Şimdi Ara

ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
6
Favori
45.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
380 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oksijen vergisinin cıkması 2020yi bulmaz gibi.aklımdaki soru %8mi %18mi olucak.
  • Dertlerinin 5-10 dolarlık üründen vergi almak oldugunumu saniyorsunuz? Asıl sebep bu değil.ne diyor bakancagiz, AliExpress'ten yılda 20dolar altı 26.000 ürün geliyor.simdi yaklaşık 20 dolarlık olsa bu ürünler,26.000*20=520.000 dolar.siz kk'ile TL'ye çevrilmiş olarak ödüyorsunuz aldığıniz ürün parasını ama banka,saticiya dolar olarak ödüyor.yani yurt dışına sadece AliExpress'ten yapılan alışverişte 520.000 dolar para gidiyor.diger sitelerde hesaba katılsa,bu rakam 1-2 milyon olur...bunun önüne gecmek bile,TL-dolar parametresinin düşmesine yardımcı olur.yani doların düşmesine...
    Burda amaçları,10 dolarlık ürün alana 10 dolarda vergi cikartalimki, yurtdışından bişey almasın, döviz ülke içinde kalsın...
    Ne kadar ufak hesaplara bel bağlamışlar,vay halimize...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolsun Bu Gün 500TL Küsür Alışveriş Yaptım Siteden. Bakalım Ne Olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: vb

oksijen vergisinin cıkması 2020yi bulmaz gibi.aklımdaki soru %8mi %18mi olucak.
    Bu seni neden bu kadar korkuttu. Seni ilgilendiren bir durum değil ki?
  • abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    Çok saçma. Bu durumun önüne geçmek istiyorlarsa önceden açıklandığı gibi bazı ülkeler ile kendi para birimleriyle alışveriş yapılsın ya da ortamı sağlansın
  • Zaten zar zor Çine ihracat yapıyorduk mütekabiliyet diyerek Çinliler de fazladan vergi koyacaklar.
  • Allah hepsinin ******** versinler demekten başka birşey gelmiyor elimizden malesef ve halen akp ye oy vermeye devam ediyorlar ya gülesim geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakanlık vergilerden önce işini düzgün yapmayan gümrük ve posta teslim elemanlarına el atsın. Aldıkları vergiler ile kalifiye personel çalıştırsın.

10 yıldır yurt dışından ürün alıyorum. 4 ay önce 570 euro tutarında ürün alıp, 102 euro devlete vergi ödedim. Türk lirası karşılığını yazmıyorum rakamları direk 6 ile çarpın.

20 kilo ağırlığında, alttan ve üstten kalın köpükler ile muhafaza edilen koliyi, utanmadan sıkılmadan paramparça vaziyette teslim ettiler. Tutanak tutup fotoğrafladılar ama ne çıkacak hiç bir şey.

Aldığı vergi karşılığında bana bu muameleyi yapan insanları ve düzeni ben tanımıyorum. Ödediklerim de haram zıkkım olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 1 Mart 2019; 15:1:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknokolik71

Çok saçma. Bu durumun önüne geçmek istiyorlarsa önceden açıklandığı gibi bazı ülkeler ile kendi para birimleriyle alışveriş yapılsın ya da ortamı sağlansın
    Saçma ama bence düşünceleri bu.kafalari sadece cakalliga çalıştığı için.

• Lanet olsun , başka bir konuda bir arkadaş paylaşmış;
    https://forum.donanimhaber.com/aliexpress-urunlerine-gumruk-vergisi--137346179
  • suicide kullanıcısına yanıt
    x ray ile marka model gözüküyormu. Rontgenini çekiyorsun. Onu bile paketten şüphelendiklerine yapıyorlar. Gümrüğe gidip teslim alıyorsun sıkıntı olursa. Paketler 1 seneye gelir :)

Bi paylaşımda gördüm şimdi kontrol içinde "4.50 TL gümrük vergisi, 0.70 tl damga vergisi" alınıyormuş.

Şirket adına makam aracı alıyor. Patron bundan aşşa binmiyor diyecek itibar bizde çok önemliya :( yakıtınıda gider olarak gösterecek. Öyle bişey çıksa şeytan muhasebeciler yada araba satıcıları onun bi yolunu bulup x5 i ticari araç yada iş makinası olarak gösterirler. Bide siyasilerin kaderi patron kısmının dudakları arasında bi kara prapoganda. Medyada karalama kampanyaları. Çok dokunamıyorlar bunlara. Kayıtsız şartsız halk ı arkasına almış siyasi bi güç olursa anca olur. Bak bizimkiler bi krizde AKP ye oy yok demeye başladı.

Kesin bi toplantıda bakan kulaklık filan gösterip neden siz üretmiyorsunuz bunu çinden alıyoruz diye sormuştur bu aklı evvel sanayicilerde üretsek kime satacağız mektupla aliden bizim ürettiğimizden ucuza alıyorlar demiştir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbxyedek -- 1 Mart 2019; 15:51:2 >

• helsloot kullanıcısına yanıt
    O olay çoktandır var. Boşa ortalığı karıştırma şimdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok anasının

• _FaCtS_ kullanıcısına yanıt
    Yok ben işçiyim kominizim gelsin isterim. Serbest piyasa ekonomisi diye bişey yok zaten hepsinin sanayi odası var. Ortak bi asgari fiyat belirleyip istedikleri fiyattan satıyorlar. Bizim yapabileceğimiz anca almayarak tepki göstermek.
  • Zaten kur can yakıyor. Ayda yılda bir 5-10 dolarlık ürün alıyorduk, onunda cılkını çıkarttılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E492AF36

Bu mesaj silindi.
    .................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 1 Mart 2019; 16:33:55 >
  • Aynı ucakla gelmiş galiba bizim ürünler ben senin kadar önce sipariş vermedim ama 22 şubatta verdim 26 şubat çıkış yaptı dün geldi diye aliexpresten bildirim geldi bu kadar hızlı giriş yapmasına şaşırdım pttden baktıgımda ürünün karşı ülkeden çıkış yaptığı bilgisi var sadece. Benim aldığım ürün 50 dolar civarı büyük ihtimal yağlı kazık girecek ya da ödememek için geri gönderebilirim ürünü.
  • Tam da bir küsur dolara telefon kılıfı alacaktım, almayayım bari
  • bu seçimde halk olarak tokatı oyumuzla vurmazsak böyle adımlar atmaya devam edecekler. Benden demesi
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.