Şimdi Ara

Alınık veya tavsiye elektrik elektronik mühendisliği kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
3.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • güç elektroniği olur, otomatik kontrol olur, plc olur makul fiyatlara alabilirim varsa tavsiyenizi de alırım

• Devrim Çamoğlu - Hobi elektronik
    Horowitz - Art of electronics ( bunu öğrenmeden mezun olma derim )
    Devrim Çamoğlu - Robotik
    NEETS serisi 24 moduldu yanlış hatırlamıyorsam bilgi kaynıyor internete NEETS modules yaz çıkar
    MEGEP serisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TakdiriMühendis T kullanıcısına yanıt
    hocam yorumunuz için teşekkür ederim art of electronicsi su gibi içtim diyebilirim :D bunun dışında yazdığım alanlar hakkında önereceğiniz kitap var mı ? kitapları seviyorum :D
  • yardımcıPilot kullanıcısına yanıt
    Ben daha su gibi icemedim , kaçıncı sinifsin ?
    Bide nasıl bana bible of engineering dediler o kitap için , indirdim ancak baslamadim daha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TakdiriMühendis T kullanıcısına yanıt
    hocam akım gerilimden başlıyor konular mikroişlemci ye kadar ilerliyor okuyarak eksiklerini görerek ilerliyorsun yorum yeteneğini geliştiriyor esprisi şurda elekronik konularının ana kısımlarını içinde barındıran bir kitap
  • "Practical electronics for inventors" güzel bir kitaptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngaraGraLı

"Practical electronics for inventors" güzel bir kitaptır.

tmm hocam bakarım
  • Güç Elektroniği adına Hacı Bodur'un kitabı güzeldir ve okunabilir. Bunun dışında kontrol alanına ilginin çekildiğini görüyorum. Kontrol öğrenmek isteyen bir insan kontrolün baba kitaplarından Katsuhiko Ogata'nın kitabını baştan sona satır satır okumalı. Bu bir referans kitap olup, tamam bitirdim kontrol öğrendim diyemezsin tabi ki.

Yine güç elektroniği kontrolü alanında devam edelim. Robert W. Erickson abimizin Introduction to Power electronics kitabı var, adına bakma intro yazdığına, genel anlamda güç elektroniğinin kontrolü neymiş öğrenirsin. Coursera üzerinden videolu ders serisi de var onu da izlersin takıldığın noktalarda işini gayet görür. Güç elektroniğinde transfer fonksiyonları bulma efendime söyleyeyim PI kontrolcü ile kontrol etme gibi şeylere hakim olursun güzelce bitirince.

Bunun dışında elektrik güç alanına yöneleceksen Power System Stability And Control by Prabha Kundur diyorum okunmalı. Sonrasında ben microgrid smartgrid akarım diyorsan, optimizasyon girerim yok efendim ekonomi yaparım kontrol ederim diyorsan. Hop

Allen J. Wood, Bruce F. Wollenberg, Gerald B. Sheblé-Power Generation, Operation and Control-Wiley-Interscience (2013)

kitabı aklıma geliyor. Hah optimizasyon dedik bunu deyince Stephen Boyd demezsek optimizasyon arkamızdan ağlar ki kendisinin de çok güzel bir kitabı ve stanford online uzerinde videolu ders serisi var.

Onun dışında kontrolde ne alana yönlendiğin önemli. Misal ben model tabanlı kontrol çalışıyorum bunun icin Camacho nun kitabı ile başlanır, sonrasında Liuping Wang'ın MPC System Design and Implementation ile devam edilir sonrasında Rawlings ve Maciejowski ile ilerlenir ve Rakovic ile bitirilir. Sonrası ne kadar hızlı makale okuyup uygulayabildiğine bağlı.

Güç elektroniği ve MPC veya MATLAB için yine Springer in güzel kitabı var.

Ben elektrik makinelerine de dalayım diyorsanız Krause'un Analysis of Electric Machinery and Drive Systems kitabı var temel kitaplardandır okunmalıdır.

Bunları yaparken sağlam bir matematik altyapısına ihtiyacınız olacak. Buna Gilbert Strang ın lineer cebir kitabıyla başlayabilirsiniz. Ancak yeteceğini söyleyemem sinyalleri de bilmeniz gerekli burada ise devreye Al Oppenheim ve kitabı giriyor. Ben sahsen Suhubi'nin fonksiyonel analiz kitabına kadar gittim yani bir o kadar matematik gerekiyor onu da diyeyim.

Bunlara hakim olmak da yetmez donanim bilin biraz. Misal Altium designer ögrenin, youtube de güzel bir videosu var Türkçe ve uzun bir video birkaç saatlik. Onun dışında texas instrumentsin DSP lerinden bilin, yahut DSPic bilin en olmadı PIC bilin ama bilin. Arduino başlangıç için güzel çözüm ama bir güç elektroniği kontrolü için TMS320F28335 gibi bir DSP süperdir. Tabi programlamak için C dili gibi bir yardımcıya yahut Matlab Labview veya vissim gibi bir ek programa ihtiyacınız olacak. Ya da PSIM öğrenip hem simulasyonu hem kodu çok rahat bir arada çıkarabilirsiniz.

Tabi ileride gömülü sistemlerle uğraşmak isteyene yetmeyecek DSP ler hop FPGA lara geçeceksiniz onda da Pong P. Chu nun FPGA Prototyping by VHDL Examples: Xilinx Spartan-3 Version işinizi görebilir. Bunun için ama öncesinde dijital tasarım öğrenmeyi unutmayın Rıfat Çölkesen'in bu konuda yine güzel bir kitabı var.

Neyse liste uzadıkça uzuyor her okuduğum kitabı tavsiye edersem siz kitap okumaktan bitiremeyeceksiniz mühendisliği . Liste dallanır budaklanır gider ama tek tavsiyem size aldığınız dersin alanında referans kitaplarını okumayı ihmal etmeyin, referans kitaplar satırı satırına kelimesi kelimesine okunmalıdır. Sonra uzmanlasmak size kalmıs. Misal Ogata'nın kontrol kitabını okuyacaksınız kaçış yok kontrol ile uzaktan yakından alakası olan bir insan için fakat kontrolün üstte dediğim gibi MPC alanına yoğunlaştım ben ama sen Nonlineer kontrol alanına yoğunlaşırsın orada da J.J. Slotine nin çok güzel bir kitabı var onu okursun. Ya da sırf benim gibi zevkine okursun o da olabilir .

• Spyxxx kullanıcısına yanıt
    hocam mükemmel yorum için çok teşekkür ederim,güç elektroniğinde muhammad rashidin kitabından çalışmıştım geçen sene basit düzeyde boost convertar inverter tasarladım simüle ve uygulamasını yapmıştım
    elektrik makinelerinde chapmen, hizigroğlu vs. iki üç kitap daha var onlara çalışmıştım ama derslerden dolayı temel matematiksel denkleri öğrenebildim there phase induction motor vs. sürülmesini basit folmül ette ettik moment hız grafiğini değiştirmeye çalışmıştım kitap defter üstünde
    matematiğim biraz iyidir hilbert amcayı biliyorum mit openwarecourses da matematik dersleri var onları izliyorum vakit buldukca
    matlab ile görüntü işlemeye çalışıyorum hep görüntü işleme mantığını anlayayım hem matlabim gelişsin diye (internetten kaynakları buluyorum ders notları buluyorum pdf olarak )
    c biliyorum biraz pic programladım kendi çabalarımla mosfet ekran filan sürebilirim c++ fazla bilmyorum nesneye yönelik kısımda eksiğim var basit oyunlar yazabilirim ancak (yine internet tabanlı )
    fpga da vhdl başlangıç biliyorum trafik lambası filan yapmışlığım var kitabı var fpga ile sayısal tasarım mehmet çavuş oğlu muzaffer kösten hocalarımın.
    kontrol bende sınıf daha dersini almadım önümüzdeki sene alıcam kontrolü ama başlangıcım olsun istiyorum
    bu arada openhaim amcanın videolarını izledim kitabını bu forum üzerinden aldım çok güzel bir kitap baya iyi gidiyorum bakalım :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.