Merhaba bu hafta içerisinde Aliexpreste 27dolar altındaki herhangi bir fiyattaki pakete ptt aracılığı ile 7tl vergi + yaklaşık 5tl damga ve sunum ücreti yani yaklaşık 12 tl vergi alındığını duydum bu doğrumudur? Benim şuan aliexpresten beklediğim yanwen takipsiz aracılığı ile gelecek 3 tane paketim var herbirinin ücreti 0.80-0.90 dolar arası 3 paket (kargo dahil) Bunlara vergi alınacakmı? Mart ayında Aliexpress vergi alınacağı haberinden itibaren her ay 3 4 paket olmak üzere toplam 15 20 paketim geldi ve vergi alınmadı .
Yeni kanuna göre her üründen vergi alacaklar.
Zaten açma kapama ücreti 4,5 TL
Her türlü 4,5 TL ekstra ödeyeceksin, diğer kısmını bilmiyorum.
Aliye 35 TL ödediğim ürüne toplam 7.53tl vergi kestiler.
Ben cidden şaşırıyorum bu konuya. Normalde vergiler daha fazla olması gerek. Misal sıfır bir araba aldığında bir tane de devlete alıyorsun. Araba lüks ise 2 tane devlete alıyorsun.
20 dal sigaranın 17 dalı vergi.
Benim devletim alışmış üretici firma ve üretici ülkeden daha çok kazanmaya, aliexpress e neden bu kadar iltimas gösteriyor anlamadım.
Normalde 35 liralık ürünün hakkı ürün lüks değilse 35 lira vergi kesilmesi, lüks bir ürün ise 70 lira vergi kesilmesi. Yıllardır alıştık böyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı
Aliye 35 TL ödediğim ürüne toplam 7.53tl vergi kestiler.
Ben cidden şaşırıyorum bu konuya. Normalde vergiler daha fazla olması gerek. Misal sıfır bir araba aldığında bir tane de devlete alıyorsun. Araba lüks ise 2 tane devlete alıyorsun.
20 dal sigaranın 17 dalı vergi.
Benim devletim alışmış üretici firma ve üretici ülkeden daha çok kazanmaya, aliexpress e neden bu kadar iltimas gösteriyor anlamadım.
Normalde 35 liralık ürünün hakkı ürün lüks değilse 35 lira vergi kesilmesi, lüks bir ürün ise 70 lira vergi kesilmesi. Yıllardır alıştık böyle.
teşekkürler anlaşılan sizin kargo takipli , benimki yanwen takipsiz bakalım nası olucak takipsiz kargoya vergi almak için hangi kargocu uğraşacak zaten normalde yanwen sıparıslerım 21 23 gunde elime geçerdi 32 gündür gelmedi
akp hükümetinin bir kazığı işte bir Çin den eğlencelik ürünler alıyorduk onunda içine ettiler. iyice kominist ülke olduk.