Şimdi Ara

ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
6
Favori
45.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
380 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sleeep

Test
    Deneme!
  • Açıklamasını radyodan dinledim. Konuştukça batmış aslında. Bu yıllardır böyleydi bunu bir bakan olarak yeni mi farketmiş? Ayrıca kim vergi ödemiyor? Gümrük vergisi sınırı yokmu? Belli bir limiti geçince vergilendirilmiyor mu? Mevzuatı bakan olarak görmüyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Aylardır geleceği belli olan bir konu. Türk milletinde bilinç yok. Konu açılınca gelen tepkilere bak.
    - Nasıl olur.
    - Neden
    -Niye

Komik geldi. Uzun zamandır hazırlanan bir plan . Adamların Dünya dan haberi yok.

Geçen de konusu açılmıştı cep telefonları ile alakalı...
    Orada da yazmıştım.

Çin ve G.Kore menşeli ürünlere vergiler gelecek. Uzun zamandır bekleniyor.

Bu ülkeler ile yüksek ticaret açığı olan ülkelerin tek çaresi bu çünkü rekabet etme imkanın yok. Dengeyi getirmen çok zor . ABD nin tekme tokat Çin'i masaya oturtmasının sebebi bu. Yoksa ipin ucu kaçacak.

İster e ticaret , ister normal yoldan ithal olsun ithal ürünlerin fiyatları artacak.

Bazı süper zekalarda Çinden aldığımızın bir çok ürün Türkiye de üretimi yok. Olmaz tabi adamlarla nasıl rekabet edeceksin bu fiyatlarla . İthal ürünlerin fiyatı artmalı ki yerli üretici mal satabilsin. Bu mantığı da kuracak zekaya sahip olun bir zhmet.
    Hükümet yetkilisi konuya açıklık getirmiş, dağılabilirsiniz.

• Yazın da soğuk esen rüzgarlar için vergi alınsın, balkanlardan gelen soğuk hava dalgasından falan da vergi alınsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMistanbul

Size 20 dolar vereyim bana 20 euro verin 2 euro sizde kalsın. Hesabınız yanlış 22 Euro 25 usd yapar.

Alıntıları Göster
    gümrük sınırı 20 euro olarak aklımda kalmış..böyle artistliklere gerek yok..yanlış yazdıysak da düzeltiriz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 28 Şubat 2019; 15:42:9 >
  • Karından zerre kadar taviz vermeyen esnaf..
    Gelen bütün vergiyi zammı tüketiciye yükleyen esnaf..
    Mallar Çin'den geliyor 5 lira ama burada sat 25 lira esnaf..
    Yüklen tüketiciye yünlen..
    Bi 22 Euro gümrük vergi limitimiz var, umarım 22 Euro sabit kalır madem zarflar dolu geliyor incele kardeşim herkes işini adam gibi yapsın.

Forumda bu sesin yükselmesi duyurulması gerektiğine inanıyorum, vakti olan uğraşabilecek birinin de konu sahipliği yapması iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LogiaType -- 28 Şubat 2019; 15:38:16 >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Her şey güzeldi kriz yoktu o yüzden millet gavura vurur gibi AKP ye bastı oyları. Eceviti harcadılar orda zaten. Tek siyasi olmayan cumhurbaşkanı ile ülke yönetti adama yazarkasa attılar anayasa kitabı attılar. Halk Ecevitin arkasında dursaydı belki daha güzel olurdu. Ama ötv den emeklilik yaşına bize direk dokunan kararlar bunun zamanında atıldı. Normaldir sandığa gömülmesi.

Bu ülkedeki seçim sistemi çok pis. İnönü sağ olsun değiştirmiş emekliliği gelince.

Kışlada silahlı egzersiz yap diye ağırlık olsun diye g3 verilir. Yoksa çoğu hurda onların. Son model sıfır silah verecek hali yok heralde nöbet tutup vakit geçiren rütbesiz erlere. Ben jandarmaydım yazıcı diye g3 verdiler. Sonra mp5 ler terhisçilerden sonra boşta kaldı kendime mp5 zimmetledim.

G3 alman malı biz silah filan üretmedik onlar sattı biz aldık. Hatta teröristlere bedava verdiler bize 10katına daha çok sattılar. O borçları ödemek içinde yeni vergiler emeklilik yaşını yükseltmeler falan filan.

AKP zamanında pek yeni vergi gelmedi. ÖTV Ecevit zamanında avrupa uyum sürecinde geldi senin deprem vergisi dediğin ÖİV (özel iletişim vergisi) elinin altında internet var aç oku bilgilen güldürme kendini.

Borç kim verecek batık ülkeye. imf den kurtulmak istiyor akp dahadamı borçlansın. Tahvil satıyor şuan devlet kim alıyor. Para olmadığı için ihaleleri bile yap işlet ile yapıyor. Sonra geçmediğimiz köprüye para ödüyoruz. Olsaydı paramız şak diye çıkartır verirdik mütahite. Geçtikçe para gelirdi devletin kasasına.

Türk telekomu satmaya çalıştık 6,5milyar dolara alan olmadı en son oger geldi oda ödeyemedi bankaların oldu. Düşünce hayrına kaldırmaz kimse. En ucuza nasıl kapatırız diye bakarlar.

Ayrıca özelleşince devlet üreticinin rakibi olmaz. Serbest piyasa diye istediği gibi geçirirler. Patronlar özelleştirme ister.

Özelleştirmenin temelleri KİT leri yani kurulan fabrikaları işlemez hale getirip sonra bunları devletin sırtında yük olarak gösteren siyasiler attı. Atm memurları filan bisürü haberler yaptılar. Sonra kapatıldı. Para lazım oluncada satıldı.

Bende isterdim Atatürk ün kurduğu kominist sistemi ama medya ve güç patronların elinde. Kimi parlatırlarsa oylar ona gidiyor bu leş seçim sisteminde.

Hayvancılığı bilmem 2kuşaktır şehirliyiz :) araştırmadım süreleri örnek olarak verdim kusura bakma. Yem ve katkı malzemeleriyle daha hızlı büyüyorlar sonuçta. Bi hayvancı akraba var ama her kurban bi daire alıyor kendine. Kazanıyorlar demekki. Sıcak ofiste pc başında çalışmak daha kolay geliyor bize kim hayvanla uğraşacak köyde.

Ot ile beslenen hayvan bunlar. Afrikada sürülerce antilop yem yemeden büyüyor. Burdaki koyun keçi danada bunlardan ne farkı var. Yazın merada kışın ahırda saman ile ürettiğin arpa buğday ile besle. Verim belki düşer ama maliyette düşer. Hatta bi kere haberlerde görmüştüm bi dana türü anadaluda biyerde serbest gezip yemsiz büyütülüyordu koruma altındaydı o haberi bulamadım.

Eskiden bizler göçebe iken hayvanlar sadece otlatılırmış. Şimdi yem ve katkılarla besleyip daha çok verim alınıyor...

• SHADOW kullanıcısına yanıt
    Aynı güçteki bi telefonu iphone den daha ucuza alabilirsin. Hatta bu telefon kayıt ücretleri artmadan evvel yurt dışından ucuza alabiliyorduk.

O çinden aldığınızın garantisi servisi filan varmı. Bozulunca çöpe atacaksınız. Burda satan vergi veriyor devlete. Git çinde yaşa ozaman. Kargon daha çabuk gelir :)
  • kbxyedek kullanıcısına yanıt
    Bak bakalım iphone arkasında ne yazıyor.

Designed by Apple in California ve Assembled in China.https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/iOS/iphone6-imei-back-device.jpg

Peki bizim yerli üretim denen ama aslında çinde üretilip burada montajı yapılan vestel'de ne yazıyor?https://www.formatnasilatilir.net/wp-content/uploads/Vestel-Venus-V4-Format-Atma.jpeg

Halbuki içini açınca koskoca Made in china yazıyor.http://i.tmgrup.com.tr/tkn/2014/09/11/367121206401.jpg

Yalan dolan yani kısacası.

• Süper Güç yolunda sonuna kadar devam.
    100 yerli ve milli üretim olan ülkemiz de çinden ürün gelemez.
    Yerli uçakta yolda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akstrev

Artık benden AKP'ye oy falan yok.

Kablo alıyordum. Türkiye'den almak mı? Asla.
    Kılıf alıyordum. Buradan asla.
    Özelleştirilmiş bazı aparat ve dönüştürücüler alıyordum. Buradan aynısını nah bulursun.
    Çanta mı? O da ne? Burada 10 katı fiyata.
    Ne alırsan al. Burada en az üç katı fiyata alırsın.

Damat sapıtmış. Kafayı yemiş.
    ahahaha koyduk muuuu diye haykırırken güzel, bu seçim de ben koyduk mu diye inletcem ortalığı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kbxyedek kullanıcısına yanıt
    Neresinden tutsam elimde kalır. Bir kere Atatürk zamanı komünist sistem yoktu 1930'lara kadar liberaldi 1929 kriziyle devletçi olmak zorunda kaldı. Özel sektörde sermaye ve girişimci azlığından devlet o tesisleri yapmak zorunda kaldı. Yapmaktan da memnun olmadılar bu konuda çok şikayet eden oldu. Tüm yükü bir nesile yüklemeyin diye. Birçok tesis zaten sovyet rusya kredileriyle yapıldı. Çoğu da temel tesis zaten. Şeker fabrikası, basma kumaş birkaç sanayiye yönelik tesis.
    Ecevit zamanı diye birşey yok. Üçlü koalisyon var. Orada bahçeli var tansu var ecevit var. Kriz yoktu demedim kriz oldu ve etkileri geçmeye başladı. O zamanlar medya böyle değildi her gün kötü gösterdi şimdiki gibi ülke çökse televizyonlarda lafını duymazsın öyle bir ortam yoktu. Kendi medyaları yoktu. Ben 1994 krizini de gördüm birşekilde geçti gitti ölüp bitmedik. Akp iktidara gelince yepyeni bir ekonomi programla ülkeyi kurtarmadı. Zaten %33 oy alıp iktidar oldu. Devlette şu an kurum kalmadığından kriz olmaz yani devlete birşey olmaz özel sektör mahvolur.
    Emeklilik yaşı derken o 2008'de çıktı 5510 sayılı kanunla. Ecevit zamanı gelen yaş arttırımı dersen hangisi derim ve eğer 55 yaş kötüyse 38 yaşında emekli olanlardan kat kat iyidir. Ben akp zamanı 60 yaşında emekli oluyorum. Benden sonrakiler 65 yaş. Akp zamanı benim emekli maaş bağlama oranım da %60'dan %30'a düştü. O sokakta gördüğün eskiye söven ihtiyarlar 45 yaşında brüt maaşın %80'ininden emekli oldular. 3000 liraysa brütü 2400 emekli bağlandı. Ben 3000 brütün 1000 lirasını emekli olarak alacağım. Hiç emekli olmasam daha kardaydım boşuna prim ödeniyor.
    Öiv demişsin ötv nerede vardı önceden? Deprem zamanı geçici diye geldi. Banka mevduatından faiz vergisi bile alınmazdı.
    G3 olayını da bilmiyorsun. Kullandın mı o silahı? Bende 3 tane vardı. Mke yapımı almanyadan falan almadık. Mke damgasını da mı görmedin? Lisansı alındı burada üretildi. Elimdekiler 77,88 ve 79 modeldi. Hala da kullanılıyor. Öyle er eğitimi falan değil. Acemide ve ustada kullandık. Depolarda tarihi eser kırıkkale tüfekler bile var. 1938 yılında kalma mermi 1960'lardan kalma havanlar bile var. Bizde mp5 yoktu keleş vardı g3 vardı. Durum o kadar iyiyse ben rütbeli eğitim yerindeydim her gün patlamayan mühimmatlar tarafından kontrollü patlatmaya şahit oluyordum. 1 astsubay kursiyerinin çenesi dağıldı erken patlayan lav yüzünden, bir tanesi de kulağında işitme kaybıyla kurtardı.
    Teröristler g3 kullanmaz. Keleş kullanır ne yapacak g3'ü? Kimse onlara g3 vermez. Aranan bir silah değil.
    Vergi konusuna bir daha gelirsek ben maliye mezunu adamım vergilerin gelişi ortada. Şu an aldığın maaşın yarısı devlete geri dönüyor. Mevcut vergilerin oranlarını arttıran bu hükümet.
    Dünyada borç konusunda bir tek imf yok. O eski zamanda kredi bulmak zorken şimdi kolay kapısını çalacağın bir tek imf yok. Sanki türkiyenin şu an borcu yok mu? Borçsuz devlet olmaz illaki bir yerlerden bulursun. Bu imf olur veya olmaz imf zaten karşılıksız vermez mutlaka el koyacağı birşeylerin olur. Şu an borç verse neyine el koyacak birşeyin kalmadı ki? Tahvil derken eğer iyi faiz verirsen yerli de yabancı da alır. Yunanistanın tahvillerini bile alan oldu. Enflasyon %25 iken dalga geçer gibi %19'dan tahvil satarsan kimse almaz bu kadar basit.
    Yem ve katkı derken mecbursun bunlara. Boş meralar, araziler nerede varmış. Kışın mecbursun yem almaya. O kurban işini de bilirim alırlar 3-4 ay önceden hayvanı şişirirler satar.
    Diğer yazdıkların o hayvancılıkla ilgili ütopik şeyler. Köylü eskisi gibi değil zaten tembel uğraşmaz öyle dağ bayır gezmeyle. Zaten devletin orman arazisine giremezsin diğer yerler sahipli kimin arazisinde hayvan otlatacaksın? Keçiyi salla koyun, inek beslenmek ister. Süt vermez verim düşük olur adamlar fazla doğuruyor diye bilmem nereden hayvan getirtiyor.

• Böyle düzülmeyi pardon yönetilmeyi hak ettik biz bunları seçerek. Bir ülke düşünün ki, her geride bıraktığı günü mumla arasın.

Bunların beceriksizlerinin faturasını halk ödemek zorunda değil, oraya sen ekonomiyi devleti düzgün yönetesin diye getirildin.

Beceremiyorsan çekileceksin, yapan biri bulunur elbet.
  • suicide kullanıcısına yanıt
    Şirket aracı işi düzeltilebilirmi sanımıyorum. Adamın koca şirketi var istediği aracı alıp gider olarak gösterebilir. x5 i bırak özel jeti olan şirketler var.

Senin 3-5 dolar dediğin kartlar burda 50-100TL ye satılıyorsa rant vardır tekelcilik vardır. Eğitim diyorsan elini taşın altına sok sen getir ithalatla sen sat gelişine o zaman. Yardımcı olacak dernek filan bulursun.

Tek tek paketlerin içine bakıp fatura-fiyat karşılaştırması yapabilir mi devlet. Kırılacak bozulacak bişeyse paket açıldıktan sonra sorumluluğu kim alacak.

Bakalım nasıl bi değişiklik olacak

Yasa suistimale açıksa yasayı değiştirirsin :)
  • bunlara oy ile cevap verilecek
  • zamana vergi koysalar, ülke şahlanır.

Örn: 1 Saatine kişi başı 0,1 TL alsalar;
    24*0,1= Günde kişi başı 2,4 TL
    2017 Türkiye nüfusu 80.810.525*2,4 = 1 939 452,60 TL
    1 Aylık net gelir 1 939 452,60*30 = 5 818 357 800 TL

Eyi eyi cumhur buba duy sesimi, beni damadının yerine geçir milleti soy pardon milletin yararına iş yapayım.
    artılayın cumhur buba görsün

NOT: ÇARE YENGEN VIZESI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HA-DH -- 28 Şubat 2019; 16:33:48 >
  • İyice abartmaya başladılar. 3-5 kuruşluk malzemenin vergisinin peşine düştüler. Birde öyle bir açıklama yapıyorlar ki sanki memleketin tek meselesi bu. Çok büyük bir sorun sanki.

Bakın iyi izleyin hemen getirecekler bu vergi uygulamasını. 5 yıldır yerli otomobil diyolar daha hiç bir şey yok ortada buna benzer bir sürü vaat var yıllarca lafı gezen ama hiç biri yapılmıyor. Ama nerede alınacak vergi var anında uygulamaya geçerler.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.