Şimdi Ara

!!!Alkolden Ehliyet Kaptırmaya Son!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
33.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Üflememe hakkınız var, üflemezseniz hastaneye götürülürsünüz ve kan değerlerinize bakarlar ancak hastaneye gidene kadar kanınızdaki alkol büyük oranda dağılır. Zil zurna sarhoşsanız zaten yapacak bir şey yok. Yani polis bir şekilde üfletir diye bir durum yok, istemezsem üflemem hastaneye giderim. Üzüm suyunun dahi alkol metreyi çıkarıcı etkisi var, saçma sebeplerden dolayı 6 ay ehliyetimden olamam zaten.

Olsa ne olacak arkadaşım ve babası sürücü kursu çalıştırıyor 20 yıldır 7 yaşında direksiyona geçti şimdi 21 yaşında 14 yıldır ehliyetsiz geziyor bi kere polis çevirdi ondada kendisine çok benzeyen amca oğlunun ehliyetini gösterip geçmişti anlatmasına göre Türkiye burası kağıt parçasına takılmamak gerek diyenlere hak verir hale geldim.
    Not: Şuan ehliyeti var.

Ehliyetsiz yakalandığın da, hele ki alınmışsa en az 3 sene alnında iptalsin trafikten. O işin riski olmaz. Burası Türkiye orası ayrı ancak sana bana yeri gelir, cezayı sağlam keserler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Üflememe hakkınız var, üflemezseniz hastaneye götürülürsünüz ve kan değerlerinize bakarlar ancak hastaneye gidene kadar kanınızdaki alkol büyük oranda dağılır. Zil zurna sarhoşsanız zaten yapacak bir şey yok. Yani polis bir şekilde üfletir diye bir durum yok, istemezsem üflemem hastaneye giderim. Üzüm suyunun dahi alkol metreyi çıkarıcı etkisi var, saçma sebeplerden dolayı 6 ay ehliyetimden olamam zaten.

Olsa ne olacak arkadaşım ve babası sürücü kursu çalıştırıyor 20 yıldır 7 yaşında direksiyona geçti şimdi 21 yaşında 14 yıldır ehliyetsiz geziyor bi kere polis çevirdi ondada kendisine çok benzeyen amca oğlunun ehliyetini gösterip geçmişti anlatmasına göre Türkiye burası kağıt parçasına takılmamak gerek diyenlere hak verir hale geldim.
    Not: Şuan ehliyeti var.

Ehliyetsiz yakalandığın da, hele ki alınmışsa en az 3 sene alnında iptalsin trafikten. O işin riski olmaz. Burası Türkiye orası ayrı ancak sana bana yeri gelir, cezayı sağlam keserler.

Sana bana keserler ensesi kalın adama vurmaz hocam :) İstanbul'un ilk sürücü kursunun sahibi bu devirde arkanda baban olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Ben üflememe hakkımız var diye biliyorum. Üflemek istemiyorum dersiniz, kan testine gidene kadar kanınızdaki zaten seviye iyice düşecektir.

DİP NOT: Alkollü araç kullanmak tehlikeli ve yasaktır

Çevirmeye girdim alkol var mı dedi evet dedim istersen üflemeyebilirsin dedi neden dedim ehliyetin gider oara cezası ödersin dedi olsun bişey olmaz üflerim dedim.açık açık para istesi diye bir iki üflemeyi yapmadım
    En son
    Üfledim ve 48 çıktı yasal sınırın altında normalde almaması gerekiyor
    Bu araba ticari şirket adına dedi yok değil dedim iş yazardın yazamazdına döndü
    Araç ruhsatım hususi kamyonet ve yasalara göre yazamıyor ve ehliyete el koyamıyor
    Merkeze götürdü mevzuat diye bişey ojuttu neyse ben rüşvet vermedim ama ehliyet gitti

Ertesi gün hemen sulh cezaya ceza iptali için idari mahkemesinede ehliyet iadesi için başvurdum polisin rüşvet istediğini aramızdaki kouşmaları da ilave ettim dosyaya.
    Gerekli incelemeler sonucu ceza iptal ehliyet iade edildi o iki polis hakkında soruşturma açıldı aynı zamanda tazminat davası açtım şu an o kararları bekliyorum.

Yalan yanlış bilgilere bakmayın ticari araç değilsetüm yasal haklarınızı kullanın rüşvet vermeyin cezasız kalmasın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Sıradan vatandaşa üflemeli bir çalgı bile çaldırırlar o boruyla

• Burada yalnız anlaşılmayan bişey var hala bi türlü, insanların tepki gösterdiği şey alkolmetre cihazı ve bu cihazla direkt ceza yazılması.. kalibrasyonu bozuk alkolmetre cihazı çok kişinin başını yaktı, insanların kızdığı ve tepki gösterdiği şey bu. Kimse alkol kontrolü olmasın demiyor, alkol kontrolü olsun ama adam gibi olsun, ve bunu anlamanın tek ve en sağlam yoluda kan örneğidir. Kanımca yasalar yeniden düzenlenmeli, alkolmetreyle üflemeli test yapılmalı, eğer bu testte sonuç yasal sınır 50 promilin üzerindeyse o zaman şahıs "şüpheli" kabul edilip hemen kan testi yapılmalı, kan testide doğruysa yani yüksekse yasal sınır üzeriyse o zaman ceza uygulanmalı, yani o dandik üflemeli cihaz ayaküstü hemen çok kolay tek başına cart diye sonuç kabul edilmemeli!.. alkolmetrede 150 promil gözüküpte kan testinde (yarım saat sonra) 3 promil çıkan arkadaşım var..
  • olan gariban fakirler halkımıza oluyor
  • alkollü araç kullanıyorsanız lütfen direk duvara vurunuz
    bu arada gazdan ayağınızı çekmeyiniz
    ilk gördüğünüz duvara toslayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 5 Kasım 2018; 17:11:44 >
  • Evet arkadaslar iyi aksamlar herkese
    Bundan 2 hafta once ehliyetimi kaptirdim
    Stajyer aday sürücüydüm
    A1 a2 b1 ehliyetlerim vardi alkolu duzenli kullanan bi insan degilim ictigimdede her zaman dozunu aşmam bokunu cikarmam aksam saat 20.00 da arkadasimla oturduk 2 bira ictik saat 00.00 da yola ciktik abiler guzelce kurulmus kacmaya tenezzul etmedim altimda 50 cc motor var zaten kacsan neye kaciyon
    Neyse girdik cevirmeye üfletti memur bey promilim 0.28 ciktı stajyer oldugum icin sınır 0.20 0.08 promil için adam ehliyetlerimi iptal etti üstüne insiyatif kullanip para cezasida köstü
    Üstüne bilenler bilir her surucu kursuna sordugunuzda 0.50 promilin altinda yakalanan stajyer surucuye bekleme suresi koyulmaz, yani 0.50 altinda kaptirdiginiz zaman hemen yazilip alabilirsiniz
    Ama bizim memur abimiz insiyatif kullanmis ve ekstradan bekleme suresi eklemis
    Eyvalllah alkollüydük almamamiz gerekirdi alkolu tamam yakalandik
    Ama sormadigim surucu kursu ve bizzat trafik polisi kalmadi herkes diyorki senin 6 ay beklememen ve para cezasi yememen gerek sadece ehliyetin iptal olmasi lazim
    Bana ceza yazan memur abimiz cok guzel bi kazik atti yolladi bana

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Alkol kaç para olmuş. Araba fiyatları kaç para olmuş. Kasko kaç para olmuş. Hadi kaskosuz bindin. Araçla bir kaza yapsan toplaması kaç para olmuş. Alkollü araç kullanmak zengin işi zaten. Artık gariban adam alkollü de araç kullanamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafatkrn kullanıcısına yanıt

İyi yapmış.

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Başkan iyi yapmis yapmasinada yanlis cezai işlem uyguladi bana memur bey ben onu anlatiyorum yoksa içip yedigim cezayi inkar etmiyorum basina boyle bi olay gelirse anlarsin sende mağdur olursan adamlar pişkin pişkin istersen mahkemeye ver diyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mustafatkrn kullanıcısına yanıt

Anladım işte iyi yapmış dedim. İçip binme sende. Daha ağır cezalar olmalı bence.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.