Şimdi Ara

Alım satımda dikkat eksikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sattığım Tiguan ile Boya kalınlığı ile ilgili konu başka bir konu açmıştım..Satım sırasında başka ilginç bir olay daha yaşadım..Fiyat konusunda pazarlık yaparken fiyatta son param bu bir kuruşum yok dedikleri fiyatın 250 tl üstüne aracı satmak için anlaştık..Araca talip olanlar tramer kontrol,servis geçmiş kontrol ve detaylı ekspertiz gibi tüm dikkatli kontrolleri yaptıktan sonra noterde satış öğlen mesaisine çok kısa süre kaldığı için parayı hemen transfer yapıp alımı noterden yapmak istediler..Ancak bankaya gitsek noter öğle arasına girecekti..Cep telefonundan yapalım ama biz nasıl para transferi yapcağımızı bilmiyoruz dediler..Alacak olan kişinin yakın gözlüğüde yanında değilmiş..Siz yapabilirmisiniz dediler..Bana tüm şifre parolalarını verdi..Hesabına girdim..kendi hesabıma parayı kendim havale yaptım (alım satımda en güvenli yol oldu herhalde) :) Bakın şu kadar yaptım diye gösteriyorum..Olsun sen yanlış yapmazsın,zaten rakamları seçemiyorum dedi..Bu arada adamın hesabında söylediğinden çok daha fazla para olduğunu gördüm :)
    Almadan önce arabayı o kadar ıncık cıncık kontrol ediyorlar ama belki en kritik noktada konsantrasyon kaybına uğruyorlar 1 saat noteri beklememek için..
    Bu şekilde uyanık geçinen bir sürü saf olduğu sürece kötü niyetliler için cennet bir ülke bizim ülkemiz..

• Allah'tan galericiye denk gelmemişler.

En temiz olayı ben buldum.Araç alacaksanız 1-2 fazla verip.Yetkili servislerin 2.elinden alacaksınız.

Doğruya doğru milletin aracını alırken öldürüp satarken piyasa üstüne satıp 2.elde de deli karlar yapıyorlar.

Ama bir gerçekte şu araba aldıktan 1 ay sonra ciddi bir sorun çıkarsa en azından karşında kurumsal bir muhatap var.

Bazı firmalar belli şartlarda 2.el araçlarına garanti veriyor. (Mesela Mercedes'de belli sınırlar çerçevesinde bu var.)

Araç km düşürülmüş çıkarsa yine kurumsal bir firma var.

Araç farz edelim size söylenenden farklı olarak boyalı ya da büyük hasar kayıtlı çıktı.Yine karşınızda iyi muhattap var.

Demiyorum ki yazdıklarımın hepsinde hemen size yardım ederler paranızı kurtarırsınız.

Ama en azından dava açmak yerine bunları deneyleyecek ve bu 2.el satanların sorumlu oldukları distribütör firmalar var.

• Automobilista kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Bir daha 2. el araba alırsam galericilerden de almayacağım. Sahibinden şeklinde satanlardan da almayacağım. Gideceğim paşa paşa yetkili servislerin 2. el araba satan dükkanlarına. Oradan alacağım. Tamam. Belki biraz fazla para gidecek ama hiç olmazsa kafam biraz daha rahat olur.
  • buna benzer bir salaklığıda ev alırken ben yaptıydım ,, sahibinden aldım,evi beğendim, kredi borcu kalmış 63bin tl, bende paranın 63bin liralık kısmını cepten hemen eft yaptım,borcu kapat,ipoteği kaldır,haftaya geldiğimde satışı bitirelim dedim ,,,, ya adam kiracı olsa evi satıyom diye ilan verse ne olacak?kafama sonradan dank etti,,, bu gibi durumlarda noterden ön satış anlaşması yapılması gerekiyormuş,sonradan öğrendim,,adam deseki ''bana borcu vardı onu ödedi'' hiç bişey ispat edemezdim ,,, neyse sıkıntı çıkmadı ama o bir hafta karnım ağrıdı
  • Bu arada arabayı sattığım kişinin yanındaki akrabası galericiydi.. :) (Bana giderlerken kartını falan da bıraktı).Galerici tanıdığı notere öğleden önce alım satımı halledelim diye rica için gitmişken bu olaylar gelişti..İnsanın nutku tutuluyo herhalde bu durumlarda yada ucuza aldıklarını düşündükleri için onun sevinciyle böyle bir dikkat eksikliği yaşamış olabilir..
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Ben size katilmiyorum!!Siz araci enbasta sahibinden almak icin aracin sase ve motor no.alip sigortaciya bakitmazsaniz ve sonra direk yetkili servse para vermemk icin goturmezseniz 2.el arac almaktan korkarsiniz..Bunlari yapin basinizin agrima ihtimali yoktur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii ki herkesin fikri kendine. Fakat ben yetkili servise para vermekten korksaydım şu anda kullandığım 2006 model arabayı sürekli olarak yetkili servise götürmezdim. Bu forumda beni bilen bilir. Yetkili servis, özel servis konusunda çok tartışmalarım olmuştur. Yetkili servisleri babamın servisiymiş gibi savunurdum. Hala da savunurum. ve az önce Renault Hedef Yetkili servisinden de 160.000 bakımı için 977 TL'ye randevu aldım.

İtiraf etmeliyim ki ben bilgimin az olduğu konularda kolay inanan, hop atlayan birisiyim. 2 kere 2. el araba aldım. İlki Broadway idi. 2 senemi rezil etti bana. Burnumdan getirdi. Sonra imzamdaki arabayı aldım. Ben aldığımda tramer km sorgu hizmeti vermiyordu. Km'sinin geri alınmış olduğunu öğrendim 4 ay sonra. Fakat arabadan çok memnunum. Hiç bir sıkıntı yaşatmadı çok şükür.

Bir daha da 2. şahıslardan ve galericilerden araba almamaya karar verdim. Ha tanıdık olursa, araba da bilindik araba olursa başka.

Mesela komşumda var. 2007 model Dacia Logan MCV. 7 kişilik. İlk sahibi ve araba şu anda 80.000 km'de. Dizel. Orijinal km'li. Her gün gözümün önündeki araba. Böyle bildiğim araba olursa alırım tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 29 Ocak 2015; 14:29:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

buna benzer bir salaklığıda ev alırken ben yaptıydım ,, sahibinden aldım,evi beğendim, kredi borcu kalmış 63bin tl, bende paranın 63bin liralık kısmını cepten hemen eft yaptım,borcu kapat,ipoteği kaldır,haftaya geldiğimde satışı bitirelim dedim ,,,, ya adam kiracı olsa evi satıyom diye ilan verse ne olacak?kafama sonradan dank etti,,, bu gibi durumlarda noterden ön satış anlaşması yapılması gerekiyormuş,sonradan öğrendim,,adam deseki ''bana borcu vardı onu ödedi'' hiç bişey ispat edemezdim ,,, neyse sıkıntı çıkmadı ama o bir hafta karnım ağrıdı

Muhtemelen karşı tarafa güven duygusu ile ilgili bir kırılma noktası yaşıyoruz..O anda karşıdaki kötü niyetli ise ve bunu planlamışsa bu anı kollayıp fırsata çeviriyor..
    Herkesin başına gelebilir aslında..Herşey bir anda olup bitiyor..

• Bana da Banka'nın önünden geçerken amcalar sesleniyor, beyefendi şu parayı çeker misiniz diye. Şifresini de her tarafında bir Şeyler kağıttan gösteriyor. Tabi bizde yamuk olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ticarette güven diye bir kelime yoktur. bağlayıcı sözleşmeler ve diğer düzenlemelerle neyin, nasıl, hangi şartlarda alındığı-satıldığı kağıda dökülmeli. bu şekilde güvenden ziyade "ben şöyle zannetmiştim.. şunu söylemiştin ya... felandı fişmandı" vs olmaz böylece.
  • Hiç kimseye güvenmeyin satış yaparken en güvenilir yöntem şöyle;
    Alıcı ve satıcı sabah 9 veya öğlden sonra 14de beraber bankaya gider. Beraber parayı gişeden çekerler oradan yine beraberce notere gidilir. Noter yazıyı yazar alıcak vericek var mı diye sorunca para teslim edilir iş biter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.