Şimdi Ara

Aliexpress'ten alınan belirsiz markalı telefonlara imei atılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar duydunuz mu bilmiyorum, 2019 Mayıs ayında değişen gümrük kanunuyla gümrük vergilerini ödemek şartıyla Aliexpress üzerinden artık telefon getilibildiğine dair bir yazı okumuştum. Aşağıya linkini bıraktığım örnekte olduğu gibi özellikleri çok iyi birçok ucuz telefon var. Baktığımız zaman gümrük vergilerini dahil ettiğimizde bile fiyatları çok çok makul görünüyor yurtiçi telefonlara göre.

Ancak yasal yolla imei kaydettirmeye kalksak bugün bu ücret 1800 küsür lira olmuş. Bu yolla Çinden telefon almanın bir cazibesi kalmıyor. Sorum şu: Bu duyulmamış çin markalı telefonlardan getirsek imei numarasını kendimiz atabilir miyiz ya da telefoncular bu donanıma sahip mi? Bilindik, ülkemizde tescilli markalara atılabiliyor hepimizin bildiği bir gerçek bu, peki bu adını duymadığımız çekik gözlü telefonlara imei çakmak mümkün mü?

https://tr.aliexpress.com/item/1005001350562935.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.54c77ec3bIGGJe&algo_pvid=58731a2e-d340-4e31-af3b-eae8054718d3&algo_expid=58731a2e-d340-4e31-af3b-eae8054718d3-29&btsid=0b0a555c16088041614868483eb9cd&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuck_06 -- 30 Aralık 2020; 23:31:8 >

• hocam onun yerine 2. el telefon alın. bakmayın orada 4gb ram 64 gb rom yazmışlar ama işlemcisi bile belli değil bi işe yaramaz telefonlar onlar. paranıza yazık edersiniz.

• Ne hallere düştük? Çin’den telefon getirtip, IMEI çaktırmaya çalışıyoruz. Telefonda taksidi kaldıran, ağır vergiler getiren, kayıt ücretini uçuranlar sağ olsun.
  • Size kim dedi vergiyi öderseniz getirirsiniz diye :) yasak hocam sim kartı girişli birşeyi kargo ile ülkeye sokamazsınız ( tablet telefon sim girişli laptop vs vs)

O şeye 700₺ vericeğinize adam gibi ikinci el Samsung S5 falan alın. En azından sar değerini bilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 24 Aralık 2020; 16:28:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koşanbalık internetten net bir bilgi edinemedim. Eğer gümrük kanununda telefon engelinin devam ettiğinden eminsen insanları yanlış yönlendirmiş olmayayım. Ayrıca diğer arkadaşların da haklılık payı vardır tabi gb ları işlemciyi şişiriyorlardır, 4 gb ram 10 çekirdek işlemci deyince herşey tamam olmuyor. Denemek istemiştim, ülkemiz şartlarında sıfır telefon almak güçleşti haliyle başka yollar arayan olacaktır. Verdiğiniz bilgilerle bu yolun o yollardan biri olmayacağına kanaat ettim teşekkürler fikirleriniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuck_06 -- 30 Aralık 2020; 23:35:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.