Şimdi Ara

alkol yuzunden 6 ay ehliyeti kaptirdim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
118.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bizim burda hayvan gibi sürat yapanları çevirmiyolarlat. Hatalı sollama, Tesrs yön umurlarında değil, sadece alkol kontrolü yapıyorlar. Buda çok saçma! Allkolden dolayı elbette uygulama yapılsın ama diğer suçlar?
    Akıllarını alkol ile bozmuşlar.
  • Arkadaş 2 tane net soru sormuş, yok iyi olmuş, yok bir de kalkmış bir şey olur mu diye soruyor, yok ünlemler noktalar bir tarafına g...., adamı bir asmadığınız kaldı !!! sizene be sizeneee adam içer de yakalanır da ceza da yer size mi kaldı adamı yargılamak, zaten yargılayan yargılamış sorduğu soruların cevabını biliyorsan yaz bilmiyorsan uza git, ne kadar cemaatçi var toplanmış lak lak lak !!!!

şu anda başına gelmiş ya da gelecekler için......

1- Aldığın cezanın bir kopyası ya da bilgilendirme yazısı vb. gibi evraklar, ceza YÜZÜNE KARŞI İHBAR EDİLDİĞİ için [b]ASLA ev adresine, iş adresine gitmez, müsterih ol....

2- Ehliyetin 6 aylığına iptal edildiği için asla ve asla çevirme/uygulama vs gibi durumlara düşme. Benim hala başımda olan bir sorun her gün şirket aracı kullanmak zorundayım gündüzleri kullanıyorum aracı çünkü gündüz çevirmesi pek olmaz. hele de iş kıyafetin varsa (takım elbise gibi) ilgilenmez bile seninle.
    Ama geceleri asla kullanma kendini yakarsın üzerine tazminatsız işinden kovulursun.

Başına gelecekler için kurtulmanın tek yolu ÜFLEMEYECEKSİN ARKADAŞ ! ne olursa olsun üflemeyeceksin bırak çeksin aracını seni de hastaneye götürsün hatta hastaneye gitmemek için de diren savcılığa götürsün ki arada geçen zaman -50-60 promil alkolün etkisini düşürür hastanede temiz çıkarsın. Polisi de savcıyı da oyalayacaksın sonra tıpış tıpış hastaneye gideceksin zaten zararsız aldığın alkolün de etkisi geçmiş olacaktır promil çıkmaz. Şimdi burada bazı kendini bilmez danalar çıkacak 50-60 nasıl zararı olmaz falan ahkam kesecek, laf sokacak ya araştırmadan atıp tutmayın bir taraflarınıza tıkaç yaparım o lafları haberiniz olsun...50-60 promil alkol ile içtiğin 3 bardak meyve suyu aynı promili çıkartıyor, insanın ruh, sinir, mide durumu aldığınız meyve suyu ya da alkolün etkisine 1/1 oranda katılıyor. 3 bira içip 49 promil çıkan da var 1 bira 1 soda içip 60 promil çıkan da.

Geniş Not:

Bu yazı ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMANIN SAKINCALARI başlığında olsaydı atın tutun kimsenin umurunda olmaz, ama size sorulmuş 2 ciddi soru varken lak lak lak edecekseniz, insanların onur ve haysiyetiyle ilgili tramvalar yaratacaksanız bunun adı TERBİYESİZLİK olur, ve TERBİYESİZLER nerede karşıma çıkarsa çıksın cevabını KENDİ SEVİYELERİNDE alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zen1907

Arkadaş 2 tane net soru sormuş, yok iyi olmuş, yok bir de kalkmış bir şey olur mu diye soruyor, yok ünlemler noktalar bir tarafına g...., adamı bir asmadığınız kaldı !!! sizene be sizeneee adam içer de yakalanır da ceza da yer size mi kaldı adamı yargılamak, zaten yargılayan yargılamış sorduğu soruların cevabını biliyorsan yaz bilmiyorsan uza git, ne kadar cemaatçi var toplanmış lak lak lak !!!!

1- Aldığın cezanın bir kopyası ya da bilgilendirme yazısı vb. gibi evraklar, ceza YÜZÜNE KARŞI İHBAR EDİLDİĞİ için [b]ASLA ev adresine, iş adresine gitmez, müsterih ol....

2- Ehliyetin 6 aylığına iptal edildiği için asla ve asla çevirme/uygulama vs gibi durumlara düşme. Benim hala başımda olan bir sorun her gün şirket aracı kullanmak zorundayım gündüzleri kullanıyorum aracı çünkü gündüz çevirmesi pek olmaz. hele de iş kıyafetin varsa (takım elbise gibi) ilgilenmez bile seninle.
    Ama geceleri asla kullanma kendini yakarsın üzerine tazminatsız işinden kovulursun.

Başına gelecekler için kurtulmanın tek yolu ÜFLEMEYECEKSİN ARKADAŞ ! ne olursa olsun üflemeyeceksin bırak çeksin aracını seni de hastaneye götürsün hatta hastaneye gitmemek için de diren savcılığa götürsün ki arada geçen zaman -50-60 promil alkolün etkisini düşürür hastanede temiz çıkarsın. Polisi de savcıyı da oyalayacaksın sonra tıpış tıpış hastaneye gideceksin zaten zararsız aldığın alkolün de etkisi geçmiş olacaktır promil çıkmaz. Şimdi burada bazı kendini bilmez danalar çıkacak 50-60 nasıl zararı olmaz falan ahkam kesecek, laf sokacak ya araştırmadan atıp tutmayın bir taraflarınıza tıkaç yaparım o lafları haberiniz olsun...50-60 promil alkol ile içtiğin 3 bardak meyve suyu aynı promili çıkartıyor, insanın ruh, sinir, mide durumu aldığınız meyve suyu ya da alkolün etkisine 1/1 oranda katılıyor. 3 bira içip 49 promil çıkan da var 1 bira 1 soda içip 60 promil çıkan da.

Geniş Not:

Bu yazı ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMANIN SAKINCALARI başlığında olsaydı atın tutun kimsenin umurunda olmaz, ama size sorulmuş 2 ciddi soru varken lak lak lak edecekseniz, insanların onur ve haysiyetiyle ilgili tramvalar yaratacaksanız bunun adı TERBİYESİZLİK olur, ve TERBİYESİZLER nerede karşıma çıkarsa çıksın cevabını KENDİ SEVİYELERİNDE alır.

alın bunu

• quote:

Arkadaş 2 tane net soru sormuş, yok iyi olmuş, yok bir de kalkmış bir şey olur mu diye soruyor, yok ünlemler noktalar bir tarafına g...., adamı bir asmadığınız kaldı !!! sizene be sizeneee adam içer de yakalanır da ceza da yer size mi kaldı adamı yargılamak, zaten yargılayan yargılamış sorduğu soruların cevabını biliyorsan yaz bilmiyorsan uza git, ne kadar cemaatçi var toplanmış lak lak lak !!!!

Geniş Not:

Kısa not:

Siz bu lak lak lakları alkollü şoförlerin aldığı hayatlara anlatınız.

Alkol kullanmak bireyi ilgilendirir.
    Alkollü araç kullanmak toplumu ilgilendirir.

• Alkollu arac kullanıyosun daha kötü şeylerde olabilirdi buda uyarı olsun sana
  • o kadar da söylüyoruz her fırsatta, şu foruma bir yaş, eğitim, seviye ve akıl sınırı koyun diye ama dinleyen kim...

e madem seviye sınırı yok, hadi biraz da onun seviye sınırlarına sorti yapalım : umarım sevdiklerinden birisini alkole kurban vermez de görmez o zaman ebesinin örekesini. o zaman bir taraflarına ne kaçıyor, lak lak nasıl yapılıyor öğrenir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

o kadar da söylüyoruz her fırsatta, şu foruma bir yaş, eğitim, seviye ve akıl sınırı koyun diye ama dinleyen kim...

e madem seviye sınırı yok, hadi biraz da onun seviye sınırlarına sorti yapalım : umarım sevdiklerinden birisini alkole kurban vermez de görmez o zaman ebesinin örekesini. o zaman bir taraflarına ne kaçıyor, lak lak nasıl yapılıyor öğrenir...

dinleseler senin ne işin vardı, 15+ !
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROTOVATÖR

noktalama işaretini polisler koymuş merak etme sen,iyide yapmışlar,fotokopi ehliyetle yakalanırsan noktalamaya ek olarak ünlem işaretlerinide koyarlar

mükemmel yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evo9

quote:

Orijinalden alıntı: ROTOVATÖR

noktalama işaretini polisler koymuş merak etme sen,iyide yapmışlar,fotokopi ehliyetle yakalanırsan noktalamaya ek olarak ünlem işaretlerinide koyarlar

mükemmel yorum

• Alkollü araç kullanma cezasını çok yerinde bulmakla beraber yasal sınır civarında alkol kullana da polis çevirdiğinde aracın yürüdüğünü zannedip kapıyı kapatmaya çalışacak kadar zil zurna olana da aynı cezanın uygulanmasını da doğru bulmuyorum

2 yıl önce hız sınırının 50km/saat olduğu 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olan ve birçok kişinin çevre yolu diye tarif ettiği yolda 70 ile gidiyorum diye 290 tl ceza yedim Benimle beraber 120 ile gidenlere de aynı ceza yazıldı 250 ile de gidilse 290 tl yazılacaktı
  • Diğer bir başlıkta gördüm yeni yasayla beraber benim bahsettiğim durum değişecekmiş

"Hız sınırlarını aşma oranlarına yüzde 50 oranı eklendi. Mevcut yasada hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşanlara 154 TL, yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 319 TL ceza uygulanıyordu. Yüzde 50'den fazla aşan sürücülere verilecek ceza 1.5 kat artırılacak."
  • quote:

Geniş Not:

Zen1907 çok güzel cevap vermişsin.. iyi olmuş demek içinmi geldiniz bu konuya?? adam ne yapmalıyım demiş.. Yok aklın başına gelsin, yok nokta ünlem?? !!

Ben yakalanan biri olarak tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum..

Ben 13 temmuz tarihinde ehliyetimi ilçe emniyet müdürüne denk gelerek yakalattım. Aracımı park ettiğim caddeden ara sokağa almak için çekerken 20 m geri geldikten sonra ilçe emniyet müdürü sivilmiş durdurdu ve ''alkol varmı?'' dedi, evet dedim, trafik geldi derdimi anlattım sadece arka sokağa koyup taksiyle evime döneceğimi söylesemde, emniyet müdürünün haber beklediğini söylediler. tabiki onlara da hak veriyorum sürgün veya görev ihracı olabilirdi 0 çıkarsa(alkollüyüm dediğim için).. 116promil çıktı 5 kadeh smirnoff redbull. sonuç olarak hastaneye gitmek istediğimi söyledim ve gittik orda 20 promil daha fazla çıktı ve ehliyetimi verdim.

Şimdi asıl konuya gelelim cezayı zaten kendine elden teslim ediyorlar eve gitmiyor.

Şunu da belirtmeliyim 6 aydır ehliyetsiz olarak şirket arabası kullanıyorum (kiralık araç) yaklaşık 30000 km yol yaptım. İş gereği sürekli şehir dışına çıktım. Çevirmelere denk gelmemeye dikkat ettim. Kesinlikle araç kullanırken cep telefonuyla konuşmadım. Hız kurallarının hepsine uydum şehiriçlerinde 50 km hızla araç kullandım. Emniyet kemerim herzaman takılıydı.

Birgün izmirden bandırmaya gidiyordum gece 1 de çevirme durdurdu ve bende ehliyetimi nasıl kaptırdıgımı oldugu gibi anlattım adam tamam git dedi ama fazla gezme dedi (orasıda ilginçtir bandırmaya gittiğimi söylediğim halde :) )..? '

Jandarma trafik daha acımasız. kaptırdıktan 3 ay sonra biryerde çevirmeden kaçtım ama peşime takıldılar ve bir yerde durdurdular. Ehliyetsiz araç kulanmaktan bana(evine tebliğ ediliyor) 600TL , ehliyetsiz araç kullandırmaktan araç sahibine (kiralama şirketine adrese gidiyor) 319TL, Çevirmeden kaçmak ve 2 şeritli yoldu geri manevradan 289TL ve toplamda 60 ceza puanı olmak üzere sağlam ceza yedim. ve herhangi bir çevirmede daha yakalanırsam 1200TL bana 600TL araç sahibine ceza yazıcaklarını ve ayrıca ceza puanım bir önceki cezada 90 oldugu için ehliyet kursuna tekrar yazılıp süre bittikten 2 ay sonra sınava girip ehliyet alabilecegimi söylediler. Bu arada ehliyeti geri alma süresi herhangi birşekilde uzamıyor.(2. kez alkollü yakalanmadığın sürece)

Bu arada çevirme görüp arka yollardan gittiğim 20 30 kere olmuştur. :) Maddiyat bir şekilde çözülüyor ama süre çok uzun.. Gönül rahatlığıyla radar korkusu olmadan araç kullanamamak çok kötü..

Ancak ben yakalanmadım tekrar ve 2 güne kadar ehliyetimi alıyorum inşallah. Ama alkollü araç tekrar kullanmam kesinlikle. kendimi kaybetmem zaten ama onlar sadece promile baktığından bunun hiçbir anlamı yok.. geçen 6 ay'ı bana sorun.. ki 2.sinde 2 yıl... Umarım bu konuyu gözden geçirenlere yardımcı olabilmişimdir.

• arkadaşlar selam

benim öğrenmek istediğim ehliyetimizi kaptırdık diyelim sallıyorum 30 aralıkta. biz bu ehliyeti 30 haziranda mı alabiliyoruz yoksa 30 haziran bittikten sonra mı?
  • Evet arkadaslar. Bu basligi goren varsa benim de bir sorum var. Ben askerlige gitme asamasinda alkollu iken ehliyetimi kaptirdim. O da arkadasim oturdugumuz ilceye getirdi, ben eve gecmek icin arabayi aldim. Maks. 1,5 km gidecekken cevirmeye girdim.

Neyse, benim ehliyeti kaptirma tarihim 21.07.2016

6 ay sonra 21.01.2017 ama cuma gunune denk geliyor.

Ayrica bu surec icerisinde 4 tane ay 31 2 tane ay 30 cekti.

Sizce hafta sonuna kalmadan cuma gunu 21.01.2016 da ehliyetimi alabilir miyim ?

Sabret diyenler olacaktir, sehir disinda dugunumuz var, evde arac kullanabilen tek kisi benim.
  • QNURi Q kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar ilk alkolden 2008 martında yakalandım 29 promil ile ticari araçta. Ehliyetimi 6 ay aldılar. Sonra 2013 de bi daha yakalandım. 2 yıl aldılar. Bu süreçte ben ehliyetimi 3 hafta öncesine kadar alma gereği duymadım. Südge diye bir eğitim uygulaması varmış ona gidecem. 1000 lira ücret ve toplamda 75 günlük bir eğitim ile son bulacak. Ama asıl anlatmak istediğim olay şu: alkolden 2. Yakalanmayı 2013 marttan sonra yani 5 yıl geçince işleseymişim ceza 5 yılda bir silindiği için ilk defa alkolden işlem görecekmişim. Polis bunu bana söyleyince valla kahrolsun. Bilginiz olsun her 5 yılda bir sıfırlıyor alkol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merzifonda 11/10/2017 de alkolmetreye üfleme sonucu 0,23 promil alkol çıktı. araç ticari olduğu için ehliyetime el konuldu. hayatında alkol kullanmamış biri olarak şiddetli bir münakaşaya girdik ama nafile. oradan merzifon devlet hastahanesi gittim ve kan tahlili verip alkolmetreye üfledim. orada sonuçlar 0 çıktı fakat ehliyeti geri vermediler.
    daha sonra dava açmaya gittim ve arkadaşlar İDARE mahkemesine dava açtırdılar. bunu herkes yanlış biliyor, bunun için dava SULH CEZA ya açılacak. ben bu yüzden 1 ay vakit kaybettim. 07/12/2017 de dava sonuçlandı ve hem 1080,00 TL olan para cezası hemde ehliyete el konulma cezası iptal edildi. şimdi mahkeme sonucunun evrak ile bildirimini bekliyorum. gelen evrak ile ilçe trafikten ehliyetimi alacağım.
    Ehliyeti kaptıran arkadaşlara tavsiyem şu, ehliyetinizi alan memura ev adresinizi söyleyin, ehliyetinizi hemen yakınınızdaki ilçe trafiğe yollasınlar, bir de ehliyetin gelmesi için zaman kaybetmeyin ve en önemlisi de SULH CEZA MAHKEMESİ ne dava açın, benim gibi İDARE mahkemesiyle zaman kaybetmeyin.
    DAHA ÖNEMLİSİ DE ŞU; ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN
    bildiğim kadarı ile bu şekilde ölümlü bir trafik kazasına karıştığınızda KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK suçundan yargılanıyorsunuz. Değer mi? Vicdan azabını da işin içine koyarsak değmez diye düşünüyorum. taksiye vereceğiniz para en fazla 250 tl olsun. Ya da şöyle düşünelim, evladı olanlar için söylüyorum, biri bizim yavrumuza çarpmış olsa ve alkollü ise ne düşünürüz? Akli melekelerini yitirmiş birinin direksiyonda olmasını kabul etmemiz mümkün değil.
    ARKADAŞLAR, LÜTFEN ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN. kendiniz için de başkaları için de. emrebiloglu@hotmail.com

• 8. Yıllık konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Herkes 6 promile kilitlenmiş, sonuçta yasal sınırın üstünde mi üstünde.Geçmiş olsun.
    Ayrıca şu rüşvet işi de tamamen mide bulandırıcı.Rüşveti verene de alana da okkalı bir ceza verilmedikçe ülkede işler düzelmez.
    Inşallah sende radara 1 km fazla giripte uçuk bi ceza yersin ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.