Şimdi Ara

ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
6
Favori
45.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
380 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birden 52. sırayamı düştük listede

Ne geldiyse unutmaktan geldi zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 28 Şubat 2019; 23:26:59 >
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Sen sıfır ekleyince iyi bn yazınca kotu hele kafaya bak bi milyon olmuşsun haberin yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk_mustafa_bjk

Sıralama Para Birimi
    1 USD karşısında değeri
    1 Kuveyt Dinarı 0.30
    2 Bahreyn Dinarı 0.38
    3 Umman Dinarı 0.38
    4 İngiliz Sterlini 0.71
    5 Euro 0.81
    6 İsviçre Frangı 0.96
    7 Kanada Doları 1.29
    8 Avustralya Doları 1.30
    9 Brunei Doları 1.31
    10 Singapur Doları 1.31
    11 Libya Dinarı 1.33
    12 Yeni Zelanda Doları 1.38
    13 Bulgar Levası 1.59
    14 Brezilya Reali 3.30
    15 Polonya Zlotisi 3.42
    16 İsrail Şekeli 3.51
    17 Katar Riyali 3.64
    18 Emirlik Dirhemi 3.67
    19 Suudi Arabistan Riyali 3.75
    20 Romanya Leyi 3.79
    21 Malezya Ringiti 3.87
    22 Türk Lİrası 5.30
    23 Hırvat Kunası 6.04
    24 Danimarka Kronu 6.06
    25 Çin Yuanı 6.29
    26 Trinidad Doları 6.76
    27 Norveç Kronu 7.84
    28 Hong Kong Doları 7.85
    29 İsveç Kronu 8.36
    30 Botswana Pulası 9.53
    31 Venezuela Bolivarı 9.99
    32 Güney Afrika Randı 11.84
    33 Meksika Pesosu 18.18
    34 Arjantin Pesosu 20.13
    35 Çek Korunası 20.63
    36 Tayvan Doları 29.14
    37 Taylanda Bahtı 31.26
    38 Morıtanya Rupisi 33.55
    39 Filipin Pesosu 52.22
    40 Rus Rublesi 57.27
    41 Hindistan Rupisi 65.07
    42 İzlanda Kronu 98.77
    43 Nepal Rupisi 104.61
    44 Japon Yeni 106.45
    45 Pakistan Rupisi 115.45
    46 Sri Lanka Rupisi 155.64
    47 Macar Forinti 253.93
    48 Kazakistan Tengesi 319.02
    49 Şili Pesosu 603.91
    50 GÜney Kore Wonu 1,064.07
    51 Kolombiya Pesosu 2,787.97
    52 Endonezya Rupisi 13,765.34
    53 İran Riyali 37,767.67

Al sana liste bak bakim dünya genelinde turkiye nerede sallada ufak salla biraz civciv lerde yesin garibim
    şaka yapıyor beyler inanmayın
    bu kadar denyo olamaz

• Jamie Hyneman kullanıcısına yanıt
    Denyo kim belli

• Adam Çin'den 1 liralık şey gönderip kargo parası almıyor bizim uyanıklar vergi derdine düşmüş, ne desek boşa düşüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratsorizzo

aliexpressten son zamanlarda gelmeyen postaların nedeni demek yıldırmaymis
    10'a yakın parça siparişi verdim, çoğu 3-4 dolar arasıydı. Hiçbirisi gelmedi, refund verdi adamlar yine iyi niyetli. Bu ülkeden bir halt olmaz, kimse boşuna beklemesin. Bunlar gider başkası gelir. Bu zihniyet yok olmadıkça ki o da bi 40-50 seneyi bulur, imkansız her şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Teknoloji bizde hava atmak için tüketim seviyesinde. 100TL verip aldığın şey ile üretim yapıp ülkeyi geliştirmeyeceksin heralde.

Verdiğin telefon örneğide saçma olmuş. Eskiden insanlar hava atmak için pahalı saatler alırlardı şimdi son model telefonla yapıyorlar. Zaten fazla teknoloji zararlı bi kaç oyun var telefonda onlara bakmaktan çalışamıyorum. Lanet olsun akıllı telefonlar. Kesin öğrenci arkadaşlarda faceden instagramdan ders çalışmaya vakit bulamıyorlardır.
    Aldigim urunle ilk basta ulkeyi degil fakat kendimi gelistirecegim sonra bu bendeki gelisim iyi bir işe girmeme sebep olacak, iyi bir ise girmem ulke icin calisip yararli olmam anlamina gelir.
    suanda nasil telefon hava atma araciysa ulke geriye gidincede o zamanin telefonu bugunun iphone x i olacagindan ortada sacma olan birsey yok sonucunda kimsede olmayan urun o kiside olacak. Luks Telefon suan icin hava atma veya eglence amacli ders calismak isteyen tablette degil laptop veya masaustu bilgisayar alır calisir. Eger calisacaksa yoksa onuda eglence oyun aracina donusturebilir tamamen kisiyle alakali bir durum

• bjk_mustafa_bjk kullanıcısına yanıt
    Ben eklemedim 6sıfır kötü yönetimler, vurdumduymaz kendi üretimini savunmayan, çıkarcı halk ekledi.
  • ratsorizzo kullanıcısına yanıt
    Bana da 10 siparisten sadece 1 i geldi demek bundan

Tm simdi yok daha ne istiyorsun ki sıfır demek hayat ölü demektir

• Seçimleri kaybedip gidinde millette bir rahat nefes alsın artık

• ÖzelÜyelik kullanıcısına yanıt
    Kendi gelişimini düşünüyorsan ne mutlu sana. Biz çocukken bilgisayarı da ders çalışırız diye aldırdıydık. Oyun oynayıp durduk. Gerçi sök tak kurcala format at gene öğrendik bişeyler.

9yaşında oğlum var telefona programlama dili öğreten bi uygulama kurdum onla oyna diye telefonu veriyorum, youtube de minecraft videosu izlerken buluyorum. :)

Bir çok çocuk sahibi insanda işten gelince rahat bi nefes almak için telefonu tableti çocuğa verip huzuru buluyor. Yapılan çok yanlış ama bende yapıyorum ara sıra :)

Ülke geriye gitsede 6-7 aylık maaşını telefona verip hava atacak çok insan çıkar. Hava atma, altta kalmama, birbirimizi ezme huyumuz yüzünden çoğu gereksiz masraf yapılıyor. Kapitalist sistemde bunu çok iyi kullanıyor. Her evde LCD tv var. Herkezde akıllı telefon. Çok para kazandılar üstümüzden...
  • bjk_mustafa_bjk kullanıcısına yanıt
    Bilgi paylaşmanız çok güzel lakin çok yanlış bir bilgi. Doları Dolar endeksine göre değerlendirirsiniz. Bu her para için böyledir. Yani 5.30 değil de 5.300.000 lira olsa listenin sonunda, en değersiz mi olacağız? Tabiki hayır. O ülkede ki para birimini o ülke içinde değerlendirmeniz gerekiyor.

Mesela 106 Japon Yeni, Japonya'da nedir bunu ölçümlemeniz gerekiyor. Şimdi ben size yanlışlığı söylemek isterim; Japonya'da ortalama bir cafe garsonu 200.000 - 300.000 Yen kazanabilir. 250.000 Yen diyelim. Bu 250.000 Yen'e Japonya'da ne alıyorsunuz? Dolar olarak endeksi nedir? Hemen söyleyeyim; Güncel bir ürün olan Japon malını ele alalım "Play Station 4 Pro 1TB". Bu ürün 45.000 Yen'dir. Diğer yanda değer biçtiğiniz para biriminin Japon halkı üzerinde yansımasına bakalım; Orada ki bu bahsettiğimiz garson 2.250$ kazanıyor. ABD'de de hemen hemen böyle kazanırlar zaten. TR'de de 2.500 TL ortalama diyebiliriz yani 468$ diyelim. Gerisini zaten hesaplayabilirsiniz.

Listenizde bu durumdan eser yok. Çok yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Bi buramız kalmıştı hayırlı olsun...
    Oranında şey edilmesi yakındır
  • leocorte kullanıcısına yanıt
    Şimdiki sistem köleliğin güncellenmiş hali ne verirlerse o kadarını geri alıyorlar.Biraz açılsan ay sonu borçlu çıkıyorsun.
  • yüzüklerin efendisi kendi demiş zaten. 26 milyon paket geliyor. hadi gelin hesabımızı yapalım:

e zaten 22 € (25$ diyelim) üzerine vergi alınıyor. onu geçelim. vergi alınmayan 25$ altı paketler. bu 26 milyon zarfın %75i de bundan olsun. gelelim hesaba...

26.000.000*0,75=19.500.000 paket
    ortalama paket değeri de 25/2 12,50$ olsun

19,5*12,5*0,20(vergi oranı)=48,75 milyon $

düz hesap 50 milyon dolar

spor kulüpleri milyon milyon kaçırsın, koca koca holdingler milyar milyar yolsun. e be emenike... gözünü dike dike halkın çinden sipariş ettiği üç kuruşluk oyuncaklara, ıvıra zıvıra mı diktin

dipnot: bence bu çinden yüzük sipariş etti, gelmedi. kızdı bunu buldu.
    karşim onlar yolluyo da şerefli postacılar getirmiyor onları, cukkalıyolar cukkalıyolar

• leocorte kullanıcısına yanıt
    Yani 5.300.000 olsaydı şuan herkez zengin mi olurdu onu demek istedin her halde ozaman sıfır hemen geri gelsin bende zengin olim bari. 😂😂

Ve halada kazanmaya son sürat devam ediyorlar mi 8 lite p smart, p20 lite vs ilanlarina bakiyorum gecenim 00:00 civari bilr normal gunde ekmek o saatte asla o kadar satmaz ve satilip stok bitiyor bu kampanya gunu vs de degil sadece kac bin tl lik telefondan sadece 10/30 tl ucuz olan ilan dakikasinda stok bitiyor takip etmiyordum bakinca anladim bu kadar olacagini hic sanmiyordum. mi band 3 diyede cihaz var resmen adam 1000 den daha fazla satti 2 gunde sadece 15tl indi diye. eski fiyatina geldi halada satmaya devam ediyordu simdi bakiyorum dun stok bitti ve pahaliya satanlardan millet almaya basladi yok böyle bir tüketim cilginligi yazik. Ok teknolijiyle diger ulkelere göre gec tanışmış olabiliriz ama bu kadar da aclik olmaz.

• oradan ucuza alıp burada kat kat pahalıya satan üç kagıtçılara güzel oldu
  • Şimdiye kadar aldığım 6 , 7 ürünün hiçbiri türkiyede yoktu mesela geçen bozulan kulaklığım için kablo aldım lehimledim kullanmaya devam ediyordum aynı kulaklığı tekrar almaya kalksam 50 liradan 90 lira çıkmış o kulaklık kablosu türkiyede yok . Cidden ne yapmaya çalışıyorlar artık haberleri okuyunca yüzüm ekşiyor iğreniyorum şu yapılan şeylerden . Şimdi akp linin biri gelir savunmaya çalışır ya böyle saçmalıklarda var ülkede .

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.