Şimdi Ara

Alien 5 (Neill Blomkamp's Alien) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
3.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son durum nedir iptalmı devam mı..ridley amcanın yapacağı ailen ile bu ailen farklı evrendemi gecek acaba yoksa baska bir devam filmmi mi.
  • Neill Blomkamp filmin çıkmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. Bakalım kesin açıklama yapılır yakında
  • Adam soğudu projeden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film iptal. Daha önce Blomkamp'ın gerçekleşme ihtimalinin çok düşük olduğunu söylemesi ve Covenant sonrası da Prometheus üçlemesinin son filminin gelecek olmasıyla da kaderinin bu olacağı belliydi ancak Ridley Scott filmin gerçekleşmeyeceğini, hatta gerçekleşmeye hiçbir zaman yaklaşmadığını onayladı. Hiçbir zaman bir senaryo yoktu, sadece ortaya atılmış on sayfalık bir fikir ve konsept artlar üzerinden gelişmekten ibaretti, benim de yapımcısı olmam gerekiyordu ama Fox bu filmin yapılmasını istemedi demiş. İşin ilginç olan tarafı Scott hiçbir zaman senaryo yoktu diyor ama James Cameron da Blomkamp'ın Alien 5 senaryosunu kendisiyle paylaştığını, okuduğunu, çok sevdiğini ve Ridley'in yaptığı filmlerle beraber paralel evrenler gibi yayımlanmasını umduğundan bahsetmişti.

Böylesi daha mı iyi oldu yoksa kötü mü bilmiyorum. Blomkamp'ın da District 9 sonrası iyi olan hiçbir şey yapmaması soru işaretleri yaratıyor ama yine de filmin gerçekleşmesi ve Alien 3 ile Resurrection facialarının retconlanması güzel olabilirdi, zira A3 Aliens'ın inşa ettiğini ilk dakikadan dinamitlemekten başka bir şey yapmıyor. Alien 5'in de gerçekleşseydi çok iyi olma ihtimali yoktu belki ama hikayeye güzel bir nokta koyabilirdi. Muhtemelen Fox öncül üçlemenin çekildiği bu yıllarda birden 25 yıl öncesinin hatasını düzeltmeye dönüp Blomkamp ile kumar oynamak istemedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 2 Mayıs 2017; 12:20:37 >

• Blomkamp eğer projenin başına geçseydi 3 ve 4'üncü filmleri silip, 2'nin sonundan devam ettirecekti diye biliyorum.
    Bence fox bahane, ridley scott bizzat kendisi alien'a devam etmek istiyor. covenant nasıl olacak onu görmek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neill reyiz bir District 9 sequel yapsın başka birşey istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Seni oyun bölümlerinden de takip ediyorum. DH'ın en aklı başında kişisi ve en aklı başında yorumları yapanısın!
    Bir Alien manyağı olarak Covenant'ı 2 kere izledim, çok beğendim. Garipsediğim tarafları oldu; en başta, eski filmlerde, yaratıkların insan vücudunda oluşması ve büyümesi uzun süren bir süreçti. Bu filmde çok hızlı oluşuyorlar ve büyüyorlardı. Üstelik bu film, eski filmlerin öncesini anlatıyor.
    Soykırıma uğrayanlar sanırım mühendislerin bir alt türü ya da onların yarattığı farklı bir ırk; zaten farkettiyseniz boyları normal insan boyundaydı.
    Scott üstad dediğini yapacak sanırım; 3. film Prometheus ve Covenant arasını anlatacak.
    Bu arada bana göre en iyi Alien filmleri tek yaratık olan filmlerdir; Alien ve Alien 3'ü o yüzden çok severim (Alien 3 değeri bilinmeyen bir filmdir bence).
    Aliens filmi, bildiğin aksiyon ve savaş filmi tadında.. 4.yü zaten saymıyorum. ALIEN bir korku filmidir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar11 -- 18 Mayıs 2017; 12:7:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: Ghostrain

Ridley Scott Prometheus un devamı olan Alien: Covenant ı çekeceği için Alien 5 projesi rafa kaldırılmış. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Covenant 2017 de vizyona girdikten sonra Ridley Scott yeni bir Alien filmi daha çekebileceği için Alien 5 in vizyon tarihi çok uzakta gözüküyor hatta iptal bile edilebilir.

İptal yok , rafa kaldırmada değil aslında yeniden açıkladı promethus 2 ile çakışmaması için promethus 2 den sonra vizyon yapıcaz o yüzden şu an için ara verdik dedi.. Adam haklı Ridley Scott ın gölgesinde kalmak istemiyor.2018 diye tahmin ediyorum çıkış tarihini.. İptal edemez birton hazırlık yaptı hala yapıyor görseller paylaşıyor vs.. Zaten herifin cocukluktan beri hayali Alien çekmek..

Alien 5 (Neill Blomkamp's Alien)

Bu resimdekiler fake olabilir mi? Öyle olsun çünküüüü
    Sebebine gelince; Alienlara gözlük takmak nedir yaa, evcilleştirdiler mi? Bana Son Jurassic park filmini hatırlattı (Raptorları evcilleştirmişlerdi hani)!!!
    Yönetmeni çok severim ama böyle bir mallık yaparsa YOK ARTIK! derim!

• quote:

Süper haber. Filmde yüzü asitle yanan Hicks de var. Ondan sağlam bir intikam bekliyorum ve inşallah ölmez. Ripley in filmde olması zaten harika. Eski kadrodan bir kaç kişiyi daha görmek isterim filmde.

Al bi saçmalık daha! Alien 3'te ölen adamı diriltiyorsun. Haa demiş ki, 3 ve 4 olmamış gibi hareket edicem (Ripley de o yüzden var tabi).. Bu da saçma.. Ne demek olmamış gibi?
    Kaldı ki Alien'dan sonra en iyi Alien filmi, Alien 3'tür!
  • quote:

Orijinalden alıntı: yazar11

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Ridley Scott Prometheus un devamı olan Alien: Covenant ı çekeceği için Alien 5 projesi rafa kaldırılmış. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Covenant 2017 de vizyona girdikten sonra Ridley Scott yeni bir Alien filmi daha çekebileceği için Alien 5 in vizyon tarihi çok uzakta gözüküyor hatta iptal bile edilebilir.

İptal yok , rafa kaldırmada değil aslında yeniden açıkladı promethus 2 ile çakışmaması için promethus 2 den sonra vizyon yapıcaz o yüzden şu an için ara verdik dedi.. Adam haklı Ridley Scott ın gölgesinde kalmak istemiyor.2018 diye tahmin ediyorum çıkış tarihini.. İptal edemez birton hazırlık yaptı hala yapıyor görseller paylaşıyor vs.. Zaten herifin cocukluktan beri hayali Alien çekmek..

Bu resimdekiler fake olabilir mi? Öyle olsun çünküüüü
    Sebebine gelince; Alienlara gözlük takmak nedir yaa, evcilleştirdiler mi? Bana Son Jurassic park filmini hatırlattı (Raptorları evcilleştirmişlerdi hani)!!!
    Yönetmeni çok severim ama böyle bir mallık yaparsa YOK ARTIK! derim!

Alien serisinin bütün hikayesi , bütün olan olaylar , ölenlerin birçoğu zaten WY şirketinin xenomorphları silah yapma hevesinden kaynaklanıyor.Alien 1 de ASH yüzünden oluyor Waylan Yutani şirketinin emirlerini uyguluyor , Alien 2 de Waylan şirketinin adamı BURK yüzünden , Alien 3 de zaten sonunda yine WY şirketi geliyor , 4 filmde zaten WY şirketinin askeri kanadı Alien ları eğitmeye çalışıyor... Alien vs Predator de para kaynağını sağlayan WY şirketi.. Prometius da yine WY şirketi ...

Yani zaten bütün hikayedeki amaç xenomorph ları silah yapmak.. Çizgi romanları takip ediyorsan görmüşsündür zaten birçok kez ordu kontrolüne geçti yaratıklar ama hep ağızlarına yüzlerine bulaştırdılar.. Hikaye zaten onun üstüne.. Gözlük değil onlar beyinden sinirsel müdahale ile yönlendiriyorlar.Diğer asker onun gözünden görüp komut veriyor.

Diğer yukarıda soruna gelince büyüme ve kuluçka hızı alien ın türüne göre değişiyor... 10 yakın hatta 10 dan fazla alien türü var... İşçi Alien var (2 de gördüklerimiz) , savaçı var (1 de ve 2 de gördük) , koşucu var (3. filmdeki) , muhafız alien var kraliçeyi koruyan (avp de gördük) , clone var (4 de gördük) varda var... Bunların her birinin büyüme süresi kuluçkalama farklı... 1 ile 24 saat arası sürebiliyor büyüme hızları.. Ama covenant dakini baz almak mantıksız olur çünkü bu türlerin hiçbiri değil daha..

• Demek bu film yalan oldu. Neill Blomkamp'ın filminden değişik bir tat alabilirdik veya Ridley Scott ile ortak çalışabilirlerdi. Yazık olmuş.
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler!
    WY'nin amacını biliyorum ama, bu resimdeki olay saçma geldi (gözlük diye lafın gelişi söyledim). Sonuçta onlar PERFECT ORGANISM! Tek amaçları var, önüne geleni öldürmek. Evcilleştirilemezler yani (4. filmde de gördük zaten).
    Çizgi romanları okumadım, okumam da herhalde. Bazı şeylerin orjinali iyidir, sonradan bi taraflarından uydurma değişiklikler, yeni türler vs saçma geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yazar11

Cevap için teşekkürler!
    WY'nin amacını biliyorum ama, bu resimdeki olay saçma geldi (gözlük diye lafın gelişi söyledim). Sonuçta onlar PERFECT ORGANISM! Tek amaçları var, önüne geleni öldürmek. Evcilleştirilemezler yani (4. filmde de gördük zaten).
    Çizgi romanları okumadım, okumam da herhalde. Bazı şeylerin orjinali iyidir, sonradan bi taraflarından uydurma değişiklikler, yeni türler vs saçma geliyor bana.

Evcilleştirme yok zaten.Beyin kontrolü o.Çok farklı birşey.Dikkat ettiysen kafasının üstünde çipler mipler var.Haraketlerini kontrol ediyorlar.Uydurma değişiklikler yapamazlar.Bütün alien içerikli hikayeler çizimler Alien haklarına sahip şirketin kontrolunden geçer.Hele amerika gibi biryerde asla copyright haklı bir karakteri değiştirip uyduramassın.Çizgi romanda ise Dark Horse comics in elinde.. Her hikaye onaydan geçer.. Alien evreninde çeşit çeşit alien var mesela Uçan Alien lar

http://avp.wikia.com/wiki/Flying_Queen

gibi.. Eğer eger seviyorsan çizgi romanlarını indirip okumanı tavsiye ederim inanılmaz başarılı.Outbreak isimli çizgi romandan başlayabilirsin Çizeri ve hikaye Mark Verheiden gibi bir efsaden çıkma..Bide sonrada uydurma değil bu çizgi roman serileri 80 lerde başladı filmden hemen sonra..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Demek bu film yalan oldu. Neill Blomkamp'ın filminden değişik bir tat alabilirdik veya Ridley Scott ile ortak çalışabilirlerdi. Yazık olmuş.

Çekecek abicim öyle böyle adamın demeçlerini okuduysan adamın en büyük hayali alien filmi çekmek.. 20th century fox ile anlaşmış bile.. Ridley Scott bile destek veriyor mükemmel olacağına eminim dedi.. Ama ne zaman işte bekleyecez görücez.. Bu arada herifin evinde Alien odası var

Ve eminim bu adamın çekeceği film Alien frenchaise de en efsane filmlerden biri olarak tarihe geçecek.. promethus ve covenant gibi cacık olmayacak.

Filmin çekilmesi konusundaki iymserliğinizi takdir ediyorum, ben de bu filmi görmeyi Scott'ın çektiği bir şeye benzemeyen prequel filmlere defalarca tercih ederdim ama Alien 5'in iptal olduğunu ve hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini birinci ağızdan söyleyen Ridley Scott zaten. Ortada bir senaryo bile olmadığından (Ki bu noktada Cameron ya da Scott'tan biri yalan söylüyor, Cameron filmin senaryosunu okuduğunu ve çok beğendiğini söylemişti) ve on sayfalık taslak çizimlerden öte olmadığından bahsederek ihtimali gömen yine kendisi. Alien 5'in göstermelik yapımcısı Ridley Scott idi ama bana kalırsa hiçbir zaman bu filmin gerçekleşmesini istemedi, muhtemelen ölene kadar kendisinden başkasının Alien çektiğini görmek istemiyor. Scott ilk filmi yazan adam bile değil, sadece yöneten ama 40 yıl sonra aniden tüm Alien evreninin kendisine ait olduğunu ve kontrolü hak ettiğini düşünmeye başladı; stüdyodan da Alien evrenine ait olacak tüm filmlere dair kontrol hakkı istedi. Son söz hakkı ondayken ve o bile iptal diyorken Blomkamp'ın bu kadar hayranlığa filmi çekememesi dram olarak kalır.

Neil Blomkamp bile iptal onaylanmadan aylar önce umudunun çok az olduğunu söylemişti ki bu filmin gireceği bir takvim de yok önümüzdeki yıllarda; 2018 ya da 2019'da Scott'ın üçüncü prequel filmi gelecek ve devamında bir prequel daha gelme ihtimali, öncül filmlerin dörtlemeye çıkma şansı da oldukça yüksek. Ki Scott bu filmler bittikten sonra ilk Alien'a devam filmi çekme planının olduğunu da söyledi, malum her gün yataktan başka Alien filmi projesiyle kalkıyor bu aralar kendisi. Stüdyo da muhtemelen Alien 5 konusunda çok istekli değil, prequel filmlerinin arasına 25 yıl önceki filmin yaptığı aptallığı düzeltecek bir film daha atıp kafa karıştırmak istemiyor gibiler.

Muhtemelen ve maalesef bu franchise yakın gelecekte sadece Scott'ın çektiği filmler üzerinden gidecek gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Filmin çekilmesi konusundaki iymserliğinizi takdir ediyorum, ben de bu filmi görmeyi Scott'ın çektiği bir şeye benzemeyen prequel filmlere defalarca tercih ederdim ama Alien 5'in iptal olduğunu ve hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini birinci ağızdan söyleyen Ridley Scott zaten. Ortada bir senaryo bile olmadığından (Ki bu noktada Cameron ya da Scott'tan biri yalan söylüyor, Cameron filmin senaryosunu okuduğunu ve çok beğendiğini söylemişti) ve on sayfalık taslak çizimlerden öte olmadığından bahsederek ihtimali gömen yine kendisi. Alien 5'in göstermelik yapımcısı Ridley Scott idi ama bana kalırsa hiçbir zaman bu filmin gerçekleşmesini istemedi, muhtemelen ölene kadar kendisinden başkasının Alien çektiğini görmek istemiyor. Scott ilk filmi yazan adam bile değil, sadece yöneten ama 40 yıl sonra aniden tüm Alien evreninin kendisine ait olduğunu ve kontrolü hak ettiğini düşünmeye başladı; stüdyodan da Alien evrenine ait olacak tüm filmlere dair kontrol hakkı istedi. Son söz hakkı ondayken ve o bile iptal diyorken Blomkamp'ın bu kadar hayranlığa filmi çekememesi dram olarak kalır.

Neil Blomkamp bile iptal onaylanmadan aylar önce umudunun çok az olduğunu söylemişti ki bu filmin gireceği bir takvim de yok önümüzdeki yıllarda; 2018 ya da 2019'da Scott'ın üçüncü prequel filmi gelecek ve devamında bir prequel daha gelme ihtimali, öncül filmlerin dörtlemeye çıkma şansı da oldukça yüksek. Ki Scott bu filmler bittikten sonra ilk Alien'a devam filmi çekme planının olduğunu da söyledi, malum her gün yataktan başka Alien filmi projesiyle kalkıyor bu aralar kendisi. Stüdyo da muhtemelen Alien 5 konusunda çok istekli değil, prequel filmlerinin arasına 25 yıl önceki filmin yaptığı aptallığı düzeltecek bir film daha atıp kafa karıştırmak istemiyor gibiler.

Muhtemelen ve maalesef bu franchise yakın gelecekte sadece Scott'ın çektiği filmler üzerinden gidecek gibi görünüyor.

o adam ne söylediğini bilmiyor bence.. 1.5 yıl evvel Empire dergisi ile yaptıgı ropörtaj

With the recent title change of the Prometheus sequel to Alien: Covenant , fans have been wondering what that means for Neill Blomkamp’s plans for Alien 5, a movie which will apparently pick up after Aliens (thereby forgetting the divisive third and fourth instalments of the franchise).

While Ridley Scott recently confirmed that the movie is still happening, he’s now shed some more light on what we should expect from the film and how it will connect to the original Alien.

“I’m producing [Blomkamp’s movie]. It’s designed to go next after ‘Alien: Covenant. His version is more associated with Ripley. It’s coming from a completely different angle. It’s kind of more of a sequel… after, after after. I’m coming at it from the back end.”

So, they’re clearly going to be two very different movies, but it should be interesting to see how the studio handles the title of Alien 5, especially as they’ll want to avoid confusing moviegoers. As for Scott’s plan for Alien: Covenant and how that and subsequent instalments of his prequel series will build to the events of Alien, he explained:

“If there’s one next, I think there will be one [or] two more before I explain why that ship landed [on the planet featured in ‘Alien’] and how Sigourney Weaver[’s character] arrived.”
    An interesting approach for sure, but with an Alien prequel and sequel series on the way, it’s certainly a good time to be a fan of this franchise.

İnternette senin dediğin muhabbet dönüyor yok işte Ridley Scott demiş ki zaten senaryo bile yoktu , o film yalan vs gibi laflar etmiş ama ne bi kaynak var ne bir röportaj.Bana biraz atmasyon gibi geldi.. Ayrıca 20th centruy nin elinde anlaşırsa Blomkampt ile Ridley e mok yemek düşer.Zaten leş gibi yaptı filmleri.Geberse gitse kurtulsak.

Ayrıca Blomkampt'ı hem instegramdan hemde twitter dan mesaj yagmuruna tuttum.Cevap bekliyorum umarım okur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 20 Mayıs 2017; 13:59:7 >

• Tahminimce filmle ilgili son karar Alien Covenant'in gisesine ve ortamdaki ilgisine göre verilecek.
    Film aslinda resmi olarak "announced" gözüküyor, ama daha yapimci ve stüdyo arasinda anlasma tamamlanmamis ki ne bir kontrat var ne de baska bir sey. Elimizde Neil'in kendi basina yarattigi Hype'tan baska bir sey yok

Alien Covenant'in bile cikisi cok sancili olmustu hatirlarsaniz. Bir ara Prometheus 2 olacak dendi, bir ara iptali söz konusu oldu, sonra Covenant olarak adi degistirildi vs..
    Ridley o zamanlar iyi sövmüstü Prometheus 1'in yazari Lindelof'a (Filmin hikayesini öyle pic etmisti ki devam filmini cekmek zorlasmisti..)

Neyse konuyu dagittim. Umarim cekilir bu film. Aliens bunu hakediyor.

1.5 yıl önce durum aynen bu şekildeydi. Scott da istekliydi ancak sadece ben Prometheus'a iki devam filmi çekeceğim, kafamda bir üçleme var, araya karıştırmayın ve bu filmi onların sonrasında yapın diyordu, o yüzden de proje beklemeye alınmıştı. Aradan geçen süreçte arka planda tam olarak ne döndü bilemeyiz ama röportajlarına da baktıkça Scott sanki bir bencilleşti; bir anda sadece ilk filme bağlanacak bir üçleme çekmeyi planlayan adam zamanla dörtlemeden, bu tutarsa bir başka öncül üçlemeden, ilk Alien'a devam filmi olacak filmlerden ve hepsini kendisinin çekeceğinden bahsetmeye başladı. Filmler tuttukça devam ederim, yok ölene kadar Alien çekeceğim der hale geldi. Scott'ın stüdyodan istediği son söz hakkı ve kontrolü aldığını düşündürtüyor tum bunlar ister istemez.

Beni Alien 5 konusunda kuşkulandıran ve bu projede stüdyonun desteğinin olmadığını düşündürten şey Blomkamp'ın bile altı ay önce filmden umudu kesip gerçekleşme ihtimalinin çok düşük olduğunu söylemesiydi. Muhtemelen bir sebebi var ve bir şeyleri söyleyemiyor, o yüzden sadece bununla yetiniyor. Scott, Alien 5'in artık aktif bir fikir olmadığını Covenant'ın promosyon süreci sırasında Fransız AlloCiné ile yaptığı röportaj sırasında bahsetti. Projenin ilerleme göstermediğini çünkü Fox'un filmi yapmamaya karar verdiğini söylüyor. (Fox Blomkamp ile bu projeye milyon dolarlık yatırımlar yapmaktansa hazır prequel filmleri devam ediyorken sadece Scott ile tek bir Alien serisi üzerinden yola devam etmeyi daha mantıklı seçim olarak görüyor da olabilir)
    http://www.ign.com/articles/2017/05/01/ridley-scott-says-neill-blomkamps-alien-movie-is-dead

Bana kalsa ben de Scott'ın yaptığı birbirinden vasat filmleri görmek istemiyorum, ortaya sorular atıp asla cevaplamadığı veya üstünkörü boşverin siz bunları dercesine geçtiği filmleri kendisine saklamasını tercih ederim ama durum bu gözüküyor şu an için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 20 Mayıs 2017; 14:45:47 >

• Baktımda Alien ın hiçbir hakkı yok Ridley de , bence direk Fox'a baskı yapıyor bu adama vermeyeceksiniz diye çünkü son 2 filmi yerden yere vuruldu.. Bence tırsıyor Blomkapmt efsnae bir Alien çekecek diye.. Başka açıklaması yok.. Yada çıksın James Cameron çeksin bakalım Ridleyin borusu ona ötüyor mu...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.