Şimdi Ara

ALİEXPRESS VE GEARBEST TEN ALİNAN TUM URUNLERE VERGİ GELİYOR!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
6
Favori
45.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
380 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-2BDFFB04D

Yorumlara bakiyorum.
    Hani diyolarya secme hakki herkese verilmsin.
    Aloexprese vergi koyuldu diye agzna geleni soyleyenlere secme hakki verilmesin.
    niye, isinize gelmediginden mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

niye, isinize gelmediginden mi?

Alıntıları Göster
    Gelmedi

• kbxyedek kullanıcısına yanıt
    arkadasim laf kalabaligi yapma istersen, 500 dolarlik seyin ustune 18dolar yazdirmak nasil yasal degilse sirket araci diye x5 alip vergiden dusmekte yasal degil. ben ae den 3-5 dolarlik elektronik kartlar aliyorum ki cogunlugu egitim amacli. ayni kart burada 50-100 liralara satiliyor. fakirin cocugu ogrenmesin mi yani, onlari gelistirmek icin ugrasmayalim mi?
    bir yasayi suistimal eden varsa suistimali engellersin, onu bahane edip vatandasin cebine elini sokmazsin.

• _FaCtS_ kullanıcısına yanıt
    sirf paypal yok diye ulkeden kacan/kacmak isteyen o kadar cok insan var ki. ozellikle yurt disina urun satanlari, freelancerlari bitirdiler resmen. neden? olu yatirim olan troy'un onunu acmak icin.

• Almıyorum ulan yerli uyandıklarından da almıyorum artık hadi bakayım

• AKP hükümetinin uzmanlık alanı
    VERGİ.....
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Hükümetin gücü olsa kendi kendine yeten bi ülke olsak kapatır gümrükleri dışardan ülkeye toplu iğne bile girmeyecek der. Alırsın 5e üretilen malı 15e Çözüm çok.

Devletin sırf çifçiyi değil her üreticiyi desteklemesi lazım ama okadar para yok devlette.

Sorun dediğim gibi bu savaşlar sömürgeler zamanında ham madde kaynaklarını kendilerine bağlamışlar. Savaştan kazandıklarıyla fabrikaları kurmuşlar. Gelişmişler. Gelişmekte olan rakip ülkeleride terör, iç karışıklık, ekonomik kriz, siyaseti ele geçirmek suretiyle ekarte etmişler.

Şimdi dünya dev bi pazar onlardan kalitelisini daha ucuza üretmelisin ki malını satabilesin. Bakıyorum herşey yabancı kokokola 55yıldır burdayım diye reklam yapıyor. Bunun bile altarnatifi çıktı tutmadı. Daha kendi malımıza sahip çıkmıyoruz. Tüketim toplumu olmuşuz zor düzeliriz.

Düzeltilmesi gereken çok yanlış var. Şartlı özelleştirme olmalı mesala ben bunu satıyorum ama üretimi şukadar arttıracaksın bukadara satacaksın gibi ama en çok parayı veren alıyor. O şeker fabrikasını senin nbs dediğin firmalarda almış olabilir. Belki devlette iken kapasitesinin çok üzerinde pancar alıp çürütüyordu depoda. Biz tüketirken nbs yerine pancardan üretilen şekeri tercih etsek daha çok şeker fabrikası kurulur. Ama nbs ucuz ki onu kullanıyor herkes.

Bakan halk tembel saman bile üretmiyor dışardan alıyoruz nasıl desin. Topa koyar medya.

Atatürk te osmanlı ordusuna bağlı bi askerdi zamanında. İlk bu işlere başladığında izin verilmeyip idam edilseydi bu günleride göremezdik.

Geçmiş yüzünden bu haldeyiz. Bir anda tüketim toplumu olmadık....

• Hiçbir ülkede tabanı bu kadar sömüren bir devlet anlayışı yok. Ocak ayında tahakkuk eden KDV 108,3 mlyr TL iken sadece 22 mlyr TL Tahsilat yapılmış. Arkadaş sen devletsen git bu firmalardan vergini al vatandaşını darlamayı bırak. Bu ülkede vergi vermeyenler ve kaçıranlar el üstünde tutuluyor biz de salak gibi ota b*ka vergi ödüyoruz.
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Saydıklarının çoğu sebebi önceki siyasiler. Atatürk ün kurduğu fabrikaları işlemez hale getirip zarar ettirip kapatmışlar.

Ecevitten enkaz devir alındı. Şimdi devlet birçok savunma aracını kendi üretiyor.

Arsa adamın beton adamın. İster boş tutar ister bina diker.

Mercimek konusunda bi belgesel izlemiştim abd de filan çifçi kendi uğraşmıyormuş ekimle biçimle dev arazileri şirket gelip kendi araçlarıyla ekip biçiyor. Bizdekilerin hepsine traktörden biçerdövere bisürü mal satmışlar. Köydeki işer belki 3traktör 2biçerdöver ile yapılabilir ama her çifçide var. Hava atmak için yarışmış hepsi birbiriyle...

Devlette para bitince özelleştirme yapılır. Ne yapsın vatandaşın malına mı el koysun para bulmak için.

Hayvancılıkta baya teşvik var ama ucuza üretmiyorlar. Daha çok teşvik versen etkisini 1-2 sene sonra gösterir ve ucuza satılacağının garantisi yok. Anlık sorunlar ithalatla çözülür. Bununla iç piyasaya ayar verilir. Bak ucuza satın yoksa dışardan daha ucuza getiririm der. Bu tanzim satışlar gibi.

Ayrıca çoğu çifçi yem ile büyütüyor. Meraya yaysa 2-3senede kesim kıvamına gelen hayvan yemle 1-1,5 senede kesilecek kıvama geliyor.

Çok istiyorum evi arabayı satıp bi köye yerleşmeyi ama kim uğraşacak onlarla. Bak pc başında sıcacık ofiste oturup çalışıyorum ne güzel. Senin gibi halk gibi tembelim bende.

• Bunu dile getirerek hem vergi alamamaktan dert yanıyor, hem de güya bir avuç üreticiyi korumak istiyor. Fakat 26m zarfla sipariş alan tüketiciyi karşısına aldığını fark etmiyor mu acaba. Açıklama neresinden tutarsanız tutun acemice ve tüketicinin gereken cevabı seçimlerde vereceğini düşünüyorum.
  • Biz de düşük değerli gösteririz. 30 dolarda 3 dolar yazın deriz muhahaassskktr

• SultanApex S kullanıcısına yanıt
    devlet türkiyede üretilen mallardan vergi almıyor mu?
  • SHADOW kullanıcısına yanıt
    iphone da çinde üretiliyor ama abd malı olduğunu biliyor. Hatta turup fabrikaları abd ye al diye apple ye baskı yapıyordu bi ara. Siz forum yöneticisiniz. Siz yapmayın bari böyle.
  • Jamie Hyneman kullanıcısına yanıt
    Türkiye de üretilen bişey varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbxyedek

Saydıklarının çoğu sebebi önceki siyasiler. Atatürk ün kurduğu fabrikaları işlemez hale getirip zarar ettirip kapatmışlar.

Ecevitten enkaz devir alındı. Şimdi devlet birçok savunma aracını kendi üretiyor.

Arsa adamın beton adamın. İster boş tutar ister bina diker.

Mercimek konusunda bi belgesel izlemiştim abd de filan çifçi kendi uğraşmıyormuş ekimle biçimle dev arazileri şirket gelip kendi araçlarıyla ekip biçiyor. Bizdekilerin hepsine traktörden biçerdövere bisürü mal satmışlar. Köydeki işer belki 3traktör 2biçerdöver ile yapılabilir ama her çifçide var. Hava atmak için yarışmış hepsi birbiriyle...

Devlette para bitince özelleştirme yapılır. Ne yapsın vatandaşın malına mı el koysun para bulmak için.

Hayvancılıkta baya teşvik var ama ucuza üretmiyorlar. Daha çok teşvik versen etkisini 1-2 sene sonra gösterir ve ucuza satılacağının garantisi yok. Anlık sorunlar ithalatla çözülür. Bununla iç piyasaya ayar verilir. Bak ucuza satın yoksa dışardan daha ucuza getiririm der. Bu tanzim satışlar gibi.

Ayrıca çoğu çifçi yem ile büyütüyor. Meraya yaysa 2-3senede kesim kıvamına gelen hayvan yemle 1-1,5 senede kesilecek kıvama geliyor.

Çok istiyorum evi arabayı satıp bi köye yerleşmeyi ama kim uğraşacak onlarla. Bak pc başında sıcacık ofiste oturup çalışıyorum ne güzel. Senin gibi halk gibi tembelim bende.
    Ecevitten enkaz alındı öyle mi? Ya sen ne bilipte yazdın bunları? Ekonomi bilir misin? 2002 yılı sonlarında kriz zaten zayıflamıştı kemal derviş programı vardı. Bahçeli üçlü koalisyondan çekilmese seçim bile olmayacaktı. Senin akp bu programı devam ettirdi sadece 2009 yılına kadar işe yaradı o kadar. 2013'ten beri milli gelirin düşüyor zaten.
    Birçok savunma aracını kendi üretiyormuş tabi önceden birşey yoktu değil mi? Askeriyeyi bilmesek silahları görmesek, o modern denen t-155 top bile ecevit zamanı üretildi. Askeriyedeki tanklar, uçaklar neden eski? O eski hükümetlerden kalma. Biz niye g3 kullandık, niye 56 senelik kamyon verildi bana? Hele şu eski hükümetler nasıl oldu da bu kadar tüfek üretti de yıllardır askere dağıtılacak bir tüfeği bu hükümet üretemedi?
    Eski hükümetler neden bu kadar vergi almadılar acaba? Ötv bile deprem zamanı geçici olarak geldi akp 17 yıldır alıyor. Bir sürü vergi icat edildi hiçbiri yoktu ona rağmen iki yakası bir araya gelmedi tüm altyapıyı yap-işlet devretle özel sektöre yaptırmasına rağmen.
    Devlette para bitince özelleştirme yapılırmış? Bu nasıl bir saçmalık? Sen devlet bütçesinin 1 sene öncesinden hazırlandığını bilmiyor musun? Ayrıca devlete para lazım hemen tesis satayım gibi bir mantık nerede var? Tahvil, bono çıkarmak, yurtdışından borçlanmak gibi birşeyler duymadın mı? Hele hele şu özelleştirmenin ta 1980'de alınan kararlarla tüm dünya geneli ve türkiyede devletin küçültülmesi konusunu bildiğini hiç sanmıyorum.
    2-3 senede kesim kıvamına gelen hayvan konularına birşey yazmaya gerek bile yok. 2-3 sene beslenen et hayvanı olur mu? Süt verimi yapan hayvan anca o kadar beslenir. Mera lafı da güzelmiş mera mı kaldı hadi onu salla kışın kar yağdığında ot mu kalır kar yağmasa kışın yeşil otlar mı olur? Küçükbaş ve büyükbaş nasıl yetiştirilir bence haberin yok. Yem konusunu sakın besicinin yanında açma çok dalga geçerler. Yem verilmeden beslenen hayvan var sanki.

• _FaCtS_ kullanıcısına yanıt
    Paypal istese yapardı. Sisteme direk erişimi olan bi sunucuda buraya koyacaktı görecekti bizimkiler kim ne kadar ödeme almış ona göre gelir vergisi kesecekti gerekirse. Gerçi böyle bi sistem ile kimse burda kullanmazdı paypal
  • Merkur M kullanıcısına yanıt
    Test

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbxyedek

iphone da çinde üretiliyor ama abd malı olduğunu biliyor. Hatta turup fabrikaları abd ye al diye apple ye baskı yapıyordu bi ara. Siz forum yöneticisiniz. Siz yapmayın bari böyle.
    peki iphone u çinden daha ucuza alabiliyir musunuz?
    hayir
    ama ben bir mouse alacagim zaman ayni modelin uzerine marka basilmis haline niye daha fazla para vereyim çinden almak varken?

• DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Test

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.