Şimdi Ara

alkol yuzunden 6 ay ehliyeti kaptirdim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
118.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de aynı şekilde hareket ediyorum, hem kafam rahat hem de başkalarının hayatını tehlikeye düşürmüyorum. Alkol eşiğim fazlasıyla yüksek ama 1 tane bira bile içip direksiyona oturmam

quote:

Orijinalden alıntı: can bora

üç dört kişi korsan taksi; benzin + köprü parasından çok daha ucuza geliyor benim için.
    arabayla çıkıyorsan içmeyeceksin. içtiysen arabayı bırak veya alkolsüz biri kullansın. gece her tarafta çevirme var, inanın yakalanmamak çok düşük bir ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

Ben de aynı şekilde hareket ediyorum, hem kafam rahat hem de başkalarının hayatını tehlikeye düşürmüyorum. Alkol eşiğim fazlasıyla yüksek ama 1 tane bira bile içip direksiyona oturmam

quote:

Orijinalden alıntı: can bora

üç dört kişi korsan taksi; benzin + köprü parasından çok daha ucuza geliyor benim için.
    arabayla çıkıyorsan içmeyeceksin. içtiysen arabayı bırak veya alkolsüz biri kullansın. gece her tarafta çevirme var, inanın yakalanmamak çok düşük bir ihtimal.

Alıntıları Göster
    iyi olmuş dersem umarım kabalık yapmış olmam

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

Alkol tüm kötülüklerin anasıdır.

Ana gibi yar olmaz.

Adama anasını unutturan trafikte neler yapmaz?

Hadi şimdi bi de döktürün "cennet anaların ayakları altındadır" diye.

(Afedersiniz şişenin dibinde olacaktı...(

İçmiyorsan kabahat senin kardeşim, bana ne

Yuh

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

Alkol tüm kötülüklerin anasıdır.

Ana gibi yar olmaz.

Adama anasını unutturan trafikte neler yapmaz?

Hadi şimdi bi de döktürün "cennet anaların ayakları altındadır" diye.

(Afedersiniz şişenin dibinde olacaktı...(

İçmiyorsan kabahat senin kardeşim, bana ne

Yuh

Alıntıları Göster
    alkole karşı olmak, kişisel bir tercihtir.
    alkol alana karşı olmak?(duruma göre aptallık yada akıllılıktır.)
    trafikte alkole karşı olmak,
    vatandaşlık görevidir.
    toplumsal bir zorunluluktur.
    ahlaki ve beşeri kuralların gerektirdiğidir.
    alkol alarak trafiğe çıkan,
    saygısız, sorumsuz, cahildir.
    alkollü iken kazaya karışarak ölüme neden olan kişi,
    o alkolü kendi rızası ile aldıysa KATİLDİR.

• Onu, alkollü direksiyonun başına geçmeden düşünecektin kardeşim.
    Umarım 6 aylık süre sonrasında aklın başına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi permanganat26 -- 17 Şubat 2010; 14:55:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UrbanRacer

Ben kaptırmıştım bana pm at mailinı açıkliim sana

bilip bilmeden konuşanları dinleyeceğine işi bilen birisi ile konuşmuş olursun

malum forumumuzda henüz araba denilicek bişiye oturmayıpta 1500hp Vette Z06 e laf atanlarda var

o yüzden gerek yok boşa kasmaya bana ulaş.

Sormak istediğim bir şey vardı ama PM atılamıyor sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: aadrty

Size bir olay anlatayım;

Trafikçi arkadaşlar çevirme yapıyor alkol kontrolü yani,Çevirmeye bir Binbaşı takılıyor zil zurna sarhoş kimliğini söylüyor! ehliyet ruhsat yinede isteniyor vermiyor!!!Polis arkadaşlar işlem yapamıyor,Merkez komutanlığından birileri çağırılıyor ve binbaşı götürülüyor...

Sonuç ne mi?Binbaşıya Askeri Hastane'den Alkolsüzdür raporu alınıyor ve yırtılıyor Polis arkadaşlarda ilçeye sürülüyor burası Türkiye...

Asker şahıslar trafik kontrolünde ehliyet ve ruhsatını ibraz etmek zorundadır.O dediğiniz olay sadece normal kimlik kontrolünde geçerli (polisler asker kişilere işlem yapamaz).Böyle bir olay olduysada polislerin kabahatidir

Aynı olay bi tanıdığımın başına geldi her ne kadar yanlışda olsa asker kimliğini kullanarak yırtmaya çalıştı fakat yinede 6 ay cezasını yemişti

• quote:

Orijinalden alıntı: bureda

Kesinlikle alkollü araç kullanmamak lazım;ben kullanmam.

Ama size ( umarım bazı forum üyeleri beni taşlamaz) ufak bir tüyo vereyeyim.

Eğer bir kadeh birşey içip yola çıkacağınızı ve araba kullanacağınızı biliyorsanız, içtiğiniz içkinin yanında bol su için ve bol tuvalete çıkın, alkolu vücuttan atmaya çalışın.

Çünkü karaciğer bu aşamada ( yani alkol alınınca ) bol su harcıyor,siz bunun için bol sıvı alırsanız alkol vücuttan daha kolay atılıyor.

Tabikii bu formül sadece çok az alkol tüketiminde işe yarıyor.

Alıntıları Göster
    Alkollü araba kullanmak gerçekten kötü bir şey.Biraz önde bizde mdanyada rakı balık yaptık.14 km alkollü araç kullanmak zorunda kaldım.Ama yolun büyük kısmı fazla kullanılmayan bi yoldu.Gerçekten insan bi tuhaf oluyor.Valla eve gelene kadar Burhan ın kaza konusu geldi aklıma

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Alkollü araba kullanmak gerçekten kötü bir şey.Biraz önde bizde mdanyada rakı balık yaptık.14 km alkollü araç kullanmak zorunda kaldım.Ama yolun büyük kısmı fazla kullanılmayan bi yoldu.Gerçekten insan bi tuhaf oluyor.Valla eve gelene kadar Burhan ın kaza konusu geldi aklıma

Alıntıları Göster
    Arkadaşın sorusuna cevep verilmemiş ama.

Ehliyetine el konulan sürücü, 6 aylık süre içerisinde trafik kontrolüne yakalanırsa ne olur. Ne ceza öder?

• quote:

Orijinalden alıntı: QNURi

Arkadaşın sorusuna cevep verilmemiş ama.

Ehliyetine el konulan sürücü, 6 aylık süre içerisinde trafik kontrolüne yakalanırsa ne olur. Ne ceza öder?

Alıntıları Göster
    ben söyleyim. direk savcının karşısına çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

ben söyleyim. direk savcının karşısına çıkar

Alıntıları Göster
    Tecrübeli biri olarak ben cevap vereyim Ehliyeti 6 ay geçici iptal edilen biri kobtrolde yakalanırsa alkolsüz ise sadece ehliyetsiz araba kullanamktan ceza yer ayrıca arab ruhsatı kendi üstüne degilse araç sahibinede ayrıca kullandırmaktan ceza gider eger alkol var ise bunların üzerine ceza artış ve ehliyet 2 sene iptal olur bir de şunu hatırlatmak isterim alkollu yakalanan biri üflemede çıkan promüle itiraz edip hastaneye gitmeyi söyler ise araba orada bağlanır ve polis otosuyla hastaneye gider her geçem 4 dakika da 1 promül kan tahilindeki orana eklenir benim 62 i çıkmıştı hastane dedim 40 dakika sürdü gidip kan vermek tahlilde 55,7 ye düştü +10 ilave 65,7 yani daha fazla çıktı bu durumda ehliyeet 2 sene uçtu gitti elimden 2 yıl sonundada psikoteknik e gidicem + 300 de buradan kaçacak 670 de rutin ceza ettimi 970 artık alkollu kesinlikle araba kullanmam tevbe ettim, Sizlere tavsiyem kesinlikle alkollu direksiyon başına geçmeyin ara sokakta çıktılar karşıma burada çevirme olmaz demeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: ccandan

Tecrübeli biri olarak ben cevap vereyim Ehliyeti 6 ay geçici iptal edilen biri kobtrolde yakalanırsa alkolsüz ise sadece ehliyetsiz araba kullanamktan ceza yer ayrıca arab ruhsatı kendi üstüne degilse araç sahibinede ayrıca kullandırmaktan ceza gider eger alkol var ise bunların üzerine ceza artış ve ehliyet 2 sene iptal olur bir de şunu hatırlatmak isterim alkollu yakalanan biri üflemede çıkan promüle itiraz edip hastaneye gitmeyi söyler ise araba orada bağlanır ve polis otosuyla hastaneye gider her geçem 4 dakika da 1 promül kan tahilindeki orana eklenir benim 62 i çıkmıştı hastane dedim 40 dakika sürdü gidip kan vermek tahlilde 55,7 ye düştü +10 ilave 65,7 yani daha fazla çıktı bu durumda ehliyeet 2 sene uçtu gitti elimden 2 yıl sonundada psikoteknik e gidicem + 300 de buradan kaçacak 670 de rutin ceza ettimi 970 artık alkollu kesinlikle araba kullanmam tevbe ettim, Sizlere tavsiyem kesinlikle alkollu direksiyon başına geçmeyin ara sokakta çıktılar karşıma burada çevirme olmaz demeyin

Alıntıları Göster
    Piknik anısı;
    Tek araç kayınpederdeki sürücü kursu minübüsü, aaa bir de baktım oğluyla bir büyük rakı almışlar. Siz için dedim ama ben dönüşte taksi çağırırım ki 3 tane çocuk var yanımızda.
    Kayınvalide kızdı bunlara, içemediler. Kayınbirader de bana bozuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 5 Aralık 2012; 20:08:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Piknik anısı;
    Tek araç kayınpederdeki sürücü kursu minübüsü, aaa bir de baktım oğluyla bir büyük rakı almışlar. Siz için dedim ama ben dönüşte taksi çağırırım ki 3 tane çocuk var yanımızda.
    Kayınvalide kızdı bunlara, içemediler. Kayınbirader de bana bozuldu

Alıntıları Göster
    İkinci sefer alkollü iki sene alıyorlar ehliyeti. Bu tamam.
    Peki ilk yakalanma ne zaman silinir? Tekrar ehliyetini kaptıran ikinci seferinde altı ayla kurtarabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: family guy

İkinci sefer alkollü iki sene alıyorlar ehliyeti. Bu tamam.
    Peki ilk yakalanma ne zaman silinir? Tekrar ehliyetini kaptıran ikinci seferinde altı ayla kurtarabilir mi?

Alıntıları Göster
    HAlen kaptırsak kullanabilirmiyiz gibi saçma sapan sorular soruyorlar şaka gibi. Arkadaşlar içicekseniz araba kullanmayın içtiysenizde taksi çağırıp gidin evinize. Sizin gibi öküzler yüzünden birçok insan ölüyor. Farkındamısınız bilmiyorum? Kimse alınmasın kafası güzel direksiyon başına geçen öküzlere lafım

• İlk yakalanmadan sonra 5 sene tekrar yakalanmamanız gerek o zaman sıfırlanıyor
  • quote:

İlk yakalanmadan sonra 5 sene tekrar yakalanmamanız gerek o zaman sıfırlanıyor
    Uzum yeseydin keske, simdi ehliyetin duruyor olurdu
  • quote:

geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: aspava30

quote:

geçmiş olsun..

Alıntıları Göster
    Ehliyeti kaptırdıktan sonra araba kullanmanın cezası aynı ehliyetsiz bir sürücüye kesilen ceza gibi.2007 yılında 58 promille ehliyeti bedavadan kaptırmıştım 6 ay boyunca en fazla şehirler arası-şehir içi 1000 km yol yapmışımdır.Ehliyetsiz araba kullanmak zor oluyor trafikte pür dikkatli olmak gerekiyor.Ehliyetsiz gezerken öndekinin hatası yüzünden kaza yapmıştım arkadan çarptığım araca çirkeflik yaptım mecburen polis çağırmadan kurtuldum.

• Kardeşim aynı dertten bende muzdaripim, kardeşimin tc kimlik numarasını kullanıyorum çevirmelerde alkollu yakalanmazsan ve şehir içindeysen sıkıntı çıkmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bureda

Kesinlikle alkollü araç kullanmamak lazım;ben kullanmam.

Ama size ( umarım bazı forum üyeleri beni taşlamaz) ufak bir tüyo vereyeyim.

Eğer bir kadeh birşey içip yola çıkacağınızı ve araba kullanacağınızı biliyorsanız, içtiğiniz içkinin yanında bol su için ve bol tuvalete çıkın, alkolu vücuttan atmaya çalışın.

Çünkü karaciğer bu aşamada ( yani alkol alınınca ) bol su harcıyor,siz bunun için bol sıvı alırsanız alkol vücuttan daha kolay atılıyor.

Tabikii bu formül sadece çok az alkol tüketiminde işe yarıyor.

Alıntıları Göster
    yav arkadaş kınıyorum şu polisleride zırt pırt çeviriyolar çevirmesenize kardeşim bokmu var bırakın gitsin uçsun işte bi uçurumdan şarampolden memleket 1 faydasızdan kurtulsun.ama malesef gidip masum birine çarpma riskide var işte terazi dengede olamıyo böyle durumlarda

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.