Şimdi Ara

ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
594
Cevap
6
Favori
45.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
380 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

..::Ptt Kargo İstanbul Uluslararası Posta İşleme Merkezi Şubesi::..

İstanbul Uluslararası Posta İşleme Merkezi Şubesinden aldığım NET BİLGİLERDİR

Aklın da soru işaretleri olanlar okusun lütfen.

Malum numara üzerinden PTT telefonlara bir türlü cevap vermediği için müşteri hizmetlerinden edindiğim iki numara sayesinde İstanbul Uluslararası Posta İşleme Merkezi Şubesi'e ulaştım, sağolsun çıkan bayan oldukça ilgiliydi şaşırdım belki de tatlı dil kullanmamdan kaynaklıdır ama önceki konuşmalarımı hatırlıyorum da açıkcası şaşırdım..

Şimdi gelelim asıl mevzuya,

*Sorduğum ilk soru Bakan tarafından yapılan açıklama hakkında bir bildiri vs. alıp almadıkları oldu.. Gelen cevap EVET idi.

Ardından düzenlemenin başladığı ve bundan sonra gelecek ve gelen tüm ürünlerin bünyesi içerisinde var olan (şuan tam hatırlıyamıyorum) vergilendirilmek üzere başka bir birime gönderildiğidir.. Yani gümrük te gelen ürüne fiyatı üzerinden vergi uygulanacak.

*ikinci sorum vergilendirme ürün üzerindeki fiyat baz alınarak mi olacak?
    Gelen cevap kutu üzerin deki yazan rakam esas alınacak ama tabi paket içeriği de kontrol edilir ise ve farklı pahalı bir ürün çıkarsa yani kutu üzerin deki rakam ve kutu içeriği bambaşka atıyorum 50 dolarlık bir ürün ise buna göre vergilendirilecek..

*Kargosu gelip te bekleme de olanlar korkmasın tüm kargolar dağıtılacak (Vergi yi kapıda ödeyecekler)

*Gelen ürünlerin takibini Ptt kargo takip sayfası üzerinden zaten görebiliyoruz fakat ne kadar vergi ödenecek vs.. gibi detaylar hepsi takip sayfası üzerinden görülebilecek.

*Kesilen vergi hakkında ödeme yöntemi hakkında sorduğum soruya cevap olarak gelen kargo görevlisine ödememizi gerçekleştirebileceğiz..
    Aklında sorular olan arkadaşlar olursa yanıtlarım çünkü konuşmamız epey uzunca oldu.

Not: Vergi dahi veriyor olsak gelen ürün halen Türkiye satış fiyatlarından uygun olacak.

Asıl şaşırdığım nokta nasıl bu kadar hızlı karar alındı ve hemen uygulamaya geçildi? Çıkan kanun nerede ?

Üzücü bir durum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LogiaType -- 1 Mart 2019; 23:36:47 >

• LogiaType kullanıcısına yanıt
    ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!!

Yandık o zaman. İptal mi etsem :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JacquesC kullanıcısına yanıt
    Ne aldınız detayları bilmiyorum ama Türkiye sınırları içerisinde bu aldıklarınızı iptal edip almayı düşünürseniz çok daha fazlasını TR'de ödeyeceğiniz kesin o yüzden seçim size kalıyor biraz da bana sorarsanız iptal etmeyin.. Mesela ben aldıklarımı iptal etmedim 2 parça ürünüm var 10 güne gelirler vergilerini ödeyeceğim.. Almak istediğim şeyler burda yok varsa da fiyatlar uçuk.. Yani her türlü kardayım.
  • 0.50 centlik ürüne en az 5 tl paket açma bedelli demek bu...resmen batırdılar...sandıkta görüşürüz iyiye götürceklerine herşeyi dışkıya sarmaya başladılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Mart 2019; 17:3:56 >
    PM Attım Hocam Size Alınanları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bu kanuna destek veriyorum anlamı taşır isterse 5 tl vergi çıksın ürünlerimi almayıp geri gondercem çokta tın...ülkeyi made in bananaya çevirdiler..hadi 21 euro avrupaya uyum dedik ama bunun kabul edilcek bir tarafı yok bildiğin aliexpressi bitirip turkish kazıkçı esnafı, kazıkçı itahalatçıyı zengin etme projesi..
    çinin yerinde olsam çok pis geri dönüş yaparım ama .... bi abd vurdu komple afalladık dayanamayıp saldılar papazı nanaya gidiyoz diye, birde çin vursun hakediyorlar sağdan soldan şamar oğlanı ülkeye dönelim
    dış politika şu an foseptik çukuru düzeyinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Mart 2019; 17:39:26 >

Yanlız öyle ben kafama göre vergi alıyorum diye bi kural olamaz yasa mı yönetmelik mi her neyse çıkıp resmi gazetede yayınlanması gerekir. En azından mesela 15 marttan sonra uygulamaya konulacak denilemez miydi arkadaş bu nası iş.
    Zaten gümrüğe sunma bedeli 5.2 tl var.
  • bu da bişey mi,ben vatandaşlık vergisi bekliyorum
  • Bayanın anlatmasından gelen kargo görevlisine ödeme yapabileceğimiz kesin, fakat internet üzerinden herhangi bir sorum olmadığı için kesin bilgi veremeyeceğim.

Aklıma tek gelen şey sizin adınıza arkadaşlarınız da alabilir kargo yu.. Net ödeyeceğiniz rakama site üzerinden vâkıf olacağınız için arkadaşlarınıza bu ücreti bırakıp okula gidebilirsiniz bi nevi garantiye almış kadar olursunuz herhalde kargonuzu..
  • Ençok toplu alım yapan telefoncu esnaflara zarar verir.
    Bizler zaten doların kısrak başı gibi gök yüzüne şahlandığından bu yana alamıyoruz
  • Kutu üzerindeki fiyata inanmazlar ise o zaman dağıtım yapan elemana ödeme yapmazsınız sizi bizzat ayaklarına cagırıp fiyat için kanıt isteyecekler kredi kartı ekstresi fatura gibi. Diğer türlü fiyat üzerinden vergi cıkarırlarsa dağıtım elemanına ödeme yaparsınız.
  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vb -- 1 Mart 2019; 18:6:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -OFLU-

Bu seni neden bu kadar korkuttu. Seni ilgilendiren bir durum değil ki?

Alıntıları Göster
    ben sadece kendini dusunen bir canlı olmadıgım icin korkutmus olabilirmi?
  • Birde; baktık ki öyle olmadığını farkettik diyor yahu 😂 sanki bi tek türkiyeye geçen sene paket girişi oldu bu şekilde , daha önceki yıllar yoktuda farketmediler... ülkede en aç,yardıma muhtaç, paraya ihtiyacı olan kurum devletin kendisi olması üzücü.

Birde tamam vergi almıosunda , ordan çoğu paket ptt kargo ile de gönderiliyor, ptt kazanıyor işte daha ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imax1 -- 1 Mart 2019; 18:27:27 >
  • bugüne kadar ben hep yerli malını destekliyordum açıkça gücüm yerinde iken the north face yerine yds'yi gurur ile alıyordum lakin bundan sonra yerli malı vs hayatta inanmıyorum ... dün ilk defa kahve dünyası yerine sturbucks'a gittim gerçekten kaliteliymiş kahvesi hoşuma gitti , ardından köfteci yusuf yerine burger'a gittim 30 yaşında ilk defa burgerking'e gittim ve gerçekten hoşuma gitti , benim gibi olan pek çok kişi için artık durum bu noktaya geldi sanırım.
  • Bugün aliexpress den aldığım 3.75 dolarlık kılıf geldi görevli 5.2 tl gümrük vergisi olduğunu söyledi mecbur verdik içimizden söve söve yapacak bir şey yok ama ayıp artık ya 20 tl bile etmeyen şeye 5 tl vergi mi alınır. Haram zıkkım olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata771 -- 1 Mart 2019; 18:30:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

0.50 centlik ürüne en az 5 tl paket açma bedelli demek bu...resmen batırdılar...sandıkta görüşürüz iyiye götürceklerine herşeyi dışkıya sarmaya başladılar...
    Yeni mi aklınız başınıza geldi. Şimdi sıra bizde bundan sonra tüm oylar akp ye

• quote:

Orijinalden alıntı: kbxyedek

Bırak şu girişimci yoktu palavrasını. Atatürk istese fabrikanın başına koyduğu müdürü teşvikle faizsiz kredi ile patron yapardı.

Başbakan Ecevit ti. Koolisyon olması zaten halk ın bölündüğünün ispatı. Yıllardır kararlı siyasal güç yoktu ülkede.

Emeklilikte yaş 4447 sayılı kanun ile 25 Ağustos 1999 da geldi. Aç araştır. Bunlar birazcık daha değiştirdiler. https://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel-1016/981034-depremden-yararlanip-emeklilikte-yas-sarti-getirilisinin-15inci-yili

Bende mezarda emekli olacağıma verin pirimleri bana dedim patrona ama kaçak işçi çalıştıramayız dedi.

G3 konusunu araştır istersen. Yerli üretiminin adı g3a7 ve g3a7a1. Ben haklıyım gene :) G3 alman malıdır. Lisansını alıp ürettiklerimiz g3 değildir. Eski bişeydi benimki. Bakmadım ne malı. Onlardan almadıysakta lisans bedeli ödenmiştir heralde.

G3A7: HK Tarafından üretilen G3A3`ün Türk yapımı versiyonudur.

G3A7A1: HK Tarafından G3A4`un Türk yapımı versiyonudur.

Terörist e kendi ürettiği silahı verecek kadar cahilmi sanıyorsun onları. Rus silahı verceklerki rusları düşman say. Bakma şimdi abd tırlar dolusu silahı ypg ye verdi. Güçlüler cesurlar artık.

Keleş üretimide rusların tekelinde olan bişey değil. Adam fabrikada istediği gibi üretip el altından bunlara verebilir. Ayrıca keleş üretimi Dünyada, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Mısır, K. Kore, Macaristan, Polonya, Romanya, Yugoslavya, Finlandiya, eski Doğu Almanya’da üretilmiştir. https://www.tech-worm.com/kalasnikof-ak-47-piyade-tufegi-nedir-ozellikleri-nelerdir/

Ötv filan medya öyle yansıttı geçici olan öiv idi oda kalıcı oldu sonra. Ecevit hükümetinin son golü ötv aç araştır.

Hayvancılıkta kolaya kaçarsan maliyet artar. Yapacak bişey yok. Önce yemi ucuz verip alıştırdılar insanları şimdi pahalı veriyorlar mecbur alacaklar. Çok kötü bu kapitalist düzen...
    Girişimci yoksa yoktur ne palavrası ya? Nasıl bir saçmalık o özel sektörde elinde 3-5 parasını olan herkes tesis kurmak zorunda sanki. Atatürk istese patron yapardı demişsin. Fabrika nerede? Ortada fabrikayı kuracak adam yok sen başına müdür yapardı demişsin. Bunun devlet tarafından sermaye verilmesinden ne farkı var? Devlet tesisleri özel sektör kursun istiyor sen diyorsun ki fabrika müdürüne kredi verirdi diyorsun. Ortada 2 farklı grup var devlet ve özel sektör diye. Özel sektör yapsa devlet bu işlerle uğraşmaz. Olmayan altyapı, okul, hastane için kaynak ayırır.
    Hele hele o koalisyon yorumu? Ya kaç doğumlusun? Halk bölünmüş ne demek ya? Şu an sanki halk tek parça. 1982 anayasasının kürtlere karşı koyduğu %10 barajı sayesinde akp yıllarca iktidar olarak kaldı. Nerede görülmüş %33 oyla iktidar olmak? Şu an %80-90 gibi oy alıyorda bizim mi haberimiz yok? Koalisyonu bilmiyorsun partiler bir araya gelir bakanlıkları paylaşır öyle ülkeyi yönetir mis gibi. Kararlı siyasal güç derken o zaman 1983'te iktidara gelen özal da çok kararlıydı 10 sene civarı kesintisiz yönetti ne oldu birşey olmadık.
    Şimdiki kanun senin 4447 sayılı kanunu mumla aratır.
    G3 olayına hiç girme istersen. Mke silah fabrikası bunu lisansla üretti. Lisans karşılığı para ödenir işin kuralı bu. Ha o alman g3'leri olsa öyle 3 mermide takılmazdı. Basbayağı yerli üretim işte. Orjinaliyle aynı kalite değil. Zamanında askere dağıtmak için güçlü bir silah bol bol üretilmiş kalitesine bakılmadan. O silahlar kaç kere revizyona gitti kırıkkaleye elimde namlu ömürleri raporu vardı çoğu bitikti.
    Teröriste kendi silahlarını verme mevzusu nedir ya? Piyasada en kolay en ucuz bulunan silahlar rus silahları. İster bedava verirler ister parayla satarlar. Bir silah satıcısı için önemli olan paradır istersen o silahlarla git ilkokul bas umurunda bile olmaz. Türkiye'nin terörist olarak gördüğü bir grup dünyada başka bir ülke için dert değildir hatta terörist olarak görmeyebilir bununla kalmayıp sempati de besleyebilir. Ülkeler arasında dostluk, kardeşlik var da bu kadar yıldır bizim haberimiz mi yok. Sanki bugün yunanistanda bir terör örgütü çıksa orayı zayıflatsa biz çok üzüleceğiz, onların teröristi bizim teröristimiz mi olacak? Yok öyle bir dünya. Herkesin derdi kendine.
    Vergi dediğin öyle sadece ötv-öiv değildir. Onlar son gol değil deprem zamanı geçici olarak çıkarılan vergilerdir. O vergileri kalıcı yapan akp hükümetidir. Ayrıca bu vergilerin sürekli oranlarını arttıran yine akp. Hatta telsiz kullanım bedeli icat eden de. Gelir vergisi oranları daha 1-2 sene önce yine akp arttırdı. Stopajdan mesken sahiplerinin ödeyeceği vergiyi de arttırdılar. Saymakla bitmez. Eskiye kurban olayım ben mis gibiydi ne bu kadar vergi var ne bu kadar vergiyi halka kabul ettirmek için vatan millet edebiyatı.

• V-for-vandetta kullanıcısına yanıt
    hehe chp ye atıcam inş 5 sende marstayız , bu kadrosuyla ülkeden vatandan olmasak iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Mart 2019; 18:44:55 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.