Şimdi Ara

!!!Alkolden Ehliyet Kaptırmaya Son!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
33.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: High Quality

Bir sorum olacak.
    Alkolmetreye itiraz edip hastanede kan tahlili istedigimizde aracimiz ne oluyor ?
    Aracimizla polis esliginde mi gidiyoruz ?
    Aracimiz olmadan polis araci ile mi goturuluyoruz ?
    2. secenek dogru ise aracimiza ne oluyor ?

İtiraz durumunda araca el koyuyorlar otopark a cekiyorlar.Ekip otosu ile hastaneye gidiliyor kan veriliyor,cikicak sonuca aradan gecen her 1 saat icin 0.15 promil ekleniyor.Daha sonra son olarak cikan promile gore islem uygulaniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creepinq Death

quote:

Bir sorum olacak.
    Alkolmetreye itiraz edip hastanede kan tahlili istedigimizde aracimiz ne oluyor ?

İtiraz durumunda araca el koyuyorlar otopark a cekiyorlar.Ekip otosu ile hastaneye gidiliyor kan veriliyor,cikicak sonuca aradan gecen her 1 saat icin 0.15 promil ekleniyor.Daha sonra son olarak cikan promile gore islem uygulaniyor.

En yakin sehir merkezinin 30 km oldugu sehirlerarasi bir yolda cevirmeye takildigimizi varsayalim. Hastaneden cikinca gidip araci almak kullanicinin sorumlulugunda mi peki ?

• quote:

quote:

Bir sorum olacak.

Herkeste aynı miktarda mı azalıyor ki promil? Yani herkeste 1 saatte 0.15 promil azaldığını ben hiç zannetmiyorum. Bir de işi çok sulandırıp 3 küsür saat beklenirse 0 promil de çıkabilir hastanede. O zaman napıyorlar?

• quote:

quote:

quote:

Bir sorum olacak.

En yakin sehir merkezinin 30 km oldugu sehirlerarasi bir yolda cevirmeye takildigimizi varsayalim. Hastaneden cikinca gidip araci almak kullanicinin sorumlulugunda mi peki ?

İste hocam orasini bende merak ediyorum buraya kadar olan kismi yasadigimiz icin biliyorum.3 araba cevirmeye yakalanip ben ve 1 arabada makul oranda alkol cikip son arabada 0.70 kusur oraninda alkol cikmisti.İtiraz ettik sonuca,hastaneye gidildi kan alindi aradan zaman gectigi icin 0.30 promil eklendi kan tahlilindede 0.30 kusur bisey cikmisti sonuc olarak 0.60 kusur promille ehliyete el konmustu arkadasin.

Eger hastaneden sonra yasal sinirin altinda cikarsa otoparka cekilen araca nasil bir islem yapiliyor tam bilmiyorum acikcasi.

Ama inanin alkollu arac kullanmak kadar sacma bir sey yok ogunden sonra tovbe ettim yasal sinirin altinda ciksa bile.Cok iyi hatirliyorum 2.30 da cevirmeye girmistik 6 gibi evlerdeydik.Arkadas bayan olunca beklemek zorunda kaldik.Her bakimdan cile bi olay.En iyisi icilcegi zaman taksi vs kullanmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

quote:

quote:

Bir sorum olacak.

Herkeste aynı miktarda mı azalıyor ki promil? Yani herkeste 1 saatte 0.15 promil azaldığını ben hiç zannetmiyorum. Bir de işi çok sulandırıp 3 küsür saat beklenirse 0 promil de çıkabilir hastanede. O zaman napıyorlar?

Hocam bizde bu durumu polislerle cok tartistik bunyeden bunyeye degisir falan diye ancak onlarda tam olarak bilmiyorlardi.Biz kural neyse onu uyguluyoruz diyip gecistirmeye calistilar.Ancak 3 saat bekleme gibi bi durum olmaz sanirim cevirme bittigi anda ekip otosuyla beraber hastaneye gitmek zorundasiniz diye biliyorum.En azindan bize oyle uygulandi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

quote:

quote:

Bir sorum olacak.

Hocam bizde bu durumu polislerle cok tartistik bunyeden bunyeye degisir falan diye ancak onlarda tam olarak bilmiyorlardi.Biz kural neyse onu uyguluyoruz diyip gecistirmeye calistilar.Ancak 3 saat bekleme gibi bi durum olmaz sanirim cevirme bittigi anda ekip otosuyla beraber hastaneye gitmek zorundasiniz diye biliyorum.En azindan bize oyle uygulandi.

Ama mesela ticari araç sürücüleri bu şekilde çok rahat kurtarabilirler. Adamda 5-10 promil çıkacak üflese ve ehliyeti kaptıracak, üflemedi ve yarım saatte hastaneye gittiler, hastanede 0 çıktı kurtarır. Uygulamada eksiklikler olduğu çok açık.

• @ozanunal
    Haklisiniz hocam dediginiz durumda bi sorun cikmaz gibi gozukuyor.Ancak ticari araclara uygulanan kural belki daha farkli olabilir bilemiyorum.Uygulama eksiklerle dolu dediginiz gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar Frisch

Muz cumhuriyetinin başbakanın oğlu direk kaza yapıp birini öldürüp kaçıyor, hiç ceza almıyor; siz ne diyorsunuz? Gemicik yetmedi gemi aldılar şimdi 15 milyon dolara. Peki hangi parayla? Bira 4 lira benzin 5 lira, işte o paralarla.

Durmayın durmayın oy vermeye devam, yetmez ama evet, yardırın ve uyumaya devam edin. Milletin 50 cente içtiği birayı, 4 liraya için. Ben bira içmiyorum bana koymuyo der bu benciller şimdi, benzini araban lıkır lıkır içiyor ama? Böyle devam size kocaman bir alkış

Afedersin ama muz cumhuriyetinde başka bir başbakan olsa oğlu kaza yapsa ceza alacak mı? Şakalar yapmayın böyle

Hadi biri torpilini kullandı diyelim. Asıl şaka Allahı ağzından düşürmeyip, ben dindarım diyip hemde bu işi yapan olmasın

• Kanunda böyle bir açık var . Doğrudur,

Üflememe hakkın var ve hastanede de kan tahlili yaptırmayabilirsin. Hiç bir güç kişinin rızası olmadan kan tahlili yapamaz. Aynı şekilde üfletemezde.

Zaten yasadaki bu açıklık medyaya yansıdıkça üflemeyen ve tahlil vermeyen sürücülerde artış oldu ve yeni yılda yürürlüğe girecek olan kanun ile değiştirildi.

Artık üflemekten imtina eden sürücünün ehliyetine el konuluyor ve 2 saat içinde yetkili kurumdan alkolsüz olduğuna dair rapor getirmesi talep ediliyor. Eğer raporu 2 saat içinde getiremezseniz ehliyetinize el konuluyor veya üflemekten imtina ederseniz de durum aynı.

Kısaca yeni yıldan itibaren polis halkın peşinden değil , halk polisin peşinden koşacaktır.
  • Albay kızıyım ben kanunları biliyorum diye ağlanıp sızlanıyordu kameralar karşısında.

Herneyse.

Konu ile ilgili sanırım yasal boşluğu gidermek amaçlı alkol muayenesine girmek istemeyen birisinin ehliyetine el konulması için bir düzenleme yapılıyor sanırım.
  • Ceza sistemi değişmeli. Alkollü yakalanan adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı..
  • Alkollü araç kullanıp başkalarının hayatını tehlikeye atmayın!!!
    Hesabını burda vermezseniz öteki tarafta verirsiniz!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Kanunda böyle bir açık var . Doğrudur,

Üflememe hakkın var ve hastanede de kan tahlili yaptırmayabilirsin. Hiç bir güç kişinin rızası olmadan kan tahlili yapamaz. Aynı şekilde üfletemezde.

Zaten yasadaki bu açıklık medyaya yansıdıkça üflemeyen ve tahlil vermeyen sürücülerde artış oldu ve yeni yılda yürürlüğe girecek olan kanun ile değiştirildi.

Artık üflemekten imtina eden sürücünün ehliyetine el konuluyor ve 2 saat içinde yetkili kurumdan alkolsüz olduğuna dair rapor getirmesi talep ediliyor. Eğer raporu 2 saat içinde getiremezseniz ehliyetinize el konuluyor veya üflemekten imtina ederseniz de durum aynı.

Kısaca yeni yıldan itibaren polis halkın peşinden değil , halk polisin peşinden koşacaktır.

Bu durumda yetkili kurum (hastane) den eş dost rüşvet ile temiz yazısı gelecektir.
    Bence yasa üflemiyorum diyenin alkollüymüş muamelesi görmesiyle düzgün bir hal alır.

Bıktım şu entel tiplerden.
    Gbt sorulur yok efendim nasıl sorar.
    Alkol üflemesi yapılır vay efendim üflemiyorum buna hakkı yok.
    Hız kontrolü olur neden yazı yok tuzak bunlar v.s.

Sürekli bir çamura yatma , anlamsız yokuşa sürme, bırakacaksın günde 50 kişi ölecek alkollü araç kullanmaktan.
    Hiç sorgulamayacaksın herkes istediği gibi yaşayacak , tecavüzü , hırsızı gaspçısı teksas gibi olacak o zaman görüceksin o entel dantel tipleri.
    Toplum içinde yaşıyorsan ve bu uygulamalardan sen yararlanıyorsan eşşşşek gibi uyacaksın arkadaş uygulamalara.

(haksız yere aranma, art niyet durumları elbet hariç o zaten çok farklı bir konu)

• Aşifte işte , hem alkollü araba kullanıyo , vatandaşın hayatını riske atıyo , hemde böle şeyler yapıyo , hem bunun , hemde bu tarz şeyler yapan herkesi Allah ıslah eylesin
  • Ece erkenin yaptığını sıradan insanların yapabileceğine hiç ihtimal vermiyorum,Öncelikle yanınızda tv kameraları yoksa sakın böyle bir işe kalkışmayın yoksa bu sabah haberlerde izlediğim bir haber deki gibi önce karakola götürürler ellerinizi arkanızdan kelepçeleyip 5-6 kişi birden dalarlar demedi demeyin ayrıca alkollüyken araç kullanmayın.
  • 98 yılında kaza geçirdim. Beyin cerrahide yatıyorum...

Aynı gece ,sabaha karşı birini getirdiler. Üstündeki kıyafetler benzinle yıkanmış. Bir arkadaşıyla ilçeye gidiyorlar içmeye....Dönüşte , dümdüz yolda kontrolü kaybedip, yamaya doğru çıkıyor. Bir noktadan sonra araba geri takla atıp duman oluyor.

Yanındaki arkadaşı ölmüş.Adam o kadar sarhoş ki, arabayla geldiğini sanıyor hastaneye...

Neyse ,ertesi gün polis geldi...Adamın ifadesini almaya...

-Nasıl oldu anlat bakayım .... Abi.
    -İşte , biz balık yemeye gittik, orada biraz rakı...
    -Yok , sen yanlış hatırlıyorsundur abi. Böyle olmuştur olay....

Sözün özü , o adam bu işten yırttı.Ölen de öldüğüyle kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: özelşöför34

Ece erkenin yaptığını sıradan insanların yapabileceğine hiç ihtimal vermiyorum,Öncelikle yanınızda tv kameraları yoksa sakın böyle bir işe kalkışmayın yoksa bu sabah haberlerde izlediğim bir haber deki gibi önce karakola götürürler ellerinizi arkanızdan kelepçeleyip 5-6 kişi birden dalarlar demedi demeyin ayrıca alkollüyken araç kullanmayın.

Karakolda ayna (dayak!) var!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Muz cumhuriyetinin başbakanın oğlu direk kaza yapıp birini öldürüp kaçıyor, hiç ceza almıyor; siz ne diyorsunuz? Gemicik yetmedi gemi aldılar şimdi 15 milyon dolara. Peki hangi parayla? Bira 4 lira benzin 5 lira, işte o paralarla.

Durmayın durmayın oy vermeye devam, yetmez ama evet, yardırın ve uyumaya devam edin. Milletin 50 cente içtiği birayı, 4 liraya için. Ben bira içmiyorum bana koymuyo der bu benciller şimdi, benzini araban lıkır lıkır içiyor ama? Böyle devam size kocaman bir alkış

Afedersin ama muz cumhuriyetinde başka bir başbakan olsa oğlu kaza yapsa ceza alacak mı? Şakalar yapmayın böyle

Almamalı mı?

Nasıl yorumlammaı istersen? Herkes eşit haklara sahip kim ne yapıyorsa ceza çeksin mantığımı? Yoksa imkanı olan kullansın mantığımı. Ben 2.si diyorumve ayrıyetten eklemek istiyorum sizde başbakam veya belli imkanlara sahip olsanız sizde oğlunuzu korursunuz.

• Adalet örümcek ağına benzermiş küçük sinekler(yani biz) yakalanır büyük sinekler deler gecermis

• quote:

Orijinalden alıntı: Erniuif

Bu kadar kafa yormayin boyle seylere bu ulkede arabasiyla yayaya carpip olduren futbolcu ceza almadi zamaninda. O yuzden çok takmamak lazim.

Cevre yolunda yaya yasak olan yerden karşıya geçmeye çalışırsa yaya tabiki ceza almaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.