Şimdi Ara

Alkollü bisiklet kullandığı için ehliyeti alındı!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Madde 3- 2918 sayılı Kanunda ve bu Yönetmelikte kullanılan terimlerin tanımları aşağıda gösterilmiştir.

a) Genel tanımlar

1) Trafik: Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir.

2) Karayolu: Trafik için, kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlardır.

3) Araç: Karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır.

6487 sayılı yasaya göre;

MADDE 19- 2918 sayılı Kanunun 48 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin etkisi altında araç sürme yasağı

MADDE 48- Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri almış olan sürücüler ile alkollü olan sürücülerin karayolunda araç sürmeleri yasaktır.

Yapılan tespit sonucunda, 0.50 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücüler hakkında, fiili bir suç oluştursa bile, 700 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgesi altı ay süreyle geri alınır. Hususi otomobil dışındaki araçları alkollü olarak kullanan sürücüler bakımından promil alt sınırı 0.21 olarak uygulanır.

Bisiklet de bir araç sayılıyor.

Edit ; Şeytan dürttü bir araştırayım dedim kaldırımdan gitselerdi ne olurdu? Tanıma göre orası da karayolu sayılıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 6 Kasım 2013; 20:29:12 >

• Hocam hadi yasak onu anladık. Biz ehliyet ne alaka onu çözemedik
  • Yalan beyler Sitenin isminden belli propaganda yapılmak istendiği
  • Haber yalan veya değil ;

Macaristanda geçen sene macar arkadaşım bisikletinin lambası bozuk diye hava kararmadan evime gitmeliyim dedi.
    polis görürse ceza yazıyormuş. tabi bizde gülerek elemanı evine uğurladık akşam olmadan.

şimdi bu habere de gülebilirsiniz.
  • temel fıkrası vardı bisiklete 3 kişi binmekten ceza yazılıyordu.Buda fıkra gibi gülsek mi ağlasak mı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaçma sapan bir durum
  • Alkollü bisiklet sürücüsü de kazaya.sebep olabilir. Aniden yola çıkabilir dengesini kaybedip düşebilir.bir araç altında kalabilir. Park halindeki araçlara zarar verebilir. Bunun ceremesini başkaları çekmek zorunda değil o yüzden bir yaptırımı olmalı tabi ki ama asıl mesele o değil adamın ehliyeti olmasaydı ne olacaktı

• Her ne kadar kabul etmeseniz de bisiklet bir ulaşım aracıdır ceza yazılması doğru bir hareket olmuş, ancak ehliyetin alınması tam bir saçmalık
  • o bisikletliyi birisi aracin altina alsa ne olacak peki ?
    alkol kullanilsin ama kimseye zarar vermemek kaydiyla..

• BenTugay B kullanıcısına yanıt
    Şimdi tamamen sallıyorum, nam-ı diğer spekülasyon. Diyelim ağır vasıta ehliyetli birisi otomobil kullanırken alkollü yakalandı. Ehliyetini bozup iki otomobil ehliyetinden birini alıkoyup diğerini sürücüye verecek değiller değil mi? Alacakları tek ehliyet ağır vasıta ehliyetinden başkası olmayacaktır.

Sanırım böyle yorumlamak mümkün.
  • Ağır vasıta olsun araba ehliyeti olsun hepsi tek bir belgede yazıyor. Yani ister araba ister kamyon kullanırken yakalansın ehliyet tamamen gider ve ikisinide 6ay boyunca kullanamaz diye biliyorum.
  • Keşke gerçek bir haber olsa ama bence kesin asparagastır. Siz hayatınızda hiç bisikletliye ehliyet soran polis gördünüz ya da duydunuz mu? Hadi diyelim polis sordu bisikletli arkadaş ne ehliyeti diyemiyor mu?
  • kanıt? gerçi alkolun yasaklanmasına karşı değilim. bisiklette ne var diyeceksiniz yolda sarhoş kafayla giderken bi aracın altına girecek aracı süren adamın hayatınıda karartacak kendi hayatınıda. alkolle sokağa çıkmak bile yasak olmalı. geçen okudum alkollü sürücü 5 çocuğu yetim bıraktı diye iyi şeyler değil bunlar az sıkın amelinizi içmeyin.
  • Şu dereye düşen adam aklima geldi istemsizce. "Gurbagaa vaaagh dedi"

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Bunda yanlış görmüyorum. Bisiklette bir kara taşıtıdır. Alkollü kullanarak insanları zor durumda bırakamazsınız. Ne malum alkollüyken arabanın önüne sürmeyeceği. Sonra canından olacak, ona vuran suçsuz günahsız adamda hapislerde yatacak.

O zaman alkol alanlar sokağa da çıkmasın. Ne malum bir arabanın önüne atlamayacağı ? Bu kadarda olmamalı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fabrikatörünoğlu

Yalan beyler Sitenin isminden belli propaganda yapılmak istendiği

sizinkiler de haber yapmış
    http://www.zaman.com.tr/gundem_alkollu-bisiklet-kullanan-sahislara-kesilen-ceza-mahkemelik-oldu_2162984.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Bunda yanlış görmüyorum. Bisiklette bir kara taşıtıdır. Alkollü kullanarak insanları zor durumda bırakamazsınız. Ne malum alkollüyken arabanın önüne sürmeyeceği. Sonra canından olacak, ona vuran suçsuz günahsız adamda hapislerde yatacak.

O zaman alkol alanlar sokağa da çıkmasın. Ne malum bir arabanın önüne atlamayacağı ? Bu kadarda olmamalı bence

Aslında aynı şey doğru. Alkol alanlar sokağada çıkmamalı. Bir arkadaşım alkollü bir adamın yola fırlaması sonucu vurmak zorunda kaldı ve nezarethanede kaldı 2 gün. Adam 1 gün komada kaldı sonra kendine gelmeye başladı yoksa suçsuz yere arkadaşım ceza yiyecekti. Önümüzde somut örnekler var. Bilinçsizce hareket etmenin bir anlamı yok bence .

• simdi yazacaklarım yalnış anlaşılmasın

arkadaşımız alkollu bisiklet suruyorsa arabada surer

bence cok yerinde bir davranış olmuş onceden tedbir almışlar.

sonucta yarın obur gun karşınıza seridinden kopmuş bir araç kafalama size carpıp sevdiklerinizi yanından alırsa cok geç olur...
    buna erken teşis de diyebiliriz.

tekrar anımsatmak ıstıyorum alkol kullanan ve seven bir kişiyim yalnış anlaşılmasın ...
  • İşin içine alkol girince hemen en kötü örnekleri veriyorsunuz. İnsanın başına bir şey gelicek olduktan sonra ister tamamen ayık zihinde ol istersen sarhoş ol farketmez. Alkol kullanmıyorsunuz diye alkole karşısınız diye akp lisiniz diye hemen herşeyi alkole bağlamayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

Çok saçma yahu

1. Si bisiklet ile b sınıfı ehliyetin alakası ne ?

2. Si Bisiklet motorlu bir araç değildir neye göre alkolü bisiklet kullanmak yasak ?

3. Olarak kanunlarda geçiyor mu alkolü bisiklet süremezsin diye şahsen ben bu yaşıma kadar hiç duymadım.

Bisiklet motorlu araçlar kategorisinde değil b sınıfı ehliyetle hiç alakası yok.

O ehliyeti kaptıran arkadaşın yerinde olsam çok güzel uğraşırdım ne demek yahu alkolü bisiklet sürüyor diye araba ehliyetine el koymak.

Bazı Avrupa ülkelerinde para cezası var bunu biliyorum ama bisiklet kullanırken araç ehliyetine el konulması hakikaten çok saçma.

Bu durumu da gördüm ya artık kolay kolay şaşırmam bir çok duruma..

3) Trafikte alkollü araç kullanmak ne kadar tehlikeli ve yasaksa aynı durum bisiklet için söz konusudur. Alkollü araç kullanırken yakalanan sürücüler için birince seferde 650tl ikinci seferde 814tl, üç ve daha sonra ki seferlerde 1306tl para cezası verilecektir. Burada sadece alkolden bahsedilmemektedir kanunumuzun 48. Maddesinde alkol,uyuşturucu ve keyif veren her türlü madde denmektedir. Hatta maddenin geri kalanında uyuşturucu ve keyif verici maddeler her ne kadar başka bir suça vücud verseler de 6ay hafif hapis cezası ile birlikte 1306tl para cezası uygulanır.

Kaynak : Bisiklet sürmenin kuralları

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.