Şimdi Ara

aliexpress den gelen ürünün garip gümrük işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben bu konularda acemiyim kafama takılan birkaç soru var. İstanbul da oturuyorum ama ürün İstanbul dan Antalyaya gitmiş.
    acaba ürünün gümrük kontrolleri Antalyada mı yapılıyor veya italat limanı orası mı?
    gerçi uçakla mı geldi gemiylemi geldi onu da bilmiyorum ama uçakla olması lazım havalimanı gibi şeyler yazıyor :D
    başakşehirden antalyaya gitmiş ve teslim edildi yazıyor ve 10 gündür orada gözüküyor kontrol aşamasdında mı acaba? benim kafa karışık :D
    aliexpress den gelen ürünün garip gümrük işlemleri

• Antalya pimden birisi teslim almış, takip numarasını sizden başka bilen var mı? değerli birşey mi?

yanlış anlaşılma olmasın çalışanlara değil dışardan birine teslim edilmiş anlıyorum. yarın kesinlikle ptt ye ulaşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavisis-dh -- 7 Şubat 2019; 21:20:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavisis-dh

Antalya pimden birisi teslim almış, takip numarasını sizden başka bilen var mı? değerli birşey mi?

yanlış anlaşılma olmasın çalışanlara değil dışardan birine teslim edilmiş anlıyorum. yarın kesinlikle ptt ye ulaşın.
    1 dolarlık ürün, yakip numarası benden başkasından yok öyle ezbere bir başvurana teslim etmezler galiba antalya ptt yi mi aramam gerekiyor?
  • Şimdi şöyle bir durumda satıcı yanlış kodu yanlış kargoya yapıştırmış olabilir.
  • quote:

Şimdi şöyle bir durumda satıcı yanlış kodu yanlış kargoya yapıştırmış olabilir.
    o zaman bana farklı bir şey gelebilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosisvesalam

o zaman bana farklı bir şey gelebilir :)

Alıntıları Göster
    Yanlış anladınız başka birisinin takip numarasını sizin siparişe girilmiş olabilir.
  • quote:

Yanlış anladınız başka birisinin takip numarasını sizin siparişe girilmiş olabilir.

Alıntıları Göster
    o zaman aliexpres de "dispute" açmam mı lazım?
  • Size başkasının takip no verilmiş. Satıcıya sorarsanız size şunu diyecek. Sorry sizin posta yolda kaybolmuş İsterseniz yeniden göndereyim. 1 dolarlık şeyin peşine düşmezsiniz diye böyle yapıyorlar. Postada hata olmaz İstanbula gidecek şeyin Antalya ya gönderilmesi pek mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

Size başkasının takip no verilmiş. Satıcıya sorarsanız size şunu diyecek. Sorry sizin posta yolda kaybolmuş İsterseniz yeniden göndereyim. 1 dolarlık şeyin peşine düşmezsiniz diye böyle yapıyorlar. Postada hata olmaz İstanbula gidecek şeyin Antalya ya gönderilmesi pek mümkün değil.
    peki şunun çinceye çevirilmesi nasıl olur: "ya bir dolarımı verin yada Kürşad ve 40 yiğidiyle çine baskına geliyoruz."
  • bu işi genel olarak yapan satıcılar var; 2-3 dolarlık ürüne 1 dolar yazıyor. millet başlıyor almaya. 10 kişi toplanınca türkiyeden bir tanesine kargo çıkarıyor.

ilk başta takip kodu geliyor size de , bakıyorsun türkiye'ye doğru çıkmış yola; ok diyorsun, ucuza kapattık.

tabi ürün 40 gün sonra gelecek. sipariş veren 10 kişiden 5i unutuyor zaten, diğer 5inden 3ü dispute açıyor, 1i onu da beceremiyor. yani dayıcın 2 dolarlık maldan 5-6 dolar para kazanıyor.

velhasıl kelam, yorum almamış satıcılardan uzak durunuz. ya da önemsemeyeceğiniz siparişler veriniz.

mesela ben kardeşimin 18. yas günü için 2 ay önceden şişme rakam siparişi verdim 1-8 yerine adam 1-9 göndermiş.

doğum gününe 2 hafta kala geldi. naparsın...
    dedik seneye kullanırız. adama dispute açıp resim attım, tüm parayı geri yatırmış. ama iş işten geçmiş oldu:(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.