Bende aynı durumu yaşadım sonrası için nasıl bir yol izlediniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (1078. sayfa)
-
-
Yasaklı değil ise git müşavir tut diyecek, bir ton vergi öde al diyecek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ticari miktarda değerlendirildiği için muhtemelen herhangi bir firma veya şirketi temsilen alınıp alınmadığı, o şekilde alınmış ise firmayla ilgili belgeler istenecek.
Tabi kişi olarak alındığı için muhtemelen gümrükte kalacak. Bu işlemleri yürütmek üzere gümrük müşaviriyle anlaşması şartı istenir mi bilmem.
Ama söz konusu paketi gümrükten ekstra vergi (gümrük vergisine ek olarak ithalat vergisi vb) ödeyerek çıkarma yolu varsa, kesinlikle müşavirle anlaşma istenir. O da ayrıca eşek yüküyle para gerektirir.
Yine "ticari mahiyette olması" veya "değer" nedeniyle el konulduğu (yani kişi tarafından alınan ürünün bir tane olmasına rağmen define arama cihazı vb gibi ticari nitelikte olduğu yahut ürün tutarının 150 euro sınırını geçtiği) durumlarda ürünü gümrükten çıkarabilmek için muhtemelen bir gümrük müşaviri ile anlaşılması istenir.
Özet: Gümrükte kalan ürünü çıkarmak maddi-manevi işkence maalesef.
O yüzden gümrük kurallarını iyi bilerek alışveriş yapmakta fayda var.
-
-
275 ile başlayan kargolar en sağlıklı hangi siteden takip edilebilir ? Aliexpress Standar Selection yazıyor şu an aliexpresste görünen son aşama "Arrived at linehaul office" @SORGUMEMURU
-
Türkiye'ye gelince sana sms gelecek, PTT'den takip edeceksin ondan sonra..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kargon PTT'de görünüyor, herhangi bir sıkıntı yok. Hatta belki çoktan teslim almışsındır bile.
-
275 ile başlayan kargo takip numaraları "gümrükten geçtikten sonra" PTT'den takip edilebilir. Zaten gümrükten PTT'ye verilince sana SMS gelir PTT tarafından teslim alındığına dair.
Gümrük aşamasına kadar Aliexpress'ten takip etmek zorundasın.
Arrived at line-haul (yada türkçe karşılığı ile "uzun mesafeli nakliyat merkezine vardı") ibaresi genellikle gümrüğe sunulmak üzere bekleme noktasına ulaştığına işaret eder.
Yani bu aşamadan sonra -bir terslik olmadığı sürece- genelde 2-3 gün ila 7 gün içinde gümrüğe girer. Gümrüğe girdiğinde aynı gün ya da ertesi gün (gümrükte kalacak bir ürün değilse) muayeneden geçer ve PTT tarafından teslim alındığına dair mesaj gelir. Sonrası zaten PTT'nin hızına ve bulunduğun bölgeye bağlı olarak değişir. İki günde de gelebilir 10 günde de...
-
Milas/Adabükü'ne verdiğim sipariş nerdeyse bir haftada geldi, şimdi köy dağıtımını bekliyorum o biraz sıkıntı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Ürün İSTANBULDA BAŞKA BİRİNE TESLİM EDİLDİ. (ÜRÜNÜN TESLİM ADRESİ ANKARA)
-
- Dostlar iilla ki cevabı verilmiştir. Fakat inanılmaz canım sıkıldı bu duruma, ''İthalat gümrük muayenesi yapılamadı. Pakete gümrükte el koyuldu.'' ibaresi belirdi. Nakliyesi ve vergisi tarafımdan ödenen bu ürün elime geçecek mi, para iadesi vb durumlar söz konusu olacak mı? Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 28 Ağustos 2023; 15:46:38 > -
5 paket sınırına takılanlardanım. Maalesef gümrükten çekebilmek için paket başına 20 dolar istiyorlar. Sinotrans'ın talep ettiği 850tl'yi söylemiyorum bile.
-
Almış oldığum 2 dolarlık ürün, gerçek değeri yansıtmamaktadır nedeni ile gümrük işlemi tamamlanamamış. Sinotrans ile iletişime geçmedim. Ne önerirsiniz ne yapmam lazım?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
10 gün önce sipariş ettiğim sim kartsız tablet ( indirimli 2010 Tl +753 TL vergi = 2760 tl ) için SinoTranstan bu gün GERÇEK DEĞERİ YANSITMADIĞI şeklinde bir SMS aldım. Verdikleri maile ürünün linkini gerçek değeri ödediğim Gümrük vergisini yolladım. Satın aldığım yerdende fatura istedim onu da yollayacağım. Ama geçmiş mesajları okudum Gümrük vergisini ödememize rağmen gerçek değeri yansıtmadığı gibi saçma sapan bir sebeple kim bilir ne kadar daha Haraç isteyecekler. Son günlerde bu meblağda ürünü gümrüğe takılan var mı? Sino trans ne kadar daha masraf çıkarır bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
-
Paket başına gümrüğe 20 dolar, SİNOTRANS'a ise yine paket başına 850tl ödemenizi isteyecekler.
-
3 gündür paketimde hareket yok line haul office nedendir acaba? Daha sonra line haul office gelen paketimin gümrük işlemleri tamamlandı önce gelen paketimde hareket yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O süreç bazen 3-4 gün bazense bir hafta sürebiliyor.
Sonradan gelen paket önlerde ya da üstlerde kaldığı için muayeneye daha erken girmiş olabilir.
Gümrükte bir sorun olursa zaten Aliexpress takibinde buna ilişkin uyarı çıkar ya da Sinotrans size e-posta/mesaj vb yollarla ulaşır.
-
"ÜRÜN DEĞERİ GERÇEĞİ YANSITMAMASI "ndan dolayı ürün gümrüğe takılmış . Sinotrans mail attı . nasıl bir yol izleyecem anlamadım gitti . başından geçen var mı . Ya aslında olay şu 2200 tl lik ürün aldım ve arızalı çıktı satıcı yenisini yolladı ama ürünü 1 dolar göstermiş. ne yapacaz Allah aşkına bilen söylesin .
-
Arkadaşlar yakın zamanda paketi gelen var mı? Güncel olarak paket üzerinde hangi bilgiler var öğrenebilir miyim. Bir foto vs atabilecek var mı acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X