Şimdi Ara

!!!Alkolden Ehliyet Kaptırmaya Son!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
33.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polisin yanında 10-20000 eur luk saat yokmuymuş arabasına atıvereymiş, o zaman üflerdi cihazı hatta hastaneye de giderdi ya da istediğini herhangi bir yere
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

Orijinalden alıntı: Erniuif

Bu kadar kafa yormayin boyle seylere bu ulkede arabasiyla yayaya carpip olduren futbolcu ceza almadi zamaninda. O yuzden çok takmamak lazim.

Aynen

+1 millet R8 aynasıyla adam fordluyor boşa böyle şeyler düşünmeyin alkol almadan binin kolay bişey eğer alkolik değilseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Sonuç ;

Bu ülkede adalet aramak genel evde bakire kız aramaya benziyor

:))
  • üfledirlerr
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

quote:

Orijinalden alıntı: kadirbilir81

Ortada bir çelişki var. Anayasanın 38. maddesine ve evrensel hukuk kurallarına göre hiç kimse kendi aleyhine delil vermeye zorlanamaz.

Alkol testi yapılmak üzere vücuttan kan alınması zaten rızaya bağlıdır. Çünkü kişinin vücut bütünlüğünü dokunulamaz. Dokunulması halinde hukuki karşılıkları vardır. Türkiye’de bu konuda yasal boşluk ve çözümsüzlük var.

Olması gereken ise üflemeyi reddedene üflemeyi reddettiğine dair bir tutanak imzalatırsın bunuda yasalarla belirlersin ve imzaladığı anda alkollü olarak muamele görür ve ehliyetine el koyulur.

kanaatime göre, ortada çelişki bulunmuyor,

1982 Anayasası’nın,I. Temel hak ve hürriyetlerin niteliği başlıklı 12. maddesinin 2. fıkrası;
    Temel hak ve hürriyetler, kişinin topluma, ailesine ve diğer kişilere karşı ödev ve sorumluluklarını da ihtiva eder., “Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması” başlıklı 13. maddesinin birinci cümlesine göre, “Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir.”; “Kişinin dokunulmazlığı, maddi ve manevi varlığı” başlıklı 17. maddesinin ikinci fıkrasında ise, “Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz.” hükümlerine yer verilmiştir.

dolayısıyla kanunla getirilen bir sınırlamadan veyahut kanunla getirilen bir izinden bahsedebiliriz.
    kanunların lafzı ve ruhuyla hüküm ifade ettiğini de göz önünde bulundurduğumuzda alkol muayenesinin anayasanın 38.maddesinde belirtilen aleyhe delil gösterme yasağı ile değerlendirilemeyeceği sonucuna ulaşırız.

ayrıca ilgili mevzuatları alt alta sıralarsak durum daha net anlaşılabilir

1- 1982 Anayasası’nın, “Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması” başlıklı 13. maddesinin birinci cümlesine göre, “Temel hak ve hürriyetler özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir”; “Kişinin dokunulmazlığı, maddi ve manevi varlığı” başlıklı 17. maddesinin ikinci fıkrasında ise, “Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz.”

2- 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun “Alkollü içki, uyuşturucu veya keyif verici maddelerin etkisi altında araç sürme yasağı” başlıklı 48. maddesi,

3- 2559 sayılı Polis Vazifev e Selahiyet Kanunu madde 13:
    Polis, A) Suçüstü halinde veya gecikmesinde sakınca bulunan diğer hallerde suç işlendiğine veya suça teşebbüs edildiğine dair haklarında kuvvetli iz, eser, emare veya delil bulunan şüphelileri, C) Halkın rahatını bozacak veya rezalet çıkaracak derecede sarhoş olanları veya sarhoşluk halinde başkalarına saldıranları, yapılan uyarılara rağmen bu hareketlerine devam edenler ile başkalarına saldırmaya yeltenenleri ve kavga edenleri,...yakalayacağı ve bu yakalananlar ile 13. maddede sayılan diğer yakalananlardan uyuşturucu madde kullananlar ile sarhoş olanların, yakalanma anındaki sağlık durumlarının tabip raporu ile tespit edileceği hükümleri
    aynı kanunun 16. maddesi; Polis, görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkilidir.

4- 5271 Sayılı CMK'nın ŞÜPHELİ VEYA SANIĞIN BEDEN MUAYENESİ VE VÜCUDUNDAN ÖRNEK ALINMASI başlıklı 75 inci maddenin yedinci fıkrası, “Özel kanunlardaki alkol muayenesine ve kan örneği alınmasına ilişkin hükümler saklıdır”

5- Türk Ceza Kanunu'nun “Görevi yaptırmamak için direnme” başlıklı yoğunlukta olması durumunda şahıs, hakkında adli işlem yapılarak MADDE 265. - (1) Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. hükümler.

velhasılı, alkol muayenesinde herhangi bir kanuni boşluk bulunmamaktadır,
    alkolmetreye üflemek kişinin ihtiyarına bırakılmış değildir, üflemek mecburidir,
    alkolmetre sonucuna itirazı olanlar istedikleri takdirde kan testi yaptırabilir bunun da düzenlemesi ilgili yönetmeliklerde belirlenmiştir. (bkz. karayolları trafik yönetmeliği madde 97/c)

• Onun adı ece erken o alır.
    Hadi asgari ücretli mahmut amca alsında göreyim
  • Ee ondan sonra Farlari kapatip polisten kacan adama kimse kizamaz arkadas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alkollü sürücüyü kurtaran insan müsvettesi.. bir gün senin o alkollü sürücünün kurbanı olman dileklerimle.
  • Beyler yıl oldu 2013 hala bu ülkede adalet aramayın.Öyle bişey yok.

Bir örnek vereyim (%95'iniz anlamayacaksınız ama neyse) Erdal Eren kimmiş bir araştırın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erain

quote:

Ortada bir çelişki var. Anayasanın 38. maddesine ve evrensel hukuk kurallarına göre hiç kimse kendi aleyhine delil vermeye zorlanamaz.

Alkol testi yapılmak üzere vücuttan kan alınması zaten rızaya bağlıdır. Çünkü kişinin vücut bütünlüğünü dokunulamaz. Dokunulması halinde hukuki karşılıkları vardır. Türkiye’de bu konuda yasal boşluk ve çözümsüzlük var.

Olması gereken ise üflemeyi reddedene üflemeyi reddettiğine dair bir tutanak imzalatırsın bunuda yasalarla belirlersin ve imzaladığı anda alkollü olarak muamele görür ve ehliyetine el koyulur.

kanaatime göre, ortada çelişki bulunmuyor,

1982 Anayasası’nın,I. Temel hak ve hürriyetlerin niteliği başlıklı 12. maddesinin 2. fıkrası;
    Temel hak ve hürriyetler, kişinin topluma, ailesine ve diğer kişilere karşı ödev ve sorumluluklarını da ihtiva eder., “Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması” başlıklı 13. maddesinin birinci cümlesine göre, “Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir.”; “Kişinin dokunulmazlığı, maddi ve manevi varlığı” başlıklı 17. maddesinin ikinci fıkrasında ise, “Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz.” hükümlerine yer verilmiştir.

dolayısıyla kanunla getirilen bir sınırlamadan veyahut kanunla getirilen bir izinden bahsedebiliriz.
    kanunların lafzı ve ruhuyla hüküm ifade ettiğini de göz önünde bulundurduğumuzda alkol muayenesinin anayasanın 38.maddesinde belirtilen aleyhe delil gösterme yasağı ile değerlendirilemeyeceği sonucuna ulaşırız.

ayrıca ilgili mevzuatları alt alta sıralarsak durum daha net anlaşılabilir

1- 1982 Anayasası’nın, “Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması” başlıklı 13. maddesinin birinci cümlesine göre, “Temel hak ve hürriyetler özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir”; “Kişinin dokunulmazlığı, maddi ve manevi varlığı” başlıklı 17. maddesinin ikinci fıkrasında ise, “Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz.”

2- 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun “Alkollü içki, uyuşturucu veya keyif verici maddelerin etkisi altında araç sürme yasağı” başlıklı 48. maddesi,

3- 2559 sayılı Polis Vazifev e Selahiyet Kanunu madde 13:
    Polis, A) Suçüstü halinde veya gecikmesinde sakınca bulunan diğer hallerde suç işlendiğine veya suça teşebbüs edildiğine dair haklarında kuvvetli iz, eser, emare veya delil bulunan şüphelileri, C) Halkın rahatını bozacak veya rezalet çıkaracak derecede sarhoş olanları veya sarhoşluk halinde başkalarına saldıranları, yapılan uyarılara rağmen bu hareketlerine devam edenler ile başkalarına saldırmaya yeltenenleri ve kavga edenleri,...yakalayacağı ve bu yakalananlar ile 13. maddede sayılan diğer yakalananlardan uyuşturucu madde kullananlar ile sarhoş olanların, yakalanma anındaki sağlık durumlarının tabip raporu ile tespit edileceği hükümleri
    aynı kanunun 16. maddesi; Polis, görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkilidir.

4- 5271 Sayılı CMK'nın ŞÜPHELİ VEYA SANIĞIN BEDEN MUAYENESİ VE VÜCUDUNDAN ÖRNEK ALINMASI başlıklı 75 inci maddenin yedinci fıkrası, “Özel kanunlardaki alkol muayenesine ve kan örneği alınmasına ilişkin hükümler saklıdır”

5- Türk Ceza Kanunu'nun “Görevi yaptırmamak için direnme” başlıklı yoğunlukta olması durumunda şahıs, hakkında adli işlem yapılarak MADDE 265. - (1) Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. hükümler.

velhasılı, alkol muayenesinde herhangi bir kanuni boşluk bulunmamaktadır,
    alkolmetreye üflemek kişinin ihtiyarına bırakılmış değildir, üflemek mecburidir,
    alkolmetre sonucuna itirazı olanlar istedikleri takdirde kan testi yaptırabilir bunun da düzenlemesi ilgili yönetmeliklerde belirlenmiştir. (bkz. karayolları trafik yönetmeliği madde 97/c)

Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Hadi Olayin baş kahramanlarinin adini, çevresini, sahip oldugu şartlari Değiştirelim.. Ece erken olmasin Normal asgari ücretle geçinen bir kiz olsun adi da Filiz olsun.. Babasi bilmem nerenin Sahibi veya bilmem nerenin rütbelisi bilmem nerenin başi olmasinda emekli devlet memuru olsun.. Aracimiz ise Çok çok lux bir markanin modeli değilde 1.3 dizel otomatik opel corsa olsun.. Alinan içki miktarida 150 200 promil değilde 52 olsun... Olay aninda etrafta kameralar mikrofonlar olmasin... Yine dedigim gibi çevresi Çok geniş Yüksek mevkide dostlari olmasinda kendi yağinda kavrulan Ekonomik durumu Zorla geçinmesine yeten Genç bir kizimiz olsun..

Polisler Filiz kizimizi çeviriyor ve Alkol kontrolu yapmak istiyolar.. Filiz kizimizda O pis şeyi Önceden Allah bilir kaç kez kullanilmiş şeyi üflemek dudaklarini değdirmek istemiyor.. Ve böylece Hastahanede kontrol edilmek isteniyor... Buradan sonrasini Birde sizlerin düşünmesini istiyorum.... Bu ülkenin '' Paranin ve Torpillilerin köpeği '' olmuş polisleri, ''Yeter ulan sizlerle uğraştigimiz '' diyip Ya kizin ağzina o şeyi Zorla sokarlar, Ya karakola götürür Taciz ederler, Belki tecavüz edip üstünü örterler(Bu ülke neler gördü neler), Ya bi güzel ağiz burun dağitircasina Döverler kamera kayitlarinida yok ederler, ya zor kullanarak ellerine kelepçeyi takar kodese tikarlar, v.b.v.b.v.b.v.b.v.b.v.b.vb............................

Bu Ülkede malesef cebindeki bankadaki Paran kadar adamsin Paran kadar Yakişikli Paran kadar Güzelsin Paran kadar Karizmatik Paran kadar Hakli Paran kadar Güçlü Paran kadar kudretli Paran kadar Sözü Geçen Paran kadar Yetki tanimaz ve Söz sahibisin.. İşte bu yüzden Türkiyedeki işlerimi bir an önce bitirip yine Yurtdişina çikmayi Öncelikli hedefim haline getirdim...

Bu ülke Dinci Yobazlarin, 80 ve 90'li yillarin karanlik günlerini özleyenlerin Kontrolunde oldugu müddetçe, Din iman Allah diyenleriin oy toplayip, Güzelim ülkeyi Soyup soğana çevirip Suçu başkalarinin üstüne atanlarin, Vee bir torba kömüre Gelecegini satanlarin mevcutiyeti olduğu müddetçe Bugunleriniz daha iyi günleriniz... Bu ülke her geçen gün Tarafli basin haberleri tarafindan Uyutuluyor Pislik kokan derin çukura daha fazla yaklaşiyor..

Eline sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

bu da bişey mi, geçen sene bir arkadaşım alkol kontrolünde limitin üstünde çıkıyor. ehliyeti isteniyor. arkadaşım ehliyeti vermek yerine bir telefon açıyor. ve 5 dakika sonra telsizden gelen anons üzerine arkadaştan özür dilenip devam ettiriliyor.

(olayı anlatan bizzat çok yakın arkadaşım, ensesi kalın bir tip)

Telsiz ile bu işlemi yapmalarına imkan yok. Yapacak pozisyondakiler ise cesaret edemez. Hiçbir memur bu muameleyi sineye çekmez telsiz kayıtları basına yansır emri verende ilgili bebede rezil rüsva edilir kamu ihalelerinden uzaklaştırılıp rekabet şartları aleyhinde bozulur hiç bir iş adamı bu riski göze alamaz.

• öncelikle herkese selamlar 29.12.12.tarihinde 2 kez alkol cezsından işlem yapıldı.ben alkollü değilim desemde polis ile ağız dalaşından polis allkollü olduğumu söylüyor bende ben alkollü değilim dedim sen bilemezsin dedi trafik ekibi çağırdı bende üflemedim hastaneye götürdüler bu sırada gelen trafik ekibi aracımı bağlamış çektiriyor ehliyetli sürücü çağırmıştım vermedi aracımı bende savcıyla görüşmek istediğimi kan vermeyeceğimi söledim doktorda az alkollü raporu vermiş sonra karakola götürdüler aracımı çektiren trafik ekibi işlem yapıyor 48/5 ten imza atmamı istedi bende atmadım sonra polisler ifademi aldı alkollümüsün diye bende alkol almadığımı söledim.şimdi ne olacak bilgisi olan arkadaşım varsa yazsın lütfen.iyi günler.bu sırada 03.01.2012 savcı beyin yanına gittim sen çok uyanıksın dimi dedi sonra çağırırız dedi gönderdi.

• öncelikle herkese selamlar 29.12.12.tarihinde 2 kez alkol cezsından işlem yapıldı.ben alkollü değilim desemde polis ile ağız dalaşından polis allkollü olduğumu söylüyor bende ben alkollü değilim dedim sen bilemezsin dedi trafik ekibi çağırdı bende üflemedim hastaneye götürdüler bu sırada gelen trafik ekibi aracımı bağlamış çektiriyor ehliyetli sürücü çağırmıştım vermedi aracımı bende savcıyla görüşmek istediğimi kan vermeyeceğimi söledim doktorda az alkollü raporu vermiş sonra karakola götürdüler aracımı çektiren trafik ekibi işlem yapıyor 48/5 ten imza atmamı istedi bende atmadım sonra polisler ifademi aldı alkollümüsün diye bende alkol almadığımı söledim.şimdi ne olacak bilgisi olan arkadaşım varsa yazsın lütfen.iyi günler.bu sırada 03.01.2012 savcı beyin yanına gittim sen çok uyanıksın dimi dedi sonra çağırırız dedi gönderdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Beyler yıl oldu 2013 hala bu ülkede adalet aramayın.Öyle bişey yok.

Bir örnek vereyim (%95'iniz anlamayacaksınız ama neyse) Erdal Eren kimmiş bir araştırın.

Yazık olan binlercesinden biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert24k

öncelikle herkese selamlar 29.12.12.tarihinde 2 kez alkol cezsından işlem yapıldı.ben alkollü değilim desemde polis ile ağız dalaşından polis allkollü olduğumu söylüyor bende ben alkollü değilim dedim sen bilemezsin dedi trafik ekibi çağırdı bende üflemedim hastaneye götürdüler bu sırada gelen trafik ekibi aracımı bağlamış çektiriyor ehliyetli sürücü çağırmıştım vermedi aracımı bende savcıyla görüşmek istediğimi kan vermeyeceğimi söledim doktorda az alkollü raporu vermiş sonra karakola götürdüler aracımı çektiren trafik ekibi işlem yapıyor 48/5 ten imza atmamı istedi bende atmadım sonra polisler ifademi aldı alkollümüsün diye bende alkol almadığımı söledim.şimdi ne olacak bilgisi olan arkadaşım varsa yazsın lütfen.iyi günler.bu sırada 03.01.2012 savcı beyin yanına gittim sen çok uyanıksın dimi dedi sonra çağırırız dedi gönderdi.

Hocam hastahaneden aldiginiz raporda promil miktari tazmiyor mu? Az alkollu ne demek :s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğrudur. Normalde bir ay öncesine kadar trafik kontrolünde cihaza üflememe hakkına sahiptiniz. Bunun üzerine sizi en yakın hastaneye götürecekler. Burada da kan vermeme hakkına sahiptiniz.

Gece gece sizi 3-4 saat dolandırıp birsürü laf münakaşasına girip en son karakola götürecekler ve tutanağa imza atmanızı söylecekler. Ayrıca ehliyetinizi de vermeyecekler. İster gerçekten alkollü olun isterseniz olmayın farketmez. Siz de araya tanıdıkları sokup karakoldan ehliyetinizi almaya çalışacaksınız.

Vermez iseler en yakın avukata gidecek ve davanızı açacaksınız haksız yere (ellerinde delil yok alkol bulunduğuna dair) ehliyetinizi aldıkları için. Bunun üzerine sizi çağırıp davanızı geri çekmenizi ehliyetinizi almanızı söylecekler..

İşte burası Türkiye örneği.. Bu aydan itibaren yasada değişiklik olacağını ben de duydum.. Zira bu yola başvuran okadar çok insan varki tahmin edemezsiniz. Kan da vermezseniz size sabit çizgide yürüme uygulaması yaptırabilir doktor. Muayene sonucuna da bunu ekleyebilir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.