Şimdi Ara

mazda SkyActive otomatik şanzımanlarda kronik sorun var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mazda 3 skyactive power ve power sense denk getirdim ama kendi forumlarında otomatik şanzıman da arıza yaşayanlar var.

Yurtdışında da benzer sorun yaşayanlar varmış.

Hiç araştıran oldu mu?

otomatik şanzıman dışında dert edebileceğim başka bir sorunu yok; çok güzel çok yakışıklı araba.donanımlı ,az yakıyor;performans yeterli.

ama otomatik şanzıman arıza verirse komple yenilemek gerekmiş; muhtemelen 40 - 50 bin TL bulur..

bilemedim açıkçası.DSG den kaçarken mazda ya çarpılmakta bana kısmet olmasın.

• yok, mazda'da sorun falan olmaz. hele şanzıman sorunu mu? imkansız...o şerbetli bir marka çünkü.... 

• vehiclehistory
    Mazda Transmission Problems - VehicleHistory
    https://www.vehiclehistory.com/articles/mazda-transmission-problems

burda hiç öyle demiyor; kendi forumlarında da sorun yaşayıp;komple şanzıman yenilemek zorunda kalanlar var.

satış rakamına vurduğunda; çok gözardı edilecek gibi de değil .

• Tam otomatik ve cvt masraflari oyle dsg ye benzemez. Sorun cikarirsa aglatir :)
  • Evet ilk çıkan Skyactiv'lerde kronik bir problem var ama detayını sormadım hiç. Bu problem de şanzıman değişimi ile çözülüyor. Sürekli gittiğim serviste liftte 1.5 ay kadar M3 duruyordu, 2 defa çıkma şanzıman gelmiş ama şanzımanlar yanlışlıkla gönderilmiş CX şanzımanı olduğu için uymamış. Sonrasında uygun dış kovanla uygun iç mekaniği eşleştirip çözüm bulmuşlar öyle toplamışlardı arabayı.

Belirli yıl aralığında bu şanzıman problemli, sonra revize görüyor ve kodu değişiyor. Detaylı bilgi için Merser veya Gören'den bir yetkiliyle görüşmenizi öneririm. Yardımcı olurlar muhtemelen.

• hocam alacağınız arabayı kaça buldunuz bilmiyorum ama bu arabaların power/power sense 2017,2018 lerinin sağlamları bile 450-500 bandında pertini bile 350 ye satıyorlar. dikkat edin de denk getireyim derken denk gelmeyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.