Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün
[ALINDI] G.SKILL TRIDENT Z 16GB (2 x 8), 3200 MHz, CL14 (F4-3200C14D-16GTZRX)
-
Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al
Anakart ve işlemcin nedir zira 3600 üzeri 4 kanal acaip sıkıntı veriyor...ben bir çiftini satmak için girdim sizin mesajı gördüm, bende de 4 kanal b die var satacağım bi tanesini deli ediyor...her yeni biosta düzelir derken dahada kötü oluyor 13600k z790 sistemde
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende X570 sistemde (Asus dark hero) Ryzen 9 5900x var.
Bu B-die kitin aynısından Flare X (F4-3200C14D-16GFX) olarak 2 tane var bende. 4 slot'un hepsi dolu ama maalesef 4x 8GB kit değil, 2x8GB +2x8GB şeklinde. 3200 DOCP/xmp sorunsuz 4 kanal çalışıyor.
Ama 3600'e yükseltmeye çalışınca dediğin gibi 4 kanal sıkıntı. Beni de delirtti. Sen CL14 ile 3600'e çıktıysan vallaha o da büyük başarı.
Reddit'de baktım genelde 16 GB (2x8GB) kullanıcılar değerlerini paylaşmışlar. Nolur nolmaz diye onların değerleri denedim olmadı. DRAM calculator ile hesaplayıp girdim olmadı. Voltaj değerlerini değiştirdim olmadı.
O kadar saçma sapan hatalar veriyor ki. Mesela 3-4 defa deniyor post olamayınca BIOS'a giriyor, değerleri değiştir diyor. Değerleri değiştirmeden kapatıp tekrar açıyorum bu sefer BIOS'ta 3600 için girdiğim değerler olmasına rağmen 2400 MHz olarak başlatıyor. Biraz daha değerleri değiştirince bu sefer de Windows'a giriyor ama hemen mavi ekran veriyor. Bugün tüm gün onla uğraştım olmadı. Mecburen 3200 DOCP ayarları yükledim geri.
Belki sorun Flare X serisindedir diye tridentin de bir çifti var, bi de onu deneyeyim 4 slot olarak dedim. Ama muhtemelen aynı şey olacak sonuçta aynı çipler.
Sanırım sorun PCB revision'da. Bi yerde okudum, sadece B-die olmaları yetmiyor. 2 x 8GB kitler A0/A1 revision iken 2x16GB ve 4x8GB kitler A3/A2 revision imiş. Thaiphoon benim kitleri A1 olarak gösteriyor. A0/A1 maalesef A3/A2 kadar sağlam OC olamıyor ya da biraz daha fazla uğraşmak gerekiyor.
https://forum.donanimhaber.com/crosshair-vi-hero-02-guncelleme-amd-am4-agesa-combo-pi-v1-1-0-0-6-8101--126939697-164
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, çok teşekkkür ederim paylaşım için.
Verdiğiniz değerleri uyguladım ve harbiden 4 stick 3600 MHz'de sorunsuz çalışıyor. OC yapmadan bazı sorularım vardı ama sadece sizin değiştirdiğiniz değerleri değiştirip diğer hepsini Autoı olarak bıraktım. Bi de benim işlemci farklı olduğu için onun voltaj değeri sizinkine göre daha yüksek. Ama SoC ve DRAM voltajlarını sizin değerleri girdim.
TestMem5 sonucu sorunsuz çıktı. (Resimde ekledim)
Aidata64 sonuçları Yüzde 10 üzerinde bir hızlanma gösteriyor (eski ve yeni halinin görselleri de ekledim).
Şimdilik bir sorun görünmüyor. Ohh be, RAM'ler B-die'ın hakkını versin :))
Hocam çok teşekkür ederim.
Eski Benchmark (3200 MHz)
Yeni Benchmark (3600 MHz)
Değerleriniz baya toparlamış. Az daha timingler ile sıkılaştırabilecek alan var gibi ama zaman ve emek gerekiyor. Şayet hardcore battle royal oyunları oynamıyorsanız bu zamanlamalar işinizi gayet görecek biçimde. Güle güle kullanın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X