Şimdi Ara

Alkollü bisiklet kullandığı için ehliyeti alındı!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşa uğraşmayın hocam. Klavyenize ve parmaklarınıza yazık. Ben bişeyler anlatmayı denedim olmadı.
  • Türkiye Burası Normal Şaşırmamanız Lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

quote:

Bunda yanlış görmüyorum. Bisiklette bir kara taşıtıdır. Alkollü kullanarak insanları zor durumda bırakamazsınız. Ne malum alkollüyken arabanın önüne sürmeyeceği. Sonra canından olacak, ona vuran suçsuz günahsız adamda hapislerde yatacak.

O zaman alkol alanlar sokağa da çıkmasın. Ne malum bir arabanın önüne atlamayacağı ? Bu kadarda olmamalı bence

Aslında aynı şey doğru. Alkol alanlar sokağada çıkmamalı. Bir arkadaşım alkollü bir adamın yola fırlaması sonucu vurmak zorunda kaldı ve nezarethanede kaldı 2 gün. Adam 1 gün komada kaldı sonra kendine gelmeye başladı yoksa suçsuz yere arkadaşım ceza yiyecekti. Önümüzde somut örnekler var. Bilinçsizce hareket etmenin bir anlamı yok bence .

Bence abartıyorsunuz. O zaman çocuklarda sokağa çıkmasın.Topu yola fırlayıp,topunu almak isterken ezilebilir.Ya da çocuk aklı yola birden atlayıverir ya da yaşlılar da çıkmasın tansiyonu düşüp yolda bayılabilir...

• BenTugay B kullanıcısına yanıt
    alkollü şekilde bisiklet kullanmak ne zaman sosyal aktivite oldu ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bunda yanlış görmüyorum. Bisiklette bir kara taşıtıdır. Alkollü kullanarak insanları zor durumda bırakamazsınız. Ne malum alkollüyken arabanın önüne sürmeyeceği. Sonra canından olacak, ona vuran suçsuz günahsız adamda hapislerde yatacak.

O zaman alkol alanlar sokağa da çıkmasın. Ne malum bir arabanın önüne atlamayacağı ? Bu kadarda olmamalı bence

Aslında aynı şey doğru. Alkol alanlar sokağada çıkmamalı. Bir arkadaşım alkollü bir adamın yola fırlaması sonucu vurmak zorunda kaldı ve nezarethanede kaldı 2 gün. Adam 1 gün komada kaldı sonra kendine gelmeye başladı yoksa suçsuz yere arkadaşım ceza yiyecekti. Önümüzde somut örnekler var. Bilinçsizce hareket etmenin bir anlamı yok bence .

Bence abartıyorsunuz. O zaman çocuklarda sokağa çıkmasın.Topu yola fırlayıp,topunu almak isterken ezilebilir.Ya da çocuk aklı yola birden atlayıverir ya da yaşlılar da çıkmasın tansiyonu düşüp yolda bayılabilir...

Alkollü sokağa çıkan adamla ( bilinçli hareket ), sokakta top oynayan küçük çocuğu ( bilinçsiz hareket ) bir tutmanız bence saçma olmuş. Neyse herkesin görüşü kendine tabi. Sizin görüşünüzede saygı duyarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

quote:

quote:

quote:

Sacma sapan yorumlarinizi kendinize saklayin.
    Bu kadar luzumsuz bi yorum gormedim.

Size göre saçma gelebilir, bana göre de mantıklı. Sizin de saçma demeniz bana saçma geldi mesela ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: KOCAOĞLU

alkollü şekilde bisiklet kullanmak ne zaman sosyal aktivite oldu ?

Hocam konudan bi cikin ya. Tartisma yaratmak icin ortaligi karistirmak icin bos bos seyler yaziyorsunuz. Size cevap vermicem ki versemde anlamazsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EHLİYET YOKSA neyi alacaklar :) yakında yaya insanlara alkol testleri başlar yaya trafiğine çıkamazlar :)

Buradaki yandaş kişiler, bundan önce rahatsız olmadıkları hatta akıllarına gelmeyen şeyleri hükümet yapınca farkına varıyor gibi evet, haklı olmalı bu vs diyerek coşkuyla hemen kabulleniyorlar, ve alkol tamamen yasaklansa eminim gene sonuna kadar evet haklı derler.....

Konuya sığ bakmayın alkollü araç kullanmak suç ise para cezası verebilirsin yasaya bağlayıp, yoksa ehliyeti olan kişiye adaletsizlik yapmış olursun çünkü ehliyeti olmayan bisikletli sürücünün ehliyetini alamazsın, eşit suça eşit ceza olmasın mı ? nasıl adalet anlayışınız var azıcık kendi kafanızı da kullanın lütfen, her şeyi sırf hükümet yaptıysa doğrudur, bizim düşünmemize gerek yok mantığıyla yaklaşmayın....
  • slaklar 100 den geri 6 ,7,8 vs geri saydıracaklarmış Alkollü olup olmadığını anlamak için :D bana denk gelirse ilk sen say dicemm :D
  • alkollü bisiklet kullanımını normal görenler bu şekilde adamın bir gelse senin ufak çocuğunu ezse öldürse ya da sakat bıraksa ne yapardın? eminim polise bırakmaz gebertirdin!
  • Sanırım herkes alkollü olarak trafiğe çıkmanın (Kamyonla ya da bisikletle de olsa) suç olduğunu kabul ediyor, zaten yasada da böyle yazıyor. Genelde "para cezasına evet ama ehliyet niye alınıyor" şeklinde itirazlar var. Burda sanırım gözden kaçan şu: Ehliyet bisiklet kullanıldığı için alınmıyor, alkollü olarak trafiğe çıkıldığı ve araç kullanıldığı için alınıyor. Ve evet bisiklet, trafikteki bir araç olarak kabul ediliyor kanun tarafından. Yoksa bisiklet için ehliyet gerekmediğini hepimiz biliyoruz...
  • Saçmalayan saçmalayana...

Bisiklet kullanmak ehliyet gerektirmediği için, alkollü yakalanırsanız kimlik kontrolünde ehliyetinizi vermeniz gerekmez. Bisiklet bir kara taşıtı olduğu için ehliyet verirseniz böyle bir uygulama yapılabilir; ancak mahkemede anında ehliyetinizi geri alırsınız. Zira alkollü araç kullanımı yaptırımları sınıf sınıf yazılmıştır. Ticari araçta uygulama hükmü belli, hususi araçta belli. Bisiklet ne?

Alkollü araç kullanımında yaptırımları belirleyen Kanunda bisikletin yeri ne? Bu soruya net bir cevap veremezsiniz, çünkü bir tanım yoktur. Dolayısı ile alkollü bisiklet kullanımının ehliyete el koyduracağı bir kanun bildiğim karaıyla yoktur. İlgili trafik cezasını çok güzel yersiniz. Ehliyetinize el konursa itiraz edersiniz, geri alırsınız.

Bkz:http://www.taraf.com.tr/haber/alkollu-bisiklet-ehliyet-aldi.htm

Haberi okursanız, yürütmeyi durdurma kararı çıktığını görebilirsiniz.

• gayet mantıklı bir ceza. bisiklette sonuç olarak araç ve kaza anında kişiye veya kişilere zarar verebilir.
  • Bence kanun gayet açık ama tabii ki mahkemelerin alacağı kararlara bakmak lazım. Burada farklı mahkemelerin farklı kararlar alabileceğini de göz önünde bulundurarak bu konuda bir içtihat kararının alınması gerektiği gözükmekte. Bana göre "Yapılan tespit sonucunda, 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücüler hakkında 700 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi altı ay süreyle geri alınacak. Hususi otomobil dışındaki araçları alkollü olarak kullanan sürücüler bakımından promil alt sınırı 0,21 olarak uygulanacak." diyen kanun araçları sadece ikiye ayırmış. Hususi otomobiller ve diğer araçlar. Kanuna göre bisiklette bir araç olduğu için "diğer araçlar" kısmına girer. Haa mantıklı mı, mantıksız mı tartışabiliriz ama kanun böyle yazılmış.

Bu arada bende bir bisiklet kullanıcısıyım ve 1-2 kere bende alkollü bisiklet kullandım. Yanımda her zaman bisiklete binerken kimlik niyetine ebatı küçük olduğu için ehliyet taşırım ama sanırım bundan sonra kimlik taşısam daha iyi olacak...

• Bu konunun zemini çok kötü. Şimdi buradan bir başlasak sayısız araç buluruz. Monosiklet, ginger, kaykay, paten, go-kart vs. bunların hiç biri yasal olarak taşıt değil. Lakin hepsi A noktasından B noktasına götürdüğü için araç. Madem kaldırım da yol sayılıyor, patenliler zigzagı fazla yaptığında kafa 1500 mü değil mi kontrol edilmeli.
  • quote:

Bisiklet bir kara tasiti da bisikleti yolda cok taktiginiz mi var ? 10 yildir bisiklet kullaniyorum surekli sagdan gittigim halde uzerime uzerime surmeyen bir surucu gormedigimi hatirlamiyorum. Bisiklet yolu var fakat amcalarimiz o yolda mangal yapiyor teyzeler yuruyor uyarsan bir de laf yiyorsun .

• Bu haberi ilk yazan kişiyi ve düzeltmeden radyolarda, tv'lerde forumlarda paylaşanları Türkçe'yi doğru kullanmaya davet ediyorum. "Alkollü bisiklet kullanmak" değil efendim, "bisikleti alkollü kullanmak" ya da "alkollü olarak bisiklet kullanmak".

Kaç gündür uyuz oluyordum, forumda döktüm içimi rahatladım oh be !
  • BenTugay B kullanıcısına yanıt
    hangi konuda kalıp kalmayacağımı sanamı soracagım cevap vermen için yazmadım zaten herkes gibi düşüncemi söyledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOCAOĞLU

hangi konuda kalıp kalmayacağımı sanamı soracagım cevap vermen için yazmadım zaten herkes gibi düşüncemi söyledim

O zaman soruyu bana niye soruyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

EHLİYET YOKSA neyi alacaklar :) yakında yaya insanlara alkol testleri başlar yaya trafiğine çıkamazlar :)

Buradaki yandaş kişiler, bundan önce rahatsız olmadıkları hatta akıllarına gelmeyen şeyleri hükümet yapınca farkına varıyor gibi evet, haklı olmalı bu vs diyerek coşkuyla hemen kabulleniyorlar, ve alkol tamamen yasaklansa eminim gene sonuna kadar evet haklı derler.....

Konuya sığ bakmayın alkollü araç kullanmak suç ise para cezası verebilirsin yasaya bağlayıp, yoksa ehliyeti olan kişiye adaletsizlik yapmış olursun çünkü ehliyeti olmayan bisikletli sürücünün ehliyetini alamazsın, eşit suça eşit ceza olmasın mı ? nasıl adalet anlayışınız var azıcık kendi kafanızı da kullanın lütfen, her şeyi sırf hükümet yaptıysa doğrudur, bizim düşünmemize gerek yok mantığıyla yaklaşmayın....

Boşuna demiyoruz bütün şeriatçılar akp li değildir ama bütün akp liler şeriatçıdır diye.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.