Şimdi Ara

Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (1076. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.704
Cevap
228
Favori
1.248.471
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10741075107610771078
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PTT sadece yurtiçindeki resmi taşıyıcı durumunda (Kamu İktisadi Teşebbüsü), satıcı durumunda değil. Ayrıca PTT'den doğrudan para karşılığı bir hizmet de almıyorsun. THH'ye başvurarak sonuç elde edemezsin.

Sadece kurumsal şikayet yollarını kullanarak çözüm arayabilirsin.

(PTT'nin kendi sitesindeki iletişim veya şikayet formları, CİMER üzerinden PTT Genel Müdürlüğüne yada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sorunu ve yaşadığın mağduriyeti anlatarak).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 25 Nisan 2023; 15:51:40 >
  • Aliepressten urun aldim CAİNİAO ile
    Yollamislar. Bugun ülkeye giris yapmis. Simdi bu ott ile mi gelecek yoksa aras kargo ile mi acaba?
  • ANIL007 kullanıcısına yanıt

"Aliexpress Standart Shipping" metodu ile gönderilmişse, Türkiye'ye getirme ve gümrüğe sunma işlemlerini Sinotrans şirketi yapıyor. Gümrük muayenesinden sorunsuz geçerse paket PTT'ye veriliyor. İçerideki taşıma ve teslimat işini PTT yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 26 Nisan 2023; 8:19:54 >
  • bulutsuzgece B kullanıcısına yanıt

Aliexpress’in verdigi kodu pttye giriyorum gonderi bulunamadi diyor. Gorseldeki aşamada ptt sisteminde gorünmesi gerekmez miydi? Takip numaram da sadece sayilardan olusuyorZ basinda ve sonunda rakam olmasi gerekmez miydi acaba?

Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 27 Nisan 2023; 10:24:2 >
  • ANIL007 kullanıcısına yanıt
    Şu an daha yeni Türkiye gelmiş. Bu aralar biraz uzun sürüyor gümrük işleri en son aldığım ürün türkiyeye geldikten 10gün sonra gümrüğe girdi, gümrükten geçtikten sonra PTT tarafından sms geliyor. Sms geldikten sonra takip edebilirsin ama bazen gelmiyor ara sıra kodu ptt’den sorgularsın
  • Yine PTT dağıtıma çıktı diye mesaj attı ve sabah 8.35ten beri bekliyorum akşam 20:15 hala gelen giden yok.

Bu defa da gelmezse şubeyi basacağım , çok pis hesabını soracağım.

Yarın muhtemelen diğer siparişim de şubeye varır ve haftaya dağıtıma çıkar.

Vallahi hele bir gelmesin kargom o ptt çalışanlarını esir alır rehine krizi çıkartırım.

• Zaman zaman arkadaşlara mevzuat bilgisi aktaralım her kez faydalansın. Vergisini ödeyerek aldığınız ürünlerde dikkat edin Stickerda DDP yazar , bunun anlamı : GÜMRÜK VERGİLERİ ÖDENMİŞ OLARAK / DELIVERED DUTY PAID (DDP) teslimdir. Bu ibare yoksa vergilerin ödendiği gözükmez , ancak sisteme bakılıyor mu , gümrük muayenesinde bilemiyorum .

• Bana son gelen kargoların hepsi PTT ile .

• Aliexpressten aldığımız ürün iade olarak Çin'e dönerse Aliexpress para iadesini tam olarak yapıyor mu arkadaşlar? 75 gün dolmasını mı bekleyeceğiz birde ? PTT hiçbirşekilde bana yardımcı olmuyor ürünüm nerede belli değil. Müşteri hizmetleri KİM'i arayın diyor KİM açmıyor ulaşmak mümkün değil. 2 hafta oldu hala ürün geriye de gitmedi. Çin'e dönse bari ama o da yok. Para iadesi olur mu?

• huncacare kullanıcısına yanıt
    Başta ödenen vergi ve dönüş kargo ücreti fazla fazla kesilip kalan iade edilir ama dispute ile takip edilmesi gerekir. Yoksa satıcılar o parayı da vermezler;Aliexpress hakem heyeti son aşamaya kadar anlaşma olmaz ise devreye girerek alacağım parayı belirler.
  • PTT yüzünden zarara gireceğiz yani. Peki bu PTT nasıl mahkemeye verilir. Sonuçta delillerim var. Gelmediler , 1 hafta bile dolmadan geri iade ettiklerini iddia ettiler. Kargomun nerede olduğunu kimse söyleyemiyor. FArklı farklı açıklamaların olduğu ses ve yazılı kayıtlar var. Başımıza bela oldu PTT.

• huncacare kullanıcısına yanıt
    İdare mahkemesinde dava açılabilinir sanırım ama avukatlar çok pahalıdır...
  • Cimer şikayeti cidden işe yarıyormuş. Bugün nihayet dönüş aldım. Kargom 1-2 güne gelebilir.

50 gün oldu yaklaşık aliexpressten ürünü satın alalı. Şaka gibi.

• Arkadaşlar aliexpressten yıllar sonra bir ürün siparişi verdim başta 70 tl vergi kesti benden. Artık vergiyi baştan mı alıyorlar amazon gibi. Ürün gelince vergi ödemeyeceğim değil mi?
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

Evet yapılan düzenlemeler ve anlaşmalar gereği artık Aliexpresste vergiyi alışverişte kesiyorlar ve bizim ülkeye aktarıyorlar.

Paket geldiğinde ayrıca herhangi bir vergi ödemiyorsun.

• bulutsuzgece B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var geriye doğru bi 20 sayfada okudum ama bu olayın nerede başladığını nerede bittiğini çözemedim. Aliexpresste ürün alır iken son sayfada bir vergi tahsil ediyor alacağımda 60-70 dolarlık bir lego oyuncak yani. Bu ürünün sinotrans belasına takılma şansı var mı ? satıcılarla konuşuyorum biz türkiye gümrüğünü bilmeyiz çinden çıkışını biliriz diyorlar. Bu sinotrans vergisi ödenmemiş ürünlere mi salça mı oluyor?

• CnkYgT C kullanıcısına yanıt

Artık vergi ödemeden ürün almak mümkün değil zaten. Ne alırsan al, alışverişi tamamlarken vergi hesaplanıp tahsil ediliyor.

150 Euro'yu geçmediği sürece aldığın ürünün fiyatı sinotrans'ı ve gümrüğü ilgilendirmez.

Gümrük işlemlerinde uygulanacak kurallar belli, bunlara uyuyorsa geçer, uymuyorsa geçmez.

Yani alınan ürün 150 Euro'nun altında olmalı, kişiye aylık gelen sipariş sayısı 5'i geçmemeli, (elektronik sigara, gıda veya sporcu takviye gıda ürünü, kozmetik ürün, kesici-delici-yanıcı-patlayıcı ürün, sim kart takılan ürün, tohum vb.) yasaklı ürün sınıfında bulunmamalı, ticari miktarda veya ticari mahiyette olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 4 Mayıs 2023; 7:51:7 >
  • 46 gün sonra kargom geldi ! Salı günü şikayetim üzerine arayan beyefendi benim haklı olduğumu söyledi sonunda.

Dağıtıcının hiç dağıtıma çıkmadığını , araçlarda takip sistemi bulunduğunu ve aracın adresime uğramadığını söyledi.

Yani açıkça mağdur edildim. En azından sonunda birisi arayıp bana yalancı muamelesi yapmadı ve insan gibi hatalı olduklarını söyleyebildi. Gerçekten çok can sıkıcı bir süreçti.

• CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    70 dolarlık ürüne ne kadar vergi çıkıyor?
  • 
Sayfa: önceki 10741075107610771078
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.