Şimdi Ara

ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
6
Favori
45.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
380 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çinden getirtip 5-10 katına satıyorlar daha da sürünsünler daha da beter olurlar inşallah

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Hocam ben almazsam, yani müşteri almazsa nasıl devlet kazanacak? Ben devlete mal veya hizmeti almadım diye vergi mi veriyorum?
    hiçbir şey almadan yaşamayı mı düşünüyorsunuz?
  • Jamie Hyneman kullanıcısına yanıt
    Mantığınız beni kilitledi... diyecek bir lafım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbxyedek

Şirket aracı işi düzeltilebilirmi sanımıyorum. Adamın koca şirketi var istediği aracı alıp gider olarak gösterebilir. x5 i bırak özel jeti olan şirketler var.

Senin 3-5 dolar dediğin kartlar burda 50-100TL ye satılıyorsa rant vardır tekelcilik vardır. Eğitim diyorsan elini taşın altına sok sen getir ithalatla sen sat gelişine o zaman. Yardımcı olacak dernek filan bulursun.

Tek tek paketlerin içine bakıp fatura-fiyat karşılaştırması yapabilir mi devlet. Kırılacak bozulacak bişeyse paket açıldıktan sonra sorumluluğu kim alacak.

Bakalım nasıl bi değişiklik olacak

Yasa suistimale açıksa yasayı değiştirirsin :)
    Paket acmana gerek yok xray diye bir sey var. Ben ithalat vs. yapamam kanunlar bana bunu yasakliyor meslegim geregi. Koskoca sirketi olan adam x5 i sirket adina alamaz, kanunu degistirirsin sadece is makinesi ya da isin mahiyetine uygun arac gider gosterilebilir diye olur biter. gitsin sahsina alsin cok lazimsa.
    Yanindaki asgari ucretli kadar vergi vermeyen kuyumculari, muteahhitleri vs. denetlesinler once. olmaz ya 26 milyon paketin her birinde 5 dolar vergi kaybi olsun, totalde 100 milyon dolar etmez. peki sadece bir sirketin yuz binlerce dolar borcu silinirken neredesiniz? bakin kacirilanlari saymiyorum, goz gore gore affedilenler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 28 Şubat 2019; 18:39:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu kadarı da çok fazla. Böyle önlem alınmaz madem rekabet etmek istiyorsun sende kur aliexpress vb gibi site anlaş ptt ile bizde gönderelim dünyanın her yanına 1 dolara kargo. PTT tanzim satışlarıyla elektrik tüketim düzenlemesi gibi saçma sapan işlerle uğraşıyor. Göndereyim Denizli den 1 dolar kargoyla avrupaya havlu satayım açın önünü bunun. bu şekilde ekonomi yönetilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Mantığınız beni kilitledi... diyecek bir lafım yok.
    quote:

Aynı ürünü burada üret, rekabet et almazsam adam değilim...

Ama aynı ürünü getirip, burada marka basıp, üstüne fahiş fiyat çekerek satarsan alırsam adam değilim...

Hodri meydan...

Aynı telefon kılıfı orada 5.5TL, burada 39 TL

yazdığınızı hatırlamıyorsunuz galiba

aynı ürünü burada üretirlerse devlet gene vergi alacak, hatta daha fazla alacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamie Hyneman -- 28 Şubat 2019; 18:43:13 >
  • Oyun fiyatları ve sınırsız internet için nasıl forumca uğraşılmıştı ve sonuç alınmıştı..

Yine aynı yapılmalı.
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    zeka yaşını da belli etmişsin :) 3-5 artı alıcam diye takla atmanın anlamı yok..

selametle
  • İşte bu zamların sebebi serbest piyasa kardeşim doları bahane edip fiyatlarda %200%300 oranlarında zam yaptılar, bak patates soğana 8-10 liraya çıkmıştı şimdi devletin tanzim satış çadırları geldi fiyatlar makul oldu marketlerde hemen indirim yaptı 3e 4e bu pi.. engellenmesi ancak böyle oluyor bu elektronik alanda nasıl olur bilmiyorum, devletten bim a101 şok tekeline el atarak tanzim marketleri de yapmasını bekliyoruz daha bir çok ş.. Dönüyor işte, herşey ülkeyi batırmak için diz çöktürmek için ve sayamadığımız biçok şey

• T. C Cumhurbaşkanlığından çok önemli açıklama :
    Marullar haftaya gelecektir!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden olacaklar yavaş yavaş olurdu artık bam güm hızlı hızlı vuruyorlar. Ciğerimizi söktüler...
  • Zaten torpille ise alinan hirsizlar yuzunden postalarim yillardir gelmemekte. Artik insanlar yurtdisi alisverislerini avrupadaki akrabalarinin adreslerine siparis verir oldular.

Devlet ruslar gibi aliexpress vb olusumla daha koordineli calissin bari postamiz neyimiz elimize ulassin verdigim paradan devlet de nemalansin vallahi raziyim helal hos olsun ama boyle 3 kurusluk urunu 20ye satan, vergi odemeyen fatura kesmeyen kendine esnaf diyen cakallara para kazandiracak uygulamalardan vazgecmeliler.

• koskoca bakan çıkıp diyor ki zarfın içinde geliyor vergi yok nerde vergisi bu ürünün... yahu bi kere de vatandaşa şu şu ürünü kolay getirelim bir kere de 2-3 kat itelemek yerine benim vatandaşım yararlansın nasıl bir yönetim biçimidir yahu... insanın aklı fikri sürekli vatandaştan vergi almak olur mu
  • Bu millet bundan daha fazlasını hak ediyor sayın bakanım, mesela yurtdisiyla internet uzerinden görüşüyoruz filan vergi vermiyoruz hani vergisi?
    Sonra bu millet sokakta yururken yollari kullaniyor hani bunun ayakbasti vergisi.

• Devlet mi yoksa yasal tefeci mi okul çocukları belli değil. Sanki bilmiyorlar mektup gönderinin ne olduğunu.
  • vergilendirse nolcak adamlar ürünlere fatura kesebiliyor 1$ değerinde diye, 1$ üzerinden vergilendirsinler, alcakları vergi o vergiyi almak için yapılacak devlet harcamasını karşılar mı acaba, yok bu 1$ değerinde olamaz diye burdaki adamın çindeki vergi-kira-sigorta-üretim.... maliyetlerini hesaplayıp ürüne değer biçecek hali de yok herhalde
  • Yurtdışından gelen gıda maddelerine de bi zahmet vergi koyun.. özellikle devletin getirdiklerine.. yerli ve milli üretici kötü etkileniyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel_lowe

koskoca bakan çıkıp diyor ki zarfın içinde geliyor vergi yok nerde vergisi bu ürünün... yahu bi kere de vatandaşa şu şu ürünü kolay getirelim bir kere de 2-3 kat itelemek yerine benim vatandaşım yararlansın nasıl bir yönetim biçimidir yahu... insanın aklı fikri sürekli vatandaştan vergi almak olur mu
    iş bilmez adamı oraya koyarsan olur

• ne üretmesi kardeşim ya? ne üretiyormuşuzda buradaki esnaf extra vergi veriyormuş?

tanesi 6 liralık şeyi esnafta yurt dışından toplu getirip burada 20 liraya satıyo, e bizde ticaret yapmıyoruz para kazanmıyoruz, gümrük vergisini veriyoruz zaten kişisel kullanım amaçlı aldığımız şeyleri, ama gidipte benim Çinden aldığım 6 liralık şeyi adam buraya ücretsiz kargoluyorsa, burada sizin kendinize sormanız gerekir; ulan herif 6 liraya satıyo birde buraya ücretsiz yolluyo, biz niye yapmıyoruz diyeceğine, vergi getirme peşindesiniz, 70 euroluk gümrük limitini 22 e düşürdünüz doyamadınız.

birde söylediği şeye bak, posta kargosu ile metkubu aynı şey sanıyor, bakan olacak kamil.
  • Önce kendi aldığı penis yüzüklerini n vergisini odesin bu yüzüklerin efendisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djjay -- 28 Şubat 2019; 21:55:5 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.