Şimdi Ara

alkol yuzunden 6 ay ehliyeti kaptirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
118.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar dun gece 0.56 promil alkollu yakalandim ve ehliyetim 6 ay sureligine gitti.pazartesi cezanin tumunu nakit odeyecegim. sizlere sormak istedigim eve ceza ile evrak geliyormu mahkemeden vs. hayatimda ilk kez alkolden yakalandim.

birde isim geregi araba kullanmak zorunda kaliyorum. ehliyet fotokopisi ile cevirmeye girsem cezasi ve sucu nedir tesekkurler

kusura bakmayin ingilizce klavye kullandigim noktalama isaretlerini koyamiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

ama polisler 6 ay sürenin uzun olduğunun farkında, yakalandığında efendi efendi davranırsan bırakabilirler.
    sadece karşı tarafı ikna etmen gerekiyor.

vay beee, topice bak, yorumlara bak...

alkollü araç kullanmak normal, 6 ay süreyle ehilyete el konulması anormal.
    0.6 promille yakalanmış, keşke doktor ölçüm yapsaydı da o 0.6'yı silseydiler, arkadaş da yırtsaydı bu işten... vb. vb. vb.

arkadaşı bir masum çıkarmadığınız kaldı. polisler ayıp etmişler doğrusu. haksızlık olmuş arkadaşa. ne var ki, şunun şurasında altı üstü 0.6 promil aşmış sınırı zaten. idare ediverseler nolurdu sanki, di mi ama?

niye adam olmadığımız ortada. amerika'da yakalansaydı arkadaş, o geceyi kodeste geçirmiş, ertesi gün mahkemeye çıkmış ve kim bilir ne cezalar almıştı. mesela ben 5 yıllığına doktorluk lisansı iptal edilen doktor biliyorum.

ama bu ülkede normal böyle şeyler. türk dediğin iyi içer, kolay kolay sarhoş da olmaz. sarhoş olsa da canavar gibi arabasını kullanır, hiç bi şey olmaz öyle değil mi?

şahsi fikrim : bence arkadaşa az bile yapmışlar. çok da iyi olmuş. keşke mahkemeye çıkıp "cinayete teşebbüsten" yargılansaydı... ankara'dan amerika'ya, amerika'nın trafik yasasını incelemeye giden komisyon umarım döndüğünde ilk olarak alkollü araç kullanımına el atar...
  • noktalama işaretini polisler koymuş merak etme sen,iyide yapmışlar,fotokopi ehliyetle yakalanırsan noktalamaya ek olarak ünlem işaretlerinide koyarlar
  • Geçmiş olsun arkadaşım.

Alkollü araç kullanımının kabahatı, cezası vb. hakkında yorum yapmayacağım. Eminim en az buradaki herkes kadar bunun kanuni tahditlerini ve yaptırımlarını biliyorsun veya artık öğrendin. Devletin hem para cezası, hem sürücüyü trafikten men etmesi kişinin bu suçu bir daha işlememesi için aklını başına alması ve seyahat özgürlüğünün değerini bir defa daha anlaması içindir. Alkollü sürücülerin kullandığı araçlarla sebebiyet verdikleri kazalarda hayatlar kaybediliyor veya ettiriliyor.

Başınıza gelen olayda adınıza üzüldüğüm nokta işniz gereği araca bağımlı olmanız ve bunu 6 ay süreyle nasıl çözeceğinizdir. 6 Ay süreyle bir motorlu vasıtanın direksiyonunu tutmanız ve yönlendirmeniz yasak. İçinde bulunabilirsiniz, ancak yönlendirme yapamazsınız. Sürücü belgesi fotokopisi asla aslının yerini tutmaz. Kaldı ki çevirmede, şayet farkına varmadıysanız, polis memuru ilk önce telsizle adınızı, soyadınızı ve sürücü belgesi numaranız ve tarihini telsizle merkeze bildirip doğrulattırıyor. 6 Ay araç kullanma yasağı sürücü belgenizin siciline (ve adınıza) hemen işleniyor. Fotokopisini taşımanız hiçbirşeyi değiştirmez.

2005'te çantam çalındı, sürücü belgemi yeniden çıkarttım. 6 Hafta sonra çamurda bulunan çantamdan sürücü belgesi çıktı ve hatıra olarak saklıyorum (1987'den kalma). Hız tahdidine uymamaktan tarafıma tanzim edilen bir cezaya yaptığım itiraz neticesinde sürücü belge sicilimin bir örneğini yollamış sayın Gaziantep Emniyet Müdürü, eksik olmasın, ve orada da çok önemli bir ayrıntı düşülmüş: "Bir Adet Zayi Kaydı Var" şeklinde. Yani ben sürücü belgemi kaptırsam alkolden dolayı (biraz zor), "yedek" sürücü belgemle kullanmaya devam etsem ve çevirmede polis durdurup telsizle sorarsa başım daha da büyük bir belaya girer, cezasının altınan kurtulmak belki imkansız olur (maddi ve hapis).

Bence 6 ay süreyle taksiye bin, ya da işsiz bir şoför tut, veya diğer vesaitleri kullan. Ama araç kullanma.

Saygılarımla,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: ROTOVATÖR

noktalama işaretini polisler koymuş merak etme sen,iyide yapmışlar,fotokopi ehliyetle yakalanırsan noktalamaya ek olarak ünlem işaretlerinide koyarlar
    işin zor arkadaş
    yarın öbür gün gbt ye yakalansan kimliği sorarlar, ehliyeti değil
    ama trafik çevirmesinde direk olarak ehliyet ve ruhsatı soracaklardır
    ehliyeti kaptırdığını da görecekler.
    keşke şöyle yapsaydın; abi ehliyet yok, birisini almaya gidiyorum apar topar çıktım. o zaman bir ihtimal kıvırabilirdin.
    ama polisler 6 ay sürenin uzun olduğunun farkında, yakalandığında efendi efendi davranırsan bırakabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

işin zor arkadaş
    yarın öbür gün gbt ye yakalansan kimliği sorarlar, ehliyeti değil
    ama trafik çevirmesinde direk olarak ehliyet ve ruhsatı soracaklardır
    ehliyeti kaptırdığını da görecekler.
    keşke şöyle yapsaydın; abi ehliyet yok, birisini almaya gidiyorum apar topar çıktım. o zaman bir ihtimal kıvırabilirdin.

Alıntıları Göster
    6 aylığına kendinize bir şöför tutmanız gerekicektir en iyi çözüm bu olur ehliyetsiz kullanmayı denemeyin derim çünkü polisler denetimi çok arttırdı ne kadar ceza keselerse okadar para kazanıyorlar artık affetmiyorlar hiç bir türlü kurtaramazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

6 aylığına kendinize bir şöför tutmanız gerekicektir en iyi çözüm bu olur ehliyetsiz kullanmayı denemeyin derim çünkü polisler denetimi çok arttırdı ne kadar ceza keselerse okadar para kazanıyorlar artık affetmiyorlar hiç bir türlü kurtaramazsınız.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    alkollü araç kullanmanın cezası bu.Önlem olarak iyide oluyor.Sizin adınıza kötü olmuş ama gerekende buydu.
    geçmiş olsun yinede
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Gemiş olsun zamanında ehliyeti kaptırmış biri olarak cevaplayayım.
    Eve herhangi birşey gitmiyor
    Ehliyetiniz olmadığı için fotokopi ile bir çevirmeye girmeniz, ehliyetsiz gibi ceza almanıza neden olur.
    Benim eklemem; aylar otuz gün olarak hesaplanır. Eğer kaptırmanızdan, ehliyeti alacağınız süre içinde otuzbir gün olan ayları, otuz olarak hesaplayınız. Bu durumda ehliyeti birkaç gün daha erken alabiliyorsunuz.
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Gemiş olsun zamanında ehliyeti kaptırmış biri olarak cevaplayayım.
    Eve herhangi birşey gitmiyor
    Ehliyetiniz olmadığı için fotokopi ile bir çevirmeye girmeniz, ehliyetsiz gibi ceza almanıza neden olur.
    Benim eklemem; aylar otuz gün olarak hesaplanır. Eğer kaptırmanızdan, ehliyeti alacağınız süre içinde otuzbir gün olan ayları, otuz olarak hesaplayınız. Bu durumda ehliyeti birkaç gün daha erken alabiliyorsunuz.
    Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    ilk seferinde ehliyete el konuluyor muydu direk, sanki belli bir süre içinde tekrar ederse gibi birşey hatırlıyorum ama...
    buarada kabahatiniz büyük, farkındasınızdır sanırım. cezanızı çekeceksiniz ki birdaha yapmayasınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Real_ETA

ilk seferinde ehliyete el konuluyor muydu direk, sanki belli bir süre içinde tekrar ederse gibi birşey hatırlıyorum ama...
    buarada kabahatiniz büyük, farkındasınızdır sanırım. cezanızı çekeceksiniz ki birdaha yapmayasınız.

Malesef ilkdefa da olsa el koyuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wenigma

Bu mesaj silindi.
    Aynı durum benimde başıma gelmişti , 0.55 ile Mersin'de ehliyetimi kaptırdım.Hastaneye gitmeyi talep ettim , omzunda iki yıldız taşıyan polis , bu durumda aracin çekileceğini söyledi bana ve yanımda bulunan alkol almiyan arakadaşıma bile vermediler aracimi.Bende mecburen ailemin kulağına gitmesin diye 336 tl ödedim ve yaptığım hatanın karşılığını 6 ay boyunca çektim.

Önemli olan noktayı kaçırmamak gerek , bunun senin için caydırıcı olması lazım.Ben ceza yemeden önce ne hikmetse pek umursamıyordum.Ancak , yol açabileceğim felekatlerin farkına sonradan vardım ve aklım başıma geldi.Bir daha alkollü araç kullanmamanızı umarım.!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChymerA

Aynı durum benimde başıma gelmişti , 0.55 ile Mersin'de ehliyetimi kaptırdım.Hastaneye gitmeyi talep ettim , omzunda iki yıldız taşıyan polis , bu durumda aracin çekileceğini söyledi bana ve yanımda bulunan alkol almiyan arakadaşıma bile vermediler aracimi.Bende mecburen ailemin kulağına gitmesin diye 336 tl ödedim ve yaptığım hatanın karşılığını 6 ay boyunca çektim.

Önemli olan noktayı kaçırmamak gerek , bunun senin için caydırıcı olması lazım.Ben ceza yemeden önce ne hikmetse pek umursamıyordum.Ancak , yol açabileceğim felekatlerin farkına sonradan vardım ve aklım başıma geldi.Bir daha alkollü araç kullanmamanızı umarım.!!

Alıntıları Göster
    şanssız mışsın be, 6 promil yüzünden gitmiş ehliyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChymerA

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun arkadaşım benimde ehliyet yok şuan alkolden gitti 112 promille. Merak etme eve kağıt falan gelmiyor cezayı ödeyip 6 ay sonra ehliyetini alıyorsun. Şafak 4 ay Yalnız dikkat et bundan sonra 5 yıl boyunca bir defa daha alkollü yakalanırsan ehliyetin bu sefer 2 yıl süreyle gidiyor. Aman diyim dikkat et.

Nerede oturduğunu bilmiyorum ama gündüzleri pek çevirme olmuyor kafan rahat olsun. Yalnız köprüye çıkıcaksam kesinlikle arabayı ben kullanmıyorum zira her köprüye çıktığımda sağolsun polis amcalar her zaman çevirir

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

şanssız mışsın be, 6 promil yüzünden gitmiş ehliyet.

Alıntıları Göster
    bizim arkadaş küçük kutu biradan 0.61 promil çıktı ehliyeti kaptırdı hala miller falan içerken o arkadaşıma derim "dikkat et o meret şişede durduğu gibi durmaz" diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

bizim arkadaş küçük kutu biradan 0.61 promil çıktı ehliyeti kaptırdı hala miller falan içerken o arkadaşıma derim "dikkat et o meret şişede durduğu gibi durmaz" diye

Alıntıları Göster
    6 ay boyunca her yakalandığınızda cezaları ödersiniz.. Birdaha Alkol kullanmama dileği ile hatanızı tekrarlamazsanız.

Arkadaşlarla mangaL yapmıştık Arabayı ben kullanıyordum. Genelde İçki içmem ama çay bardağı kadar ısrarla yudumlandım onu içmem bile beni korkuttu içki kullanmayan arkadaşıma verdim anahtarı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

6 ay boyunca her yakalandığınızda cezaları ödersiniz.. Birdaha Alkol kullanmama dileği ile hatanızı tekrarlamazsanız.

Arkadaşlarla mangaL yapmıştık Arabayı ben kullanıyordum. Genelde İçki içmem ama çay bardağı kadar ısrarla yudumlandım onu içmem bile beni korkuttu içki kullanmayan arkadaşıma verdim anahtarı...

Alıntıları Göster
    konubasligini gordum ve `utanmadan bir de baslik mi aciyorsun forumda` demek icin basliga tikladim ancak sanirim gercekten uzucu bi olay gelmis basina.buyukolasilikla yasal siniri gecmeyecegini dusunerek yola ciktin ancak 0.06 sayiyla siniri gecmissin.gecmis olsun.bundan sonra hafif alkol aldiktan sonra bile temkinli davranin.

• Yapılan şeyi savunurmusum gibi algılanmasın; bu kadar az bir fark ile ehliyeti kaptirmadan önce itirazınızı yapip hastaneye gitmeyi talep etmeliydiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Yapılan şeyi savunurmusum gibi algılanmasın; bu kadar az bir fark ile ehliyeti kaptirmadan önce itirazınızı yapip hastaneye gitmeyi talep etmeliydiniz.
    İnanın buna çok sevindim. Sizin için acı ama yerinde bir tecrübe olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

İnanın buna çok sevindim. Sizin için acı ama yerinde bir tecrübe olacaktır.

Alıntıları Göster
    Alkol aldıktan sonra araç kullanmak,başına gelecek her türlü kaza,ehliyeti kaptırma,hapis yada para cezasını kabullenmek demek ve bu durumda alınan cezayı çekmekten başka çare yoktur..Çevirmede yakalanman işin iyi bir yanı çünkü kaza yapıp masum bir insana zarar vererek de gidebilirdi ehliyet.Böylesi çok daha hayırlı olmuş..Umarım birdaha aynı hataya düşmezsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: hutaha

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    yaklaşık 1.5 yıl önce çevirmeye girip alkolden ceza yiyen arkadaşım, orda ceza tutanağını imzalamasına rağmen evine bi makbuz göndermişler...

yine aynı zaman zarfı içersinde yine alkolden bi arkadaşım daha ceza yemişti. hatta arabayı biz almaya gitmiştik, yalvardı yakardı bana 1milyar ceza kes ama ehliyetimi almayın dedi ama nafile. çünkü kendisi fırıncıydı ve hergün araba üstündeydi. ehliyetine el konulmuşken bi süre sonra yine çevirmeye girdi üstüne polislerle kavga edince direk savcının karşısına çıkardılar. 2 misli cezada orda kestiler...

(şu anda ehliyet kendisinde, hiçbir cezayıda ödemedi)

ayrıca, aslına bakarsan 56 promil alkole insaflı bi polis ceza yazmazdı
    ama ne olursa olsun, alkollü araba kullanmak iyi değil. Allah korusun başına bişey gelse, haklı olduğun halde haksız hale düşersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tandem_78 -- 14 Şubat 2010; 12:42:47 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.