Şimdi Ara

alkol den ceza yedim ne olur simdi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • alkolden ceza yedim ehliyetide kaptırdık 380 de yazdılar neyse bu ceza arabaya yazılmıyormus sanırım bana yazılıyormus

yani arabayı satarken temiz kagıdı alınca cıkmazmıs dogrumu???

• Bu ikinci alkollü yakalanışın ve ehliyetine sanırım 3 ay el konuldu.Ceza puanı olarak da baya bi puan kaktırmış olmalılar.Eğer 3 ay sonra ehliyeti yeniden aldığında bir daha yakalanırsan araba kullanmayı ömür boyu unutabilirsin.

Ayrıca arabayı satarken bi sorun çıkmaz sanırım ceza senin ehliyetine yazılıyor.
  • ceza arabaya yazilir..plakaya..yani muhakkak ode vakit kaybemeden cezayi
    ehliyetide 6 ay sonra alirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaxKain

ceza arabaya yazilir..plakaya..yani muhakkak ode vakit kaybemeden cezayi
    ehliyetide 6 ay sonra alirsin...

• yapacak bişiyok git cezayı katlamadan öde
    zamanı gelince ehliyeti alırsın
    psikiatri muayenesi isteyebilirler
  • evet son seferde piskiyatri muayenesi olman gerekiyor
  • ilk kez yakalandım ben daha ilk kez ceza yiyorum :) 6 ay el koydular ilk yakalandıgımda yeni yasaya gore oyleymis sanırım ehliyete kesiyolar plakaya degil odemeyi dusunmuyorumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: kibarnet

ilk kez yakalandım ben daha ilk kez ceza yiyorum :) 6 ay el koydular ilk yakalandıgımda yeni yasaya gore oyleymis sanırım ehliyete kesiyolar plakaya degil odemeyi dusunmuyorumda

ödeme bencede
  • yeni yasa nedir hic alkollu kullanmaya izin vermiyo mu ? her turlu olcude bir bira on bira farketmiyo mu yani
  • 48/5 Taksi, dolmuş, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici gibi ticari amaçla yük veya yolcu taşımacılığı yapılan araçlar ile resmi araçları alkollü kullanmak, kanındaki alkol miktarı 0,50 promilin üstünde iken diğer araçları kullanmak, Sürücülere 1. defasında 379 YTL (379.000.000 TL.)2.defasında 475,10 YTL (475.100.000 TL.) 3 ve 3’den fazlasında 760,90 YTL(760.900.000 TL.) 3 ve 3 ten fazlasında en az 6 ay 15 Geriye doğru 5 yıl içinde 1,defa 6 ay, 2,defa 2 yıl, 3 ve 3 ten fazlasında 5 yıl (3 ve 3 ten fazlasında mahkemece) Sürücüler... Sürücülerden 2, defa alkol aldığı tespit edilenler Sağlık Bakanlığınca sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine tabi tutulurlar, eğitimi başarıyla tamamlayanların belgeleri süresi sonunda iade edilir, 3 ve 3 ten fazlasında ise sürücüler psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri muayenesine tabi tutulurlar, Bu değerlendirme ve muayene sonrasında durumu uygun olanlara süresi sonunda belgeleri iade edilir,

(2005)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oct -- 27 Mart 2005, 7:58:20 >

• kendi arabanı0,50 promile kadar kullanabilirsin..
    quote:

Orjinalden alıntı: PolatA

yeni yasa nedir hic alkollu kullanmaya izin vermiyo mu ? her turlu olcude bir bira on bira farketmiyo mu yani

• bi bira kaç promile denk geliyo 50cl'lik
  • 2 bira 0.50 promil bende 270 promil cıkmıstı ama ben fazla uflemedim uflesem 500 cıkcak herhalde
  • cezayı ödeme hele imzalamadıysan hiç ödeme en fazla 2 katına çıkar sorada vergi barışı çıkar alkollü araç kullanmaktan da vazgeç arabayı ömür boyu kullanmayı bi kenara bırak

http://www.ankara7.com/forum/viewtopic.php?t=111

şuna bir bak kafi...
  • bence öde arabanın satışında mutlaka çıkar hem ona kalmadan haciz getirirler bu hükümetin afla arası pek iyi değil af çıkmaz kolay kolay
  • quote:

Orjinalden alıntı: kibarnet

2 bira 0.50 promil bende 270 promil cıkmıstı ama ben fazla uflemedim uflesem 500 cıkcak herhalde

270 promille trafiğe çıktın demek
    kendini boşver, trafikteki diğer sürücülere demi acımadın
  • mahalle aralarındaydım yanımda 4 arkadasım daha vardı 2 si icmiyordu garip araba kullansam soylerleri sarhos cok surdum arabayı ayık halden daha iyi kullanıyorum
  • ya bizim orda sahil var bomboş kış gunu kimse yok gidip orda icki iciyoruz ana caddede sarhos sarhos kullancak halimiz yok polislerle takıstım onlar yazdı imzalamadım da kagıdı polislerin pustlugu

helper o linkide kaldır insanın midesini bozmaktan baska 1 işe yaramıyor aksam aksam ruyalarımıza gircek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.