Şimdi Ara

alkol yuzunden 6 ay ehliyeti kaptirdim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
118.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorun insanların kendi alkollerini ölçememeleri, o sırada kaç promil olduklarını bilmemeleri, pek çok kişi "bişey içmedim yav, yasal sınırı geçmez" diye düşünerek yola çıkıyor, bu şekilde yasal sınırın az üstünde yakalanıp dövünüyor sonra.. çözüm kişisel alkolmetre kullanımı, insanlar kendilerine sorumlu olmalı, bişey içtiysen bakacan, alkol çıkıyosa, düşene kadar binmiycen arabaya, yani bünyede hiç alkol kalmamış olacak, çık bi iki saat gez, çay kahve iç, su iç, alkolden ne eser kalır ne iz, hepsi süzülür, ondan sonra bin arabaya, gayet ayık güvenli sorunsuz dönersin evine.. neyse haydi geçmiş olsun üzülme bundan sonra dikket edersin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROTOVATÖR

noktalama işaretini polisler koymuş merak etme sen,iyide yapmışlar,fotokopi ehliyetle yakalanırsan noktalamaya ek olarak ünlem işaretlerinide koyarlar

süper yorum olmuş. umarım insanlar alkollü araba kullanmaktan vazgeçerler...
  • Burda alkolden anlamayan vatandaşlar atmış tutmuş. 6 promil bir yudumdur. Hani o kadarını tutturmak zor.

Kutu bira 50 promili geçiyor diyorlar. O yüzden 33'lük biradan ötesini içmem kesinlikle direksiyon başına geçeceksem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

...
    ayrıca, aslına bakarsan 56 promil alkole insaflı bi polis ceza yazmazdı
    ...

Ne yazıkki o cihazı üfledikten sonra 51 promil dahi çıksa memur işlem yapmak zorunda, cihaz hafızaları belirli aralıklarla denetlenip cezai işlem yapılıp yapılmadığına bakılıyor, ancak itiraz edip kan tahlili yaptırılırsa cezadan yırtılabilir
  • Keşke promilin daha yüksek çıksaydı da %10 bile olsa haklı çıkmasaydın. Alkollü araç kullanırsan başına böyle iş gelir işte. İnşallah bir daha alkollü kullanmasın.

Ben de dün eğlenmeye arabasız gittim. Belki 30 lira vermişimdir yol parasına git gel in bin ama ehliyetim hala cebimde, ayrıca kase sağlamda.
  • has olmuş beter ol...
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

ama polisler 6 ay sürenin uzun olduğunun farkında, yakalandığında efendi efendi davranırsan bırakabilirler.
    sadece karşı tarafı ikna etmen gerekiyor.

vay beee, topice bak, yorumlara bak...

alkollü araç kullanmak normal, 6 ay süreyle ehilyete el konulması anormal.
    0.6 promille yakalanmış, keşke doktor ölçüm yapsaydı da o 0.6'yı silseydiler, arkadaş da yırtsaydı bu işten... vb. vb. vb.

arkadaşı bir masum çıkarmadığınız kaldı. polisler ayıp etmişler doğrusu. haksızlık olmuş arkadaşa. ne var ki, şunun şurasında altı üstü 0.6 promil aşmış sınırı zaten. idare ediverseler nolurdu sanki, di mi ama?

niye adam olmadığımız ortada. amerika'da yakalansaydı arkadaş, o geceyi kodeste geçirmiş, ertesi gün mahkemeye çıkmış ve kim bilir ne cezalar almıştı. mesela ben 5 yıllığına doktorluk lisansı iptal edilen doktor biliyorum.

ama bu ülkede normal böyle şeyler. türk dediğin iyi içer, kolay kolay sarhoş da olmaz. sarhoş olsa da canavar gibi arabasını kullanır, hiç bi şey olmaz öyle değil mi?

şahsi fikrim : bence arkadaşa az bile yapmışlar. çok da iyi olmuş. keşke mahkemeye çıkıp "cinayete teşebbüsten" yargılansaydı... ankara'dan amerika'ya, amerika'nın trafik yasasını incelemeye giden komisyon umarım döndüğünde ilk olarak alkollü araç kullanımına el atar...

• çok ufak bile olsa alkol kötülüklerin anasıdır direksiyonda ise daha beter...
  • arkadaşım çok üzüldüm durumuna ya keşke arabaya binmeden bi sigara yakıp arabanın başında 5 dakika takılsaydın
    1 yudumdan ehiyeti kaptırmışın.sayılı günler çabuk geçer
  • Benim bir arkadaş da alkolden ehliyeti kaptırmıştı. Grup halinde sohbet ederken konu açıldı arkadaşım da olayı anlattı. 3. kişilerden biri "o an memur makbuz düzenlemeden anlaşma(rüşvet) yoluna gitseydin ehliyeti kaptırmazdın" dedi ve kendisinin böyle yaptığını da ekledi.
  • 33lük bira yasal sınırda diyorsunuz da 33lük içince ne değişecek zaten bir şey değişmediği için yasal sınırda o da ayrı. Bence 50 promil altı olarak bakmayın. Ben içeceksem arabayla gitmem kafam da rahat olur. 1 kadeh az içerim o da gerekirse taksi param olur veya arkadaşlarınızla anlaşın birisi içmesin herkesi eve bıraksın. Döüşümlü olarak yapılabilir. Biz bunu en çok yazlıkta yapardık çünkü aynı sitede oturduğumuz için rahat olurdu ama bunu istanbulda yapmak zor olabilir. En temizi taksiye binmek
  • Herkes 6 promile kilitlenmiş, sonuçta yasal sınırın üstünde mi üstünde.Geçmiş olsun.
    Ayrıca şu rüşvet işi de tamamen mide bulandırıcı.Rüşveti verene de alana da okkalı bir ceza verilmedikçe ülkede işler düzelmez.
  • Ben kaptırmıştım bana pm at mailinı açıkliim sana

bilip bilmeden konuşanları dinleyeceğine işi bilen birisi ile konuşmuş olursun

malum forumumuzda henüz araba denilicek bişiye oturmayıpta 1500hp Vette Z06 e laf atanlarda var

o yüzden gerek yok boşa kasmaya bana ulaş.
  • üç dört kişi korsan taksi; benzin + köprü parasından çok daha ucuza geliyor benim için.
    arabayla çıkıyorsan içmeyeceksin. içtiysen arabayı bırak veya alkolsüz biri kullansın. gece her tarafta çevirme var, inanın yakalanmamak çok düşük bir ihtimal.
  • 1 - Buraya yazdığına kesinlikle bin pişman :)
    2- sayenizde GEÇMİŞ , GEÇMİŞ olmuş :)

böyle pişman ederler :)
  • Alkol kadar büyük bir dikkat dağıtan unsurda cep telefonları.
    Telefonla konuşurken araba kulanmak bilmem kaç promil alkole bedelmiş.
    Bence telefonla konuşanlarında ehliyetine el konulsun :)

Pazarlamacı isen ve patron işten atmaz ise iş arkadaşlarından birinin arabasında idare edicen 6 ay yada araçsız bir bölümde gününün dolmasını bekliceksin çaren yok..
  • konuyu açan açtığına açcağına pişman olmuştur bu söylenenlerden sonra.
    keşke o an aklına gelseydide hastanede kan tahlili isteyip bir şansını deneseydin

bu arada bir 50 cl lik bira 50 promil mi yapıyordu ??
  • Bir görüntü gelir aklıma her zaman alkollü araç kullananları gördükçe,İstanbul da bir kadıncağıza sabah vakti alkollü birinin kullandığı gri bir mercedes kırmızı ışıkta duramayarak vuruyor,kadın orada takla atıp ölüyor,daha sonra ailesine davadan vazgeçmeleri karşılığında kadına vuran arabayı teklif etmişler,ne kadar faziletli bir davranış. Aferin o polislere demek geliyor sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

ama polisler 6 ay sürenin uzun olduğunun farkında, yakalandığında efendi efendi davranırsan bırakabilirler.
    sadece karşı tarafı ikna etmen gerekiyor.

vay beee, topice bak, yorumlara bak...

alkollü araç kullanmak normal, 6 ay süreyle ehilyete el konulması anormal.
    0.6 promille yakalanmış, keşke doktor ölçüm yapsaydı da o 0.6'yı silseydiler, arkadaş da yırtsaydı bu işten... vb. vb. vb.

arkadaşı bir masum çıkarmadığınız kaldı. polisler ayıp etmişler doğrusu. haksızlık olmuş arkadaşa. ne var ki, şunun şurasında altı üstü 0.6 promil aşmış sınırı zaten. idare ediverseler nolurdu sanki, di mi ama?

niye adam olmadığımız ortada. amerika'da yakalansaydı arkadaş, o geceyi kodeste geçirmiş, ertesi gün mahkemeye çıkmış ve kim bilir ne cezalar almıştı. mesela ben 5 yıllığına doktorluk lisansı iptal edilen doktor biliyorum.

ama bu ülkede normal böyle şeyler. türk dediğin iyi içer, kolay kolay sarhoş da olmaz. sarhoş olsa da canavar gibi arabasını kullanır, hiç bi şey olmaz öyle değil mi?

şahsi fikrim : bence arkadaşa az bile yapmışlar. çok da iyi olmuş. keşke mahkemeye çıkıp "cinayete teşebbüsten" yargılansaydı... ankara'dan amerika'ya, amerika'nın trafik yasasını incelemeye giden komisyon umarım döndüğünde ilk olarak alkollü araç kullanımına el atar...

Şöyle bir durum var, tamam süpermen olmak güzel bir şey ama olayı, katalogdan hayatı öğrenen Alman vatandaşı gibi görmemek lazım.
    Ehliyete 6 ay boyunca el konulup sonra geri teslim edilmesinin sebebi, kişinin o süreç içinde aklının başına gelmesini sağlamaktır. Pratikte aklı başına gelen birisi, kanunlar gereği 6 ay boyunca araba kullanamıyor.
    Suçu savunmuyorum ama göz var nizam var, sınırı çok fazla aşmamış. Adamı idam sehpasına götürmenin anlamı yok.
    Aynı tepkiyi başka hukuki mevzuatlara da koymanız dileğiyle... Çiçek gibi yaparsınız memleketi.

• Bir kutu bira .50 promil yanlış bir ifade bence. Bir ufak rakı + 4-5 bira içmiş şekilde üflediğimde 1.99 çıkmıştı..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.