Şimdi Ara

Aliexpress Arızalı Ürün İadesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.072
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben telefonuma pil aldım aliexpressden ancak gelen pil arızalı çıktı.
    Satıcıya mesaj attım ürün geldi ama arızalı diye bana saçma bir teklif sundu.
    Ürün 6 usd , 1,5 usd iade vereyim dedi kabul etmedim o zaman geri gönderin tam iade yapayım dedi.

Şimdi ben ürün geldi diye onaylamadım, dispute açmam gerekiyor mu ?
    Ayrıca ptt den alıcı ödemeli gönderebilir miyim ?

• aliexpresste iadelerde kargo ücretini sizin ödemeniz gerekiyor diye biliyorum. ama yanlış bilgi vermeyim. kaldı ki eğer alıcı ödemeli gönderirseniz adam kargoyu almazsa tekrar size gelecek ve kargo ücreti de size kalacak. iyi düşünün derim
  • Ürünü geri göndermeyle fln uğraşma sakın. 6 USD'lik bir ürün için değmez.

Yapacağım şey dispute açmak ve bozuk olduğuna dair fotoğraf ve video yüklemek. Dispute açarken geri göndermeyeceğim diye de işaretle. Full refund iste. Aliexpress profiline göre direk kabul edilebilir ya da ek kanıt isteyebilirler.
  • Evet tabi uğraşılmaz ama satıcı geri gönder deyince o yüzden sorayım dedim.
  • İade yapmak işine gelmediği için geri gönder diyor. Astarı yüzünden pahalıya geleceği için müşterinin göndermeyeceğini biliyor.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Hocam birde 3 ay önce ödedim, bu pili bu kadar bekledim geldi bozuk olduğu halde 1 usd vereyim sizde kalsın ürün diyor :)
    Ptt ye gitmeye fırsatım olsa soracaktım alıcı ödemeli oluyor mu? Ya da gönderim ücreti ne kadar merak ettim.
    Adam arızalı ürün yollamış iade için ben niye ödeyeceğim ?
  • Kargo ücreti takipli olursa çok yüksek. Ayrıca geri göndermeyle uğraşmayın. Yurt dışına alıcı ödemeli kargo olmuyor bildiğim kadarıyla. Olsa bile satıcı ürünü kargodan almayabilir. Kendisine ürün teslim edilmedi diye paranızı ödemez. Üstüne de kargo geri döner. Kargo ücretini sizden alırlar.
    Dispute açıp, resim ve video yüklerseniz, Aliexpress inceliyor. Ayrıca Dispute açıklamasında Pilin bozuk olduğunu, Türkiye'de kargo ücretinin 20-30 $ gibi çok yüksek olduğunu, bu nedenle iade etmenizin imkansız olduğunu belirtin.
    Sanırım siz bu AE'den alışveriş konusunda yenisiniz.
    Bu yöntemle sonuç alamazsanız ve iş uzarsa siz bana PM'den yazarsanız, benim bildiğim 2 tane yöntemi de size yazarım.
    İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven35 -- 10 Ağustos 2017; 13:11:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guven35 G kullanıcısına yanıt
    hocam çok zaman geçmiş konu üzerinden ama aynı durum banada oldu daha yeni.Rc tekne aldım yeni ürün geldi fakat bozuk geldi.Dispute açıcam fakat şöyle yazıyor'' satıcı ürünü kargoladıktan sonra 10 gün içinde açabilirsiniz'' .Ne yapabilirim.
  • Öncelikle sorayım, nasıl pil alabildin Çin'den? Bildiğim kadarıyla yurtdışından hiçbir şekilde ve türde pil alınamıyor artık. Neyse, konuya gelecek olursak, hiç durma dispute aç, sana o cevabı veren satıcıya hiç acıma derim. Ben de 2 sene kadar önce yine AE den telefonuma pil almıştım, alırken özellikle sormuştum pilde NFC çipi var mı diye evet dediği için almıştım. Pil geldi, ama tahmin ettiğim gibi NFC siz standart yan sanayi pil. Dispute açtım, orijinal pil ile yanyana fotoları gönderdim anlattım fark olduğunu NFC olmadığını, yazışmalarımızı gösterdim vs ama AE satıcıdan yana karar aldı ve refund yaptırmadı. 7-8 $ falandı, büyük rakam değil ama bildiğin sahtekarlık bu. O yüzden vicdanın rahat olsun inan ilk gafletinde kaktırmaya hazır bunların çoğu. Dispute düğmesi aktif olduğu sürece istediğin zaman açabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 2 Şubat 2018; 19:32:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinal01

Öncelikle sorayım, nasıl pil alabildin Çin'den? Bildiğim kadarıyla yurtdışından hiçbir şekilde ve türde pil alınamıyor artık. Neyse, konuya gelecek olursak, hiç durma dispute aç, sana o cevabı veren satıcıya hiç acıma derim. Ben de 2 sene kadar önce yine AE den telefonuma pil almıştım, alırken özellikle sormuştum pilde NFC çipi var mı diye evet dediği için almıştım. Pil geldi, ama tahmin ettiğim gibi NFC siz standart yan sanayi pil. Dispute açtım, orijinal pil ile yanyana fotoları gönderdim anlattım fark olduğunu NFC olmadığını, yazışmalarımızı gösterdim vs ama AE satıcıdan yana karar aldı ve refund yaptırmadı. 7-8 $ falandı, büyük rakam değil ama bildiğin sahtekarlık bu. O yüzden vicdanın rahat olsun inan ilk gafletinde kaktırmaya hazır bunların çoğu. Dispute düğmesi aktif olduğu sürece istediğin zaman açabilirsin.
    yok yaa olur mu öyle şey 3 tane aldım. sonra bir ay içinde sıkıntı çıkmadı. paketin üzerinde de pil olduğu yazıyordu.adıyla modeliyle hemde.

• 22.11.2018 günü iade ürünü Çin ‘e gönderdim. Kargoyu takip ettiğimde 08.12.2018 günü “Postal Shenzhen Xili teslimat Departmanı" teslim ediliyor, teslimat adam: Xu Xianwen 18588266027” ve "Postal Shenzhen Xili teslimat Departmanı" teslim sonuçları geri bildirim-düzgün yatırım değil, notlar (diğer: Re-cast), teslimat adam: Xu Xianwen 18588266027 “ bilgilendirmesi var. Aynı bilgilendirmeler 09 aralık ve 10 aralık tarihlerinde de var. Yani bir döngü söz konusu.
    Bir problem mi var. Geçmiş deneyimlerinizden faydalanarak bana nasıl bir yol gösterirsiniz.
    Teşekkürler...
  • Arkadaşlar PTT den direk Çin e iade edilen yani teslim edilmeden gümrükten geri dönen kargolar çin e kaç ayda ulaşıyor acaba bilgisi olan var mı?

Ekim in sonunda iade edilen kargo hala ulaşmadı diyor Ali express ve satıcı.geri dönüş çok yavaş ve geç oluyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargo ne büyüklükteydi ve ne kadar ödediniz kargoya acaba ? aynı olay benimde başıma geldi şuan araştırıyorum monitör için anakart söylemiştim yanlış geldi ürünü iade etmek istiyorum ancak 7 dolara aldım kargo ücreti daha çok tutar diye ödemek istemiyorum ürün arızalı diye eski arızalı kartı gösterip paramı acaba geri alabilirmiyim bilginiz varmı bu konuda ?? en kısa yoldan apramı nasıl geri alırım ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.