucuz ve güvenlidir? teşekkürler.

ha bu arada bu sitelerde alış veriş yapmanın hukuki bir sakıncası varmıdır? mesela telefonlarda ime sorunu gibi..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutluerol -- 23 Şubat 2016; 12:54:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluerol

ben henüz hiç alışveriş yapmamış olmama rağmen ama niyetim olduğundan size ilk önce kendi çıkarımımı yazayım sonrada size sorayım.

ben masaüstü bilgisayar ve mini bilgisayar araştırıyorum. sıfır pahalı geldiğinden türk ikinci el veya direkt satıcı ile muhatab olunan sitelere baktım ilk önce. geneli gerçekten samimi fiyat az olur çok olur o ayrı konu.

bu araştırmayı yaparken alibaba ve aliexpress sitelerine denk geldim. ürünler bu sitelerde bizim türk sitelerine göre neredeyse %60 civarı daha ucuz. ilke önce vay be cevheri bulduk hülyasına kapıldım. şimdi şuna iyi dikkat edin!!!!!! : sonra amazona baktım bizim sıfır ve sahibinden satan türk siteleri ile kafa kafaya rakamlar.

işte ondan sonra içimden dedim iyi ne zaman ucuz olmuşki bilmiyormuş gibi birde hülya ya kapılıyorsun. işte bundan sonra şüphelendim! birde şu var aliexpress, alibaba da çoğu satıcı türkiye ye satış yapmıyor :D bakın çevre ülkelere afganistana v.s her yere yapıyor ama türkiye ye yapmıyor. bu da bir şüphe uyandırdı :)

şimdi tüm bunlara göre amazon aliexpress alibaba nasıl sitelerdir ? hangisi güvenlidir alışveriş yapmış arkadaşlar ürün ortalama kaç günde elinize ulaşıyor? ve hangisi ucuz ve güvenlidir? teşekkürler.

ha bu arada bu sitelerde alış veriş yapmanın hukuki bir sakıncası varmıdır? mesela telefonlarda ime sorunu gibi..?

pc donanım olarak çok ucuza alınan ürünleri sahte çıkıyor ekran kartlarından bahsediyorsan çoğu fake hardiskleride keza oyle çakma, zaten 70 doları aşarsanda %20 si kadar vergi oduycen devlete...garanti yok bişey yok.. pc donanım almada aliexpress çok tercih edilmemesi gereken bir site....25-30 elektronik ürün almışımdır belki türkiyden 3 kat ucuza ama 15 i kafadan kalitesiz teknolojik olarak...bir tane kablosuz fare alıyım dedim hayatımda aldığım en berbat wifi fare..12 tl em çöp oldu...bimin ürünü bile 10 basar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Şubat 2016; 15:53:38 >

• verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. bu gün baktım. ebay, aliexpress, alibaba ve amazon a bu seferde hiç bir fark olmadığını gördüm. :) dün gece yorgundum ve bir kaç ürüne odaklı idim sanırım ondan hepsi ucuzmuş intiahı uyandı. yani bence önce kendi sitelerimizi incelemekte fayda var. parça bulunmazsa çok önemli ise oralara müraacat edilebilir.

bizim insanımız iyi yine yav. :) kaç kişi ile görüştüm harbi insanlar. yalnız biraz bilgisizler. veya biz teknoloji ile baya ilgilenince çoğunluğu aştık artık. adam ın elinde süper makine var ne özeliklere sahip olduğunu bilmiyor. :) ama satış fiyatını yine aldığı fiyatla orantıladığından üç aşağı beş yukarı tutturuyor. iyi ve fiyatı ucuz ürün oldumu anlayanlar kısa sürede kapıyor zaten. saygılarımla..
  • Merhaba arkadaşlar 10 gün kadar önce siparis verdim, 2-3 günde kargoya verildi sanırım. Sipariş numaram :02680493847. Ne zaman elime ulaşır acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliexpress'ten aldığım ürünleri 10 gün sonra kargoya veren satıcı dükkanı kapatmış gitmiş. Satıcıya ulaşılamıyor bir kaç gündür, umarım kutuya hıyar koyup göndermemiştir :) ayrıca ürünleri gerçekten gönderdiyse bile onayladığım takdirde para adama gidecek mi o da belli değil. 51$ az para da değil.
  • HeroTürk kullanıcısına yanıt
    Hocam postanız geldiğinde paketi açarken videoya çekin. İçinden hıyar çıkarsa dispute acar paranın iadesini alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adımı soyadımı yazmayı unuttuğum için 9 tane siparişim geri gitti aman unutmayın sonra üzülmeyin :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: me2468

Hocam postanız geldiğinde paketi açarken videoya çekin. İçinden hıyar çıkarsa dispute acar paranın iadesini alırsın.

Aynen hocam, güzel fikir :) açarken videoya alırım, en azından elimde kanıt olur.
  • C.. C kullanıcısına yanıt
    Gönderi takip numaranızın başında ve sonunda harf bukunmadığı için kayıtlı posta değil. Bu yüzden ne zaman geleceği belli olmaz. Kayıtsız postayla gelen bir siparişim 85 günde bir diğeri de 20 günde adresime ulaşmıştı.

• Merhaba

Store name: Crystal shop(min,order $10)
    şu satıcıdan bişi almıştım fakat aldıktan sonra siparişlerm kısmında min order 10 diyor.ben görmedim ama alırkende böyleydi

ödeme yapıldı 2 gün önce.fakat kargoya çıkmadı.Ne olur şimdi durum iptal mi edilir.Yoksa yollar mı adam.isterseniz ilanın linkide paylaşaiblirim
  • Blizzard Days kullanıcısına yanıt
    Kargo çıkmadan iptal edebilirsiniz? Satıcı postaya vermediyse siparişin iptal olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leEco -- 25 Şubat 2016; 8:27:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: me2468

Kargo çıkmadan iptal edebilirsiniz? Satıcı postaya vermediyse siparişin iptal olur.

5-6 gün süresi kaldı bekliyim.kargoya vermezse parayı iade eder otomatikman herhalde aliexpress

belkide verir kısmet
  • Selamun aleykum beyler, Ben aliexpress'ten 10 tane felan farklı sipariş verdim(5 TL ile 10 TL arasinda) Sene sonuna kadar sınırsız sipariş etsem gümrükle(fiyatları ucuz) bir ilgim olmaz değil mi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: handsome51

Selamun aleykum beyler, Ben aliexpress'ten 10 tane felan farklı sipariş verdim(5 TL ile 10 TL arasinda) Sene sonuna kadar sınırsız sipariş etsem gümrükle(fiyatları ucuz) bir ilgim olmaz değil mi :)

Aleyküm selam , olmaz hocam

@me2468 şuan mesaj geldi ürünüm kargoya verilmiş.Minumum 10 dolar olayı hikayeymiş galiba.2 dolarlıktı çünkü
  • Blizzard Days kullanıcısına yanıt
    Evet hocam hikâye. Adamlar yarım dolarlık ürünü bile postaya veriyorlar. 2 dolarlık ürünü seve seve verirler. 3 dolarlık üründen 1- 2 dolar kazanıyorlar. 1000 tane sattımı 2000 dolar eder çin gibi bir yerde iyi para

• Arkadaşlar bugün postacı saat siparişimi getirmiş. Sipariş veren arkadaş dikkat etsi kafası ağrıyabilir demiş. Daha önce birisi mahkemelik oldu felan demiş. Bizim abiyi bayağı korkutmuş.
    2011 yılı genelgesine göre yıllık alışveriş limiti 5 ile sınırlıdır ama 2014 yılındaki genelgeye göre bu sınır kaldırılmıştır ve sınırsız yapılmıştır.
  • merhaba arkadaşlar son zamanlarda aliexpressdeki takip numaralarında bi sorun oluşmaya başladı takip edemiyorum sistemde kayıtlı değil uyarısı alıp duruyorum her yerden. bi bilginiz var mı bu konu hakkında ?
  • MertZenginn M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım hangi siteden takip etmeye çalışıyorsun. Bir de takip etmeye çalıstığın postalar kayıtlı mı? Normalde bugünlerde benim postalar 2 3 günde sistemde görünüyor.

• evet kayıtlı, 2-3 gün daha beklicem
  • Arkadaşlar bana bi trackingg number verildi
    RI867063392CN ama ürünler nerde kontrol edemiyorum. karggoya verileli 13 güne yakın oldu hala çıkmıyor ürün kayıtlarda bi bakabilirmisiniz
  • 
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.