Şimdi Ara

Alkollü bisiklet kullandığı için ehliyeti alındı!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BenTugay

İşin içine alkol girince hemen en kötü örnekleri veriyorsunuz. İnsanın başına bir şey gelicek olduktan sonra ister tamamen ayık zihinde ol istersen sarhoş ol farketmez. Alkol kullanmıyorsunuz diye alkole karşısınız diye akp lisiniz diye hemen herşeyi alkole bağlamayın.

Araç başında alkol kullanmayı doğru görüyorsanız Allah sizin gibileri trafiğe çıkmayı nasip etmesin diyorum. Bunu bile Akp'ye bağlyorsunuz. içiyorsan git meyhanede, evinde iç. Araç başında içipte milleti tehlikeye atmak niye ?
  • quote:

Hocam hadi yasak onu anladık. Biz ehliyet ne alaka onu çözemedik

Orasi polisin is guzarligi olmus biraz. ZAten haberde mahkeme kanuna uygun bulmadi demis el konmasini ve yurtmeyi durdurmus.

Yalniz haberin detaylari ilginc. Haberde bisikleti elimizle yurutuyorduk binmiyorduk demis. bir de polis bunlari karakola gondermis alkol testi yapmamis ilk durdugu anda.
  • quote:

İşin içine alkol girince hemen en kötü örnekleri veriyorsunuz. İnsanın başına bir şey gelicek olduktan sonra ister tamamen ayık zihinde ol istersen sarhoş ol farketmez. Alkol kullanmıyorsunuz diye alkole karşısınız diye akp lisiniz diye hemen herşeyi alkole bağlamayın.

/>
  • Adamın yukarda yazdığını okumadınız heralde. Alkollüyken yayan bile sokağa çıkılmasın diyo. Tabi sizin aklınız sadece alkollüyken araç kullanmaya gitiği için böyle tepki vermeniz normal. Anlıyorum sizi. Fazla zorlamaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

Çok saçma yahu

1. Si bisiklet ile b sınıfı ehliyetin alakası ne ?

2. Si Bisiklet motorlu bir araç değildir neye göre alkolü bisiklet kullanmak yasak ?

3. Olarak kanunlarda geçiyor mu alkolü bisiklet süremezsin diye şahsen ben bu yaşıma kadar hiç duymadım.

Bisiklet motorlu araçlar kategorisinde değil b sınıfı ehliyetle hiç alakası yok.

O ehliyeti kaptıran arkadaşın yerinde olsam çok güzel uğraşırdım ne demek yahu alkolü bisiklet sürüyor diye araba ehliyetine el koymak.

Bazı Avrupa ülkelerinde para cezası var bunu biliyorum ama bisiklet kullanırken araç ehliyetine el konulması hakikaten çok saçma.

Bu durumu da gördüm ya artık kolay kolay şaşırmam bir çok duruma..

3) Trafikte alkollü araç kullanmak ne kadar tehlikeli ve yasaksa aynı durum bisiklet için söz konusudur. Alkollü araç kullanırken yakalanan sürücüler için birince seferde 650tl ikinci seferde 814tl, üç ve daha sonra ki seferlerde 1306tl para cezası verilecektir. Burada sadece alkolden bahsedilmemektedir kanunumuzun 48. Maddesinde alkol,uyuşturucu ve keyif veren her türlü madde denmektedir. Hatta maddenin geri kalanında uyuşturucu ve keyif verici maddeler her ne kadar başka bir suça vücud verseler de 6ay hafif hapis cezası ile birlikte 1306tl para cezası uygulanır.

Kaynak : Bisiklet sürmenin kuralları

Peki bunun araba ehliyetiyle alakası nedir ? Para cezasını bende biliyorum ama bunun b sınıfı ehliyetle alakası yok uzaktan yakına ne demek ya alkolü bisiklet sürüyorsun diye ehliyete el koymak. Yukarıda bir arkadaş yazmış yakında alkolü dışarda yürümekte yasak olacak diye saçma gelse de gidişat o yöne doğru gidiyor.

• quote:

quote:

quote:

Çok saçma yahu

1. Si bisiklet ile b sınıfı ehliyetin alakası ne ?

2. Si Bisiklet motorlu bir araç değildir neye göre alkolü bisiklet kullanmak yasak ?

3. Olarak kanunlarda geçiyor mu alkolü bisiklet süremezsin diye şahsen ben bu yaşıma kadar hiç duymadım.

Bisiklet motorlu araçlar kategorisinde değil b sınıfı ehliyetle hiç alakası yok.

O ehliyeti kaptıran arkadaşın yerinde olsam çok güzel uğraşırdım ne demek yahu alkolü bisiklet sürüyor diye araba ehliyetine el koymak.

Bazı Avrupa ülkelerinde para cezası var bunu biliyorum ama bisiklet kullanırken araç ehliyetine el konulması hakikaten çok saçma.

Bu durumu da gördüm ya artık kolay kolay şaşırmam bir çok duruma..

3) Trafikte alkollü araç kullanmak ne kadar tehlikeli ve yasaksa aynı durum bisiklet için söz konusudur. Alkollü araç kullanırken yakalanan sürücüler için birince seferde 650tl ikinci seferde 814tl, üç ve daha sonra ki seferlerde 1306tl para cezası verilecektir. Burada sadece alkolden bahsedilmemektedir kanunumuzun 48. Maddesinde alkol,uyuşturucu ve keyif veren her türlü madde denmektedir. Hatta maddenin geri kalanında uyuşturucu ve keyif verici maddeler her ne kadar başka bir suça vücud verseler de 6ay hafif hapis cezası ile birlikte 1306tl para cezası uygulanır.

Kaynak : Bisiklet sürmenin kuralları

Peki bunun araba ehliyetiyle alakası nedir ? Para cezasını bende biliyorum ama bunun b sınıfı ehliyetle alakası yok uzaktan yakına ne demek ya alkolü bisiklet sürüyorsun diye ehliyete el koymak. Yukarıda bir arkadaş yazmış yakında alkolü dışarda yürümekte yasak olacak diye saçma gelse de gidişat o yöne doğru gidiyor.

Ehliyete bir lafım yok zaten "3. Olarak kanunlarda geçiyor mu alkolü bisiklet süremezsin diye şahsen ben bu yaşıma kadar hiç duymadım. " Cümlenize istinaden yazdım.
    Ceza yazılması gayet doğru olmuş fakat ehliyetini almaları saçma olmuş evet.

• quote:

Adamın yukarda yazdığını okumadınız heralde. Alkollüyken yayan bile sokağa çıkılmasın diyo. Tabi sizin aklınız sadece alkollüyken araç kullanmaya gitiği için böyle tepki vermeniz normal. Anlıyorum sizi. Fazla zorlamaya gerek yok.

Alkolü alıp sokağa çıkan insanlar araç'tada olsa yaya'da olsa milletin huzurunu kaçırıyor bunu kabul etmek gerek.(Adam gibi içene lafım yok) Şuanda konu alkollüyken araç kullanmak olduğu için ona dedim.
    Ayrıca "İnsanın başına bir şey gelicek olduktan sonra ister tamamen ayık zihinde ol istersen sarhoş ol farketmez" Sen Alkolü iç iç kaza yap insan başına birşey gelirse ayıkkende gelir de. Sizin gibi zihniyetler olduğu sürece gelişmez bu ülke gelişemez. Kesinlikle alkole karşı değilim başka insanlara zararından olmadıktan sonra kimseyi ilgilendirmez. Doğru dürüst içiyorum diyorsan zaten sanada birşey söylemiyorum. Fakat Yarası olan gocunur diyorum

• pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Bende zaten genel olarak söyledim ne demek istediğinizi net bir şekilde anladım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Bazı ülkelerde bu para cezası olayını biliyorum ama bizim ülkemizde bu olayı bilmiyordum ne yalan söyleyeyim hiç aklıma gel ipte bu durumu araştırmamıştım dediğim gibi bu yaşıma kadar ne internet ortamında ne çevremde bu tür bir durumla karşılaşmadım o yüzden bu konu hakkında tam bilgim yoktu.
  • quote:

Bende zaten genel olarak söyledim ne demek istediğinizi net bir şekilde anladım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Bazı ülkelerde bu para cezası olayını biliyorum ama bizim ülkemizde bu olayı bilmiyordum ne yalan söyleyeyim hiç aklıma gel ipte bu durumu araştırmamıştım dediğim gibi bu yaşıma kadar ne internet ortamında ne çevremde bu tür bir durumla karşılaşmadım o yüzden bu konu hakkında tam bilgim yoktu.

Ben duymuştum geçen senelerde fakat uygulandığına şahit olmamıştım. Çok iyi aslında para cezası hatta alkollü hangi araca binersen bin cezaları daha ağır olmalı diye düşünüyorum. Fakat buradaki ehliyet almayı anlayamadım sizin gibi. Umarım mantıklı bir açıklaması vardır
  • Bu kadar isguzarliga pes diyorum. Bu vatandaşların kime ne zararı varmış ki? Buyuk ihtimal icicez diye arabayı bırakıp bisiklete binmislerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Araç başında alkol kullanmayı doğru görüyorsanız Allah sizin gibileri trafiğe çıkmayı nasip etmesin diyorum''
    Sizde bana bunu diyorsunuz. Ben ne dedim. Alkollü arabamı kullansınlar dedim? Alkolden kimseye zarar gelmezmi dedim? Ben sadece sadece her alkol konusunda neden bütün alkol kullananlar aynı keseye konuyor onu anlatmak istedim.
  • Alkol alıp istersen kaykayla gez arkadaşım, o beni bağlamaz. Ne zaman ki o içitiğin meret başkalarına sıkıntı verecek duruma getiriyorsa seni, o zaman onun adı bireyin hak ve hürriyetleri olmuyor. İç efendi efendi taksi tut nereye gideceksen git. Kimseye zarar da verme, ceza da yeme, ehliyetinden de olma. Bunlar başıma kesin gelmez deme, ihtimali bile teşebbüs sayılıyor.
  • ehliyetini niye almışlar harbiden? belki önceden cezası vardı, almak lazım dediler de aldılar; belki o an bir münakaşaya girdi görevliler ile ve geri dönüşü de bu şekilde oldu.
  • quote:

''Araç başında alkol kullanmayı doğru görüyorsanız Allah sizin gibileri trafiğe çıkmayı nasip etmesin diyorum''
    Sizde bana bunu diyorsunuz. Ben ne dedim. Alkollü arabamı kullansınlar dedim? Alkolden kimseye zarar gelmezmi dedim? Ben sadece sadece her alkol konusunda neden bütün alkol kullananlar aynı keseye konuyor onu anlatmak istedim.

Araç başında alkol kullanmayı doğru GÖRÜYORSANIZ. Bakın görüyorsanız demişim. Görmüyorsanız sıkıntınız ne hocam ?

"İnsanın başına bir şey gelicek olduktan sonra ister tamamen ayık zihinde ol istersen sarhoş ol farketmez. "

Bu sözünüze katılmıyorum. İnsanın başına bazen gelmeyecek olan şeyler alkol aldığınızda gelebilir.
    Bakınız: "Tedbir kuldan takdir Allah'tan" Siz alkol içmeyerek tedbirinizi alın. Zira şişede durduğu gibi durmuyor.

Alkol kullanmıyorsunuz diye alkole karşısınız diye akp lisiniz diye hemen herşeyi alkole bağlamayın.

Birde bu var. Hemen herşey İktidar'a bağlanır. Sadece akp için demiyorum. Burda akp ile ilgisiniz açıklarmısınız ? (Akp'li değilim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 7 Kasım 2013; 1:14:20 >

• quote:

quote:

''Araç başında alkol kullanmayı doğru görüyorsanız Allah sizin gibileri trafiğe çıkmayı nasip etmesin diyorum''

Araç başında alkol kullanmayı doğru GÖRÜYORSANIZ. Bakın görüyorsanız demişim. Görmüyorsanız sıkıntınız ne hocam ?

"İnsanın başına bir şey gelicek olduktan sonra ister tamamen ayık zihinde ol istersen sarhoş ol farketmez. "

Bu sözünüze katılmıyorum. İnsanın başına bazen gelmeyecek olan şeyler alkol aldığınızda gelebilir.
    Bakınız: "Tedbir kuldan takdir Allah'tan" Siz alkol içmeyerek tedbirinizi alın. Zira şişede durduğu gibi durmuyor.

Alkol kullanmıyorsunuz diye alkole karşısınız diye akp lisiniz diye hemen herşeyi alkole bağlamayın.

Birde bu var. Hemen herşey İktidar'a bağlanır. Sadece akp için demiyorum. Burda akp ile ilgisiniz açıklarmısınız ? (Akp'li değilim)

Peki siz akp li değilseniz buna niye bu kadar taktınız? Ben size akplisiniz demedim ki.
    Forumda veya dışarıda bu tarz düşüncekiler akp li olduğu içinde o yüzden akp li dedim. Çünkü bu tür saçma sapan cezalar bir tek bununla kalmıyor ve bu cezaların uygulanmasının başında iktidar var. İktidara bağlamayalımda neye bağlayalım? Yukarıda da başkalarının attıgı mesajlardan yola çıkarak yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Bunda yanlış görmüyorum. Bisiklette bir kara taşıtıdır. Alkollü kullanarak insanları zor durumda bırakamazsınız. Ne malum alkollüyken arabanın önüne sürmeyeceği. Sonra canından olacak, ona vuran suçsuz günahsız adamda hapislerde yatacak.

O zaman alkol alanlar sokağa da çıkmasın. Ne malum bir arabanın önüne atlamayacağı ? Bu kadarda olmamalı bence

Aslında aynı şey doğru. Alkol alanlar sokağada çıkmamalı. Bir arkadaşım alkollü bir adamın yola fırlaması sonucu vurmak zorunda kaldı ve nezarethanede kaldı 2 gün. Adam 1 gün komada kaldı sonra kendine gelmeye başladı yoksa suçsuz yere arkadaşım ceza yiyecekti. Önümüzde somut örnekler var. Bilinçsizce hareket etmenin bir anlamı yok bence .

Sacma sapan yorumlarinizi kendinize saklayin.
    Bu kadar luzumsuz bi yorum gormedim.

• quote:

quote:

quote:

Peki siz akp li değilseniz buna niye bu kadar taktınız? Ben size akplisiniz demedim ki.
    Forumda veya dışarıda bu tarz düşüncekiler akp li olduğu içinde o yüzden akp li dedim. Çünkü bu tür saçma sapan cezalar bir tek bununla kalmıyor ve bu cezaların uygulanmasının başında iktidar var. İktidara bağlamayalımda neye bağlayalım? Yukarıda da başkalarının attıgı mesajlardan yola çıkarak yazdım.

Ben burada akp ile ilgili birşey göremiyorum.Akp'li değilim fakat para cezası uygulaması gayet iyi bir ceza. Ne yani Alkol'ü sevmeyen,Kullanmayan herkes Akp'li mi

Sizi tartışacak biri olarak görmüyorum iyi forumlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben burada akp ile ilgili birşey göremiyorum.Akp'li değilim fakat para cezası uygulaması gayet iyi bir ceza. Ne yani Alkol'ü sevmeyen,Kullanmayan herkes Akp'li mi

bu nasıl bir mantıktır arkadaşım? sen doğru bulmuyorsun diye ceza mı yazılmalı?
    yaparsın düzenlemeyi mesela "alkollü bisiklet sürene yüz kırbaç" diye biz de "tamam padişahım sen çok yaşa, şeriatın kestiği parmak acımaz" deriz.
    ama devleti zayıflatmaya yönelik, kural, kanun, nizam tanımadan "yok efendim iskelede bacağını gördüm, öğrenci evinde sevişiyonuz" diye; karşı çıkana da "senin kızın da veriyor mu" bayağı insan konuşması olmaz.
    apartmanda üç kişyiz biz ikimiz "herkes salona .ıçsın" istiyoruz, sen de azınlıksın. uyacakmısın bizim içinde beyin olmayan kafatasımızla uydurduğumuz kurala?
    sonra demezler mi haberlerde "başbakanlık köşküne erkekli kadınlı misafirler girdi" diye. benim kalbiz temiz ama içinden şarıl şarıl fesatlık akan güruh var efendim. ben onların ağzını nasıl büzerim?

ortaya karışık oldu ama çok doluyum. hala düşünemeyen isanların varlığı beni çok üzüyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Madem beni tartışacak biri olarak görmüyorsunuz size söylenmemiş bir şeye neden kendi üzerinize alıp atlayark cevap verdiğinizi de ben anlamış değilim. Neyse siz daha üst seviyelerde olduğunuz için bunuda düşünmüşsünüzdür. İyi forumlar.

• Bugun istanbul- Edirne seferi yaptim. hakketen cogu sarhos geziyor :) motorun biri onume atladi. korna caldim bi bakisi var sanki dovecek :) . Dedim canJazz'im aldirma gec :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.