400TL ila 550TL arasında bir rakam çıkabilir. Zaten ödemeyi tamamlama aşamasına geldiğinde Aliexpress kendisi otomatik hesaplayıp gösteriyor. |
Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (1077. sayfa)
-
-
Çok geçmiş olsun. Sonunda kargonuzu alabilmenize sevindim.
-
Arkadaşlar aliexpresten almış olduğum ürün 4 gün sonra gümrükten çıktı avrupa yakasında oturuyorum kargolarım gümrükten arnavutköy kim'e gidiyor ordan ilçeme geliyordu bu sefer anadolu yakası tuzla kim'e gitmiş başka bir arkadaşın kargosuda esenyurta gelecek oda tuzla kim'e gitmiş ne alaka ben anlamadım bir yanlışlık mı oldu acaba.
-
Aylık 5 ürün kontrolü gerçekten var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet nedendir bilinmez bir süredir kargolar Tuzla'ya yönlendirilip oradan dağıtılıyor. Tuzla'da da yeterli araç ve personel yok sanırım, bazen orada 2-3 gün oyalanabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 24 Mayıs 2023; 16:20:39 > -
Uygulamada ne kadar uygulanıyor bilmiyorum ama evet aylık 5 ürün sınırı var. İşinizi sağlama alın. Aylık 5 ürünü geçmemeye çalışın.
Aylık derken bir ayın başı ve sonu (Mayıs ayı içinde, Haziran ayı içinde vs) diye düşünmeyin. Atıyorum 10 Mayıs ile 10 Haziran arası da bir takvim ayıdır.
O yüzden o bir aylık zaman diliminde yola çıkan ürün sayınızı dikkatle takip edin.
-
Sinotrans'dan bir mesaj aldım. Gümrükten geçmeme sebebine ÜRÜN DEĞERİ GERÇEĞİ YANSITMAMASI yazmışlar. Sipariş sırasında zaten vergisini ödedim. Ürünün içeriğini de, ödediğim miktarı da AliExpress sayfasından ve kredi kartı ekstresinden ispatlayabiliyorum. Bu gerekçe çok saçma değil mi?
Aldığım şeyler Türkiye'de olmayan pnömatik bağlantı parçaları. Toplam bedel 613 TL + 107 TL kargo. Bunlara 291 TL vergi ödedim. Normalde %30 olması lazımdı ama fazla bile çıkarmış vergiyi.
Buna itirazı nereye yapmak lazım? CİMER çok uzun sürer. Direk gümrük müdürlüğüne ulaşmanın bir yolu var mı? Sinotrans çok yardımcı olmuyor bu konuda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bugün bana da Sinotrans üzerinden TİCARİ ALIM MİKTARI tespiti gerekçesi ile mesaj geldi. Aldığım ürünler toplamda 35 dolarlık elektronik parçalar. Siparişte 10 civarında birbirinden farklı elektronik parça mevcut. Aynı üründen en fazla 2 adet mevcut. Benzer bir durum yaşayıp sorununu çözen oldu mu?
-
Sarıyer Arnavutköydeki gümrük müdürlüğüne kart ekstreni ve ürün sayfası ve durumu açıklayan bir dilekçe ile şahsen evrak kayıtta vererekten başvur...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu resmen haksızlık Sinotrans'ın kapısına dayanmalısın
Ürünlere ödediğim para zaten 900 TL. İstanbul'a gidip gelmenin masrafı bile bunu geçiyor. Ancak email ile ulaşabilirim veya posta yoluyla başvurabilirim. Dikkate alırlar mı bilemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İadeli taahhütlü.gönder kardeşim ya da mail de olur...
Bugün görüştüm Sinotrans ile. Adamları haklı buldum. Siparişim toplamda 21 parçaymış. Satıcı faturaya 21 adet sensör modülü diye yazmış. Sanki paket içerisindeki tüm ürünler aynı gibi görünüyor fatura üzerinde.
Artı ürün adedi için de 0,08 dolar fiyat girmiş satıcı. Toplam fatura 1,7 dolar gibi bir şey. Yani faturayı da düşük göstermiş. Oysa ki ürünler toplamda 20 dolar tutuyordu, 13 dolar da vergi ödemiştim Aliexpress'e.
Yani burda kabahatli Sinotrans değil de satıcı gibi görünüyor.
10 günü geçsin dispute açacağım artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 30 Mayıs 2023; 16:19:34 > -
Aliexpress Selection Standard ile gelen kargolar ne kadar zamanda geliyor şu sıralar? Teslimatı hangi firma yapıyor bir de, bilginiz var mı?
Sinotrans firması aracılık yaparaktan alıyor,devlet uygun görürse gümrükten geçiriyor;15-20 günde ancak eline geçiyor PTT ile.. uygun görülmez ise gümrüğe takılır ise ne iade oluyor ne de paranı alabiliyorsun üstüne bir bardak soğuk su..
aldığım ürünün gümrüğe takılma ihtimali yok 55-60 santimlik kumaş bir ürün. aras hızlıca getiriyordu üzüldüm.
Aliexpress'ten alınanlar yurtdışından gümrüğe kadar Sinotrans ile geliyor genellikle. Gümrükten geçince PTT alıyor.
Amazon'dan alınanlar ise genellikle Ekol ya da WWExpress tarafından getiriliyor. Gümrükten geçince Kolay Gelsin vb. firmalar alıyor.
Amazon'da fiyatlar Aliexpress'e göre biraz daha yüksek oluyor ama gümrükte takılma ihtimali daha düşük oluyor.
Gümrükte takılırsa dahi Amazon ürünün geri gitmesini sağlıyor bildiğim kadarıyla. Para iadesi almak daha kolay.
Maalesef Aliexpress'ten alınan ürünün takılma halinde geri gitme durumu yok, üstüne bir bardak soğuk su.
Gümrük sorunlarına Aliexpress karışmıyor, anlaşmazlık açıldığında da haklı bulmuyor.
Eskiden Aliexpress'ten gelip gümrükte takılanlar geri gönderiliyordu, son yıllarda takılan ürününü "gümrükten ucuz mallar" pazarında başkaları alıp evine götürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 8 Haziran 2023; 8:0:14 >
-
Orico HDD Box almıştım amazondan daha önce 5 adet aldım gümrükte takılmış arayıp sorduğumda 3 adet olarak verin ürünleri daha üstü geçmez dendi Neyseki amazon bu tür durumlarda hemen iade veriyor daha sonra 3adet olarak söylemiştim geldi daha sonra bunun Beyaz olanını da söyliyeyim dedim bir sonraki aya 3adet sipariş verdim bu seferde gümrüğe takılmış arayıp sorduğumda en fazla 2 adet olması lazımmış dediler ben dedim daha önce aldım 3 adet geldi onlarda diyorlar arada gözden kaçmıştır yoksa 3 adetde geçmez gümrükten dediler şimdi sıkıntı bu 1adet ve 2 adet söyleyince kargo bedeli çıkıyor bayağıca fakat 3 Adet yapınca kargu ücretsize düşüyor o şekil tabi benim işime geliyordu bu Şekilde diğer firmanın işine gelmiyor sanırsam
-
Hocam şikayetvarda 22 euro dan bahsedilmiş ondan korktum ben
Eskiden (12-13 yıl önce) vergisiz ürün alma sınırı 150 euro idi. Yani 150 euronun altında ne alırsan al, hiçbir vergi ödemeden direk transit geliyordu.
Sonra bu sınır 75 euro'ya düştü. Sonra 30 euroya düştü.
Sonra 22 euro'ya düştü.
En son damat döneminde sınır tamamen kalktı. 1 euro'luk bile ürün alsan artık vergiye tâbi.
Şu an 150 Euro dediğimiz sınır ise hızlı kargo ile (online alışveriş sitelerinden satın alma yoluyla) alabilme sınırı.
Yani 150 Euro üzerindeki ürün için farklı vergiler ve uygulamalar devreye giriyor. Normal kişi alımı olarak değerlendirilmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 19 Haziran 2023; 8:9:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X