Şimdi Ara

ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
6
Favori
45.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
380 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapmayın gönül bağını bitiyorsunuz böyle böyle. Artık yeter...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala bu durumu savunanları vergileri savunanları gördükçe artık üzülmüyorum gülüp geçiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ürünü Türkiye'deki üreticiler üretiyor dediği de alibaba'dan toptan alıp satanları söylüyor.
  • peki ne zaman geliyor bir tarih falan bellimi?
  • Celest kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimal seçimlerden sonra ittirmeye başlarlar..

martta alacağımızı alalım bari..
  • Vatandaşin neyi kaldı el atıp mahvetmediginiz ?

• beyler çinden bi kaç bişi alacaktım saat vs.
    ne zaman yürürlüğe girer bu tam bizim mallar gelecekken sorun yaşanmasın ??
  • Bana halen sıkıntısız gelmekte ürünler ama seçimler sonrası bilemem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LogiaType -- 1 Mart 2019; 14:4:57 >
  • Aliexpressden gelen paketim 3 gündür ptt başakşehir pim de arayıp sordum vergilendirme yasası yüzünden bekletiliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

Sen o laftan salt dolar degerini mi anliyorsun? Birde Alim gucu diye bir sey var paranin degerini belirleyen, Ne yani cinden iyi durumda miyiz o listedeki gelismis ulkelerin cogunda onlar oyle istedikleri icin kur o seviyelerde, gereginden degerli paranin da ulkelere zarari oluyor.
    Alım gücü ise Çinde de insanlar öyle ahım şahım alım gücüne sahip değil. Yani tamam bizde duruma kızıyoruz ekonomi çok iyi değil ama adam haklı bu konuda. Çinde sadece karın tokluğuna çalışan sayısı belki Türkiyeden fazla. Ha şöyle desen anlardım. Türkiye eskiye nazaran özellikle gıdada alış verişinde kötüye gitti. Tamam haklısın derim. Ama Para değeri noktasında çok kötü değiliz.

• fatih_h kullanıcısına yanıt
    Halimize bak şaka gibi gerçekten..
    Gümrük limitini düşüren de bunlar'dı, Gümrük limitlerini aşmadan alış veriş yapan insanların mallarına nasıl el konulur yada bekletilir anlamıyorum. Kanun öncesinde aldıysan bu ürünü vergi vs uygulayamazsın.
    Kanunu çıkarırsın ve gider dur diyip vergi ver dersin ama ortada hala birşey yok, kanun çıkarana kadar da bekletmeye hakları olmamalı.

Bakalım benim daha ülkeye giriş yapmamış ürünler ne zaman gelecek.. kanun çıkacak ta işleme konacak alırız artık 2-3 ay sonra..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LogiaType -- 1 Mart 2019; 12:21:24 >
  • Verginin vergisini ödüyoruz biz. Ülkenin nasıl dibe battığını bakan bu şekilde tekrar duyurmuş oldu. Milletin aldığı 5-10 liralık zerzavattan devletin kasasına para girmesinin hesabına düştülerse vay bizim halimize.
  • abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bee. Para değeri noktasında iyi olabilme ihtimalini var mı sizce! Dolar-Euro karşısında TL edildikçe ezildi, enflasyon endeksi yükseldi ve haliyle satın alma gücü de düştü.
    İnsanlar bir şeyler alıyorsa sizi temin ederimki banka kredileriyle, faizleriyle, borçlarıyla bir şeyler alabiliyorlar. Trink para yok öyle millette.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih_h

Aliexpressden gelen paketim 3 gündür ptt başakşehir pim de arayıp sordum vergilendirme yasası yüzünden bekletiliyormuş.
    O kadar kargoya nasıl bakacaklarmış acaba? Başak mı geçiyor bunlar? Yeni sistem gelirse Amazon gibi olacak herhalde.Aliexpreste de kargo adresi Avustralya yapınca ek vergi çıkıyor zaten

ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _S_R_ -- 1 Mart 2019; 13:16:7 >

• Gümrüksüz Alışveriş Limitleri;

2016 75 EU
    2017 30 EU
    2018 22 EU
    2019 Muhtemelen limit-mimit yok

NOt: Avrupa Birliğinde gümrüksüz alışveriş limiti 22,5 EU olarak uygulanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celest

peki ne zaman geliyor bir tarih falan bellimi?
    ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!!

Sputnikten alıntıdır. Alınan her şeye fiyat sınırı olmadan ithalat vergisi eklenecek galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flap-jack -- 1 Mart 2019; 13:18:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flap-jack

Sputnikten alıntıdır. Alınan her şeye fiyat sınırı olmadan ithalat vergisi eklenecek galiba.

Alıntıları Göster
    Link olarak atsana hocam resim açılmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: _S_R_

Link olarak atsana hocam resim açılmıyor

Alıntıları Göster
    İthalat vergisi geliyor bakınız burda:

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201903011037943722-yurt-disindan-yasa-disi-alisverisin-onu-kesilecek/

• kbxyedek kullanıcısına yanıt
    canının istediği yerde serbest piyasa ekonomisi,
    istemediği yerde yasaklar, ek vergiler,,,
    şuna kısaca şöyle diyelim; nerde RANT varsa oraya gözleri fal taşı gibi açılıp ağızlarının suyu akarak dalıyorlar..
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.