Şimdi Ara

Alien: Covenant a.k.a Prometheus 2 -- 12 MAYIS 2017 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
6
Favori
20.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir Alien sever olarak gram heyecan vermedi... Dön dolaş aynı hikayeler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

James Cameron'ın Aliens filminden sonra diğer tüm Alien filmleri benim gözümde kötü çekilmiş birer ucuz kopya haline dönüştü. Ridley Scott ilk filmde iyi bir iş çıkarmıştı ama Alien serisini şu engineer muhabbetine bağlaması falan bana hala çok gereksiz geliyor. Prometheus'u yaptın madem bence o şekilde bırakmalıydı Covenant Prometheus'un devam filmi ve hikaye olarak gereksiz sadece Alien filmi yapayım diye yapmış. Trailer'a gelirsek ben Alien serisinin büyük bir hayranı olarak "hype" olamıyorum. 2 trailer'da gördüğüm tek şey bütünün %80'i cgi basılmış, orjinalliğini yitirmiş basma kalıp bir Alien filmi. Ridley Scott hikayede olduğu gibi çekimlerdede yaratıcılığını fazlasıyla yitirmiş görünüyor özellikle son sahnede Die Hard'tan bir kesit izler gibi oldum. Ben Neill blomkamp'in Alien filmini merak ediyordum sağolsun Ridley onuda baltaladı. Adam konsept resimler ve tamamı bitmiş bir story ile Alien filmi yapmak istediğini ve 3. filmi var saymayarak 2'nin devamını yapıcaktı bunu duyurduktan birkaç ay sonra Ridley çıktı bende Alien filmi yapıcam deyince adamın projesi askıya alındı. Geçen hafta James Cameron'ın röportajını okudum 2. filmde yarattığı dahiyane karakterler ile filmi hikaye olarak uç noktalara taşımıştı ve Neil Blomkamp'in bu karakterler ile devam filmi olan senaryosunu okumuş hayran kalmış. Tüm bu gelişmelerden sonra Ridley Scott'a dahada kıl oldum şahsen benim bu filmden pek umudum yok Trailer'da görünen hiçbir şeyi beğenmedim belki aşırı Alien fanlığımdan dolayı azda olsa keyif alarak izleyebilirim ama olması gereken Alien filmi ile alakası yok

Bende bir alien franchise hastası olarak hatta yüksek lisans bitirme tezimi Alien üstüne yapan biri olarak eklemek istediklerim var. Bence Alien filmini Alien yapan 1. filmdir. Aliens ı herzaman daha çok sevdim ama kabul etmek lazım ki 1. filmde ki ortam dünya üstünde ki hiçbir filmde yok.Basık , kapalı , nemli , karanlık gemi koridorları , 1 tane alien herkesi tek tek avlıyor... Kaçacak yer yok.. Silah yok... İnanılmaz bir kabus... Şöyle ayırırım ben herzaman

1. film = Tam bir sci-fi HORROR...
    2. film = Tam bir sci-fi AKSİYON...

Bence de hiçbir zaman prometheus engineer vs filmlerine gerek yoktu... Bak muhteşem bir Alien: Isolation örneği var... Bu kadar güzel bir senaryo olabilir adamlar oyun için son 20 yılın en iyi Alien senaryosunu yazmışlar.. Bu kadar zor değil miş yani... Yap abi yeni Alien filmini Ellen Ripley'in kızı Amanda Ripley üstüne... Birde colonial marines girsin işin içine... M41A Pulse Rifle ları olsun... Alien sevenler bunu istiyor başka hiçbirşey değil..

Trailer a çok bakma evet cgi çok belli ama daha bu ham çalışma.Jurassic World de de böyle olmuştu ilk fragmanda sudan çıkan dinazorun zıplama sahnesi çok kötü cgi idi ama film de düzelmişti onlar düzelir de cgi gerçeği düzelmicek tabi Practical FX in yerini hiçbirşey tutamaz.Yapacak birşey yok kabul edicez artık CGI i...

Neill Blomkampt şu anda en sevdiğim yönetmen.Gelecek için çok ümitliyim o adamdan.Onun Aliens filmi herşeyden çok heyecanlandırıyor beni ama anca seneye başlanıcak.Çıkması 2020 civarı olur.. Ve bence enfes bir Alien filmi çekecek...

Son yazacağım yinede ben çok mutluyum bu Covenant dan ... Niye dersen bıktım piyasada ki Marvel DC vs PG-13 filmleri izlemekten... En azından bu filmde Uzay var , Yaratıklar var ve R-Rated bir film... Bunada şükür demek lazım bence.. İçinde Alien olan her filmi büyük bir afiyetle izlerim.Bu ister rezil bir AVP olsun ister rezil bir alien filmi olsun.Yeterki Xenomorph olsun içinde :)

• Yeni fragman, eskisinden daha kötü duruyor.
  • Ridley Scott'ın ilk film ile sadece iyi bir iş çıkardığını söylemek haksızlık olur, iyiden de öte çok çok iyi bir iş çıkarmıştı. @Devian'ın ilk filmi bu kadar iyi yapan saydığı unsurların yanı sıra son ana kadar yaratığı tam anlamıyla göstermeme kararı da çok doğru ve karanlık koridorlarda daha da geren bir başka unsurdu, tüm bunlarla beraber Sarah Connor ile beraber dönemin en güçlü kadın karakterinin temelini atıyor olması da cabası. 1979'un Alien'ı tam anlamıyla bu serinin özünü ve olması gereken halini özetliyor, bir Alien filmini bu kadar iyi ve gerilimli yapabilmek için sadece bir yaratık bile yeterli işin aslında. (Alien 3'te ilk filmin o tek yaratıklı ve gerilimli havasına dönmeye çalıştılar ama film Fox ve Fincher arasında yaşananlar sonucu harcandı gitti, küçük kız ve Hicks'ten kurtulmak da aptalca bir karardı zaten.)

Aliens'ı da çok severim ama Alien onun önündedir her zaman, her ikisi de farklı kulvarların Alien filmleri olsalar da. İlki tam bir Alien filmi iken James Cameron'ın uyguladığı yöntem Xenomorph soslu bir Vietnam Savaşı göndermesi. Yaratık sayısını artırma kararını belki Vietnam fantezisi kadar Scott'ı tekrarlamamak için de almış olabilir ama bu da haliyle filmi ilk filmin yarattığı hislerden uzaklaştırıp bir aksiyon filmine çeviriyor ve bu karar gereği türün kendi evreni içerisindeki mantığa ters düşecek bir biçimde güya mühendisleri yok eden bir türün yeri geldiğinde böcek gibi çatır çatır öldürülmesine göz yummak zorunda kalıyorsunuz. İlk filmde ürktüğünüz o yaratığın türü de nasılsa öldürüleceğinden emin olduğunuz -kraliçeyi tenzih ediyorum- birer düşmana dönüşüveriyor. Bu filmde Ripley ile küçük kız arasındaki anne-kız dinamiğini, kraliçeyi Alien evrenine katışı ve Ripley ile arasındaki anneliğe dair sahneleri çok severim, "Nuke the entire site from the orbit" repliği ve o sahne bir karaktere dair en sevdiğim repliklere muhakkak girer ama Ridley'in sessizlik, çaresizlik ve yaratık hakkındaki bilinmezlikle yarattığı çaresiz atmosferi alıp yerini neredeyse bitmek bilmeyen silah seslerine bırakıyor olması hoşuma gitmiyor, piyasada arayacak olursanız bu tarz film çok çekildi ama ilk Alien filmi üstünden 40 yıl geçecek olmasına rağmen alanında parmakla gösterilir hala, bugün onu hala çok özel kılabilen de bu.

-------

Prometheus ve mühendis filmlerine ihtiyaç olmadığı konusunda kesinlikle hemfikirim. Aslında Alien evrenine dair yapılabileceklerin çoğu da ilk iki film ile yapıldı; gerilim ve çaresizlik ise Alien, aksiyon ise Aliens. Scott en iyi çözümün yaratığın kökenine inmek ve bu vesileyle başka mevzulara da geçiş yapmak olabileceğini düşünmüş olabilir ama Prometheus'un kötü yazılması, hikayedeki mantıksızlıklar ve düşülen hatalar malum. Çoğu şeyin de black goo diye bu yaptı olduya indirgenebilecek olması da işin tadını kaçırdı, hani film çekilmeden evvel acaba mı derdik ama Prometheus'ta harcanan potansiyel sonrası bugün ben de gerek var mıydı diyorum kesinlikle. Her şeyi bu kadar açıklamaya çalışıp büyüsünü kaçırmanın, mühendisti-insandı-yok dünyayı/ırkları yok edeceklerdi (Merak eden varsa hala Covenant'ta açıklanacakmış sebebi) bayatlığına düşmenin manası yoktu, Xenomorph'lar sadece öldürmeye programlı bilinmez bir ırk olarak kalsa da problem değildi. Alien'ı Alien yapan o güzel arkaplan bilinmezliklerini bu kadar ciddiye alıp hikayenin odağına koyarak açıklamaya çalışmak şart mıydı? Bundan sonra çekilecek olası Alien filmleri sırasında bu ırkın ataları bizi ne kadar ilgilendirecek? Bazen bir hikaye basit ve açıklanmadık kalsa da olur, işin gizemini artırıp büyüsünü korur ama Covenant'ta beklendiği gibi David/Walter Xenomorph'ları yaratacaksa ve Alien'daki Space Jockey gemisi onun yarattığı yumurtaları taşıyacak, böylece ilk iki filme bağlanmış olacaksa ki olma ihtimali hayli yüksek, hızla midichlorian misali bir gizem kaçırmaya doğru gidiyoruz demektir.

İkinci fragmana gelince ise göstermemesi gereken şeyleri göstermesi dışında ilk fragmanı daha çok beğenmiştim, tekrar korku özüne geri dönecek gibiydi ama hayranı olduğum ilk filmin aynı yönetmeninden bu fragmanın son kısmındaki sahne ve sonrasında güpegündüz geminin kokpitine kafa atan bir Xenomorph görmek hiç hoşuma gitmedi, günümüz sinemasının olumsuz bir etkisi ve neden Scott'ın eskisi gibi olmadığının bir örneği gibi olmuş adeta. Tabii ki bu işin özünde mühendislere ve Xeno'ların nereden geldiğine odaklanan bir devam filmi, merkezde Xeno'lar yok ve belki Covenant'ta da onları oldukça az göreceğiz ama yıllardır tek istediğim ilk film gibi yavaş işleyen ve az yaratıkla maksimum korku-gerilim yaratabilen bir Alien filminin daha gelmesi, bu gidişle olmayacak gibi gözüküyor olsa da. Alien Isolation ile oyun alanında bile ortaya fantastik bir hikaye/atmosfer konabiliyorken bu otuz yıldır sinemada nasıl bir türlü becerilemiyor, yoksa yapılmak mı istenmiyor, anlamak güç.

Alien'ı seviyoruz, Xeno nerede olsa izleriz (Ki bu uğurda Requiem ve Resurrection rezilliklerine, sinir bozucu bir klon Ripley ve Newborn saçmalıklarına bile katlandık) ama Xenomorph verirken de bunu güzel bir filmin içinde veriyor olsa en güzeli olur, öbür türlü seriyi aşağıya çekmekten öteye gitmiyor. Covenant elde patlarsa filmin kötü çıkması kadar bunun yüzünden gerçekleşemeyecek bir Alien 5 ihtimaline de üzüleceğim. 3-4 yok sayılıp hikayenin Aliens'ın devamından alınması görmeyi hep çok istediğim bir şeydi, Ripley'in hikayesi benim için Aliens ile bitmişti ve o noktadan alıp hikayesine de bir nokta koyacaklardı ne güzel ama Blomkamp 5'in gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor maalesef. (Blomkamp'ın Alien 5'i de Aliens'a benzer olurdu gibi bir his var nedense içimde, Cameron da övgüler yağdırdığına göre öyle olsa gerekti. Proje rafa kalkmaz da görebiliriz umarım. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 3 Mart 2017; 2:30:5 >

• filmin prometheus ile alakası yok bence. klasik alien filmi işte. gerek yoktu böyle bir filme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Gosling

filmin prometheus ile alakası yok bence. klasik alien filmi işte. gerek yoktu böyle bir filme.

Son trailerse Prometiusa gidiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devcitybg

quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Gosling

filmin prometheus ile alakası yok bence. klasik alien filmi işte. gerek yoktu böyle bir filme.

Son trailerse Prometiusa gidiyorlar

Mühendisleri bir kere bile göstermediler. Benim merak ettiğim onlar.

• Aga birisi cevaplarsa gerçekten çok yardımcı olur şimdi bu filim prometheusun devam filmi mi? eğer değilse prometheusun devam filmi ne zaman gelecek? bilen var mı? ayrıca bu filimde ki robot david prometheus da ki david den farklı bir robot demi? ayrıca bu seriyi çözebilmek için filmleri izleme sırası ne olmalı ?
  • Super 8 filmini izledikten sonra keşke bu filmi J.J. Abrams yönetse dedim. Teknik anlamda kaliteli bir Alien filmi ortaya çıkarabilirdi.
  • super 8 pek kaliteli bir film değildi hatirladığım kadariyla

• Prometheus'u gömmeye gerek yok zira zevk meselesine giriyor o iş, bir hikayenin başlangıç noktası şahsen her daim daha fazla ilgimi çekmiştir. Bana kalsa sadece Mühendis'lerin anlatıldığı bir film bile yapsınlar, ayıla bayıla izlerim.
  • Super 8 çok güzeldi, Stranger Things dizisini izlemediyseniz öneririm. Çok benziyor Super 8'e.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prometheusun devam filmi , Filmde iki tane david var . Birisi yeniden yapılan david , diğeri de sadece kafadan oluşan david (Shaw ile birlikte giden ) Tabi bu gezegene iniş yapıldıysa buradadır . Değil ise şirket tarafından üretilen başka bir david o
  • Sadece bitmiş dizileri izliyorum, bitince izlerim.

@Lionel Fusco
  • Harika. Çok farklı olmuş. İlk filmde zaten Davidlerin satıldığından bahsetmişlerdi galiba.

• Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017
  • Kapak müthiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merakla bekliyorum
  • artık adam gibi alien görebilir miyiz. tşk

umutluyum bu filmden
  • prometheus ile ilgili kafama takılan bi soru var. yardımcı olursanız.

bizim david başrol kadının sevgilisinin içkisine ilaç atıyordu fakat sebebini açıkladılar mı hatırlamıyorum. ben mi atladım yoksa açıklamadılar mı ? belki bu filmde açıklarlar.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.